Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Väripsykologia markkinoinnissa: Aloittelijan opas

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Väripsykologia markkinoinnissa: Aloittelijan opas

Oletko koskaan huomannut kuinka ostopainikkeet ovat aina punaisia? Kuinka punaisia ​​ja keltaisia ​​käytetään pääasiassa pikaruokalogot? Tai kuinka lääkärit ja tiedemiehet ympäri maailmaa käyttävät aina valkoisia laboratoriotakkeja?

Ne eivät ole vain sattumia. Ne ovat harkittuja markkinointivalintoja, joihin väripsykologia on perehtynyt huolellisesti.

Tässä aloittelijan oppaassa väripsykologiasta markkinoinnissa opit käyttämään väritieteitä omien markkinointipäätösten tekemiseen.

Selitämme perusväriteorian, näytämme, kuinka valitset oikeat värit brändisi sisältöön, ja paljastamme tärkeitä kuluttajien väriyhdistelmiä, jotka sinun tulee olla tietoisia.

Valmis? Sukellaanpa suoraan siihen.

Mitä väripsykologia markkinoinnissa on?

Väripsykologia on tutkimusala, jossa tarkastellaan, kuinka värit vaikuttavat havaintoihimme ja käyttäytymiseemme. Kun käytämme tätä markkinointia, tarkastelemme erityisesti, kuinka nämä värit voivat vaikuttaa kuluttajien mielikuviin brändistä ja miten ne vaikuttavat heidän ostopäätöksiinsä.

Ymmärtämällä paremmin, kuinka käyttämämme värit vaikuttavat asiakkaisiimme, voimme tehdä tietoisempia markkinointipäätöksiä.

Miksi väripsykologialla on väliä

Väripsykologian ymmärtäminen on ratkaisevan tärkeää markkinointisisältösi menestyksen kannalta. Värit saavat yleisösi näkemään, mitä haluat heidän näkevän, tuntevan, mitä haluat heidän tuntevan, ja tekemään mitä haluat heidän tekevän.

Tekemäsi värivalinnat vaikuttavat suuresti verkkosivustosi käytettävyyteen ja sisältösi luettavuuteen sekä kuluttajien käsitykseen brändistäsi ja tuotteistasi sekä siihen, kuinka todennäköisesti he tekevät ostoksen.

Tee se oikein, niin voit lisätä tuloksiasi, vahvistaa myyntiä ja parantaa markkinointisisältösi menestystä. Ymmärrä se väärin, niin kaikki tuo hieno sisältö, jonka tuottamiseen olet käyttänyt aikaa ja rahaa, jää alle tavoitteen. Asiakkaasi eivät todennäköisesti paina ostopainiketta, ja voittosi kärsivät.

Mutta älä vain ota sanaani; katso tilastot (lähde: WebFX):

  • Kuluttajat arvioivat sisältösi alitajuisesti ensimmäisten 90 sekunnin aikana, ja jopa 90 % näistä ihmisistä perustaa päätöksensä pelkästään väriin.
  • 80 % kuluttajista uskoo, että värit lisäävät tuotemerkin tunnettuutta.
  • 93 % kuluttajista pitää visuaaliset tekijät tärkeimpinä ostoksia tehdessään.
  • 84,7 % kuluttajista mainitsee värin ensisijaisena syynä valita tietyn tuotteen.

Perusväriteoria (avainsanat)

Selvä, ennen kuin siirrymme markkinointiin, aloitetaan perusväriteorialla.

Opittavaa on paljon – liian paljon yhdessä artikkelissa – joten käymme läpi tärkeimmät perusteet.

Tässä ovat keskeiset käsitteet ja terminologia, jotka sinun on tunnettava pysyäksesi ajan tasalla tästä eteenpäin.

Päävärit

Kolme pääväriä ovat punainen, sininen ja keltainen (tai magenta, syaani ja keltainen, jos puhumme valosta). Nämä ovat kolme väriä, joista saamme kaikki muut värit.

