Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Verkkokauppastrategia: Kuinka saada se oikein

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Verkkokauppastrategia: Kuinka saada se oikein

Verkkokauppayrityksen perustaminen ei ole helppo tehtävä. Web-sivustosi perustamisesta toimitusketjun virtaviivaistamiseen näyttää siltä, ​​että alkuaikoina on otettava huomioon satoja asioita. Ja totta puhuen niitä on.

Mutta se ei tarkoita, että tämän aina päällä olevan tahdin pitäisi jatkua ikuisesti. Kun oikeat strategiat ovat käytössä julkaisun aikana, verkkokaupan muuttuvassa maailmassa navigoimisen pitäisi olla paljon yksinkertaisempaa tulevaisuudessa. Itse asiassa, mitä enemmän kehität strategioitasi tänään, sitä tehokkaammin yrityksesi toimii huomenna.

Alan onnistumisen ja epäonnistumisen erolla on paljon tekemistä verkkokauppastrategiasi kanssa. Valmista brändisi onnistuneeseen lanseeraukseen oppimalla lisää verkkokauppastrategioista, niiden ominaisuuksista ja siitä, miten voit suunnitella oman.

Mitä verkkokauppastrategiat ovat?

Verkkokauppastrategiat ovat toisiinsa liittyviä suunnitelmia, jotka ohjaavat liiketoimintaasi. On kolme tärkeää harkittavaa verkkokauppastrategiaa: tuotestrategia, asiakassuhteet ja yritysnäkökohdat. Kaikkien näiden on toimittava yhdessä varmistaakseen parhaat mahdolliset tulokset brändillesi.

Tutkitaanpa näitä kolmea tärkeintä verkkokauppastrategiaa ja niiden rakennetta yksityiskohtaisemmin.

→ Aloita verkkoliiketoimintasi Shopifyn avulla napsauttamalla tätä

Tuotestrategia

Tuotestrategia sisältää varastonhallinta ja kehitystä. Se edellyttää lintuperspektiivistä näkemystä joistakin tärkeistä prosesseista, mukaan lukien:

 • Kehitystutkimus. Kuka vastaa tuotteidesi tutkimusosuudesta? Suoritetaanko se ensisijaisesti talon sisällä vai kolmannen osapuolen organisaation toimesta?
 • Tuotteen suuntaus. Millaiset ihmiset haluavat ostaa tuotteitasi, ja miten he koetaan markkinoilla? Haluat ehkä luottaa kaksi kertaa kaksi matriisiin tai SWOT-analyysiin navigoidaksesi suunnitteluprosessissa paremmin.
 • Varaston toimitusketju. Miten aiot hankkia tuotteita, ja kuinka toimiva tämä lähestymistapa on tulevaisuudessa? Onko rakenteessa tarpeeksi joustavuutta puutteiden huomioon ottamiseksi?
 • Tuotesarja. Harkitse tuotevalikoimasi koko leveyttä ja leveyttä. Kuinka paljon haluat tarjota? Suunnitteletko useita erilaisia ​​räätälöityjä vaihtoehtoja (eli t-paitoja eri logoilla) tai vain useita samankaltaisia ​​tuotteita (t-paidat, shortsit jne.)?
 • Tuotteen elinkelpoisuus. Ovatko tuotteesi ikivihreitä, mikä tarkoittaa, että ne pysyvät ajankohtaisina ympäri vuoden? Vai ovatko ne kausiluonteisia? Ehkä haluat molempien yhdistelmän lisätäksesi myyntiä eri tapahtumien tai lomakausien aikana.
🔥 Empfohlen:  Bharat Petroleumin menestystarina | Kuinka tämä öljyn ja kaasun tuottaja johtaa Intian taloutta?

