Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Wells Fargon menestystarina – Amerikkalainen rahoituspalvelujätti

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Wells Fargon menestystarina – Amerikkalainen rahoituspalvelujätti

.

Rahoitusjärjestelmä on erittäin tärkeä mille tahansa maalle, koska se säätelee kaikkia rahakysymyksiä. Rahoituspalveluala on epäilemättä yksi suurimmista nykyisistä toimialoista.

Jos katsomme taaksepäin historiaan, niin 1990-luvun lopulla hyväksyttiin Gramm-Leach-Bliley-laki, joka mahdollisti USA:n rahoituspalvelualalla tuolloin erilaisten yritysten sulautumisen, ja se vaikutti termiin. “rahoituspalvelut” yleistyvät maassa.

Yksi tällainen rahoituspalveluyritys on Wells Fargo. Se on Amerikkalainen monikansallinen rahoituspalveluyritys, jonka pääkonttori sijaitsee San Franciscossa, Kaliforniassa. Yritys on myös yksi “Big Four BanksYhdysvalloista yhdessä JPMorgan Chasen, Bank of American ja Citigroupin kanssa.

Tässä artikkelissa opit Wells Fargosta, yhdestä Yhdysvaltojen merkittävimmistä rahoituslaitoksista, sen visionäärisistä perustajista, sen innovatiivisesta liiketoimintamallista, merkittävistä sijoituksista ja paljon muuta.

Wells Fargo – Yrityksen kohokohdat

Yrityksen nimi
Wells Fargo & Company
Päämaja San Francisco, Kalifornia
sektori Rahoituspalvelut
Perustajat Henry Wells, William George Fargo
Perustettu 1852
Tulot 73,8 miljardia dollaria (2022)
Verkkosivusto wellsfargo.com

Wells Fargo – Tietoja
Wells Fargo – Teollisuus
Wells Fargo – perustajat ja tiimi
Wells Fargo – Startup Story
Wells Fargo – Missio ja visio
Wells Fargo – nimi, tunnuslause ja logo
Wells Fargo – Liiketoimintamalli
Wells Fargo – Tulomalli
Wells Fargo – Fuusiot ja yritysostot
Wells Fargo – Sijoitukset
Wells Fargo – hyväntekeväisyys- ja yhteiskuntavastuutoiminta
Wells Fargo – Palkinnot ja saavutukset
Wells Fargo – Kilpailijat
Wells Fargo – Tulevaisuuden suunnitelmat

Wells Fargo – Tietoja

Wells Fargo & Company on monipuolinen, paikallisesti keskittynyt rahoituspalvelujen tarjoaja, jonka omaisuus on lähes 1,9 biljoonaa dollaria.

Vuonna 1852 perustettu yritys tarjoaa pankki-, sijoitus- ja asuntolainapalveluita sekä kuluttaja- ja yritysrahoitusta yli 7 300 toimipisteessä, 12 000 pankkiautomaatissa, Internetissä (wellsfargo.com) ja mobiilipankkipalveluissa. Yrityksellä on myös toimistoja yli 40 maassa ja alueella tukeakseen asiakkaitaan, jotka harjoittavat liiketoimintaa globaalissa taloudessa.

Wells Fargolla on useita tytäryhtiöitä, mukaan lukien:

  • Wells Fargo Advisors
  • Wells Fargo Bank, NA
  • Wells Fargo Rail
  • Wells Fargo Securities
  • Wachovia
  • Ensimmäinen liitto
  • CoreStates Financial

Vuonna 1998 alkuperäinen Wells Fargo & Company ja Minneapolisissa toimiva Norwest Corporation yhdistyivät nykyiseksi Wells Fargoksi. Vaikka Norwest näytti selviävän, yhdistetty yritys otti käyttöön tunnetumman Wells Fargo -nimen ja muutti Wells Fargon pääkonttoriin San Franciscoon.

Wells Fargo – Teollisuus

Maailmanlaajuisen rahoituspalvelualan arvoksi arvioitiin lähes 23 328,73 miljardia dollaria vuonna 2021. Lisäksi tämän toimialan arvon odotetaan kasvavan 23 328,73 miljardista dollarista vuonna 2021 33 313,50 miljardiin dollariin vuonna 2026 7,4 prosentin vauhdilla. Sen odotetaan kasvavan CAGR:llä 6,3 % ja saavuttaen 45 149,00 miljardin dollarin vuonna 2031.