Toissijaiset värit

Kun sekoitat päävärit keskenään tasaisesti, saat kolme toissijaista väriä: violetti, vihreä ja oranssi. Punainen ja sininen tekevät violetista; sininen ja keltainen tekevät vihreästä ja punainen ja keltainen oranssia.

Tertiääriset värit

Jos sekoitat päävärejä keskenään epätasaisissa suhteissa tai päävärin toissijaisen värin kanssa, saat tertiääriset värit. Jos esimerkiksi sekoitat punaisen ja sinisen, mutta käytät enemmän punaista kuin sinistä tai punaista purppuraan, saat punaisen violetin. Kaikilla kolmannen asteen väreillä on nämä tavutusnimet, ja niitä kutsutaan joskus “kahden nimen” väreiksi.

Puhtaat värit

Puhtaat värit ovat “puhtaita” perus-, toissijaisia ​​tai tertiäärisiä värejä, joihin emme ole sekoittaneet lisävärejä tai mustaa/valkoista. Ne ovat erittäin kirkkaita eivätkä lainkaan hienovaraisia. Niitä käytetään usein esimerkiksi lasten leluissa.

Sävyt

“Sävy” on puhdas väri, joka on sekoitettu valkoiseen. Valkoisen lisääminen vähentää värin voimakkuutta ja tekee siitä vaaleamman ja vaaleamman; ajattele pastellivärejä. Mitä enemmän valkoista lisäät, sitä vaaleammaksi väri tulee.

🔥 Empfohlen:  Kuinka käyttää ilmaista SSL-SERTIFIKAATTIA Bluehost Hostingin kanssa: selitys

Varjostimet

Sävyt ovat sävyjen vastakohta – saat ne lisäämällä mustaa puhtaaseen väriin. Mustan lisääminen seokseen himmentää kirkkautta ja luo tummemman sävyn.

Äänet

Jos lisäät sekä mustaa että valkoista (eli harmaata) puhtaaseen väriin, saat ‘sävyn’. Sävyn luominen vaimentaa puhtaiden värien voimakkuutta; sieltä saamme ilmaisun ‘henkistetty’.

Kylmiä/lämpimiä värejä

Voit piirtää pää-, toissijaisia ​​ja tertiäärisiä värejä sekä sävyjä, sävyjä ja sävyjä väriympyrään näyttääksesi niiden suhteen toisiinsa.

Jos leikkaat tämän väripyörän diagonaalisesti keskeltä, voit jakaa sen “lämpimiin” väreihin ja “kylmiin” väreihin. Lämpimät värit sisältävät enemmän keltaisia ​​ja punaisia, kun taas kylmiä värejä enemmän sinisiä ja vihreitä.

Kontrasti

Termi “kontrasti” väriteoriassa viittaa siihen, kuinka kaksi väriä erottuvat toisistaan. Suuri kontrasti on, kun käytämme kahta väriä, jotka todella erottuvat toisistaan, kun taas matala kontrasti on, kun käytämme kahta väriä, jotka eivät erottele. Tämä määritelmä on tärkeä myöhemmin, joten huomioi se.

Kontrastia ei synny niinkään ero värissä kuin kirkkauden ero. Jotkut värit ovat luonnostaan ​​tummempia kuin toiset (eli sininen on tummempi kuin keltainen), mutta sävyllä on suurin ero. Jos kahdella värillä on sama sävy, niillä on vähän kontrastia.

Kuinka käyttää väripsykologiaa markkinoinnissa

Ok, nyt olemme kaikki tuttuja värisuunnittelun teorian perusteisiin, mennään hyviin asioihin.

Tässä on joitain tärkeitä ohjeita väripsykologian käyttämiseen markkinoinnissa.

Yhdistä brändisi värit brändisi persoonallisuuksiin

Löydät verkosta paljon teorioita “parhaista” merkkiväreistä erilaisille yrityksille, jotka perustuvat stereotyyppisiin väriassosiaatioihin. Suosittelen ottamaan nämä ripaus suolaa.

