Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Verkkotunnusideoita: 21 tapaa luoda verkkosivuston nimi nopeasti (+ infografiikka)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Verkkotunnusideoita: 21 tapaa luoda verkkosivuston nimi nopeasti (+ infografiikka)

Haluatko perustaa uuden verkkosivuston, mutta et ole varma, mikä verkkotunnus sinun pitäisi valita?

Tässä viestissä käymme läpi 21 tapaa keksiä verkkosivuston nimi – vaikka sinulla ei olisi aavistustakaan, mikä verkkosivustosi nimeksi tulee.

Aloitetaan.

21 verkkotunnusideaa (infograafinen versio)

Ennen kuin aloitat artikkelin lukemisen, tallenna tämä infografiikka myöhempää käyttöä varten. Se on loistava kehote saada luovuutesi käyntiin.

Huomautus: Olet enemmän kuin tervetullut jakamaan tämän infografian. Mutta jos julkaiset sen blogissasi, muista liittää luottolinkki takaisin tähän viestiin.

21 verkkotunnuksen nimiehdotusta, jotka auttavat sinua löytämään täydellisen verkkosivuston nimen

1. Oma markkinarako/avainsanasi paikan tai määränpään kanssa

Yksinkertainen ja helppo tapa luoda verkkotunnus on ottaa markkinarako/avainsana ja lisätä siihen paikka tai kohde. Annat nyt vaikutelman, että verkkosivustollasi on konkreettinen sijainti.

Esim. markkinarako + paikka = fishingpalace.com (Kalastuspalatsi)

Hieno esimerkki on Tone Island, musiikkisivusto, joka on omistettu kitaraan liittyvien varusteiden tutkimiseen. Tämä avainsana lisätään sitten “saaren” paikkaan. Yksinkertainen mutta tehokas verkkotunnus.

Tämä idea toimii hyvin kaikkien markkinarakojen kanssa, erityisesti niiden, joiden tiedetään sijaitsevan tietyssä paikassa. Hyvä esimerkki ovat ruoka- ja ruoanlaittoblogit, joissa käytetään sanoja, kuten keittiö, ruokailutila ja ruokakomero jne.

2. Harkitse henkilökohtaisen pronominin tai substantiivin käyttöä tehdäksesi siitä henkilökohtaisen

Kuvittele selaavasi Google-hakutuloksia ja törmääväsi tulokseen, jonka verkkotunnus on “Your Personal Yoga Trainer”, eikö se tuntuisi siltä, ​​että kyseessä on henkilökohtainen valmentajasi?

Valitse verkkotunnuksen nimi, joka käyttää henkilökohtaista pronominia, kuten minä, minä, sinun, meidän jne., koska sillä voi olla voimakas vaikutus siihen, miten kävijä saa verkkosivustostasi ensivaikutelman ennen kuin hän on kirjautunut sinuun.

Esim. pronomini + niche = yourfishinghut.com (Sinun kalastusmajasi)

Sinun luova aurasi käyttää tätä verkkotunnusideaa, ja se kuulostaa henkilökohtaiselta, ikään kuin se olisi räätälöity jokaiselle verkkosivustolla käyvälle lukijalle. Se on loistava tapa saada jokainen vierailija tuntemaan itsensä tärkeäksi, sillä se symboloi, että päätavoitteesi on auttaa heitä missä tahansa kattamasi markkinaraon.

Se on myös helppo lisäys, jos huomaat, että verkkotunnusideasi on otettu käyttöön. Etkö voi ostaa? Tryor

3. Käytä tunnepitoista sanaa markkinaraon/avainsanasi kanssa

Ihmisiä ohjaavat tunteet, joten harkitse sellaisen verkkotunnuksen valitsemista, joka sisältää tunteita herättävän sanan. Tunnepitoinen sana lisää verkkotunnuksesi nimeen personointia, sillä se yhdistää vierailijan siihen, kuka olet tai mistä verkkosivustollasi on kyse.

Esim. tunteita herättävä sana + markkinarako = thepassionatefisherman.com (The Passionate Fisherman)

Intohimoinen valokuvaaja käyttää tunteita herättävää sanaa verkkotunnuksessa. Se kuvaa myös omistajaa, ja tunnuslause “pakkomielle kaikesta valokuvallisesta” kuvaa intohimoista osaa täydellisesti.