Digitalisaation äkillinen nousu on johtanut myös rahoituspalveluohjelmistojen syntymiseen. Näin ollen myös työvoiman optimointiratkaisuille on kysyntää talouspalveluohjelmistomarkkinoiden kasvun vauhdittamiseksi.Wells Fargo – perustajat ja tiimi

Wells Fargo & Companyn perusti vuonna 1852 Henry Wells ja William G. Fargojoka perusti yhdessä John Butterfieldin kanssa American Expressin tarjotakseen pankkipalveluita Kaliforniaan silloin.

Henry Wells

Henry Wells syntyi Thetfordissa Vermontissa vuonna 1805. Hänen isänsä Shipley Wells oli presbyteeripappi nykyisessä Seneca Fallsin ensimmäisessä presbyteerikirkossa New Yorkissa. Hänen vanhempansa olivat muuttaneet New Yorkin osavaltion keskustaan ​​osana jenkkien länteen suuntautuvaa muuttoliikettä Uudesta Englannista.

Henry kävi koulua Fayettessa ja työskenteli maatilalla nuorempana. Hän aloitti työskentelyn oppipoikana vuonna 1822 Palmyrassa, New Yorkissa toimiville parkitsejille ja suutarien Jessup & Palmerille.

Ennen pikakuljetusalan aloittamista Henry Wells työskenteli rahtiagenttina. Hänen yrityksensä, jotka olivat American Expressin ja Wells Fargon edelläkävijöitä, kilpailivat Yhdysvaltain postipalvelun kanssa kuljettamalla postia halvemmalla kuin hallituksen määräämä hinta. Korkea-asteen oppimisen alalla Wells perusti Wells Collegen Auroraan, New Yorkiin.

🔥 Empfohlen:  LinkedIn-tulosprosentti: 5 tapaa parantaa mainostesi tulosprosenttia

Henry Wells kuoli Glasgow’ssa Skotlannissa kaksi päivää ennen 73. syntymäpäiväänsä.

William George Fargo

William G. Fargo oli edelläkävijä amerikkalainen expressman, joka toimi myös Buffalon 27. pormestarina vuosina 1862-1866, jotka kaikki tapahtuivat Yhdysvaltain sisällissodan aikana. Kun Fargo oli 13-vuotias, hän lopetti koulunkäynnin ja alkoi toimittaa postia kotimaahansa New Yorkin Pompeyn kylään. Hän aloitti työskentelyn rahtiagenttina Auburn and Syracuse Railroadille Auburnissa vuonna 1841, toimien pikaviestintänä Albanyn ja Buffalon välillä. Vuonna 1852 hän perusti Wells Fargo & Companyn kumppaninsa Henry Wellsin kanssa.

William G. Fargo kuoli 3. elokuuta 1881. Hän on inspiraation lähteenä Fargo Avenuelle Buffalossa, Fargo Quadranglelle Buffalon yliopistossa ja Fargolle Pohjois-Dakotassa.

Charles W. Scharf

Charles W. Scharf on Wells Fargon toimitusjohtaja. Hän on myös Wells Fargo & Companyn hallituksen jäsen. Sitä ennen hän toimi johtotehtävissä merkittävissä organisaatioissa. Charles toimi Bank of New York Mellonin toimitusjohtajana vuosina 2017–2019 ja oli myös sen hallituksen puheenjohtaja. Hän on myös toiminut Visa Inc:n toimitusjohtajana ja johtajana vuosina 2012–2016.

Charlesilla on BA-tutkinto Johns Hopkins Universitystä ja MBA-tutkinto New Yorkin yliopistosta.

Wells Fargo – Startup Story

Kahden perustajan intohimo johti heidät perustamaan Wells Fargon. On dokumentoitu, että Henry Wells ja William G. Fargo aloittivat ammattiuransa teknologisen vallankumouksen aikana. Aikakausi, jolloin junat, kanavat ja linja-autot mahdollistivat entistä enemmän toisiinsa yhteydessä olevia yhteisöjä ja talouksia. Tämän seurauksena kysyntä luotettavista paikoista, joissa rahat voi saada matkalla, sekä turvallisten maksutapojen kysyntä kasvoi.

