Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Verkkosivustolla navigointi: 7 parasta parasta käytäntöä käyttäjille ja hakukoneoptimoijalle

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Verkkosivustolla navigointi: 7 parasta parasta käytäntöä käyttäjille ja hakukoneoptimoijalle

Oikein tehtynä verkkosivustolla navigointi on hyvä asia käyttäjillesi ja hakukoneoptimoinnin tehokkuudelle.

Hyvä sivustonavigointi helpottaa vierailijoiden löytämistä haluamansa ja hakukoneiden indeksoinnin helpottamiseksi. Tulos: enemmän tuloksia ja parempi hakunäkyvyys.

Mutta miten teet sen itse asiassa? Käyttämällä näitä sivustonavigoinnin parhaita käytäntöjä.

Mikä on sivustonavigointi?

Verkkosivustonavigointi (alias, sisäinen linkkiarkkitehtuuri) ovat verkkosivustosi linkkejä, jotka yhdistävät sivusi. Verkkosivustonavigoinnin ensisijainen tarkoitus on auttaa käyttäjiä löytämään sisältöä sivustoltasi helposti.

Hakukoneet käyttävät sivustosi navigointia uusien sivujen löytämiseen ja indeksointiin. Linkit auttavat hakukoneita ymmärtämään kohdesivun sisältöä ja kontekstia sekä sivujen välisiä suhteita.

Käyttäjät ovat etusijalla. Tämä on verkkosivustonavigoinnin perimmäinen tavoite, joka sinun on aina muistettava.

Tyydytä käyttäjät ensin. Tee navigoinnista helppoa. Optimoi sitten hakukoneille vahingoittamatta käyttökokemusta.

Jos sinulla on enemmän perustietoa verkkosivustojen navigoinnista, löydät nämä SEJ-viestit hyödyllisiksi:

Tämän postauksen loppuosassa keskitytään laajemmin verkkosivustojen navigoinnin parhaisiin käytäntöihin ja hahmotellaan erilaisia ​​sisäisiä linkitystilanteita, jotka voivat aiheuttaa ongelmia verkkosivustosi vierailijoille ja hakukoneille.

Tämä aihe on erityisen ajankohtainen ja tärkeä kaikille suurilla verkkosivustoilla työskenteleville.

Verkkosivustojen navigointi ja sisältöhierarkiat

Kun etsit tiettyä sivua kirjasta, voit yksinkertaisesti lukea sisällysluettelon tai hakemiston.

Kun kävelet ruokakaupassa, käytävät on merkitty yleisillä osiokategorioilla ja lisää alakategorioita on listattu itse hyllyille.

Molemmat tarjoavat tehokkaan tavan selata paljon sisältöä.

Sisältöhierarkiat ovat olemassa sisällön paikantamisen yksinkertaistamiseksi. Kun sisältöä on suuri määrä, se voidaan jakaa muutamaan laajaan luokkaan.

Näiden laajojen luokkien sisällä voit luoda vielä suppeampia luokituksia. tämä rakentaa erilaisia ​​hierarkiatasoja, joilla käyttäjät voivat helposti navigoida.

Sisältöhierarkioiden avulla sivuston sivut järjestetään käyttäjän ja hakukoneen kannalta järkevällä tavalla.

Sisältöhierarkioiden ja verkkosivuilla liikkumisen merkitys

Sisällön luokittelu ja alaluokittelu auttavat sivuja parantamaan yleisten päätermien ja erityisten pitkän pyrstön termien sijoitusta.

Sisältöhierarkioiden aiheuttamat ongelmat

Sisällön luokittelu ja hierarkioiden rakentaminen luovat sisältösiilot, kuten läheisesti toisiinsa liittyvien aiheiden klustereita. Google indeksoi eri sivuja eri nopeuksilla seuraamalla eri sivustojen linkkejä.

Jotkut sisältösiilot ovat suositumpia kuin toiset. Nämä sivut voivat saada enemmän ulkoisia linkkejä ja liikennettä kuin muut, minkä seurauksena ne voivat ansaita näkyvämpiä paikkoja maksuttomassa haussa.

