Seuraava artikkeli auttaa sinua: Voiko SEO toimia mille tahansa markkinaraolle? (tai yritystyyppi)
SEO tai hakukoneoptimointi on prosessi, jolla parannetaan verkkosivustosi näkyvyyttä ja osuvuutta hakukoneissa, kuten Googlessa ja Bingissä. Hakukoneoptimointi voi auttaa sinua sijoittumaan korkeammalle avainsanojen ja lauseiden perusteella, joita kohdeyleisösi etsii, ja ohjata lisää orgaanista liikennettä verkkosivustollesi.
Mutta voiko SEO toimia missä tahansa markkinaraossa?
Tai mihin tahansa yritykseen?
Markkina-alue on tietty markkinasegmentti, jolla on selkeä joukko tarpeita, mieltymyksiä tai ominaisuuksia. Ja yritys voi keskittyä tiettyihin väestötietoihin, kiinnostuksen kohteisiin, harrastuksiin, ongelmiin, ratkaisuihin tai tuotteisiin.
Tässä artikkelissa selitämme, voiko hakukoneoptimointi toimia missä tahansa markkinaraossa tai yrityksessä, ja jos toimii, mitkä ovat parhaat käytännöt ja lähestymistavat markkinarakojen kilpailulle.
Voiko SEO toimia mille tahansa markkinaraolle?
SEO voi toimia missä tahansa markkinarakossa, ja SEO voidaan soveltaa kaikentyyppisiin yrityksiin kilpailuedun saamiseksi hakukoneissa. Jokainen markkinarako edellyttää kuitenkin erilaista lähestymistapaa ja strategiaa, jotta hakukoneoptimointi toimisi verkkosivustolla tehokkaimmin.
Kuinka SEO voi toimia missä tahansa markkinarakossa
1. Tutki hakujen määrää ja kilpailua
Hakumäärä on kuinka monta kertaa avainsanaa tai lausetta on haettu hakukoneissa kuukaudessa. Kilpailu on vaikeustasoa tai kilpailua sellaisten verkkosivustojen välillä, jotka yrittävät saada sijoitusta samalla avainsanalla tai lauseella.
Hakujen määrä ja kilpailu voivat auttaa sinua määrittämään hakukoneoptimoinnin markkinaraon avainsanojesi kysynnän ja potentiaalin. Ihannetapauksessa haluat kohdistaa avainsanoihin, joilla on suuri hakumäärä ja alhainen kilpailu, koska niiden sijoitus on helpompi ja ne voivat tuoda lisää liikennettä verkkosivustollesi.
Kappaleen avainsanoilla voi kuitenkin olla myös alhainen hakumäärä ja korkea kilpailu, koska ne ovat tarkempia ja kohdistetumpia. Siinä tapauksessa sinun on tasapainotettava avainsanojesi erityispiirteet ja yleisyys ja käytettävä pitkähäntäisiä avainsanoja, jotka vastaavat käyttäjän tarkoitusta ja aihetta, jotta hakukoneoptimointi toimii parhaiten sivustolla.
Voit käyttää työkaluja, kuten Google Keyword Planner, Moz Keyword Explorer tai Semrush Keyword Magic Tool tutkiaksesi markkinaraon avainsanojesi hakumäärää ja kilpailua kaikentyyppisille yrityksille.
2. Optimoi sivustosi kapealla avainsanoja varten
Kun sinulla on luettelo markkinaraon avainsanoista, joille haluat sijoittua, sinun on optimoitava verkkosivustosi, jotta ne saavat paremman SEO-sijoituksen.
Tämä tarkoittaa avainsanojen käyttämistä verkkosivustosi strategisissa paikoissa, kuten:
- Otsikkotunnisteet
- Metakuvaukset
- Otsikot
- Sisältö
- Kuvan metatiedot
- URL-osoitteet
- Sisäiset linkit
Sinun on myös varmistettava, että verkkosivustosi on nopea, turvallinen, mobiiliystävällinen ja helppokäyttöinen. Nämä tekniset SEO-tekijät voivat vaikuttaa käyttäjäkokemukseesi ja tyytyväisyytesi, mikä voi vaikuttaa sijoitukseen ja suorituskykyyn hakukoneissasi omalla markkinaraollasi.