Totuus on, ettei helppoa vastausta ole – jokainen merkki on erilainen. Oikea väri brändillesi riippuu suurelta osin kontekstista. Sellaiset tekijät kuin se, mitä myyt, keitä asiakkaasi ovat, markkina-asemasi ja kilpailijasi, on otettava huomioon ensin.

Vaikka värien valitsemiselle brändillesi ei ole tiukkoja sääntöjä, on olemassa joitakin yleisiä ohjeita, jotka auttavat sinua tekemään käytännön päätöksen.

Tärkein näistä ohjeista on tämä: käyttämiesi värien tulee osoittaa brändisi persoonallisuutta.

Perustuu vuonna esitettyyn viitekehykseen Brändin persoonallisuuden ulottuvuudetbrändin persoonallisuudella on 5 ulottuvuutta: vilpittömyys, jännitys, hienostuneisuus, pätevyys ja kestävyys.

Kysy itseltäsi, mikä näistä edustaa parhaiten persoonallisuutta, jota haluat brändisi kuvaavan, ja valitse sitten värit, jotka auttavat sinua välittämään persoonallisuuden.

Tässä on ajatus siitä, kuinka eri värit voivat sopia yhteen näiden erilaisten persoonallisuuden piirteiden kanssa:

  • Vilpittömyys – Sininen / valkoinen / pinkki
  • Jännitystä – Punainen / oranssi / keltainen
  • Hienostuneisuus – Musta/violetti
  • Pätevyys – Sininen/vihreä/ruskea
  • Lujuus – Ruskea

Yllä olevan perusteella miehille suunnattu ulkoiluvaatebrändi, joka markkinoi itseään sitkeänä ja karkeana, olisi parempi käyttää ruskeaa kuin vaikkapa vaaleanpunaista.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että ruskea olisi oikea valinta ulkoiluvaatemerkeille. Jos brändisi yrittää “murtaa muotin” ja erottua vakiintuneista kilpailijoista tai jos sinulla on eri kohdemarkkinat, saatat haluta mennä toiseen suuntaan.

Esimerkiksi “luksus” ulkoiluvaatemerkki, joka on kohdistanut markkinoiden huippuluokkaan, saattaa käyttää mustaa ilmaisemaan hienostuneisuutta.

Käytä kontrastia tehokkaasti

Kontrasti on tapa, jolla saat markkinointisisältösi ja verkkosivujesi elementit erottumaan toisistaan. Sen avulla voit ohjata yleisösi huomion haluamaasi paikkaan ja vetää heidät tiettyihin elementteihin (kuten ostopainikkeet, myyntitiedot jne.). Siksi on tärkeää harkita tarkasti kontrastia, kun valitset sisällössäsi käyttämiäsi värejä.

🔥 Empfohlen:  Teknologia on suurin yhdistävä tekijä, joka kannustaa toimialoja kaikkialla maailmassa, sanoo Kaustubh Kashyap, Openturfin kasvujohtaja

Suuri kontrasti (tumma vaalealla tai vaalea tummalla) on yleensä paras valinta korostaaksesi tärkeää sisältöä, johon haluat kiinnittää asiakkaidesi huomion, koska se on helpoin lukea. Se saa myös asiakkaasi todennäköisemmin huomaamaan ja muistamaan tärkeimmän sisältösi ns eristysvaikutusjossa todetaan, että esiin jäävät esineet muistetaan todennäköisemmin.

Toisaalta liian suuri kontrasti voi väsyttää asiakkaidesi silmät ja saada sisältösi näyttämään liian “kiireiseltä”.

Vähäkontrastisia värejä ei ole helppo lukea, mutta ne ovat esteettisesti miellyttävämpiä ja helpottavat silmiä. Siksi on tärkeää löytää tasapaino ja käyttää yhdistelmää matalakontrastisia ja suurikontrastisia tekniikoita markkinointisisällössäsi. Katsotaan, miten tämä tehdään seuraavaksi.