Voit toteuttaa tämän idean helposti mihin tahansa markkinarakoon, kuten:

 • Inspiroitunut kirjailija
 • Blazing Beats
 • Merkittävä tekniikka

4. Käytä porttia käyttämällä markkinarakoasi/avainsanaasi ja muuta asiaankuuluvaa sanaa

Portmanteau on kahden sanan yhdistäminen upouuden sanan luomiseksi. Portmanteau ovat hyvin yleisiä, ja niitä käytetään verkkosivuilla sekä jokapäiväisissä tilanteissa, kuten: sitcom (tilanne ja komedia) ja motelli (moottori ja hotelli).

Portmanteauta käytetään jopa sellaisten nimien luomiseen, kuten Bulbasaur (sipuli ja dinosaurus) animesta Pokémon.

Esim. markkinarako + sana = fishackle.com (Fishing & Tackle)

Pinterest on esimerkki portmanteausta, koska se yhdistää “pin” ja “kiinnostuksen” yhdeksi sanaksi, ja se myös määrittelee, mistä verkkosivustolla on kyse, kiinnittäen kiinnostuksen kohteesi ilmoitustaululle.

Portmanteaun käyttäminen voi tehdä verkkosivustostasi erottuvan, varsinkin jos yhdistät kaksi markkinarakoasi liittyvää sanaa. Esimerkiksi kauneusblogissa voit sekoittaa sanoja, kuten foxy ja eyeliner, jolloin tuloksena on ” tai ”, tai voit kokeilla kosmetologia ja ripsiväriä saadaksesi tulokseksi ” tai ”.

5. Leiki adjektiiveilla ja kuvaavilla sanoilla

Samoin kuin käytät tunteita herättävää sanaa, voit käyttää myös adjektiivia tai kuvaavaa sanaa, joka on sidottu verkkotunnuksesi markkinarakoon/avainsanaan.

Tämä toimii erityisen hyvin sanojen ” ja ” kanssa, jos sinulla on vaikeuksia löytää käytettävissä olevaa verkkotunnusta.

Esim. adjektiivi + markkinarako = smartfisherman.com (Älykäs kalastaja)

Älykäs suunnittelija on esimerkki verkkotunnuksen nimestä, joka käyttää adjektiivia. Heidän tavoitteenaan on tarjota ohjelmistoratkaisuja sisustusalan yrityksille helposti, tehokkaasti ja räätälöitävästi.

🔥 Empfohlen:  5 tapaa lieventää toimitusketjun häiriöiden vaikutuksia yritykseesi

Yleisiä verkkotunnuksissa käytettyjä adjektiiveja ovat: helppo, todellinen, super ja parempi, koska nämä sanat voidaan helposti sijoittaa verkkotunnukseen, jos sinun on jo varattu.

Voit käyttää niitä mihin tahansa markkinarakoon, kuten teknologiasivustoon: , , vaikuttamatta tai muuttamatta verkkosivuston tarkoitusta.

6. Älä koskaan aliarvioi arvovaltaisen sanan voimaa

Itsesi esittäminen oman markkinaraon asiantuntijana ei ole koskaan helppoa, vaikka sinulla olisi erinomainen tietotaso.

Yksi verkkotunnusidea on sisällyttää siihen arvovaltainen sana, kuten eversti, kapteeni, upseeri jne., jolloin lisäät verkkosivustollesi ylimääräisen auktoriteetin elementin.

Esim. auktoriteetti + markkinarako = captainfisherman.com (Captain Fisherman)

Oma blogivelhomme käyttää tätä ideaa toimialueellaan. Olemme erikoistuneet kaikkiin bloggaamisen osa-alueisiin taianomaisena asiantuntemustasolla.

Arvovaltaisen sanan lisääminen on helppoa mille tahansa verkkosivustolle, varsinkin jos se on arvovaltainen sana, joka liittyy markkinarakoon. Jos esimerkiksi verkkosivustosi pyörii koulutuksen ympärillä, sanat, kuten professori, opettaja, ohjaaja, tutor ja rehtori, toimivat hyvin tässä markkinarakossa.