Asiakassuhteet

Asiakkaiden hallintastrategian rakentaminen on välttämätöntä ostajan matkan elinkaaren seuraamiseksi. Matkan varrella on otettava huomioon monia tärkeitä asioita, kuten:

 • Kohdemarkkinat. Kuka on yleisö, jota brändisi yrittää tavoittaa? Haluat ehkä luoda käyttäjäpersoonia, joissa kerrotaan yksityiskohtaisesti asiakkaidesi tiedot, mukaan lukien heidän demografiset tiedot, ikänsä, tulonsa ja psykografiansa.
 • Yrityksen brändäys. Miten haluat esitellä itsesi asiakkaille? Harkitse kaikkia tämän elementtejä, mukaan lukien yrityksesi logo, tuotemerkin ääni ja yrityksen nimi.
 • Myyntikanavat. Miten aiot toteuttaa asiakashankintaprosessin? Sosiaalinen media? Sähköpostit? Webinaarit?
 • CX ja UX. Mieti asiakaskokemuksesi ja käyttökokemuksesi vaikutusta. Onko sinulla kaikki valmiina ilahduttaaksesi ostajasi, mukaan lukien loistava asiakaspalvelu ja esteetön verkkosivusto?
 • Asiakkaan säilyttäminen. Onko olemassa tietty tiheys, jolla asiakkaiden tulisi tilata yritykseltäsi? Miten tämä vaikuttaa myyntiin ja voittomarginaaleihinne tulevaisuudessa?

Yritysnäkökohdat

Vaikka et ehkä koe verkkokauppayrityksesi olevan tarpeeksi suuri huolehtiakseen yrityssuhteista, tosiasia on, että jokainen tuotemerkki tarvitsee yksityiskohtaisen prosessin kommunikoidakseen yrityskokonaisuuksien kanssa. Tässä strategiassa tulisi ottaa huomioon:

 • Osakkeenomistajat. Jos brändisi päättää tulla julkiseksi, miten hallitset osakassuhteitasi? Kuinka monta sijoittajaa haluat ja miten aiot kommunikoida heidän kanssaan? Lisäksi, onko sinulla tapa maksaa sidosryhmille takaisin ajan myötä?
 • Rahoitus. Kuinka paljon pääomaa yrityksesi tarvitsee aloittaakseen – ja kuinka paljon se tarvitsee kasvaa ajan myötä? Onko sinulla vakiintunut luottoraja pankissa vai käytätkö vaihtoehtoisia lähteitä, kuten Shopify Capital?
 • HR. Jos yrityksessäsi on vähintään yksi työntekijä, tarvitset myös vankan HR-strategian. Miten työntekijät saavat etunsa ja mitä etuja niiden tulisi sisältää? Voivatko he pyytää PTO:ta, ja mikä on menettely tähän? Tarvitsetko dokumentoituja prosesseja palkkaamiseen, irtisanomiseen ja ylennyksiin?

Voittavan verkkokauppastrategian luominen

Kuten näet, verkkokauppastrategian kehittämiseen liittyvät kysymykset voivat olla parhaimmillaan ylivoimaisia. Ne ovat kuitenkin ehdottoman tärkeitä sen varmistamiseksi, että lähestymistapasi (ja tuloksena oleva strategiasi) on ilmatiivis.

🔥 Empfohlen:  CSS3:n perustekniikat, jotka sinun tulee tietää

Onneksi kaikkien näiden kysymysten esittäminen ei tee suunnitelmistasi liian monimutkaisia. Verkkokauppastrategiat ovat yhteydessä toisiinsa perustasolla, mikä tekee jokaisesta toimialasta helppoa lähestyä samankaltaista kehystä.

Tämä viitekehys voidaan jakaa neljään vaiheeseen: henkilökohtaiset arvot, kohdemarkkinat, tavoitteet ja visiot sekä priorisointi.

Näin voit luoda kokonaisvaltaisen verkkokauppastrategian käyttämällä kutakin neljää.

1. Valitse henkilökohtaiset arvosi

Hyvin harkittu strategia on ehkä tärkein osa verkkokaupan menestystä, mutta sitä ei voida tehdä hyvin ilman henkilökohtaisten arvojen kompassia.

Suurin osa verkkokauppastrategioistasi tulisi muotoilla sen mukaan, mihin uskot. Kysy itseltäsi: mitä haluan saavuttaa ja miksi? Miten tämä vaikuttaa yritykseni toimintaan tai ansaitsemiseen pitkällä aikavälillä?

Katsotaanpa esimerkkiä. Uskot yhteisölle takaisin antamiseen. Siksi haluat, että kaikki materiaalisi ovat paikallisesti hankittuja, mikä tarkoittaa, että teet yhteistyötä vain lähibrändien kanssa. Tämän vuoksi toimitus voi kestää kauemmin, joten tarjoat asiakkaille lisäkoulutusta ja -resursseja. Hintapisteesi on oltava korkeampi, jotta se kompensoi sisällöstä ja paikallisista kumppanuuksista maksamasi palkkion, mikä vaikuttaa suoraan tilausmalliisi.

