Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Verkkoyrityksen perustaminen: vinkkejä ja strategioita menestymiseen

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Verkkoyrityksen perustaminen: vinkkejä ja strategioita menestymiseen

Verkkoyrityksen perustamisessa on jännitystä. Se sisältää kuitenkin myös kohtuullisen osan haasteista. Kaikenlaisen yrityksen perustaminen vaatii paljon kovaa työtä, ja minkä tahansa yrityksen perustamisen ja pyörittämisen perusvaatimukset koskevat myös verkkoyrityksiä.

Olemme koonneet kokoelman vinkkejä ja strategioita, joiden avulla voit aloittaa ja johtaa omaa verkkoliiketoimintaasi. Lisäsimme myös luettelon verkkoliikeideoista, jotka voit aloittaa helposti.

Onko verkkoyrityksen perustaminen sen arvoista?

Jossain vaiheessa olet ehkä miettinyt, tarvitseeko sinun aloittaa verkkoliiketoimintaa ollenkaan. Loppujen lopuksi on olemassa mahdollisuus perustaa kivijalkaliiketoimintaa. Joten kysymys kuuluu, kannattaako verkkoliiketoiminta aloittaa vai ei.

Verkkoyrityksen perustaminen kannattaa, koska sillä on useita etuja. Tässä muutama niistä:

1. Aloittaminen maksaa vähemmän

Useimmat perinteiset kivijalka-liikeideat vaativat huomattavia pääomasijoituksia ennen lanseerausta. Sinun on otettava huomioon vuokra, leasing, työntekijöiden palkat ja varasto.

Asiat ovat kuitenkin toisin verkkoyritysten kanssa. Kun aloituspääoma on 100 dollaria, on paljon online-liikeideoita, joita voit aloittaa. Jos sinulla on kuitenkin enemmän alkupääomaa, voit toteuttaa enemmän online-liikeideoita. Verkkoyritysten kanssa sinun ei tarvitse ottaa riskiä käyttää elämäsi säästöjä menestyäksesi.

2. Lisää tilaa mahdolliselle kasvulle

verkkoyrityksen perustaminen

Kivijalkayritykset kohtaavat useita rajoituksia, koska ne ovat fyysisesti olemassa. Tämä tarkoittaa, että fyysiset tekijät, kuten sijainti ja aika, voivat rajoittaa, kuinka nopeasti ja kuinka paljon ne kasvavat.

Esimerkiksi myymälän sijainti erinomaisella paikalla tarkoittaa, että maksat paljon vuokraa, eikä tämä takaa, että myyntiä riittää useimpina päivinä. Paikallinen yhteisö ei myöskään tarvitse tuotteitasi joka kerta. On myös se, että työaikasi rajoittaa sinua. Kaikki nämä tekijät rajoittavat fyysisen liiketoiminnan kasvua.

Sitä vastoin mikään näistä rajoituksista ei koske online-yrityksiä. Voit ylittää sijainnit, rajat ja ajan, kun harjoitat verkkoliiketoimintaa. Potentiaaliset markkinasi kasvavat jatkuvasti, kun yhä useammat ihmiset saavat pääsyn Internetiin ja yhä useammat ihmiset tottuvat ostosten tekemiseen verkossa.

3. Ei aikarajoituksia

Kuten aiemmin totesimme, toisin kuin kivijalkakaupat, aikatekijä ei rajoita verkkoyrityksiä. Ne voivat pysyä auki koko päivän koko viikon ajan, myös sulkujen tai muiden häiriöiden aikana.

Kun yrityksesi on verkossa, olet aina valmis tekemään myynnin, ja asiakkaasi voivat tehdä tilauksia ja suorittaa tapahtumia milloin tahansa. Näin yrityksesi voi tuottaa tuloja ilman merkittävää päivittäistä osallistumista.

Yrityksesi alkuvaiheessa joudut käyttämään paljon aikaa ja vaivaa, ja olet kiireinen. Ajan myötä sinulla on kuitenkin lopulta toimiva järjestelmä, jonka avulla voit skaalata itseäsi Verkkokaupan yritystilastot tehokkaasti samalla kun opit delegoimaan tehtäviä.

Lopulta nautit vapaudesta hallita aikatauluasi.

4. Työskentele mistä tahansa

Kivijalkayrityksen pyörittäminen rajoittaa varmasti sinut tiettyyn paikkaan. Jopa nousun myötä etätyötämonissa politiikoissa on edelleen byrokratiaa, joka edellyttää työntekijöiden asumista tietyillä maantieteellisillä alueilla.