Kun sisältö on liian hiljaista eikä se saa linkkejä ja liikennettä, se ei välttämättä toimi yhtä hyvin – vaikka muut sisältösiilosi toimisivat erittäin hyvin.

Sisältöhierarkiat voivat eristää tiettyjä suosittuja sivuryhmiä, jotka saattavat sijaita liian syvällä sivuston sisällä.

Tässä horisontaalinen linkitys tulee peliin.

Vaikka linkkien osuvuus auttaakin sijoituksen luomisessa, sisältösiilojen välisen ristiinlinkityksen puute voi olla haitallista kokonaissijoituksillesi.

Aina on tapoja luoda suhteita, jotka yhdistävät luokkia horisontaalisesti toisiinsa. Se, että kaikki sivut kuuluvat samalle verkkosivustolle, osoittaa jo, että nämä sivut eivät ole täysin merkityksettömiä toisilleen.

Toimintokohteet: Linkittäminen sisältökategorioiden välillä

  • Luokittele sisältö tavalla, joka muodostaa käyttäjälle järkeviä luokkahierarkioita, ja linkitä nämä sivut oikein hierarkiassa ylös ja alas. Nämä ovat suurin osa linkeistä.
  • Luo ristilinkityksiä eri luokkiin kuuluvien sivujen välille, joilla on silti samankaltaisuuksia.
🔥 Empfohlen:  Kuinka paljon AdSense maksaa 1 000 näyttökerrasta? (& napsautuskohtaisesti)

Linkkejä tuote- ja sisältömarkkinointisivujen välillä

Useampaa kuin yhtä tuotetta tai palvelua myyvät yritykset tekevät kaiken yllä mainitun sivujen luokittelussa, sisältösiilojen luomisessa ja niiden linkittämisessä.

Monet hakukoneoptimointitiimit ja sisältötiimit luovat kuitenkin myös omaisuutta, joka on suunniteltu kiinnostaviksi ja jaettavaksi. Usein tämä tulee blogin muodossa, jossa on viestejä, jotka sisältävät linkkejä tiettyihin tuotteisiin ja palveluihin.

Blogiviestit voivat olla hyödyllisiä, koska ne ohjaavat enemmän liikennettä tuotesivuille. Monet sivustot eivät kuitenkaan linkitä tuotesivuja takaisin blogisivuille.

Tämän tyyppisen vaakasuuntaisen linkityksen käyttäminen auttaa kertomaan käyttäjille tuotteestasi tai palvelustasi ja parantaa hakukoneoptimoinnin tehokkuutta.

Toimintokohteet: linkittäminen tuote- ja sisältösivujen välillä

  • Tuotesivujen tulee myös linkittää asiaan liittyville sisältömarkkinointisivuille. Tämä voi sisältää blogikirjoituksia, usein kysyttyjä kysymyksiä ja tuoteoppaita.

Verkkosivustolla navigointi JavaScript-tehosteilla

Joskus linkit ja verkkosivut kirjoitetaan JavaScriptillä. Tämä on ongelma, koska hakukoneilla on vaikeuksia löytää JavaScriptillä luotuja sisäisiä linkkejä.

Vaikka Google on parantunut viime vuosina JavaScriptin lukemisen suhteen, SEO-asiantuntijat ovat päätyneet siihen, että tulokset ovat epäjohdonmukaisia.

Muilla hakukoneilla ei vieläkään ole kykyjä lukea JavaScriptiä. Tämä tarkoittaa, että sisäiset linkit voivat kadota kokonaan, kun hakukoneet indeksoivat sisältöäsi.

SEO maailma on jakautunut siitä, onko JavaScriptin käyttö käytännöllistä.

  • Toisaalta jotkut SEO-asiantuntijat välttävät JavaScriptiä kokonaan.
  • Toisaalta web-suunnittelijat ja käytettävyysasiantuntijat väittävät, että JavaScript on olennainen käyttökokemuksen kannalta.

Uskon, että on olemassa keskitie, jossa JavaScriptiä voidaan käyttää välttäen samalla SEO-ongelmia.