7. Keskity luomasi verkkosivuston tyyppiin (esim. uutiset/lehti/koulutus jne.)

Kaikkien verkkosivustojen tarkoitus ei ole sama, jotkin voivat olla heidän työnsä esittely, toisten tietojen tarjoaminen muille, kun taas joidenkin ainoa tarkoitus saattaa olla ihmisten yhdistäminen.

Millaisia ​​verkkosivustoja aiot rakentaa? Mikä on sivuston ainoa tarkoitus? Käytä tätä sanaa ja markkinarakoasi/avainsanaasi verkkotunnuksesi luomiseen.

Esim. markkinarako + tyyppi = thefishermansalbum.com (The Fishermans Album – verkkosivusto, joka on omistettu esittelemään kuvia kalastuksesta)

Esimerkki tästä on LiveScience.com, tieteen nörteille tarkoitettu verkkosivusto tällä hetkellä trendaavasta tai parhaillaan tapahtuvasta tieteen maailmasta. Sana “live” osoittaa sisällön tyypin, koska se on tuoretta ja ajan tasalla.

8. Lisää muunnosverbi markkinarakoasi/avainsanaasi

Muutossanan lisääminen verkkotunnukseesi on hyvä ehdotus, jos alkuperäinen ideasi toteutuu.

Muutosverbi on toiminta, joka liittyy henkilön tilan muuttumiseen tai muutokseen. Esimerkkejä muunnosverbeistä ovat: parantaa, uudistaa, nostaa ja menestyä.

Esim. verbi + markkinarako = rapidfishing.com (Rapid Fishing)

Tämä verkkotunnusidea on täydellinen, jos verkkosivustosi tarkoitus on auttaa tai parantaa muiden elämää tai tilannetta.

Esimerkki transformaatioverbistä on BecomingMinimalist, joka pyrkii auttamaan ja inspiroimaan muita elämään minimalistista elämää, eikä luota paljolti omaisuuteen saadakseen itsensä onnelliseksi ja tyytyväiseksi.

9. Sanat, jotka inspiroivat ja motivoivat

Joskus meidän on löydettävä tapa nostaa itsemme ja jatkaa. Tässä inspiroiva tai motivoiva sana voi auttaa saamaan verkkosivustosi tuntumaan siltä, ​​että se auttaa muita jo ennen kuin he ovat edes klikanneet linkkiä.

Sellaiset sanat kuin kunnianhimo, usko ja rohkeus ovat hienoja sanoja lisätäksesi markkinarakoasi/avainsanaasi.

Esim. Inspire + substantiivi = joyfulfishing.com (Joyful Fishing)

Hopeful Living käyttää inspiroivaa sanaa verkkotunnuksen nimessä, ja se liittyy myös heidän missionsa: “valtuuttaa SINUN saamaan selkeyttä, löytämään unelmia, rakentamaan luottamusta ja voittamaan pelon.”

10. Oma markkinarako/avainsana eläimen tai kuvitteellisen olennon kanssa

Vapauta sisäinen peto ja kuvittele verkkosivustosi eläimenä. Mikä se olisi? Eläimen käyttäminen, olipa se todellinen tai kuvitteellinen, on loistava tapa luoda kiinnostava verkkotunnus.

Lisäksi lisäbonuksena inspiraatio maskottille tai logolle.

Esim. markkinarako + eläin = fishingmonster.com (Fishing Monster)

Office Monster käyttää eläintä paitsi verkkotunnuksessaan myös brändi-identiteetissään.

Heidän tunnuslause “toimistokumppanisi” yhdistettynä heidän maskottinsa, pieneen violettiin hirviöön, tekee heidän verkkosivuillaan vierailemisesta hauskempaa ja nautinnollisempaa.

Luotto: OfficeMonster

Voit lisätä eläimen minkä tahansa markkinaraon verkkotunnukseen, kunhan sitä ei pidä ottaa liian vakavasti. Jos verkkosivustosi käsittelee negatiivista aihetta, kuten saasteiden ja myrkyllisten jätteiden haitallisia vaikutuksia, verkkotunnuksen nimeämisellä “” ei välttämättä ole oikeaa vaikutusta, paitsi jos käytetään satiiria.

11. Harkitse sijaintiasi tai kohdeyleisösi mahdollisuutta

Jos verkkosivustosi on yritys, joka keskittyy keräämään asiakkaita tietystä paikasta, kuten Bristolin makeiskaupasta, tämän sijainnin lisääminen verkkotunnukseesi auttaa vierailijoita ymmärtämään, mistä he voivat löytää sinut – .