Tätä tilaisuutta käyttäen molemmat perustajat perustivat toimistoverkoston Kaliforniasta New Yorkiin ja kaikkialle maailmaan käyttämällä käytännön kokemustaan ​​rahan ja arvoesineiden toimittamisesta höyrylaivoilla, rautateillä, ponimatkoilla ja postivaunuilla. Kun talous muuttui nopeasti, heidän verkostonsa tarjosi asiakkaille johdonmukaisuutta ja tukea. Agenttiverkoston kautta se aloitti myös perustavanlaatuisten rahoituspalvelujen, kuten maksumääräysten ja rahansiirtojen, tarjoamisen.

Kalifornian kultakuumeen (1855) loppuun mennessä yritys oli johtava pika- ja pankkiyhtiö lännessä, joka kuljetti suuria määriä kultaa sekä tarvikkeita ja postia. Wells Fargolla oli 6 000 toimipistettä yhdistettynä verkkoonsa vuoteen 1910 mennessä, ja vuoteen 1918 mennessä yrityksellä oli yli 10 000 yhteisöä valtakunnallisesti.

Asiakkaat, jotka olivat varovaisia ​​asioimasta kaukaisten kumppaneiden kanssa, käyttivät Wells Fargoa, koska he tiesivät voivansa luottaa naapuruston Wells Fargon edustajaan edustamaan heitä.

1980- ja 1990-luvuilla Wells Fargo teki useita yritysostoja ja esitteli monia tytäryhtiöitä. Toukokuussa 1995 Wells Fargosta tuli ensimmäinen merkittävä yhdysvaltalainen rahoituspalveluyritys, joka tarjosi Internet-pankkipalveluita.

Paljon on muuttunut Wells Fargon perustamisen jälkeen. Yritys on kautta aikojen ja jokaisen sukupolven jatkanut perinneään auttaa asiakkaitaan etenemään tarjoamalla huippuluokan rahoituspalveluita.

Yrityksellä on jopa oma museo, Wells Fargo Museum, samassa paikassa, jossa se aloitti toimintansa vuonna 1852, San Franciscossa. Siinä on kaikki artefaktinsa menneisyydestä ja tietoa eri ihmisistä, jotka ovat auttaneet muotoilemaan sitä, mitä Wells Fargo on nykyään. Museossa voi vierailla maksutta maanantaista perjantaihin klo 10-17.

Wells Fargo – Missio ja visio

Wells Fargon tavoitteena oli aina palvella asiakkaitaan asianmukaisesti olemalla luotettava rahoituspalvelujen tarjoaja kaikkiin heidän rahoitustarpeisiinsa.

Wells Fargon tehtävänä on “auttaa asiakkaita menestymään taloudellisesti”

Wells Fargon nimi tulee kahden perustajan sukunimestä; Henry Wells ja William G. Fargo.

🔥 Empfohlen:  Wixin käytön aloittaminen – Ensimmäisen blogisi tai verkkosivustosi määrittäminen – 2023-opas

Yritys noudattaa tunnuslausetta, “Kaikki alkaa sinusta”.

Wells Fargo – Liiketoimintamalli

Wells Fargo tarjoaa laajan valikoiman pankki- ja rahoitustuotteita ja -palveluita yrityksille, hallituksille tai instituutioille. Yritys tarjoaa tytäryhtiöidensä kautta myös pankki-, vakuutus-, investointipankki-, asuntolaina-, vähittäispankki-, välitys- sekä kuluttaja- ja yritysrahoituspalveluita.

Wells Fargon liiketoiminta voidaan jakaa kolmeen segmenttiin:

Varallisuuden ja sijoitusten hallinta

Tämän mukaisesti yritys tarjoaa kattavan valikoiman henkilökohtaisia ​​ja omistautuneita varallisuudenhoitoa, sijoitusten hallintaa, eläkestrategioita ja muita palveluita varakkaille perheille ja yksityishenkilöille.

Tukkupankkitoiminta

Tukkupankkitoiminta tarjoaa kaikki rahoitusratkaisut mille tahansa maailmanlaajuisesti toimivalle yritykselle, kuten liikepankkitoiminnalle, liikekiinteistöalalle, yrityspankkitoiminnalle, julkiselle ja institutionaaliselle pankkitoiminnalle jne.

Yhteisön pankkitoiminta

Kuten nimestä voi päätellä, yhteisöpankki tarjoaa täysin omistautuneita ja monipuolisia rahoitustuotteita ja -palveluita kuluttajille sekä keskisuurille ja pienille yrityksille, jotka sisältävät; opiskelijat ja pienet lainayritykset, luotto- ja pankkikortit, säästöt jne.