Linkit, jotka näyttävät ja piilottavat sisällön jo sivulla

JavaScriptiä voidaan käyttää tietyn sivun sisällön näyttämiseen ja piilottamiseen muuttamatta sivua, jolla olet. Kun näin tapahtuu, kaikki sisältösi on esiladattu sivulle.

Tässä tapauksessa hakukoneet voivat silti indeksoida kaiken sisältösi, vaikka osa siitä olisi piilotettu. Tämä onnistuu vain, kun piilotetun sisällön määrä on vähäinen; siitä voi tulla ongelmallista, kun koko sivu muuttuu, mutta URL-osoite pysyy samana.

Ongelmia syntyy siitä tosiasiasta, että kun piilotat liian paljon sisältöä yhteen URL-osoitteeseen, se laimentaa sivun sisällön painopistettä. Täysin eri aiheella pitäisi olla oma sivu.

Toimintokohteet: Linkit, jotka näyttävät ja piilottavat sisällön

  • Pieniä määriä sisältöä varten poista ankkuritunniste ja korvaa se JavaScript onclick -tapahtumakäsittelijällä.
    • Käytä CSS:ää ohjataksesi kohdistinta ja vaihdaksesi nuolesta käsiosoittimeksi.
  • Suurille sisältömäärille, mukaan lukien yksisivuiset parallaksivierittävät verkkosivustot, kaikkea sisältöä ei tule ladata valmiiksi.
    • Esilataa vain URL-osoitteeseen suoraan liittyvää sisältöä.
    • Kaikissa ankkuritunnisteissa tulee olla href-arvo ja onclick-asetus.
      • Tämä href-arvo johtaa uuteen URL-osoitteeseen, joka esilataa vain tähän uuteen URL-osoitteeseen liittyvän sisällön.
      • Onclick-toiminto estää uuden URL-osoitteen latautumisen, mutta sallii sisällön lataamisen kohde-URL-osoitteesta.
      • Käytä pushState-funktiota URL-osoitteen päivittämiseen, vaikka sivu ei latautunut.

Tässä seoClarityssa vuonna 2016 tehdyssä esityksessä selitetään perusteellisempi esitys siitä, miten tämä voidaan toteuttaa erityisesti verkkosivustoilla.

Siinä puhutaan nimenomaan AngularJS, suosittu JavaScript-kehys ja sen SEO-ongelmat ja ratkaisut. Tässä olevat oppitunnit soveltuvat kuitenkin myös melkein mihin tahansa JavaScript-kehykseen.

Seurantaparametrien käyttäminen URL-osoitteessa

Käytettävyysasiantuntijat ja tulosoptimoinnin asiantuntijat seuraavat käyttäjien käyttäytymistä eri tavoin. Joskus tämä edellyttää seurantaparametrien käyttöä sivuston URL-osoitteissa.

🔥 Empfohlen:  Kuinka asentaa WordPress-teema

Tämä aiheuttaa päällekkäisiä sisältöongelmia, koska linkit eri URL-osoitteisiin, joilla on täsmälleen sama sisältö. Tämä voidaan ratkaista useilla tavoilla.

Toimintokohteet: URL-osoitteiden seurantaparametrit

  • Vältä seurantaparametrien käyttöä URL-osoitteessa. Sen sijaan voit seurata niitä käyttämällä JavaScript-seurannan onclick-tapahtumakäsittelijöitä linkeissä, jotka välittävät samat seurantaparametrit. Jos käytät Google Analyticsia, tämä voidaan tehdä tapahtumaseurannalla.
  • Itseviittaavan kanonisen tunnisteen käyttäminen aina on hyvä käytäntö, jotta vältetään monenlaisia ​​päällekkäisiä sisältöongelmia.

Ensimmäisen linkin prioriteetti

Verkkosivun, joka sisältää kaksi tai useampia samaan URL-osoitteeseen johtavaa linkkiä, uskotaan aiheuttavan ongelmia hakukoneen indeksoinnissa, kun vain ensimmäinen linkki huomioidaan ja kaksoislinkki jätetään huomiotta.

Tästä on keskusteltu foorumeilla ja testattu vuonna 2008 useat ihmiset, mukaan lukien Rand Fishkin ja minä.