Esim. markkinarako + sijainti = fishinguk.com (Fishing UK)

Yhdistyneen kuningaskunnan linkologia on esimerkki sijainnin käyttämisestä verkkotunnuksen nimessä. He ovat Yhdistyneessä kuningaskunnassa toimiva linkkien rakentamisyritys, mutta heillä on asiakkaita maailmanlaajuisesti.

Voit lisätä sijainnin mihin tahansa jo olemassa olevaan verkkotunnusideaan markkinaraosta riippumatta. Jos esimerkiksi olet luomassa verkkosivustoa SaaS-palvelua varten, olipa kyseessä suunnittelu- tai organisaatiopalveluja varten, voit sijoittaa kaupunkisi tai maasi alkuun tai loppuun:

 • SuunnittelupalvelutUK
 • Iso-Britannian suunnittelupalvelut
🔥 Empfohlen:  Kuinka poistaa valikko ylätunnisteesta Magento 2:ssa

Huomautus: Kun harkitset sijainnin käyttöä, muista vain, että se voi rajoittaa potentiaalista yleisöäsi.

12. Käytä sanastoa pääideasi kanssa

Sanavarastollamme on raja. Tässä on a tesaurus voi olla hengenpelastajasi.

Ehkä olet löytänyt loistavan idean verkkotunnuksellesi, mutta se on yksinkertainen ja yleinen, kuten – Total Fishing. Sananasto voi auttaa sinua löytämään useita samankaltaisia ​​vaihtoehtoja.

Esim. kokonaiskalastus = absoluuttinen kalastus, koko kalastus, pelkkä kalastus, täydellinen kalastus

Tämä tarkoittaa, että voit pysyä lähellä alkuperäistä ideaasi, varsinkin jos huomaat, että joku muu on jo rekisteröinyt alkuperäisen verkkotunnuksesi.

13. Lisää paikkakuntaasi/avainsanaasi yhteisötyylinen sana

Uuden verkkosivustosi tarkoituksesta riippuen saatat haluta käyttää verkkotunnuksessasi yhteisötyylistä sanaa.

Yhteisötyylisen sanan, kuten Family, Tribe ja League, lisääminen voi auttaa vierailijaa ymmärtämään, minkä tyyppistä verkkosivustoa käytät – ja millaista sitoutumista he odottavat.

Esim. yhteisö + markkinarako = familyfishing.com (Family Fishing)

Erilaiset yhteisötyyliset sanat toimivat hyvin, kun niitä käytetään tiettyihin markkinaraoihin kohdeyleisösi mukaan.

Esimerkiksi tilitoimisto voisi käyttää sanoja kuten Association ja Institute, joita pidetään ammattisanoja. Elämäntapabloggaaja voi valita sanoja, kuten Crew ja Neighbours, joita pidetään ystävällisempinä sanoina.

14. Etsi markkinarakoasi/avainsanaasi liittyviä sanoja

Jotkut meistä eivät ehkä halua, että verkkotunnuksemme on räikeän ilmeinen, kuten – kuitenkin edelleen liittyvän markkinarakoon.

Tässä on hyödyllistä käyttää aiheeseen liittyviä sanoja verkkosivustoja, kuten Samantyyppisiä sanoja. Kirjoita vain markkinarako/avainsana ja se luo joukon sanoja, jotka liittyvät läheisesti toisiinsa.

Vain kirjoittamalla sanan “tech” voin nyt luoda luettelon teknologiaan liittyvistä verkkotunnusideoista ilman avainsanaa:

 • Tekniset jättiläiset
 • Mikro-gadgetit
 • Chip Techies
 • Titan Engineers
 • Cicso Robotics

15. Ajattele ilmaisua tai toimintaa, joka liittyy markkinarakoasi/avainsanaasi

Voi olla vaikeaa yrittää luoda verkkotunnusta avainsanallasi, varsinkin jos se on suosittu avainsana valitsemallasi markkinaraolla. Otetaan esimerkkinä WordPress-laajennukset, sillä on niin monia verkkotunnuksia, jotka käyttävät ‘wp’:

 • WPEmoottori
 • Hallitse WP:tä
 • WPSupertähdet
 • EasyWP

Kun etsit Googlesta sanaa “WordPress Plugins”, saat 13 tulosta käyttämällä “wp” verkkotunnuksen nimessä vain ensimmäisiltä viideltä Googlen sivulta. Joten voi olla houkuttelevaa tehdä sama asia ja seurata yleisöä.