Kuten näet, henkilökohtaisten arvojen ymmärtäminen auttaa sinua tekemään parempia päätöksiä jokapäiväisessä liiketoiminnassa.

verkkokaupan strategiaopas

2. Tutustu kohdemarkkinoihin

Aloita tutustumaan yleisöön, jolle myyt tuotteita, jos et ole vielä tehnyt niin. Tämä edellyttää tutkimusta, jossa arvioidaan, keitä he ovat, mihin he uskovat ja miksi he suosivat brändiäsi. Muista, että mitä määritellympi kohdemarkkinasi on, sitä helpompi voit tehdä tehokkaita päätöksiä asiakaspolustasi.

Yleisen markkinatutkimuksen lisäksi voi olla hyvä idea tehdä tutkimuksia tai järjestää pieniä kohderyhmiä. Niiden avulla voit kysyä intiimejä kysymyksiä brändisi tehokkuudesta, mukaan lukien asiakkaiden mielipiteistä tietyistä muutoksista, myyntikanavista tai jopa pakkauspäätöksistä.

3. Kehitä pitkän aikavälin tavoitteita ja visioita

Kun sinulla on verkkokauppastrategiasi luut yhdessä, on aika kehittää kaukonäköinen kasvu- ja kehityssuunnitelma.

Sinun ei tarvitse olla mestaripuhuja tai sanaseppä rakentaaksesi vankan vision. Aloita vain perusasioista:

 1. Missä näet yrityksesi, brändisi tai tuotteesi viiden, 10 tai 20 vuoden kuluttua?
 2. Mitä pitää tapahtua, jotta tavoitteesi saadaan unelmasta todellisuuteen?
 3. Mitä KPI-mittareita tarvitset menestymisen mittaamiseen? Määrittele tärkeimmät tulokset.
🔥 Empfohlen:  Kodinkunnostuspodcastin aloittaminen

Jos tarvitset lisää KPI-ideoita, kokeile aloittaa asiakkaiden hankintakustannuksista, asiakkaan elinkaariarvosta ja tulojen kasvusta. Kun laajennat, saatat haluta ottaa käyttöön tarkempia mittareita, kuten vaihtuvuus- tai säilytysprosentteja.

Älä unohda kartoittaa visiosilausumat SMART-tavoitteen viitekehykseen (erityinen, mitattavissa oleva, saavutettavissa oleva, relevantti, ajankohtainen). Saatat esimerkiksi haluta tarjota viisi uutta tuotelinjaa, jotka täydentävät suurta USP:täsi seuraavan 10 vuoden aikana.

4. Luo priorisoinnin aikajana

Kun niin monta tavoitetta pyörii yhtä aikaa, strategian aloittaminen voi tuntua valtavalta yritykseltä. Jotta voit aloittaa tuntematta itsesi ylikuormitukseksi, on välttämätöntä luokitella tavoitteesi tärkeimmistä vähiten tärkeisiin.

Ei ole oikeaa tai väärää tapaa suorittaa priorisointiprosessia. Voit kuitenkin haluta arvioida tavoitteitasi objektiivisesta näkökulmasta. Kumpi tulee suorittaa ensin kaikkien muiden tavoitteiden auttamiseksi? Jos mahdollista, yritä tarkastella asioita ensin ongelman näkökulmasta. Määritä suurin kipukohtasi ja työskentele sitten tavoitteiden kanssa, jotka koskevat sitä suoraan.

Paluu piirustuspöydälle

Paras verkkokauppastrategia on sellainen, joka kehittyy yrityksesi mukana. Kun kasvat, älä pelkää muokata vanhoja strategioita luodaksesi yrityksellesi positiivisimmat tulokset. Päivitä vanhemmat tehtävänkuvaukset, jotka eivät tällä hetkellä vastaa brändiäsi, ja leikkaa alatavoitteista korvataksesi ne vielä paremmilla.

Kun jatkat suunnittelu- ja kehitysvaiheiden hiomista, muista, että nykypäivän tehokkaimmat yritykset eivät pelkää strategiamuutoksia.

Haluatko oppia lisää?