Verkkoyrityksen omistajana voit valita, mistä tiimisi työskentelee. He voivat työskennellä kotona, toimistossa, työskentelytilassa tai kahvilassa. Siellä on myös tilaa työskennellä tien päällä. Voit yksinkertaisesti käyttää työntekijöiden seurantaohjelmisto tiimisi toiminnan seuraamiseen.

Älä myöskään unohda uusia ja nousevia teknologioita, jotka muuttavat etäpalkkalaskentaa. Hyödyntämällä näitä tekniikoita voit säästää rahaa alusta alkaen, varmistaa vaatimustenmukaisuuden ja rakentaa parempaa luottamusta etätiimiisi. Yksi tällainen tekniikka on lohkoketju, joka tarjoaa hajautetun ja muuttumattoman pääkirjan turvallisille tapahtumille, mikä eliminoi välittäjien tarpeen. Älykkäitä sopimuksia hyödyntämällä yritykset voivat automatisoida palkanlaskentaprosesseja ja varmistaa etätyövoimansa oikea-aikaiset ja tarkat maksut. Lohkoketjuteknologian myötä token-pohjaisen palkanlaskentajärjestelmän integrointi varmistaa läpinäkyvät ja väärentämättömät tapahtumat, mikä mahdollistaa saumattomien maksujen suorittamisen etätiimillesi. Hyödyntämällä luotettavaa tunnuspalkkojen tarjoaja, voit virtaviivaistaa taloustoimintaasi ja keskittyä verkkoliiketoimintasi kasvattamiseen luottavaisin mielin. Lisäksi tekoälyä (AI) käytetään analysoimaan dataa ja malleja, optimoimaan palkanhallintaa ennakoimalla maksuhäiriöitä ja virtaviivaistamalla verolaskelmia. Nämä muuttavat tekniikat antavat verkkoyrityksille mahdollisuuden omaksua tehokkaat ja läpinäkyvät etäpalkkajärjestelmät, mikä viime kädessä edistää niiden yleistä menestystä.

5. Olet vastuussa

Verkkoyrityksen omistajana olet vastuussa kaikesta, mitä yrityksellesi tapahtuu. Sinun ei tarvitse olla kenenkään sääntöjen sidottu kuten tavallisessa työssä. Säännöt on sinun tehtäväsi.

Päätät kenen kanssa työskentelet, missä, milloin ja miten toimit, mitä tuotetta tai palvelua myyt, mitä markkinointistrategioita käytät, kenet palkkaat tai irtisanoat – kaikki.

🔥 Empfohlen:  Suosituimmat sosiaalisen median sovellukset [2023]

Kaikki vastuu on sinun harteillasi, eikä sinun tarvitse huolehtia jonkun muun tekevän sinulle tunteettomia tai huonoja päätöksiä.

Vinkkejä ja strategioita menestyksekkään verkkoyrityksen aloittamiseen ja pyörittämiseen

Kun olet valinnut verkkoliikeidean, tee due diligence ennen aloittamista. Tässä on vinkkejä menestyvän verkkoyrityksen perustamiseen ja pyörittämiseen:

1. Tue liikeideaasi markkinatutkimuksella

Se, että olet keksinyt näennäisen vankan liikeidean, ei tarkoita, että sille olisi markkinoita tai että suuntaat oikeille markkinoille.

Ennen kuin investoit energiaasi, aikaasi ja resurssisi yritykseesi, sinun on suoritettava perusteellinen markkinatutkimus. Tämä auttaa sinua määrittämään liiketoimintasuunnitelmasi toteutettavuuden ja hienosäätämään kaikki tarvittavat tiedot tutkimustietojen perusteella. Voit joko suorittaa tutkimuksen itse tai palkata viraston hoitamaan sen, jos budjettisi tukee sitä.

Kun olet lopettanut markkinatutkimuksesi, voit jatkaa kirjoittaa liiketoimintasuunnitelman. Tämä auttaa sinua selventämään liikeideaasi ja pysymään keskittyneenä ja järjestäytyneenä, kun käsittelet uuden yrityksesi ylä- ja alamäkiä.