Kuitenkin, ajattelu laatikon ulkopuolella ja keksiminen, joka liittyy omaan markkinarakoonsi/avainsanaasi, voi erottaa verkkosivustosi muista.

Otetaan esimerkkimme kalastuksesta. Voisimme käyttää Family Fishingiä, Fishing UK:ta tai The Passionate Fishermania, mutta jokainen niistä ei ole liian luova. Siksi ajattelemme lauseita tai sanontoja, joita ihmiset voivat sanoa markkinaraosta.

Tässä on kaksi esimerkkiä kalastuspaikastamme:

 • Meren kapteeni
 • Lady of the Lake

Heillä ei ole avainsanaa kalastus, mutta lause liittyy kalastustoimintaan.

Hienoa tässä lähestymistavassa on, että se antaa verkkosivustollesi enemmän tilaa kasvaa. Jos emme esimerkiksi halunneet kirjoittaa kalastuksesta erityisesti tai meiltä loppuivat artikkeliideat kyseiseen aiheeseen, voisimme helposti siirtyä aiheeseen liittyviin markkinaraoihin.

16. Kiinnitä kilpailijoiden verkkotunnuksia

Inspiraation löytäminen voi olla välttämätöntä täydellisen verkkotunnuksen luomisessa, ja kilpailijoiden käyttäminen on loistava tapa herättää idea.

Tee omalla markkinaraollasi luettelo kaikista kilpailijoistasi ja pane merkille, kuinka he rakentavat verkkotunnuksensa. Käytä samaa menetelmää ja luo omasi.

Se voi olla jotain yksinkertaista, kuten tesaurusten käyttäminen ja yhden sanan vaihtaminen tai yhden sanan vaihtaminen alliteraatioiden luomiseksi.

Otetaan esimerkkinä kalastussivustomme ja esimerkkikilpailijaksemme tacklebox.com:

 • Baitcrate.co.uk – synonyymisanasto molemmille sanoille
 • Tackletrout.co.uk tai beardfishbox.co.uk – alliteraatio yhdellä sanalla

17. Kokeile verkkotunnuksen nimikaavaa

Voimme luoda omia verkkotunnuskaavojamme markkinaraon/liittyvän avainsanamme ja tietyn muunnoksen perusteella. Voisimme esimerkiksi koota verkkotunnuksen nimen avainsanasi tai markkinaraon ja lopullisen tavoitteen perusteella, jonka haluat jokaisen vierailijan saavuttavan tarkastellessaan verkkosivustoasi.

Esim. markkinarako/avainsana + tavoite = littlefishinghabits.com (Little Fishing Habits)

Tavoitteenamme esimerkissä on, että yleisö oppii pieniä tapoja, joista on hyötyä kalastuksen aikana.

Voimme muokata tätä kaavaa edelleen, tässä on muutama lisäehdotus:

 • Niche/avainsana + aikaväli = 60secondfishing.com
 • Niche/avainsana + yleisötyyppi = fishingforbeginners.com

18. Jos kyseessä on henkilökohtainen tuotemerkki, harkitse nimeäsi tai “kynänimeäsi”

Jos aiot luoda brändin, joka ympäröi omaa identiteettiäsi, harkitse oman nimesi tai kynänimen käyttöä verkkosivustollesi.

🔥 Empfohlen:  Parhaat CDN-ratkaisut verkkosivuston nopeuteen ja DDoS-suojaukseen

Esim. Fred Simmons = FredSimmons.com

Adamilla Blogging Wizardilla on oma henkilökohtainen verkkosivusto, joka on merkitty hänen omalla nimellä – Adam Connell.

Nimen käyttäminen voi olla edullista varsinkin, jos päätät muuttaa liiketoiminnan suuntaa tulevaisuudessa, mutta haittapuolena on, että ihmisten voi olla vaikeampi määritellä, mitä todellisuudessa teet, ja brändisi myyminen tulevaisuudessa olisi vaikeaa.