Valitse sekä täydentävät että analogiset tai yksiväriset värit

Väriteoriassa täydentävät värit ovat niitä, jotka sijaitsevat “vastakkain” toisiaan väriympyrässä (esim. sini-oranssi, puna-vihreä jne.). Sellaisenaan ne erottuvat mahdollisimman visuaalisesti toisistaan ​​ja luovat näin vahvan kontrastin.

Analogiset värit istuvat lähellä toisiaan väriympyrässä ja ovat siten heikossa kontrastissa keskenään. Ne ovat hienovaraisia, eivät erotu toisistaan ​​eivätkä ärsytä silmiä, joten ne ovat suosittuja suunnittelijoiden keskuudessa.

Yksiväriset värit ovat yhden värin eri sävyjä, sävyjä ja sävyjä. Kuten analogiset värit, ne ovat matalakontrastisia, hienovaraisia ​​ja miellyttävät silmää.

Muistatko kuinka sanoimme, että sinun on löydettävä tasapaino alhaisen kontrastin ja korkean kontrastin värien välillä? No, tapa teet sen käyttämällä yhdistelmää täydentäviä ja analogisia tai yksivärisiä värejä.

Hyvä nyrkkisääntö on valita perusväri ja käyttää sitten analogista tai yksiväristä 70 % sisällöstäsi ja täydentäviä värejä perusvärillesi 30 %:lla, jolla haluat erottua joukosta.

Pidä se yksinkertaisena

Yksi suurimmista virheistä pienyritysten, jotka eivät ota yhteyttä ammattisuunnittelijaan, on käyttää liikaa värejä markkinointisisällössään. Opinnot osoittavat, että useimmat ihmiset pitävät yksinkertaisista, vain 2–3 värin yhdistelmistä, joten älä mene hulluksi värivalikoimaasi.

Kuluttajat pitävät selkeästä ja yksinkertaisesta sisällöstä. Se helpottaa sisällön omaksumista eikä heikennä viestiäsi.

Ymmärrä eri värien psykologia

Eri värien psykologiasta ja alitajuisista assosiaatioistamme on tehty paljon tutkimusta. Voimme käyttää tätä tutkimusta auttamaan meitä päättämään, mitä värejä käytämme markkinointitoimissamme.

Nämä assosiaatiot perustuvat usein biologisiin tekijöihin. Esimerkiksi on olemassa paljon todisteita, jotka viittaavat siihen, että punainen on ruokahalua stimuloiva, kun taas sininen on ruokahalua hillitsevä, joten punaisen yleisyys ravintoloiden brändäyksessä.

Tämä johtuu todennäköisesti siitä, että biologisesti olemme alitajuisesti tietoisia siitä, että punainen on yleinen “ruoan väri luonnossa”. Se on kypsien omenoiden ja punaisen lihan väri. Sininen sen sijaan ei ole luonnollinen elintarvikeväri.

Samoin vihreää on kaikkialla luonnossa, joten on järkevää yhdistää se terveyteen, luomuruokaan ja rauhaan. Tästä syystä se on niin suosittu väri koko elintarvike- ja terveyslisäteollisuudessa.

Meillä ei ole aikaa käydä läpi jokaisen eri värin psykologiaa täällä kovinkaan yksityiskohtaisesti – siellä on paljon resursseja, jotka kattavat tämän jo täällä – mutta tässä on muutamia yleisiä väriyhdistelmiä, jotka antavat sinulle idea.