2. Kehitä tuotettasi tai palveluasi

Olet kirjoittanut liiketoimintasuunnitelmasi; nyt on aika toteuttaa se. Voit joko myydä tuotteen tai palvelun. Jos myyt tuotetta, sinun on löydettävä tapa luoda tuote. Voit tehdä ne itse tai hankkia tuotteellesi valmistajan tai toimittajan. Jos myyt palvelua, sinun on luotava paketteja palvelutarjonnastasi.

Jos liikeideasi on dropshipping, sinun ei tarvitse luoda tuotteita. Sinun tarvitsee vain valita tuote, jolla on elinkelpoiset markkinat.

3. Valitse yrityksen nimi ja määritä verkkosivustosi

Ensinnäkin tarvitset yrityksen nimen. Yrityksen nimigeneraattori voi aina auttaa, jos olet jumissa sellaisen luomisessa. Suosittu, jota voit käyttää, on Yritysnimigeneraattori.

Liiketoimintatyypistäsi riippuen olet todennäköisesti tarvitset verkkosivuston aloittaaksesi. Ja koska yrityksesi pyrkii ansaitsemaan rahaa, verkkosivustosi on kyettävä käsittelemään maksuja. Onneksi on monia maksujärjestelmiä, joista valita. Jotkut sisältävät PayPal, Stripe, Venmo jne.

Seuraava asia on päättää verkkotunnuksen nimestä ja tarkistaa, onko se saatavilla. Verkkotunnusten nimet maksavat yleensä noin 20 dollaria vuodessa, kun taas isännöintikustannukset alkavat yleensä 8 dollarista kuukaudessa. Onneksi voit perustaa myymäläsi verkkokauppa-alustalle, kuten Shopifylle. Sen avulla voit aloittaa myynnin ja maksujen vastaanottamisen. Älä unohda brändätä verkkosivustoasi oikein, jotta se erottuu kilpailijoista. Suunnittele oma logosi käyttämällä omatoimisia logonluontityökaluja, kuten BrandCrowd ja muut. Tee värit täydentämään yleisilmettä ja valitse alallasi toimiva kirjasintyyppi. Kun se on valmis, brändi on valmis. Vaikka voit harjoittaa liiketoimintaa yksityisenä yrittäjänä, se on erittäin suositeltavaa rekisteröi yrityksesi LLC:ksi välttääkseen laillisen vastuun. Voit tehdä sen kohtuulliseen hintaan erilaisten kanssa maineikkaat online-yhtiöt. Pidä mielessä, että LLC:n perustaminen voi muuttaa tapaa, jolla ilmoitat itsenäisen ammatinharjoittajan ja tuloveron. Keeperin opas tästä aiheesta voi auttaa sinua selvittää verovelvollisuutesi jos sinua pidetään edelleen itsenäisenä ammatinharjoittajana. On myös viisasta perustaa LLC siinä osavaltiossa, jossa asut. Jos esimerkiksi asut Floridassa, suosittelemme, että perustat oman LLC Floridassa välttääksesi kaksinkertaisen valtion- ja ilmoitusmaksun maksamisen.

4. Aloita yrityksesi markkinointi

Kun olet perustanut verkkoyrityksesi, seuraava asia on laittaa se potentiaalisten asiakkaiden nähtäville. Voit tehdä tämän käyttämällä useita markkinointikanavia. Jaamme nämä kanavat pian.
Yrityksen perustaminen edellyttää prosessin jokaisen osan oppimista alusta alkaen. Harkitse älykkäämpiä antaa sinulle kattavan oppaan yrityksesi käynnistämiseen ja kasvattamiseen oikealla tavalla.

5. Hyödynnä sähköpostimarkkinointia

Lukemattomia viestintäalustoja ilmaantuu joka päivä ja niitä tulee jatkuvasti esiin. Sähköposti ei kuitenkaan katoa mihinkään. Sähköpostimarkkinointi voi auttaa tehostamaan liiketoimintaasi ja kasvattamaan myyntiä.

Kun olet rakentanut luettelosi kohtuullisessa määrin, voit alkaa markkinoida yritystäsi asiakkaillesi tai potentiaalisille asiakkaillesi. Kerro heille, miksi heidän pitäisi valita sinut kilpailun sijaan. Voit kokeilla erilaisia ​​sähköpostikampanjoita (esim. lomakampanjoita) mainostaaksesi yritystäsi eri yleisöryhmille. Tämä voi sisältää ensikertalaisia ​​tai palaavia asiakkaita.