19. Harkitse verkkotunnusgeneraattorin käyttöä

Joskus meillä on vaikeuksia löytää inspiraatiota löytääksemme oikean verkkotunnuksen rekisteröityäksemme upouudelle verkkosivustollemme. Näissä tilanteissa tarvitaan hieman auttavaa kättä – joten harkitse verkkotunnusgeneraattorien käyttöä.

Wordoid voi tuottaa keksittyjä sanoja verkkotunnuksellesi ja myös tarkistaa sen saatavuuden GoDaddylla tai Namecheapilla.

Panabee on hakutyökalu, joka tuottaa paljon ideoita verkkotunnuksellesi. Se myös kertoo, mitkä niistä on otettu, voit etsiä vaihtoehtoisten verkkotunnuslaajennusten ja niihin liittyvien sanojen kautta.

20. Hyödynnä alliteraatiota tehdäksesi verkkotunnuksestasi ikimuistoisen

Voit pitää hauskaa verkkotunnuksen luomisessa alliteraatiolla, ja se voi myös tehdä verkkosivustostasi vierailijoille ikimuistoisemman.

Esim. Freds Fishing Facts = fredsfishingfacts.com (Fred’s Fishing Facts)

Dunkin’ Donuts on ollut “” yli 60 vuotta, eikä tuollaisella nimellä ole yllätys!

Alliteraatio voi olla juuri sitä, mitä tarvitset ikimuistoisen verkkotunnuksen löytämiseen, ja se voi toimia missä tahansa markkinarakossa. Otetaan esimerkkinä vanhemmuusblogi käyttämällä alliteraatiota, jonka voisimme luoda:

 • Äidin äiti Mayhem
 • Nauravia vauvoja
 • Fun Fit -perheet

21. Yhdistä useita ideoita

Yhden verkkotunnuksen nimeämisehdotuksen käyttäminen tässä luettelossa ei ehkä riitä löytämään ainutlaatuista verkkotunnusta, joka on ostettavissa. Kun tämä ongelma ilmenee, yritä yhdistää useita ideoita.

Tässä on muutamia esimerkkejä:

 • Substantiivi + verbi + avainsana = Juokseva kalastaja
 • Tunne + avainsana + sijainti = The Passionate Fisherman UK
 • Kynän nimi + liittyvä sana + tyyppi + alliteraatio = Andyn akvaarioalbumi

Nopea yhteenveto verkkotunnusideoista, joita olemme käsitelleet…

Tehdään yhteenveto kaikista 21 verkkotunnusideasta:

 1. Niche + paikka tai määränpää
 2. Käytä pronominia markkinaraon kanssa
 3. Tunteellinen sana + markkinarako
 4. Luo portti
 5. Adjektiivi + markkinarako
 6. Arvovaltainen sana + markkinarako
 7. Niche + verkkosivustotyyppi
 8. Transformaatioverbi + markkinarako
 9. Inspiroiva/motivoiva sana + markkinarako
 10. Niche + eläin
 11. Niche + sijaintisi
 12. Käytä sanastoa pääideasi kanssa
 13. Yhteisö + markkinarako
 14. Etsi markkinarakoon liittyviä sanoja
 15. Aiheeseen liittyviä lauseita oman markkinaraon
 16. Käytä kilpailijoita inspiraation saamiseksi
 17. Niche/avainsana + tavoite
 18. Käytä nimeäsi tai kynänimeä
 19. Verkkotunnusten generaattori
 20. Käytä alliteraatiota
 21. Yhdistä useita ideoita

Täydellisen verkkotunnuksen löytämisen ei tarvitse olla vaikeaa, varsinkin kun sinulla on 21 ideaa ja ehdotusta, jotka voivat herättää inspiraatiota seuraavalle verkkosivustollesi.

Kun olet löytänyt verkkotunnuksesi, seuraava vaihe on ostaa se. Namecheap on verkkotunnusten rekisteröintipalvelumme. Se on erinomainen paikka tarkistaa verkkotunnuksen saatavuus ja sitä käyttävät TLD:t, kuten .com, .net jne.

Jos tarvitset lisää vinkkejä verkkotunnuksen valitsemiseen, tutustu oppaaseemme Verkkotunnuksen valitsemisesta blogillesi.

Ja jos haluat siivota perusasiat, tutustu näihin artikkeleihin:


Table of Contents