Yhtiöllä on toimintaa myös useissa ulkomaissa, kuten Kanadassa, Latinalaisessa Amerikassa, Euroopassa, Aasian ja Tyynenmeren alueella ja Afrikassa, missä se tarjoaa paikallisia suhdepäälliköitä kansainvälisessä toiminnassaan apua hakeville yrityksille. Sillä on toimistot Torontossa, Hongkongissa, Lontoossa, Dubaissa, Singaporessa ja Tokiossa. Yli 20 000 työntekijän taustatoimistot sijaitsevat Intiassa ja Filippiineillä.

Selvittääkseen Wells Fargon liiketoimintastrategiaa se on antanut asiakkailleen alustan, jossa he voivat helposti hyödyntää sen palveluita.

Asiakkaat voivat käyttää Wells Fargon palveluita joko verkkopankkipalvelun tai sen mobiilisovelluksen kautta. He voivat käyttää näitä palveluja rahan siirtämiseen, toistuvien maksujen ajoittamiseen, tilitietojen hallintaan ja rahoitustuotteiden hakemiseen edes puhumatta kenellekään Wells Fargon henkilökunnalta.

Wells Fargo – Tulomalli

Wells Fargon tulomallista puhuttaessa yritys tuottaa suurimman osan rahoistaan ​​tarjoamalla kuluttajille erilaisia ​​yksityispankki- ja liikepankkipalveluita, ja suurin osa sen tuloista tulee palkkioiden ja palkkioiden veloittamisesta.

Vuonna 2022 yhtiön liikevaihto oli 73,8 miljardia dollaria.

Wells Fargo – Fuusiot ja yritysostot

Wells Fargo on tehnyt useita yritysostoja tähän mennessä. Joidenkin viimeisimpien hankintojen tiedot on lueteltu alla:

Päivämäärä
Hanki nimi
Määrä
27. huhtikuuta 2012 Merlin Securities
26. toukokuuta 2011 Castle Pines Capital
29. syyskuuta 1999 Ragen Mackenzie 240 miljoonaa dollaria

Lisäksi yritys on myös sulautunut joihinkin yhtiöihin.

Wells Fargon pankki- ja pikatoimiala erotettiin vuonna 1905, ja yhtiön pankki fuusioitui Nevada National Bankin kanssa. Wells Fargo Nevada National Bank.

Union Trust Company ja Wells Fargo Nevada sulautuivat vuonna 1923 ja muodostivat Wells Fargo Bank & Union Trust Company.

Nimi Wells Fargo & Union Trust lyhennettiin Wells Fargo Bankiksi vuonna 1954. Wells Fargo Bank American Trust Companyn luomiseksi se sulautui American Trust Companyn kanssa neljä vuotta myöhemmin. Vuonna 1962 se palasi tunnetuksi nimellä Wells Fargo Bank.

Wells Fargo – Sijoitukset

Yksityiskohdat Wells Fargo -sijoituksista ovat seuraavat:

Päivämäärä
Organisaation nimi
Rahoituskierros
Rahat Kerätty
15. maaliskuuta 2023 Leeward Renewable Energy, LLC (LRE) Velkarahoitus 185 miljoonaa dollaria
15. helmikuuta 2023 Unelmamaisema Velkarahoitus
9. helmikuuta 2023 Maaperän terveysinstituutti Myöntää 300 000 dollaria
18. tammikuuta 2023 Valonlähde bp Velkarahoitus 267 miljoonaa dollaria
6. tammikuuta 2023 Realty Income Corporation Listautumisannin jälkeinen velka 1 miljardia dollaria
29. marraskuuta 2022 Greenwood Bank Sarja B 45 miljoonaa dollaria
16. marraskuuta 2022 HomeZada Myöntää 250 000 dollaria
14. marraskuuta 2022 BB Energia Velkarahoitus 580 miljoonaa dollaria
25. lokakuuta 2022 Bilt Rewards Sarja B 150 miljoonaa dollaria
14. lokakuuta 2022 BWX Technologies Listautumisannin jälkeinen velka 250 miljoonaa dollaria
🔥 Empfohlen:  Batan menestystarina: 128-vuotias sveitsiläinen jalkineyritys, joka johtaa Intian jalkinemarkkinoita