  • Punainen – Kiintymystä, rakkautta, kauhua, pelkoa, selviytymistä, energiaa, voimaa, aggressiota, ruokahalua.
  • Sininen – Luottamus, luotettavuus, luotettavuus, rauhallisuus, luottamus, etäinen, kylmä, epäystävällinen.
  • Vihreä – Tasapaino, harmonia, rauha, orgaaninen, luonto.
  • Oranssi – Fyysistä mukavuutta, lämpöä, suojaa, positiivisuutta, optimismia, innostusta, hauskanpitoa.
  • Keltainen – Iloa, onnea, ahdistusta, jännitystä, eksentrisyyttä.
  • Violetti – Mielikuvitus, henkisyys, ylellisyys, mysteeri.
  • Vaaleanpunainen Myötätuntoa, rakkautta, välittämistä, romantiikkaa, empatiaa, kypsymättömyyttä.
  • Ruskea – Turvallisuus, suoja, jyrkkyys, mieheys, tylsä, pidättyvä.
  • Kulta – Ylellisyys, rikkaus, runsaus, vauraus, ylpeys, saavutus.
  • Musta – Hienostuneisuus, vakavuus, pahuus, mysteeri, riippumattomuus, ammattimaisuus.
  • Valkoinen Puhtaus, rauha, puhtaus, viattomuus, tyyneys, yksinkertaisuus, mielikuvitus.
🔥 Empfohlen:  Avainsanojen lisääminen Google My Businessiin (täydellinen opas)

Harkitse kulttuurieroja

Kulttuuriset vaikutteet voivat myös vaikuttaa värinäkymiimme. Jos toimit kansainvälisillä markkinoilla, varmista, että olet tietoinen asiakkaasi asuvien maiden väriliitoista.

Esimerkiksi Kiinassa punainen symboloi onnea ja vaurautta, kun taas Irlannin kaltaisessa maassa onni yhdistetään todennäköisemmin väriin, kuten vihreä tai kulta. Tällä voi olla merkittäviä seurauksia rahapelialan yrityksille, kuten kasinoille.

Politiikka on myös vuorovaikutuksessa eriväristen kulttuuriyhdistystemme kanssa. Otetaan esimerkiksi Yhdysvallat ja Iso-Britannia. Pinnalla kaksi maata, joilla on (suhteellisen) samanlainen kulttuuri – molemmat länsimaiset, varakkaat, tason 1 maat, joiden asukkaat ovat pääosin englantia puhuvia.

USA:ssa punainen on kuitenkin oikeistosuuntaisen tasavaltapuolueen väri ja sininen vasemmistoisemman demokraattisen puolueen väri. Isossa-Britanniassa tilanne on päinvastainen – punainen on vasemmistolaisen työväenpuolueen väri ja sininen oikeistoisempien konservatiivien väri.

Jos ostajasi ovat pääosin liberaaleja, vasemmistolaisia ​​asiakkaita, punainen saattaa sopia paremmin Isossa-Britanniassa, kun taas sininen voi olla sopivampi Yhdysvalloissa.

Split testi eri väriyhdistelmiä

Paras tapa selvittää, toimivatko tietyt värivaihtoehdot, on jaettu testaus. Jaettuun testaukseen kuuluu kokeilla kahta eri versiota sisällöstäsi, joissa kaikki elementit ovat samat väriä lukuun ottamatta, ja tärkeimpien mittareiden mittaamisen nähdäksesi, kumpi väri toimii paremmin.

Ota huomioon värisokeus

Tilastollisesti noin 4,5 % asiakkaistasi on todennäköisesti värisokeita – tai jopa enemmän, jos ostajasi ovat pääasiassa miehiä.

Värisokeudesta kärsivillä on vaikeuksia erottaa tiettyjä värejä. Varmistaaksesi, että sisältösi on värisokeiden saatavilla, varmista, että siinä on suuri kontrasti, äläkä koskaan luota pelkästään väreihin tiedon saamisessa. Lisää tekstiä kaavioihin ja kuviin selkeyden lisäämiseksi.

Harkitse väritrendejä

Ennen kuin viimeistelet tuotemerkkisi värit, sinun kannattaa harkita nykyistä väriä väritrendit.

Vaikka haluatkin harkita kaikkia tekijöitä, joista olemme keskustelleet aiemmin, väritrendit voivat olla hyödyllinen tapa päättää, mitä tiettyjen värien sävyjä haluat käyttää.

Lopulliset ajatukset

Tähän päättyy tämä aloittelijan opas väripsykologiaan markkinoinnissa. Kuten näette, opittavaa on paljon, mutta toivottavasti tämä on auttanut sinua saamaan otteen perusasiat. Onnea!

Table of Contents