Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Verkkotunnuksen myyminen: Aloittelijan opas

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Verkkotunnuksen myyminen: Aloittelijan opas

Verkkotunnuksen ostaminen on helppoa. Jos se on saatavilla, voit ostaa sen minkä tahansa verkkotunnuksen rekisteröintipalvelun kautta. Mutta entä jos haluat myydä verkkotunnuksen? Miten teet sen?

Älä ihmettele enempää.

Tämän päivän viestissä opit myymään verkkotunnusta helposti. Saatat jopa saada tarpeeksi itseluottamusta ostaa ja myydä verkkotunnuksia sivuhulinana, joka voi olla kunnollinen tulonlähde.

Tässä on opas, kuinka voit aloittaa verkkotunnusten myynnin voiton saamiseksi.

Valinnainen: Etsi verkkotunnuksen pysäköintipalveluita

Tämä on valinnainen vaihe, jonka avulla käyttäjät ansaitsevat passiivisia tuloja ei-aktiivisista verkkotunnuksista.

Varattu verkkotunnus viittaa nimeen, joka on rekisteröity, mutta joka ei ole tällä hetkellä käytössä. Joten jos ostit verkkotunnuksen, mutta päätit olla yhdistämättä sitä mihinkään verkkosivustoon, kyseinen verkkotunnus katsotaan varattuksi.

Miksi varata verkkotunnus?

On useita syitä, miksi käyttäjä voi varata verkkotunnuksen. Jotkut ihmiset ostavat verkkotunnuksia kauan ennen kuin heidän verkkosivustonsa on valmis. Joten he vain pitävät nimeä, kunnes sitä tarvitaan. Liikemieliset käyttäjät ostavat verkkotunnuksia ja myyvät niitä voittoa tavoitellen.

Jotkut ihmiset ostavat muunnelmia pääverkkotunnuksestaan, jotta muut eivät voi käyttää niitä. Esimerkiksi companyxyz.com saattaa haluta omistaa .net-, .biz-, .co- tai minkä tahansa sen muun laajennuksen.

Mikä on verkkotunnuksen pysäköintipalvelu?

Mikä verkkotunnuksen pysäköintipalvelu sitten on? Se on palvelu, jonka avulla voit “vuokrata” verkkotunnuksesi mainostajille. Sedo on hyvä esimerkki tästä.

Jos käytät verkkotunnuksen pysäköintipalvelua, verkkotunnuksesi nimen kirjoittavat ihmiset ohjataan mainoksia sisältävälle aloitussivulle.

Tulosi riippuvat aloitussivun käynneistä, mainosten napsautuksista tai molemmista.

Tarvitseeko sinun pysäköidä verkkotunnuksesi ennen sen myyntiä? Ehdottomasti ei. Mutta sen avulla voit ansaita rahaa etsiessäsi ostajia.

Ennen myyntiä: tutkimus

Ennen kuin myyt verkkotunnuksesi, sinun on tehtävä paljon tutkimusta. Haluat kuitenkin myydä verkkotunnuksesi oikeaan hintaan.

Tässä on mitä sinun täytyy tutkia.

Määritä verkkotunnuksesi arvo

Verkkotunnusten myynti on helpompaa, jos tiedät, kuinka paljon voit myydä ne. Kuka tietää? Saatat jo olla premium-verkkotunnuksen ylpeä omistaja etkä edes tiedä sitä.

Oikean luvun keksiminen on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty. Verkkotunnusten myyntiä voidaan verrata taideteosten myyntiin. Jos hinnoittelet sen liian korkeaksi, potentiaaliset ostajat saattavat kävellä pois. Mutta jos hinnoittelet sen liian alhaiseksi, saatat jättää rahaa pöytään.

On olemassa pari tekijää, jotka voivat auttaa sinua löytämään kilpailukykyisen hintapisteen.

