Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Verkkotunnukset ja SEO: mitä bloggaajien tulisi tietää

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Verkkotunnukset ja SEO: mitä bloggaajien tulisi tietää

Aiotteko aloittaa uuden blogin?

Vai harkitsetko nykyisen sivustosi brändin uudistamista?

Aiotpa sijoittaa uuteen verkkotunnukseen tai miettiä, kuinka verkkotunnuksen mittareiden pitäisi vaikuttaa markkinointipäätöksiisi, tässä on nopea yleiskatsaus siitä, mitä bloggaajien tulisi tietää verkkotunnuksista ja hakukoneoptimoinnista.

Vaikuttaako verkkotunnuksesi nimi orgaanisen haun näkyvyyteen?

Lyhyt vastaus on: Kyllä.

Pitkä vastaus on: Se ei ole enää se voimakas hakualgoritmisignaali, joka oli noin kymmenen vuotta sitten, mutta on edelleen suoria ja epäsuoria tekijöitä, jotka verkkotunnuksesi nimi voi vaikuttaa orgaanisen haun näkyvyyteen.

Tarkastellaan kaikkia näitä suoria ja epäsuoria tekijöitä:

Verkkotunnuksen nimessä olevat avainsanat

Avainsanat olivat aiemmin tärkeä sijoitustekijä: Kesti muutaman viikon ennen kuin verkkotunnus sijoittui tarkan haun avainsanojen perusteella. Se ei ole enää niin suoraa tai helppoa, vaikka SEO-tietoisten verkkovastaavien on vaikea jättää tätä taktiikkaa taakseen.

Omien havaintojeni perusteella verkkotunnuksen avainsanoilla on merkitystä vain URL-osoitteen avainsanoilla. Toisella tavalla voit sijoittaa avainsanakeskeiseen verkkotunnukseen, mutta saada sama tulos luomalla uuden sivun, joka sisältää kyseiset avainsanat sen URL-osoitteessa.

Verkkotunnuksen nimessä olevat avainsanat voivat silti olla hyödyllisiä:

 • Luodaksesi välittömiä ajankohtaisia ​​assosiaatioita brändiisi
 • Saadaksesi ylimääräisiä napsautuksia ihmisiltä, ​​jotka näkevät avainsanan Google SERP:issä (lisätietoja alla)

Miten se soveltuu SEO-strategiaasi?

Nyt kun verkkotunnuksen avainsanoilla ei ole enää niin suurta merkitystä, et tarvitse tarkan haun avainsanaa verkkotunnuksessasi luodaksesi niche-assosiaatioita. Voit käyttää synonyymejä tai niihin liittyviä käsitteitä. Jos esimerkiksi “muoti” on pääavainsanasi, voit pärjätä hyvin sanalla “tyyli” tai jopa “fancy”.

Yritä auttaa sinua miettimään kaikkia niitä sanoja, joiden avulla voit löytää hienon ja osuvan verkkotunnuksen Tekstin optimointisemanttinen tutkimustyökalu, jonka avulla voit löytää taustalla olevia ja niihin liittyviä käsitteitä:

Verkkotunnuksen napsautettavuus

Napsautettavuus on ajallinen tekijä, eli jos hakutietoasi napsautetaan aktiivisesti, se nousee korkeammalle paikalle, mutta vain muutaman päivän ajan. Tämä on testattu ja todistettu paljon aikaa. Tiedämme, että se toimii, ja tiedämme, että napsautussuhteen lisääminen on melko hyödytöntä, koska menetät korkeammat sijoitukset heti, kun napsautukset hidastuvat.

🔥 Empfohlen:  8 päivittäistä tapaa, jotka auttavat sinua olemaan parempi yrittäjä

Paljon tärkeämpää on:

 • Tasainen napsautussuhde, joka on hieman korkeampi kuin orgaanisten naapureidesi
 • Merkittävä sivun sitoutuminen maksuttoman haun napsautuksen jälkeen

Vaikka verkkotunnuksesi ei voi auttaa sinua toisessa signaalissa, se voi hyvinkin vaikuttaa maksuttomaan napsautussuhteeseesi, koska verkkotunnuksesi nimi (kuten me logosi) on osa maksuttoman hakukoneen tulossivua:

Verkkotunnuksesi pitäisi kuitenkin luoda positiivisia ajankohtaisia ​​assosiaatioita ja olla tarpeeksi tarttuva saadakseen napsautuksia. Jos panostat aikaa ja vaivaa brändäykseen, ajan myötä verkkotunnuksesi tunnistetaan entistä paremmin ja se tuo entistä enemmän klikkauksia. Selailen esimerkiksi aina tuloksia, kunnes näen tuntemani blogin nimen. Olen varma, että monet ihmiset tekevät samoin.