Ensimmäinen linkin prioriteetti Mozilla kuvitettuna, kirjoittanut Rand Fishkin

Muutama mainitsemisen arvoinen asia:

  • Vuonna 2014 Matt Cutts, Googlen roskapostitiimin entinen johtaja, sanoi, että tämä ei ole enää ongelma. En ole vielä testannut tätä uudelleen, enkä ole nähnyt muiden SEO-ammattilaisten testaavan tätä viime aikoina.
  • Kun tämä ensimmäisen kerran testattiin ja havaittiin ongelmaksi, HTML-versio oli 4.1, XHTML 1.1 oli nousussa ja HTML 5:tä ei vielä ollut olemassa. Nykyään HTML 5 on olemassa tunnisteilla, kuten
    ,

    ja . Ehkä tällä kertaa Google käsittelee linkkejä otsikossa, sivupalkissa ja artikkelitunnisteissa.

Hakukoneoptimointiongelmat, jotka johtuvat ensimmäisen linkin prioriteetista

Yläpalkin navigointi ja vasen sivupalkki ovat usein ensin lähdekoodissa ennen pääsisältöä. Lisäksi näiden valikkojen navigointielementeissä on usein lyhyt ankkuriteksti. Ne ovat yleensä vähemmän avainsanakeskeisiä ja enemmän suunnitteluun keskittyviä.

Sivun pääsisällön linkeillä on taipumus olla avainsanakeskeisempiä, ja niiden ympärillä oleva sisältö tukee avainsanaa. Ne ovat myös pituudeltaan joustavampia, ja niissä on pidempi, tarkempi ankkuriteksti; tämä pidempi teksti lisää avainsanoja, joilla sivu voi mahdollisesti sijoittua. Ensisijaisten linkkien vuoksi nämä linkit jäävät kuitenkin usein huomiotta hakukoneilta.

Toimintokohteet: Ensimmäisen linkin prioriteettiongelma

  • Harkitse koodijärjestystä. Priorisoi pääsisältö ennen sivupalkkia ja yläpalkin navigointia. CSS:llä voidaan ohjata kelluntasuuntaa, vasemmalta oikealle tai oikealta vasemmalle, jolloin sivupalkin navigointi latautuu pääsisällön jälkeen. Yläpalkin navigointia voidaan ohjata absoluuttisella paikannuksella.

Navigoinnin käsittely suurilla verkkosivustoilla

Suurilla verkkosivustoilla (joilla on satoja tuhansia tai miljoonia sivuja) verkkosivustojen navigointi voi olla valtava haaste.

Luokiteltujen valikkojen luonnollinen sivustonavigointi linkittää yleensä sivuston kaikille sivuille, ja XML-sivustokartta voi auttaa indeksoimaan kaikki sivut.

Sisältösiilojen välisen ristiinlinkityksen puute voi kuitenkin luoda etäisyyttä sivujen välillä.

Suurella sivustolla voi olla vaikeaa tunnistaa kaikkia mahdollisia linkkejä tuotesivujen ja vastaavien tuotemarkkinointisivujen välillä.

Jotkin suurten sivustojen osat eivät välttämättä saa paljon tarvitsemaansa linkkien rakkautta muilta sivuilta.

Lisäksi muita ongelmia, kuten ensimmäisen linkin prioriteettia ja JavaScriptiä koskevia ongelmia, voi olla vaikea havaita miljoonilta sivuilta.

Tässä on kolme ratkaisua näihin haasteisiin:

1. Delegoi eri osastoille

Suurilla yrityksillä on suhteellisesti suuret verkkosivustot, joissa on useita eri osastoilla työskenteleviä työntekijöitä. Monet osastot voivat vastata verkkosivuston eri osioita.

Varmista, että kaikki verkkosivuston eri osien ylläpitoon osallistuvat noudattavat samoja SEO-periaatteita ja -käytäntöjä. Jaa sitten navigoinnin optimoinnin työ koko verkkosivustolle.

2. Käytä työkaluja tai rakennustyökaluja

Automaatio tekee manuaalisista prosesseista aina skaalautuvampia. Ellei sinulla ole omaa työkaluasi, ei välttämättä ole yhtä työkalua kaikkien edellä mainittujen ongelmien tunnistamiseen ja korjaamiseen.