 • Pituus — Yleisesti ottaen lyhyempiä verkkotunnuksia pidetään arvokkaampana kuin pidempiä. Haluat verkkotunnuksen, jossa on enintään 15 merkkiä.
 • SEO arvo — Arvokkaita avainsanoja sisältävällä verkkotunnuksella on paremmat mahdollisuudet sijoittua korkeammalle hakutuloksissa. Tästä syystä jotkut markkinoijat ovat valmiita maksamaan enemmän hakuystävällisistä verkkotunnuksista, jotka sisältävät heidän kohdeavainsanansa.
 • TLD — TLD tai ylätason verkkotunnus viittaa verkkotunnuksen nimen lopussa olevaan laajennukseen. Verkkotunnus, joka päättyy .comiin, saattaa olla arvokkaampi kuin .net.
 • Liikenne — Jos olet jo käyttänyt verkkotunnusta ja se on saanut merkittävää liikennettä, voit käyttää sitä vipuvaikutuksena myyntihinnan nostamiseen.
 • Hahmot — Haluat verkkotunnuksen, jossa ei ole erikoismerkkejä, kuten tavuviivaa. Jotkut ihmiset myös välttävät käyttämästä verkkotunnuksia, joissa on numeroita, koska se vaatii oikeinkirjoituksen selvennystä, kun se sanotaan suullisesti (esimerkiksi live4ever.com vs liveforever.com).

Voit myös käyttää työkalua, kuten NameBio saadaksesi selville, mitä vastaavia verkkotunnuksia on myyty.

Näet paitsi kuinka paljon samankaltaisia ​​verkkotunnuksia on myyty, myös milloin ja missä verkkotunnus on myyty.

Hyvä isä on samanlainen verkkotunnusten arviointityökalu, jota voit käyttää. Sinun tarvitsee vain kirjoittaa verkkotunnuksesi nimi ja odottaa tuloksia.

🔥 Empfohlen:  URL-uudelleenohjaukset SEO:lle: Tekninen opas

Voit käyttää muita verkkotunnusten arviointityökaluja. Mutta sinun on pidettävä mielessä, että nämä työkalut antavat sinulle karkean käsityksen siitä, mihin verkkotunnuksesi voisi myydä. He eivät voi taata, että pystyt noutamaan tämän hinnan.

Jos haluat realistisemman arvion käyttämättömistä verkkotunnuksista, voit ottaa yhteyttä ammattimaiseen verkkotunnusvälittäjään, jos sinulla on sellainen. Verkkotunnuksen välittäjä saattaa pystyä huomioimaan muita muuttujia, kuten markkinoiden volatiliteetin ja toimialan trendit.

Mutta entä jos et pysty keksimään hintaa verkkotunnuksesi myyntiin? Mitä sinä sitten teet?

Verkkotunnusten myyjien ei tarvitse pitää kiinni kiinteästä hinnasta. He voivat myydä verkkotunnuksia joustavan hinnoittelustrategian avulla. Tämän vaihtoehdon avulla ostajat voivat asettaa hinnan, jolloin myyjä voi joko hyväksyä sen tai neuvotella paremman tarjouksen saamiseksi.

Joustavassa hinnoittelussa on etunsa. Ostaja voi esimerkiksi asettaa hinnan korkeammaksi kuin odotit. Mutta strategialla on myös haittoja, kuten tarjouksen saaminen, joka on paljon alle markkina-arvon. Lopulta päätös on sinun.

Selvitä, kuinka myyt verkkotunnuksesi

Kun olet sopinut hinnasta, voit nyt miettiä, kuinka myyt verkkotunnuksesi. Sinulla on pari vaihtoehtoa.

Myy yksityisesti

Ensimmäinen vaihtoehtosi on myydä verkkotunnuksesi yksityisesti. Tämä edellyttää verkkotunnuksesi mainostamista ja ostajan löytämistä itse, mikä voi olla vaikeaa. Mutta tämä tarkoittaa myös sitä, että sinun ei tarvitse käydä läpi huutokauppasivustoja (lisää tästä myöhemmin).

Tämä on loistava vaihtoehto niille, joilla ei ole kiirettä myydä omaisuuttaan.

Verkkotunnusten myyminen yksityisesti ei ole niin vaikeaa kuin miltä se saattaa näyttää. Voit käyttää verkkotunnusta käyttäjien uudelleenohjaamiseen aloitussivulle. Käytä aloitussivua mainostaaksesi verkkotunnuksen myyntiä. Ajatuksena on tehdä mahdollisille ostajille heti selväksi, että aiot myydä kiinteistön. Muista jättää sähköpostiosoite, josta kiinnostuneet voivat tavoittaa sinut.

Myy markkinapaikan kautta

Jos verkkotunnuksen myyminen yksityisesti tuntuu liian työlältä, voit myydä sen sijaan verkkokauppapaikan kautta.

Sivustot pitävät Efty ja Afternic ovat suosittuja verkkotunnusten kauppapaikkoja, mutta muitakin vaihtoehtoja on olemassa.