6. Kehitä SEO-strategiasi

Googlen kaltaisten sivustojen hakutulosten ensimmäisellä sivulla näkyminen voi muuttaa verkkoliiketoimintaasi. Tavoitat enemmän potentiaalisia asiakkaita, lisäisit myyntiäsi ja parantaisit tulostasi. Voit saavuttaa tämän luonnonmukaisesti tai maksettujen mainosten avulla.

Jotta myymäläsi sijoittuisi orgaanisesti hyvin, sinun on optimoitava verkkosivustosi sisältö, mukaan lukien kuvat, videot ja teksti. SEO-strategian kehittäminen auttaa sinua saavuttamaan tämän.

7. Käytä sosiaalista mediaa eduksesi

Yrityksille ei enää ole vaihtoehtoa olla läsnä sosiaalisessa mediassa. Se on vielä tärkeämpää verkkoliiketoimintasi menestyksen kannalta. Voit aloittaa selvittämällä, mitä sosiaalisen median alustaa asiakkaasi ensisijaisesti käyttävät ja mikä sopii parhaiten sinun yrityksellesi.

🔥 Empfohlen:  Tämä mikro-LED-kehitys on juuri sitä, mitä AR ja VR tarvitsevat

8. Kampanjat ja alennukset ovat tärkeitä

Pienimmät kannustimet voivat auttaa muuttamaan uusia asiakkaita palaaviksi asiakkaiksi. Kannustimet voivat olla alennuksia, lahjoja, ilmaisia ​​toimituksia, pakettitarjouksia tai mitä tahansa, mikä kiinnittää asiakkaidesi huomion. Voit toteuttaa viittausohjelmia ja pelejä palkkioilla osoittaaksesi asiakkaillesi, että heitä arvostetaan.

9. Napauta Into Mobile

Mobiililaitteita käyttävien ihmisten määrä on nyt suurempi kuin koskaan. Yhä useammat ihmiset käyttävät mobiililaitteitaan useimpiin toimintoihinsa, mukaan lukien ostoksille. Tästä syystä sinun on optimoitava verkkosivustosi mobiililaitteille. Haluat helpottaa asiakkaidesi pääsyä verkkosivustollesi liikkeellä ollessasi.

10. Rakenna yhteisö brändisi ympärille

Saattaa tuntua pelottavalta rakentaa yhteisöä verkkoliiketoimintasi ympärille, mutta se on mahdollista. On monia menestyviä brändejä, jotka ovat pystyneet rakentamaan vahvoja yhteisöjä, ja sinäkin pystyt siihen. Voit tehdä tämän tuomalla yhteen pienet asiakasryhmät – ihmiset, joilla on samanlaiset arvot kuin yrityksesi – ja hyödyntämällä sitä.

Se on helpoin tapa luoda brändiä puolustaa asiakkaitasi. Voit myös rakentaa yhteisön yrityksesi ympärille luomalla jäsenyyden tai houkuttelemalla asiakkaitasi sosiaalisessa mediassa.

11. Think Big, Think Global

Suurin ero kivijalka- ja verkkoyritysten välillä on kyky hyödyntää Internetiä. Tehokkaan työkalun, kuten Internetin, avulla voit myydä rajojen yli.

Tämä on erinomainen tapa kasvattaa asiakaskuntaasi ja kasvattaa tulojasi. Globaalien markkinoiden hyödyntäminen voi nostaa brändisi tunnettuutta pilviin.

12. Kaupankäynti

Kaupankäynti on houkutteleva vaihtoehto yrittäjille, jotka haluavat perustaa menestyvää verkkoliiketoimintaa. Kehittyneen teknologian ja maailmanlaajuisille markkinoille pääsyn helpottamisen myötä kaupankäynnistä on tullut yhä suositumpi tulonhankintakeino. Yksi tie, jolla on valtavasti potentiaalia, on päiväkauppaa. Päiväkauppiaat ostavat ja myyvät rahoitusvälineitä saman kaupankäyntipäivän aikana hyödyntäen lyhyen aikavälin hintavaihteluja. Tämän dynaamisen lähestymistavan avulla ihmiset voivat tuottaa voittoa seuraamalla tarkasti markkinatrendejä ja tekemällä nopeita, tietoon perustuvia päätöksiä. Päiväkauppa tarjoaa joustavuutta ja mahdollisuuden työskennellä missä tahansa Internet-yhteyden avulla, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon niille, jotka haluavat käydä kauppaa elantonsa vuoksi. Pyrkiville päiväkauppiaille on kuitenkin ratkaisevan tärkeää kehittää vankka ymmärrys markkina-analyysistä, riskienhallinnasta ja kurinalaisuudesta, jotta he voivat navigoida menestyksekkäästi rahoitusmarkkinoiden luontaisen volatiliteetin ja monimutkaisuuden kanssa. Sisällyttämällä päiväkaupan verkkoliiketoimintastrategioihinsa yrittäjät voivat hyödyntää rahoitusmarkkinoiden potentiaalia saavuttaakseen kannattavuuden ja taloudellisen riippumattomuuden.

10 verkkoliikeideaa aloittelijoille

Tarvitsetko inspiraatiota? Tässä on 10 verkkoliikeideaa, joita voit kokeilla:

1. Aloita Shopify Store

Sähköisestä kaupankäynnistä on tullut erittäin suosittu viime vuosikymmeninä, ja yhä useammat ihmiset tekevät ostoksia verkossa. Ei ole koskaan ollut parempaa aikaa avata Shopify-kauppasi kuin nyt.

Aloittaaksesi sinun on ensin päätettävä myymäsi tuotteet. Kun olet päättänyt, mitkä tuotteet haluat myydä, voit jatkaa Shopify-kaupan perustamista ja liikenteen ohjaamista siihen. Sinun on aloitettava Shopify-tilin luominen, jos sinulla ei ole sitä. Voit luoda myymäläsi muutamalla napsautuksella.

Shopify kauppa

Voit jatkaa maksujen määrittämistä, kassaa ja selvittää toimitushinnat ja verot asiakkaillesi. Tämän jälkeen voit lisätä tuotteesi ja niiden hinnat, mukaan lukien tuotekuvat ja -kuvaukset.

Shopify tarjoaa erilaisia ​​ilmaisia ​​ja premium-teemoja, jotka auttavat sinua luomaan myymälääsi upeaa estetiikkaa. Voit käyttää Shopifyn myymälänrakennustyökalua verkkosivustosi järjestämiseen ja rakentamiseen.

Vaikka sähköisellä kaupankäynnillä on monia etuja, sinun tulee pitää mielessä, että voittomarginaalit voivat olla alhaisia ​​joidenkin tuotteiden osalta, joten sinun on löydettävä oikeat tuotteet.

2. Ryhdy virtuaaliavustajaksi

Suuret yritykset ja jopa yksittäiset yrittäjät tarvitsevat ihmisiä, jotka voivat auttaa perustehtävissä heidän päivittäisessä liiketoiminnassaan. Virtuaaliassistentti on hyvä liikeidea, varsinkin jos sinulla on loistavat organisointitaidot.

Virtuaaliassistenttina autat kiireisiä yritysjohtajia tehtävissä, kuten puheluihin vastaamisessa, sähköposteissa ja muissa perushallinnon tehtävissä. Tämä on yksi kotityöskentelystä liikeideoista, joka on elinkelpoinen loputtoman kysynnän vuoksi.

3. Affiliate-markkinointi

Affiliate-markkinointi on erinomainen verkkoliikeidea, jos sinulla on erinomaiset markkinointitaidot ja oikea yleisö tai potentiaalisten ostajien verkosto tuotteelle. Yhteistyömarkkinoijana saat palkkioita jokaisen mainostamasi tuotteen ostosta, jos asiakkaat ostavat sinun kauttasi.

Voit hyödyntää useita alustoja ja taitoja myydäksesi näitä tuotteita ja ansaitaksesi palkkion. Tarvitset yksinkertaisesti luovuutta määrittääksesi käyttämäsi kumppanistrategian.

🔥 Empfohlen:  Google Nest Wi-Fi Pro lisää Wi-Fi 6E:n, mutta menettää yhteensopivuuden

4. Ryhdy sosiaalisen median johtajaksi

Online-yrityksen tuijottaminen

Sosiaalisen median alustoista on tullut suosittuja, ja sosiaalisen median johtajilla on nyt suuri kysyntä. Tarvitset vain laitteen, jossa on Internet-yhteys ja a sosiaalisen median läsnäoloja voit aloittaa sosiaalisen median hallintayrityksesi.

5. Dropshipping

Dropshipping on liiketoimintaa, jonka voit aloittaa ilman varastoa. Se on kannattava online-kotiyritys, jota kannattaa harkita, jos olet kiinnostunut myynnistä, mutta et halua luoda tai varastoida tuotteita itse.

Dropshipping toimii näin:

  • Asiakkaat tilaavat tuotteen verkkosivustoltasi
  • Lähetät tilauksen toimittajalle tai valmistajalle.
  • Toimittaja tai valmistaja huolehtii sitten tuotteiden toimituksesta asiakkaille.

Tämä liikeidea on hyvä vaihtoehto verkkokaupasta kiinnostuneille yrittäjille samalla kun he yrittävät välttää varaston pitämiseen liittyvää taloudellista riskiä.

Vaikka dropshipping on houkutteleva idea, sillä on haittansa. Näitä ovat hidas toimitusnopeus, alhaiset voittomarginaalit, toimitusketjun suoran hallinnan puute ja mahdolliset laatuongelmat.

6. Ryhdy verkko-ohjaajaksi

Voit ryhtyä verkkotutoriksi, jos sinulla on taitoa ja intohimoa opettamiseen. Internet on erinomainen alusta opettaa opiskelijoita virtuaalisesti. Olet vastuussa luokkasi koon, kunkin tunnin aikakehyksen ja tuntien tiheyden määrittämisestä. Sinun tehtäväsi on myös laatia opetussuunnitelma ja opetussuunnitelma luokille.

Parasta on, että on monia alustoja, joita voit käyttää pienellä tai ilmaiseksi. Yksi suosittu on Udemy. Vaihtoehtoisesti, jos sinulla on tarvittavat taidot ohjata lakikoulun hakijaa, voit ilmoittautua LSAT tutor TestMaxPrepin kanssa.

7. Kehitä sovelluksia

Joka päivä syntyy monia uusia startup-yrityksiä, ja useimmat niistä tarvitsevat sovelluksia. Voit helposti oppia tämän taidon ja käyttää tarvittavia ohjelmistoja sovellusten suunnitteluun ja julkaisemiseen heille. Voit myös valita palkata freelance-kehittäjiä työskentelemään kanssasi.

8. Aloita blogi

Bloggaaminen voi olla erinomainen online-liikeidea jos sinulla on kirjoitustaitoa. Bloggaaminen ei sinänsä ole bisnestä. Voit kuitenkin käyttää sitä luomaan yleisön, jonka voit kaupallistaa. Kun olet rakentanut suuren yleisön, voit myydä palveluitasi tai tuotteitasi heille. Voit myös järjestää sponsoroituja kampanjoita ja mainostaa kumppanituotteita blogissasi.

9. Tarjoa SEO-palveluita

Hakukoneoptimoinnista tai SEO:sta on tullut elinkelpoinen liiketoiminta monille ihmisille. Monet online-yritysten omistajat haluavat optimoida verkkosivustonsa hakukoneita varten. Jos päätät tulla SEO asiantuntijavoit tarjota sisällöntuotantoa, verkkokaupan hakukoneoptimointia, linkkien rakentamista ja muita vastaavia palveluita.

10. Myy verkkokursseja

Jos olet hyvin perillä tietyistä alueista, voit luoda verkkokursseja ja päätät myydä tietosi valmiiksi tallennettuina kursseina. Voit sitten myydä nämä kurssit verkossa ja alkaa ansaita rahaa. Tämä liikeidea on sinulle, jos sinulla on huomattavaa asiantuntemusta mistä tahansa taidosta tai tieteenalasta.

Johtopäätös

Jos olet harkinnut oman verkkoyrityksen perustamista, toivomme, että sinulla on nyt vinkkejä ja strategioita, joita tarvitset aloittamiseen. Pelkäätkö riskiä? Kaikkea ei tarvitse mennä kerralla.

Voit aloittaa yrityksesi osa-aikaisena sivutoimisena. Ajan myötä voit skaalata tai pitää asiat pieninä. Se on oman online-yrityksesi perustamisen ja pyörittämisen kauneus – se on täysin sinusta kiinni.

Haluatko parhaan vinkin varmistaaksesi, että verkkoliiketoimintasi houkuttelee tarpeeksi asiakkaita? Adoric on paras vetosi. Jos päätät perustaa Shopify-kaupan, asenna Adoricin Shopify-sovellus saadaksesi räätälöityjä ratkaisuja, jotka auttavat sinua lisäämään konversioita.

Haluatko aloittaa toisenlaisen verkkoliiketoiminnan? Ei hätää, meillä on sinulle joukko työkaluja. Rekisteröidy vain Adoriciin ilmaiseksi, niin voit alkaa tutkia sinulle tarjoamiamme ratkaisuja.