Indeksointityökalut, kuten Xenu, Screaming Frog, DeepCrawl tai Botify, voivat analysoida olemassa olevia linkkejäsi, määrittää ongelmat ja antaa kuvauksen sivuston arkkitehtuurista.

Jos haluat visualisoida sivuston arkkitehtuurin, työkalut, kuten DynoMapper ja PowerMapper, voivat auttaa saavuttamaan tämän.

Linkkien tutkimustyökalut, kuten Mozin Open Site Explorer, Ahrefs, Majestic, Sistrix, LRT ja CognitiveSEO, voivat analysoida, mitkä sivut saavat eniten käänteisiä linkkejä ulkoisesti ja lisätä sitten ristilinkkejä näiltä sivuilta, jotka johtavat sivuston tärkeimmille sivuille.

Käyttämämme oma työkalu automatisoi sivun indeksoinnin ja sen määrittämisen, mitkä sivut linkittävät toisiinsa.

3. Käytä vaiheittaista lähestymistapaa

Suurilla verkkosivustoilla ei aina ole suuria tiimejä takanaan jakamassa sivujen optimointityötä. Jos resursseista on pulaa, voit luoda omia työkaluja prosessin helpottamiseksi.

Jos nämä työkalut eivät tarjoa tarvitsemaasi apua, harkitse vaiheittaista lähestymistapaa. Tämä edellyttää yhden osion työstämistä kerrallaan optimointiaikataulun avulla. Tämä on päivittäinen prosessi, ja se voi kestää kauemmin, mutta luottaa mittareihin, kuten orgaaniseen hakuliikenteeseen, auttaa sinua päättämään, mitä optimoidaan ensin.

7 tärkeintä takeawaya

  • Käyttäjät ovat etusijalla: Verkkosivustosi navigoinnin pitäisi ensin tyydyttää käyttäjät. Optimoi sitten navigointisi hakukoneoptimoinnin tehokkuutta varten. Älä koskaan vaaranna käyttökokemusta.
  • Sisältösiilojen ristiinlinkittäminen: Sisällön osuvuus sivujen välillä on tärkeää sijoituksen kannalta, mikä tulee luonnostaan ​​hyvin luokitellussa, hierarkkisessa sivustoarkkitehtuurissa. Tällä voi kuitenkin olla rajoituksia, jos siitä puuttuu ristilinkit sisältösiilojen välillä, joissa jotkin sivut ovat aivan liian syvällä tai liian kaukana vastaanottamasta riittävää määrää linkkimehua muista lähteistä.
  • Blogeista tuotteiksi, tuotteista blogeihin: Luo korkealaatuista sisältöä, joka on hyödyllistä ja osuvaa kohdeyleisöllesi. Jos nämä blogiviestit auttavat tuotteen ostopäätöksessä, linkitä blogikirjoitukseen tietyltä tuotesivulta.
  • Seurantaparametrit: Vältä niiden käyttöä; käytä onClick-tapahtumakäsittelijää linkeissä seurantatarkoituksiin. Itseviittaavan kanonisen tunnisteen käyttäminen on aina turvallista.
  • JavaScript linkit: Vältä JavaScriptin käyttöä sisällön ja linkkien kirjoittamiseen. Jos sitä ei voida kiertää, on olemassa menetelmiä, joilla se saadaan toimimaan.
  • Ensimmäisen linkin prioriteetti: Ihannetapauksessa pääsisältö tulee ensin. Seuraavaksi on sivupalkki, jota seuraa yläpalkki. Käsittele lopuksi alatunniste. Lisätestejä tarvitaan sen määrittämiseksi, onko tämä todella edelleen aiheellinen huolenaihe, mutta tästä menetelmästä pitäminen ei haittaa.
  • Isot nettisivut: Kaikkia edellä mainittuja on vaikea tehdä tuhansista miljooniin sivuihin. Delegoi tehtävät tiimille, automatisoi tehtäviä työkalujen avulla tai käsittele ongelmat yksi kerrallaan.