Yhtiö on myös tehnyt 16 diversiteettisijoitusta. Tässä uusimmat:

Päivämäärä
Organisaation nimi
Rahoituskierros
Rahat Kerätty
25. helmikuuta 2022 Miamin säätiö Myöntää 20 miljoonaa dollaria
7. marraskuuta 2021 H2O.ai Sarja E 100 miljoonaa dollaria
25. maaliskuuta 2021 Greenwood Bank Sarja A 40 miljoonaa dollaria
29. lokakuuta 2019 Accion palvelee San Diegoa Myöntää 300 000 dollaria
27. elokuuta 2019 Wisconsin Women’s Business Initiative Corp (WWBIC) Myöntää 500 000 dollaria
20. elokuuta 2019 H2O.ai Sarja D 72,5 miljoonaa dollaria
11. heinäkuuta 2019 Fyde Siemenkierros 2 miljoonaa dollaria
12. joulukuuta 2018 AtScale Sarja D 50 miljoonaa dollaria

Wells Fargo – hyväntekeväisyys- ja yhteiskuntavastuutoiminta

Wells Fargo on myös vakiinnuttanut asemansa, kun se tulee palvelemaan yhteisöjä ja yhteiskuntia CSR-toimintansa kautta. Se tarjoaa ratkaisuja, kuten monimuotoisuuden ja osallisuuden, yhteisön antamisen, taloudellisen voimaantumisen, ympäristö- ja sosiaaliset vaikutukset ja niin edelleen.

Yhtiö ilmoitti miljoonan dollarin lahjoituksesta Amerikan Punaiselle Ristille 2. maaliskuuta 2022 Venäjän Ukrainan hyökkäyksen pakolaisten auttamiseksi.

Ei vain tämä, vaan Wells Fargo -säätiö ilmoitti huhtikuussa 2022 lahjoittavansa 210 miljoonaa dollaria edistääkseen rotujen tasa-arvoa asunnonomistuksessa. Wealth Opportunities Restored by Homeownership (WORTH) -avustukset, jotka jaetaan 60 miljoonan dollarin lahjoituksella, jatkuvat vuoteen 2025 asti. Vähemmistön asunnonomistajien auttamiseksi sijoitetaan vielä 150 miljoonaa dollaria asuntolainojen korkojen ja jälleenrahoituskustannusten alentamiseen. .

Wells Fargo – Palkinnot ja saavutukset

  • Euromoney-lehti tunnusti Wells Fargon maailmanlaajuisesti parhaaksi palveluksi Yhdysvaltain dollarin kassanhallinnassa rahoituslaitoksille.
  • Financial Times Group on valinnut Wells Fargon parhaaksi yksityiseksi pankiksi maailmanlaajuisesti hyväntekeväisyyspalveluistaan.
  • Greater Des Moines Partnership myönsi Wells Fargolle Inclusion Award Winner 2021 -palkinnon monimuotoisuuden, tasa-arvon ja osallisuuden tukemisesta.

Wells Fargo – Kilpailijat

Tässä ovat Wells Fargon parhaat kilpailijat:Wells Fargo – Tulevaisuuden suunnitelmat

Viime vuosien merkittävien haasteiden ja valvonnan jälkeen Wells Fargo on edelleen yksi neljästä suuresta pankista Yhdysvalloissa. Yritys on säilyttänyt itsensä ja osoittanut kasvupotentiaalia useiden vuosien ajan. Lisäksi yrityksellä on vahva franchising-pohja, jonka avulla siitä voi tulla kevyempi organisaatio ja jatkaa asemansa säilyttämistä markkinoilla tänään. Kaiken kaikkiaan Wells Fargon tulevaisuuden suunnitelmissa on säilyttää asemansa johtavana rahoituslaitoksena tekemällä parannuksia ja investointeja kasvun edistämiseksi.

Wells Fargo – UKK

Milloin Wells Fargo perustettiin?

Wells Fargo perustettiin vuonna 1852.

Kuka aloitti Wells Fargon?

Wells Fargo & Companyn perustivat vuonna 1852 Henry Wells ja William G. Fargo.

Kuka on Wells Fargon toimitusjohtaja?

Charles W. Scharf on Wells Fargon toimitusjohtaja.

Missä Wells Fargon pääkonttori sijaitsee?

Wells Fargon pääkonttori on San Franciscossa, Kaliforniassa.

Table of Contents