3. Luo laadukasta ja osuvaa sisältöä kapealla yleisöllesi
Sisältö on hakukoneoptimoinnin ydin kaikentyyppisille yrityksille, koska se tarjoaa arvoa ja tietoa vierailijoillesi ja auttaa sinua vahvistamaan auktoriteettisi ja uskottavuutesi hakukoneissa. Sisältö voi myös auttaa sinua houkuttelemaan luonnollisia ja arvokkaita käänteisiä linkkejä muilta oman markkinaraon verkkosivustoilta, mikä on yksi hakukoneoptimoinnin parhaista tekijöistä (lisää tästä seuraavassa vinkissä).
Luodaksesi laadukasta ja osuvaa sisältöä kapealle yleisöllesi, sinun on:
- Ymmärrä heidän tarpeitaan, kipukohtiaan, mieltymyksiään ja odotuksiaan.
- Tarjoa heille hyödyllistä tietoa, ratkaisuja, etuja tai viihdettä.
- Yhdistä sisältösi heidän hakutarkoitukseensa ja ostajan matkan vaiheeseen.
- Käytä tarttuvia otsikoita, alaotsikoita, luettelomerkkejä, kuvia, videoita ja muita elementtejä, jotta sisältösi on helppo skannata ja käyttää.
- Käytä tarinankerrontatekniikoita tehdäksesi sisällöstäsi tunnepitoista ja mieleenpainuvaa.
- Käytä sosiaalisia todisteita, suosituksia, tapaustutkimuksia, tilastoja ja muita elementtejä tehdäksesi sisällöstäsi uskottavaa ja luotettavaa.
Joitakin esimerkkejä sisältötyypeistä, joita voit luoda kapealle yleisöllesi:
- Blogikirjoituksia
- E-kirjoja
- Oppaat
- Infografiikka
- Videot
- Podcastit
- Webinaarit
- Uutiskirjeet
4. Luo linkkejä ja suhteita muihin oman markkinaraon verkkosivustoihin
Linkkien rakentaminen on prosessi, jossa hankitaan linkkejä muilta verkkosivustoilta, jotka osoittavat takaisin verkkosivustollesi. Linkkien rakentaminen voi myös auttaa sinua lisäämään viittausliikennettäsi muilta alasi maineikkailta verkkosivustoilta. Tämän seurauksena linkkien rakentaminen voi parantaa verkkosivustosi Domain Authority- ja yksittäisten sivujen auktoriteettipisteitä, mikä voi johtaa korkeampiin sijoituksiin hakukoneissa, kuten Google, Yahoo ja Bing.
Luodaksesi linkkejä ja suhteita muihin oman markkinaraon verkkosivustoihin, sinun on:
- Luo arvokasta ja jaettavaa sisältöä, johon muut haluaisivat linkittää orgaanisesti.
- Ota yhteyttä muihin oman markkinaraon vaikuttajiin ja asiantuntijoihin ja tarjoa heille vieraspostauksia tai yhteistyötapoja.
- Osallistu verkkoyhteisöihin ja -foorumeihin, jotka liittyvät omaan markkinarakoonsi, ja anna hyödyllisiä vastauksia tai kommentteja, joissa on linkkejä verkkosivustollesi.
- Käytä sosiaalisen median alustoja mainostaaksesi sisältöäsi ja ollaksesi yhteydessä yleisöösi.
- Tarkkaile kilpailijoiden linkkiprofiileja ja yritä kopioida heidän parhaat linkkinsä.
Voit käyttää työkaluja, kuten Moz Link Explorer, Ahrefs Site Explorer tai Majestic Site Explorer analysoidaksesi verkkosivustosi ja kilpailijoiden linkkiprofiileja.
5. Mittaa ja paranna yrityksesi SEO-tuloksia
Kuten toisessa artikkelissamme selitettiin, SEO ei ole kertaluonteinen asia, vaan jatkuva ja dynaaminen prosessi, joka vaatii jatkuvaa seurantaa ja parantamista.
Sinun on mitattava ja parannettava hakukoneoptimointituloksiasi omalla markkinaraollasi seuraavasti:
- Käyttämällä työkaluja, kuten Google Analytics, Google Search Console, Semrush tai Moz Pro, voit seurata ja analysoida verkkosivustosi liikennettä, sijoitusta, tuloksia ja muita mittareita.
- Tunnistat vahvuutesi ja heikkoutesi, mahdollisuutesi ja uhat sekä kehittämiskohteet.
