Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Viimeisten 5 vuoden puhutuimmat Super Bowl -mainokset

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Viimeisten 5 vuoden puhutuimmat Super Bowl -mainokset

Joka vuosi amerikkalaisen jalkapallon mestaruuspeli eli Super Bowl synnyttää yhden suurimmista keskusteluista verkossa. Yli 100 miljoonan ihmisen virittäytyessä voi turvallisesti sanoa, että se on yksi suurimmista urheiluiloista joka vuosi.

Kun on mahdollisuus päästä miljoonien kuluttajien eteen, on selvää, että brändit (joilla on siihen varaa) haluavat saada osan toiminnasta. Tässä on tilasto, joka yllättää sinut: Vuonna 2022 NBC myi 30 sekunnin paikkoja Super Bowlissa ennätyskorkealla yli 6,5 miljoonalla dollarilla.

Käytimme sosiaalisten näkemysten foorumiamme, Consumer Researchia, analysoidaksemme julkisia keskusteluja mainoksista, joita on näytelty viiden viimeisen Super Bowlin aikana, määrittääksemme sosiaalisen median puhutuimman Super Bowl -mainoksen.

Huomautus menetelmistämme: Tiedot kunkin Super Bowlin ympäriltä kerättiin julkisista Twitter-viesteistä kello 18.30 EST – 22.15 EST välisenä aikana kunkin Super Bowl -vuoden vastaavana sunnuntaina.

Muiden datapisteiden ohella analysoimme:

  • Keskustelun huippuja
  • Merkkien mainintojen määrä
  • Tunnelma keskustelussa
  • Keskustelua ohjaavat julkkikset

Mikä mittari määritti voittajan? Käytimme mainintojen määrää määritellessämme eniten puhutut brändit ja niiden mainokset.

Tehdään nostalginen matka muistikaistaa pitkin.

Super Bowl 2018 voittaja: Pepsi

Pepsi, “Pepsi Generations”

Vuoden 2018 Super Bowl Pepsi -mainoksessa tarkasteltiin brändin ja popkulttuurin historiaa, viitaten mainoksiin ja esiteltiin kuuluisuuksia aina vuoteen 1983 asti.

Osana “Pepsi Generations” -kampanjaa brändi julkaisi myös rajoitetun ajan tölkkejä, joissa on retro-pakkaus.

Miten Twitterin ihmiset reagoivat Pepsi-mainokseen?

Jotkut ihmiset omaksuivat helposti retro-Pepsi-tölkkien palautuksen.

Mutta tietysti Internet muistaa kaiken. Ja vuonna 2018 jotkut kuluttajat eivät vieläkään olleet yli vuoden takaisesta Kylie Jenner -fiaskosta.

Pepsin “This is the Pepsi” mainittiin yli 40,6 000 kertaa, mikä muodostaa 14 % kaikista tuotemerkin maininnoista ja sijoitti mainoksen kaikkien muiden mainosten yläpuolelle maininnan määrän perusteella.

🔥 Empfohlen:  Vuoden 2023 10 parasta työntekijöiden seurantaohjelmistoa

Lue lisää vuoden 2018 Super Bowl -analyysistämme.

Super Bowl 2019 voittaja: Bud Light

Bud Light, “erikoistoimitus”

Bud Light -mainos sijoittui keskiaikaiseen Bud Knight -valtakuntaan ja viittasi Game of Thrones -peliin. Se keräsi 57 000 mainintaa ja pisteytti voittajan tittelin vuonna 2019.

Popkulttuuriviittausten poistaminen keskusteluista voi tehdä brändistä erottuvan. Viittausten tekeminen ja yhdistäminen brändiisi maailman suosituimpiin esityksiin voi – kuten Bud Light osoittaa – olla voittolippusi kuluttajien sydämiin (ja heidän lompakoihinsa).

Lue lisää vuoden 2019 Super Bowl -analyysistämme.

Super Bowl 2020 -voittaja: Google

Google, “Loretta”

Googlen “Loretta” voitti 121 000 maininnolla vuoden 2020 Super Bowlin puhutuimman mainoksen tilan, ja sen osuus koko brändikeskustelusta oli 13,14 %.

Mainoksessa esitettiin tosielämän tarina vanhemmasta miehestä, joka käytti Google Assistantiaan muistaakseen edesmennettä vaimoaan. Googlen Loretta-mainos oli tehokas, koska se käytti tarinankerrontaa emotionaalisen yhteyden luomiseen katsojan ja tuotteen välille. Kuten Maya Angelou sanoi: ”Ihmiset unohtavat, mitä sanoit. Ihmiset unohtavat mitä teit. Mutta ihmiset eivät koskaan unohda, miltä sait heistä tuntemaan.”

Lue lisää vuoden 2020 Super Bowl -analyysistämme.

Vuoden 2021 Super Bowlin voittaja: Mountain Dew

Mountain Dew, “Major Melon Bottle Count”

Virvoitusjuomabrändi Mountain Dew keräsi 315 814 mainintaa mainoksessaan, joka mainosti vesimeloninmakuista Major Melon -juomaansa, ja sai eniten mainitun brändin tittelin vuoden 2021 Super Bowl -pelissä.

Mountain Dew’n mainos sai myös parhaan vastaanoton tämän vuoden mainoksista, sillä 95,49 % sen mielipideluokitelluista verkkokeskusteluista oli positiivisia.

Mainoksen menestys määritteli kenties julkkisten suosituksen (John Cena) ja kutsun osallistua kilpailuun miljoonan dollarin voittamisesta.

Lue lisää vuoden 2021 Super Bowl -analyysistämme.

Vuoden 2022 Super Bowlin voittaja Coinbase

Yli 79 000 maininta pelin aikana, Coinbasen mainos mainittiin sosiaalisessa mediassa enemmän kuin mikään muu mainos vuoden 2022 Super Bowlissa.

🔥 Empfohlen:  Windows 11 -päivitys: Uudet eleet, Käynnistä-valikon muutokset ja paljon muuta

Tässä mainoksessa oli vain kelluva QR-koodi, joka muistutti vanhaa näytönsäästäjää. Johtuipa tutusta ajassa taaksepäin katsovasta suunnittelusta tai huvista, jonka takana on kulutettu niin paljon rahaa hyppäävään QR-koodiin, Coinbasen maininnat muodostivat vaikuttavat 14 % kaikista brändiin liittyvistä keskusteluista.

Lue lisää vuoden 2022 Super Bowl -analyysistämme.

Super Bowl 2018–2022: Eniten puhuttu Super Bowl -mainos

Joten mikä viimeisten viiden vuoden Super Bowl -mainoksista voitti saadakseen eniten ihmisiä puhumaan pelin aikana?

Se on vuoden 2021 Mountain Dew’n mainos.

Tarkasteltaessa Super Bowl -mainoksia viimeisten viiden vuoden aikana, näimme brändien käyttävän taktiikoita, kuten

  • Julkkisten suositukset
  • Vaikuttajamarkkinointi
  • Tarinoiden kertominen ja tunneyhteyksien rakentaminen katsojien kanssa
  • Tehdään kulttuuri- ja sukupolviviittauksia, jotka herättivät positiivisia muistoja uudelleen
  • Sitoutumisen lisääminen kilpailujen ja kannustimien avulla

Kun katsomme vuoden 2023 Super Bowlia, mikä mielestäsi erottaa brändit muista tämän vuoden pelissä?

Lähetä meille ajatuksesi ja palautteesi osoitteessa [email protected]

Ja pysy tarkkana vuoden 2023 Super Bowl -analyysissämme.

Table of Contents