Joten helposti muistettavan ja nopeasti tunnistettavan verkkotunnuksen valitseminen on aina hyvä idea.

Sieltä kaikki, millä on merkitystä, on sitoutuminen sivulla, jolla ei ole mitään tekemistä verkkotunnuksesi kanssa. Tiedämme, että Google kiinnittää huomiota sivun sitoutumiseen, koska jos palaat hakutuloksiin liian nopeasti, Google tietää, että et löytänyt etsimääsi, ja se yrittää auttaa sinua:

Miten se soveltuu SEO-strategiaasi?

Sivun sitoutumisen parantaminen on paljon tärkeämpää kuin napsautusten lisääminen.

Varmista, että saat kaiken irti jokaisesta napsautuksesta: Keksi muita sivun sitouttamismenetelmiä, jotta nämä ihmiset ovat vuorovaikutuksessa sivustosi kanssa. Näitä voivat olla mitä tahansa poistumisponnahdusikkunoiden asentamisesta ja web push -ilmoitukset live-chatien käyttöön. Molemmat menetelmät käyttävät personointia sivusi vierailijoiden pitämiseen ja rohkaisemaan heitä jatkamaan matkaansa sivustosi läpi.

Jos myyt palveluita, voit kutsua ihmisiä sopimaan kanssasi välittömästi Appointfix tai anna heidän äänittää ääniviesti käyttämällä SpeakPipe. Toimintakehotusten monipuolistaminen on hyvä tapa parantaa tuloksiasi:

Tässä myös hyvä opas sivusi optimointiin ja konversioille.

Käyttämällä työkaluja, kuten Finteza voit tunnistaa, kuinka kukin sivu toimii paremmin ja houkuttelee sivustosi käyttäjiä:

Ylätason verkkotunnukset

Ylätason verkkotunnus on verkkotunnuksen viimeinen segmentti, se on periaatteessa se, mitä näet pisteen jälkeen. Huipputason verkkotunnukset ovat olleet jatkuvien SEO-teorioiden ja oletusten (ja suoraan sanottuna myyttien) lähde. Nämä sisältävät:

 • Google suosii .com-verkkotunnuksia
 • Google antaa enemmän tehoa sivustollesi osoittaville käänteisille linkeille sen perusteella, mistä ylätason verkkotunnuksista ne tulevat
🔥 Empfohlen:  Kuinka tietää, onko joku vakoilemassa puhelintasi vuonna 2023

Meidän on aika jättää nämä molemmat teoriat taaksemme.

Miten se koskee sinun SEO strategia?

Ainoat ajat, jolloin ylätason verkkotunnuksella on merkitystä:

 • Kun sinulla on paikallinen verkkotunnus (Google palvelisi paikallisia verkkotunnuksia enimmäkseen siinä sijainnissa, johon se viittaa. Jos esimerkiksi teet haun Isossa-Britanniassa, Google suosii todennäköisesti co.uk-verkkotunnuksia)
 • Kun .gov-sivusto linkittää sen. Tämä saattaa olla pikemminkin korrelaatiokysymys kuin syy-yhteys: .gov-sivustoilla on vain enemmän käänteisiä linkkejä ja luottamusta, mutta tiedän totuudenmukaisesti, että jos saat linkin .gov-sivulta, sijoituksesi kasvaa.

Kaikissa muissa tapauksissa ylätason verkkotunnuksella ei ole väliä. Päinvastoin, saattaa olla aika tarkastella vaihtoehtoisia huipputason verkkotunnuksia, koska voit napata hienon tuotemerkin, joka on edelleen saatavilla. Nimeä on hieno työkalu käyttää sitä:

Namify käyttää tekoälyä luodakseen tuotemerkkejä, jotka sisältävät avainsanasi, ja luo hienoja niche-assosiaatioita.