- Testaa ja kokeile erilaisia strategioita ja taktiikoita löytääksesi, mikä sopii parhaiten omaan markkinarakoon.
- Pysy ajan tasalla uusimmista trendeistä ja muutoksista omalla markkinaraollasi ja SEO:ssa.
Noudattamalla näitä käytäntöjä voit varmistaa, että verkkosivustosi pysyy yhtenä parhaiten optimoiduista sivustoistasi. Tämän seurauksena voit ylläpitää (ja saada) orgaanisia sijoituksia ja liikennettä, josta voi muodostua uusia liidejä, asiakkaita ja myyntiä.
Mikä on markkinarako SEO:ssa?
SEO:n markkinarako on tietty markkinasegmentti, jolla on selkeä joukko tarpeita, mieltymyksiä tai ominaisuuksia. Markkinarako voi perustua useisiin tekijöihin, kuten maantieteeseen, väestötietoihin, kiinnostuksen kohteisiin, harrastuksiin, ongelmiin, ratkaisuihin tai tuotteisiin. Hakukoneoptimoinnin markkinarako voi auttaa sinua kohdistamaan tarkemmalle ja merkityksellisemmälle yleisölle ja sijoittua korkeammalle hakukoneissa.
Mikä markkinarako on paras hakukoneoptimoijalle?
Ei ole lopullista vastausta siihen, mikä markkinarako on paras hakukoneoptimoijalle, koska eri markkinarakojen kysyntä, kilpailu ja kannattavuus vaihtelevat. Kuitenkin joitain yleisiä tekijöitä, jotka voivat parantaa hakukoneoptimoinnin markkinarakoa, ovat: suuri hakumäärä, alhainen kilpailu, korkea käyttäjätarkoitus, korkea tulosprosentti ja alhainen kausivaihtelu.
Jos aiot perustaa yrityksen uudella markkinaraolla, on parasta tehdä avainsanatutkimusta saadaksesi selville, onko käytettävissä tarpeeksi avainsanoja, jotka vastaavat yllä lueteltuja hakuehtoja. Jos ja kun teet niin, se voisi olla hyvä markkinarako etsittäväksi SEO:lla.
Koskeeko SEO kaikentyyppisiä yrityksiä?
SEO koskee kaikentyyppisiä yrityksiä niiden koosta, toimialasta, sijainnista tai tuotteesta riippumatta. SEO voi auttaa kaikkia yrityksiä parantamaan online-näkyvyyttään ja näkyvyyttään hakukoneissa, houkuttelemaan lisää orgaanista liikennettä ja viittauksia sekä lisäämään myyntiään ja tulojaan.
Mitkä yritykset hyötyvät eniten hakukoneoptimoinnista?
Kaikki yritykset voivat hyötyä SEO:sta, mutta jotkut yritykset voivat hyötyä enemmän kuin toiset. Joitakin esimerkkejä yrityksistä, jotka hyötyvät eniten hakukoneoptimoinnista:
- Paikalliset yritykset, jotka haluavat houkutella asiakkaita alueelleen.
- Verkkokauppayritykset, jotka haluavat myydä tuotteitaan verkossa.
- B2B-yritykset, jotka haluavat tuottaa liidejä ja tuloksia.
- Sisältöpohjaiset yritykset, jotka haluavat kaupallistaa liikenteensä.
- Niche-yritykset, jotka haluavat erottua kilpailijoistaan.
Yhteenveto: Jos SEO voi toimia missä tahansa markkinarakossa
Hakukoneoptimointi voi toimia missä tahansa markkinarakossa, mutta se vaatii erilaista lähestymistapaa ja strategiaa jokaiselle liiketoiminnalle. Noudattamalla tämän oppaan vinkkejä ja parhaita käytäntöjä voit optimoida verkkosivustosi niche-avainsanoillesi, luoda laadukasta ja osuvaa sisältöä markkinaraon yleisöllesi, luoda linkkejä ja suhteita muihin oman markkinaraon verkkosivustoihin sekä mitata ja parantaa hakukoneoptimointiasi. tuloksia oman markkinaraon.
SEO Chatterin toimitushenkilökunta on hakukoneoptimoinnin ja digitaalisen markkinoinnin asiantuntijoiden tiimi, jota johtaa Stephen Hockman, jolla on yli 15 vuoden kokemus hakukonemarkkinoinnista. Julkaisemme hakukoneoptimoinnin perusteita koskevia oppaita aloitteleville markkinoijille.