Vaikka myynti torilla on kätevää, huomaa, että nämä alustat voivat veloittaa sinulta maksun palveluidensa käytöstä. Jotain pitää vain pitää mielessä.

Myy huutokauppasivuston kautta

Verkkotunnusten huutokauppasivustot toimivat samalla tavalla kuin markkinapaikat. Mutta verkkotunnushuutokaupoissa et voi hallita lopullista myyntihintaa. Joten vaikka omistaisit premium-verkkotunnuksen, saatat päätyä myymään sen alle markkina-arvon, jos tarjoajia ei ole paljon.

Flippa on hyvä paikka mainostaa ja myydä verkkotunnuksiasi tarjouskilpailun kautta. Koska Flippa on jo vakiintunut nimi, ostajat tietävät tulla tänne hankkimaan premium-verkkotunnuksia.

Sedo on verkkotunnusten hinnoittelusivusto, joka toimii samalla tavalla. Erittäin kysytty verkkotunnus voidaan myydä korkeaan hintaan tällä alustalla.

Yksi asioista, jotka tekevät Sedosta loistavan, on se, että voit asettaa aloitustarjouksen lähtötarjoukseksi. Tämä tarkoittaa, että sinulle taataan myynti heti, kun joku tekee tarjouksen.

Myy verkkotunnuksen välittäjän kautta

Verkkotunnuksen välittäjät eivät ainoastaan ​​auta verkkotunnuksen arvostamisessa, vaan myös löytävät ihmisiä, jotka saattavat olla kiinnostuneita sen ostamisesta. Kyllä, välittäjä saa palkkion kaupasta, mikä tarkoittaa vähemmän rahaa sinulle. Mutta ne myös poistavat osan verkkotunnuksen myyntiin liittyvistä vaivoista.

Ja koska he ansaitsevat palkkioiden kautta, se kannustaa heitä myymään verkkotunnustasi korkeammalla hinnalla.

Jos et tunne yhtään verkkotunnusvälittäjää, Grit Välitys tai Mediaasetukset ovat molemmat hyviä vaihtoehtoja.

Muista vain, että ennen kuin työskentelet verkkotunnusvälittäjien kanssa, sinun tulee ensin kysyä heidän käyttöehdoistaan. Yritä löytää välittäjä, joka ei vaadi sinua maksamaan etukäteen.

🔥 Empfohlen:  Kuinka ilmentyä kirjoittamalla: Lopullinen opas + esimerkkejä

Ennen myyntiä: valmistelu

Kun olet tehnyt tutkimuksen, voit aloittaa valmistelut verkkotunnuksen markkinoille pääsyä varten. Tässä on yhteenveto siitä, mitä verkkotunnusten myyjien tulisi tehdä.

Luo aloitussivu

Kuten aiemmin todettiin, yksityisten myyjien on luotava aloitussivu mainostaakseen verkkotunnusten myyntiä. He eivät voi kertoa mahdollisille ostajille toisin.

Kuitenkin:

Voit luoda aloitussivun, vaikka käyttäisit verkkokauppapaikkaa, välittäjää tai tyypillistä verkkohuutokauppaa. Se voi olla jopa hyvä idea tehdä niin.

Aloitussivua ei tarvitse monimutkaista liikaa. Rehellisesti sanottuna olisi parasta, jos suunnittelu olisi yksinkertainen. Sivun avulla voit korostaa verkkotunnuksen rahantekopotentiaalia.

Muista lisätä yhteystietosi tai linkki, josta potentiaalinen ostaja voi ostaa verkkotunnuksen tai tehdä siitä tarjouksen. Jos mahdollista, lisää kyselylomake, jotta mahdollisten ostajien on helpompi lähettää kysymyksiä ja tarjouksia.

Voit rakentaa aloitussivun WordPressillä tai jollakin näistä aloitussivun rakentajista. Voit jopa käyttää MailerLiten ilmainen paketti aloitussivun rakentamiseen.

Rekisteröidy huutokauppasivustolle tai markkinapaikalle

Jos olet päättänyt myydä verkkotunnuksesi käyttämällä huutokauppasivustoa tai kauppapaikkaa, sinun on luotava tili, jotta voit julkaista yritystietosi.

Kirjautumisprosessi vaihtelee alustasta toiseen, mutta sen ei pitäisi kestää muutamaa minuuttia kauempaa.

Kun olet rekisteröitynyt, siirry eteenpäin ja aseta verkkotunnuksesi ostettavaksi. Varmista, että sinulla on ajantasaiset tiedot sekaannusten välttämiseksi.

Mainosta verkkotunnuksesi myyntiä

Kun olet tehnyt kaiken tähän asti, voit ottaa sen hitaasti ja odottaa tarjouksia. Mutta todennäköisesti saat parempia tuloksia, jos mainostat verkkotunnuksesi myyntiä.

On olemassa useita tapoja tehdä tämä. Voit käyttää sosiaalista mediaa verkkotunnuksesi mainostamiseen. Jos löydät verkkotunnuksen ostajien ja myyjien yhteisöjä, voit mainostaa siellä.

Jos sinulla on siihen budjetti, rahan käyttäminen myynnin mainostamiseen ei ehkä ole huono askel. Mutta ennen kuin teet, mieti, saatko rahasi takaisin myynnin jälkeen. Et halua kuluttaa enemmän kuin ansaitset.

Houkutteleeko verkkotunnuksesi yrityksiä kilpailukykyisellä alalla? Voit tehdä toimenpiteitä kohdistaaksesi nämä ihmiset erityisesti lähettämällä kylmiä sähköposteja.

Esimerkiksi verkkotunnus, kuten “cheapcarsonline.com”, houkuttelee käytettyjen autojen myyjiä. Voit siis lähettää sähköposteja kyseisen alan ihmisille nähdäksesi, ketkä saattavat olla kiinnostuneita verkkotunnuksen ostamisesta.

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, sinun tulee myydä verkkotunnuksesi nopeasti.

Myynnin jälkeen: siirto

On pari asiaa, jotka sinun tulee huolehtia myyntiprosessin jälkeen. Tässä on opas siitä, mitä toimia sinun tulee tehdä myynnin jälkeen.

Etsi escrow-palvelu

Mikä on escrow-palvelu? Se on neutraali, kolmas osapuoli, joka toimii fasilitaattorina. Lyhyesti sanottuna se suojaa ostajia ja myyjiä verkkotapahtumien aikana.

Kuinka se toimii?

Escrow-palvelu ilmoittaa sinulle, kun ostaja maksaa kokonaisuudessaan. Ja se säilyttää rahat, kunnes ostaja saa kaikki oikeudet verkkotunnukseen.

Palvelu siis varmistaa, että molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä ennen kaupantekoa.

Escrow-palvelu rauhoittaa kaikkien mieltä varmistamalla, että kaikki pitävät sopimuksensa loppuun.

Onko sinun maksettava escrow-palvelusta? Se riippuu.

Jos myyt verkkotunnuksen yksityisesti, joudut todennäköisesti myymään sen, jos haluat vähemmän stressaavan kaupan. Maksut tulevat yleensä pienen palkkion muodossa.

Voit kuitenkin löytää verkkotunnusten markkinapaikan, joka voi tarjota ilmaista sulkutilauspalvelua. Jotkut aiemmin mainitut alustat tarjoavat sen.

Etsitkö escrow-palvelua? Haluat ehkä aloittaa haun Escrow.com, yksi alan johtavista yrityksistä. On myös taloudellisia

Muuten, voit käyttää escrow-palvelua erilaisiin verkkotapahtumiin. Varmista vain, että käytät lisensoitua, hyvämaineista yritystä.

Siirrä verkkotunnuksesi

Kun kauppa on mennyt läpi, voit siirtää verkkotunnuksen uudelle omistajalle. Siirtoprosessi vaihtelee sen mukaan, kuinka myit verkkotunnuksen.

Siirtoprosessi voi kestää parista päivästä viikkoon.

Näin prosessi yleensä menee. Lähetät verkkotunnuksesi rekisteröijälle pyynnön, jossa kerrot, että haluat luovuttaa omistajuuden jollekin toiselle.

🔥 Empfohlen:  Kuinka kirjoittaa D&D-taustatarina (perimmäinen opas esimerkeineen)

Rekisterinpitäjä lähettää sinulle vahvistussähköpostin tai verkkokäyttöliittymätyökalunsa kautta. Käytä sitä vahvistaaksesi siirron. Rekisterinpitäjien on lähetettävä sinulle valtuutuskoodi viiden päivän kuluessa pyyntösi lähettämisestä.

Sinun on lähetettävä tämä koodi verkkotunnuksesi rekisteröijälle vahvistaaksesi siirron.

Huomaa, että sinulla on vain rajallinen määrä päiviä vahvistaaksesi. Sinun ei tulisi ylittää 60 päivää, muuten siirto peruuntuu.

Kun olet vahvistanut, rekisterinpitäjä käsittelee pyyntösi. Se lähettää sinulle ja ostajalle ilmoituksen siirron jälkeen.

Mikä voi estää verkkotunnuksen siirron?

Rekisterinpitäjä voi estää myyjää siirtämästä verkkotunnusta. Vaikka nämä skenaariot eivät todennäköisesti koske sinua, myyjien on silti oltava tietoisia niistä, varsinkin jos he suunnittelevat verkkotunnusten ostamista ja myyntiä säännöllisesti.

Rekisteröijät eivät käsittele verkkotunnuksen siirtoa, jos:

 • Verkkotunnuksen alunperin rekisteröimisestä on kulunut alle 60 päivää.
 • Verkkotunnuksen siirrosta uudelle omistajalle on kulunut alle 60 päivää.
 • Rekisterinpitäjä uskoo, että verkkotunnuksen siirto on vilpillistä.
 • Rekisterinpitäjä kyseenalaistaa pyynnön esittäjän henkilöllisyyden tai valtuutuksen.
 • Verkkotunnus on pidossa edellisen rekisteröintikauden maksamattomien maksujen vuoksi.
 • Rekisterinpitäjä saa kirjallisen vastalauseen henkilöltä, joka väittää olevansa verkkotunnuksen haltija.

Jos uskot, että verkkotunnuksesi siirto on evätty perusteettomasti, voit tehdä asialle jotain. Tiedosto a muodollinen siirtovalitus ICANNille.

Usein Kysytyt Kysymykset

Kuinka paljon voin myydä verkkotunnuksen?

Se riippuu itse verkkotunnuksesta. Jotkut myyvät tuhansia dollareita. Premium-verkkotunnukset voivat myydä satoja tuhansia.

Voinko myydä verkkotunnuksen yksityisesti?

Kyllä sinä voit. Sinun ei tarvitse käyttää kauppapaikkaa tai välittäjää, vaikka se voi yksinkertaistaa prosessia. Yksi etu verkkotunnuksen myymisestä yksityisesti on, että sinun ei tarvitse maksaa palkkiota.

Onko verkkotunnusten myyminen kannattavaa?

Voit ostaa ja myydä verkkotunnuksia voittoa tavoittelemalla. Verkkotunnusmarkkinat ovat kuitenkin erittäin spekulatiiviset. Tarvitset kokemusta ansaitaksesi jatkuvasti rahaa.

Kuinka nopeasti verkkotunnukset myyvät?

Se riippuu verkkotunnuksesta. Jos sille on kysyntää tai jos mainostit sitä kunnolla, se voi myydä viikkoissa. Se voi kuitenkin kestää kuukausia tai vuosia.

Voitko omistaa verkkotunnuksen ikuisesti?

Se, että ostit verkkotunnuksen, ei tarkoita, että omistat sen ikuisesti. Sinun on uusittava rekisteröintisi vähintään kerran vuodessa.

Mikä tekee verkkotunnuksesta arvokkaan?

On olemassa muutamia tekijöitä, jotka tekevät verkkotunnuksen nimestä arvokkaan. Tämä sisältää kuinka lyhyt ja mieleenpainuva se on, jos se on helppo kirjoittaa, käytetty verkkotunnuksen laajennus ja jos se saa paljon liikennettä.

Lopulliset ajatukset

Oikea verkkotunnus voi olla erittäin arvokas. Nyt tiedät tarkat vaiheet verkkotunnusten myymiseksi ja niistä hyötymiseksi.

Mutta jos sinulla on verkkosivusto, joka sisältää sisältöä ja muuta liiketoimintaa, voit tuottaa enemmän voittoa.

Tämän tyyppisen myynnin yksinkertaistamiseksi myyjät luovat joskus sivustoja uudelle web-hosting-tilille ja yksinkertaisesti siirtävät tilin omistajuuden ostajalle. Sekä yllä olevien verkkotunnuksen myyntivaiheiden noudattaminen.

Koko verkkosivuston myynti ei kuulu tämän viestin piiriin, mutta siihen sisältyy monia samoja vaiheita. Saatat kuitenkin pitää verkkosivustojen myyntiä koskevia julkaisujamme hyödyllisinä.