Verkkotunnuksen ikä

Lopuksi verkkotunnuksen ikä on toinen tekijä, josta verkkosivustojen omistajat keskustelevat usein. Jos harkitset sijoittamista aiemmin käytettyyn verkkotunnukseen, sinun tulee tietää seuraavat asiat:

 • Verkkotunnuksen iällä ei ole yhtä suurta merkitystä kuin sen historialla: Pysy kaukana verkkotunnuksista, joilla voi olla negatiivinen historia (epäilyttävät linkit, jotka osoittavat kyseiseen verkkotunnukseen ja siitä johtuvat rangaistukset, jotka voivat siirtyä sivustollesi)
 • Verkkotunnuksen ikä ei ole yhtä tärkeä kuin sivuston ikä, eli milloin Google löysi sivuston ensimmäisen kerran. Tätä Google näyttää nyt hakutuloksissa:

Jos luet Googlen laatuohjeet, huomaat, että “verkkotunnusta” ei juuri koskaan mainita. Google puhuu sivuston iästä ja auktoriteetista, mutta ei koskaan verkkotunnuksen nimestä.

Tästä huolimatta, jos ostat verkkotunnuksen iän perusteella, se ei ole kovin älykäs sijoitus.

Miten se soveltuu SEO-strategiaasi?

Jos harkitset olemassa olevan verkkotunnuksen ostamista, tarkista Ahrefs liikenteen tai sijoituksen laskuista tai laskuista, jotka voivat olla merkki mahdollisesta rangaistuksesta, josta voi olla vaikea päästä eroon.

🔥 Empfohlen:  Kuinka PR lyhentää myyntisykliä

Verkkotunnuksen auktoriteetti

Yksinkertaisesti sanottuna verkkotunnuksen valtuuksia ei ole olemassa.

SEO-työkalut voivat käyttää sitä verkkosivustojen arvioimiseen, mutta Google ei käytä sitä mihinkään Googlen työntekijöihin vahvistettu yhä uudestaan.

Google käyttää käänteisiä linkkejä antaakseen auktoriteettia verkkosivulle (mikä on yksi monista sijoitustekijöistä).

Sivuston kotisivulla on yleensä korkein auktoriteetti, koska sivuston KAIKKI sivut linkittävät siihen.

Miten se soveltuu SEO-strategiaasi?

Kun luot linkkejä tai analysoit nykyisiä käänteisiä linkkejäsi, ylätason verkkotunnusten ei pitäisi itse asiassa olla osa strategiaasi. Niillä tuskin on merkitystä. Sinun on todella keskityttävä siihen, lähettävätkö nämä käänteiset linkit liikennettä ja onko Google indeksoinut ja/tai tallentanut ne välimuistiin. Linkin tarkistus on hieno työkalu, joka voi auttaa sinua molemmissa:

TLDR: Verkkotunnukset ja SEO

 • Verkkotunnuksen avainsanoilla ei ole niin paljon merkitystä kuin ennen, mutta niistä on apua ajankohtaisten assosiaatioiden luomisessa.
 • Verkkotunnuksen nimessä olevat avainsanat voivat parantaa orgaanista napsautussuhdettasi, mutta sivulla olevat tekijät ovat paljon tärkeämpiä, joten keskity paremmin niihin.
 • Älä stressaa .com-verkkotunnuksen löytämisestä. Kaikki muut huipputason verkkotunnukset (paitsi paikalliset) käyvät samoin SEO:n kannalta.
 • Älä sijoita verkkotunnukseen sen “iän” vuoksi. Verkkotunnuksen ikä ei ole mittari, mutta vanha verkkotunnus voi mahdollisesti aiheuttaa haittaa, koska se voi siirtää aiempia rangaistuksia.
 • Verkkotunnuksen auktoriteettia ei ole olemassa! Jätä tämä mittari taaksesi. Jos tarvitset mittarin arvioidaksesi sivuston laatua, käytä sen liikennettä Ahrefsin, Alexan tai LikeWebin mukaisesti.

Ja tämä päättää verkkotunnusten ja hakukoneoptimoinnin oppaamme. Tarvitsetko apua oikean verkkotunnuksen valinnassa? Tai aloittaa blogin? Tutustu näihin oppaisiin: