Seuraava artikkeli auttaa sinua: ‘Westworld’ on nyt todellisuutta Metaversessa
Westworld – HBO-sarja, joka perustuu länsimaiseen robottien asuttamaan huvipuistoon – oli konsepti, joka jätti monet halun kokea se. Sarjassa esitettiin siirtokunnissa asuvia automaatteja, joissa ne olivat vuorovaikutuksessa toistensa kanssa luonnollisella kielellä ja suorittivat tehtäviä, kuten maanviljelyä, poliisitoimintaa, ryöstelyä jne. aivan kuten ihmiset.
Lokakuussa 2016, kun se julkaistiin, Westworld oli jotain, joka vaikutti superscifiltä. Totuuden ja fiktion väliset rajat hämärtyvät kuitenkin nopeammin kuin odotimme, ja seitsemän vuotta myöhemmin tällainen maailma ei ole enää vain fragmentti jonkun mielikuvitusta televisiossa.
Nyt tutkijat ovat onnistuneesti luoneet ympäristön, jossa generatiiviset aineet luovat uskottavan simulaation ihmisen käyttäytymisestä. He ovat kehittäneet uuden hiekkalaatikkoympäristön, joka on saanut inspiraationsa suositusta pelistä Simsjonka uskomme voivan tasoittaa tietä edistyneemmille ihmisen käyttäytymisen simuloinneille, jotka ovat samankaltaisia kuin Westworld.
Hiekkalaatikkomoottori käyttää generatiivisia agentteja kansoittaakseen ympäristöön 25 interaktiivisella agentilla, joiden kanssa voidaan kommunikoida luonnollisella kielellä. Nämä “agentit” pystyvät olemaan vuorovaikutuksessa toistensa ja maailman kanssa toimiensa kautta, luoden luonnollisen kielen lausumia jokaisessa vaiheessa kuvaamaan, mitä he tekevät.
Tutkijat arvioivat generatiivisia tekijöitä ja havaitsivat, että ne tuottavat realistista yksilöllistä ja sosiaalista käyttäytymistä. Esimerkiksi alkaen vain yhdestä käyttäjän määrittämästä käsityksestä, että yksi agentti haluaa järjestää ystävänpäiväjuhlat, agentit jakavat itsenäisesti kutsuja juhliin, solmivat uusia tuttavuuksia, pyytävät toisiaan treffeille ja sovittavat saapumisaikansa. Tutkijat osoittivat, että agenttiarkkitehtuurin komponenteilla – havainnolla, suunnittelulla ja reflektiolla – oli kullakin kriittinen rooli agenttien käyttäytymisen uskottavuudessa.
Agenttien liikkeitä simulaatiossa ohjaavat sekä generatiivinen agenttiarkkitehtuuri että hiekkalaatikkopelimoottori. Kun malli sanelee, että agentin on muutettava tiettyyn paikkaan, järjestelmä laskee kävelyreitin määränpäähän Smallville-ympäristössä ja agentti alkaa liikkua sen mukaisesti.
Aivan kuten sisällä Westworld, käyttäjät voivat päästä Smallvillen hiekkalaatikkomaailmaan agentteina ja toimia siinä. Käyttäjän ohjaama agentti voi olla joko olemassa oleva hahmo Smallvillessä tai uusi vierailija, jolla ei ole aikaisempaa historiaa. Smallvillen asukkaat havaitsevat käyttäjän ohjaaman agentin ja ovat vuorovaikutuksessa sen kanssa aivan kuten mikä tahansa muu agentti simulaatiossa. He tunnustavat sen läsnäolon, aloittavat vuorovaikutuksia ja muodostavat mielipiteitä sen käyttäytymisestä sen aiemman toiminnan perusteella.
Westworld on lähempänä kuin uskotkaan
Vaikka teoreettiset yhtäläisyydet edellä mainitun mallin ja Westworld olemassa, emme ole vieläkään saavuttaneet sarjassa kuvattua robotiikan kehittyneisyyttä. On kuitenkin alue, jolla voimme mahdollisesti toistaa olemuksen Westworld – metaversumi. Tällä alalla peliyritykset kehittävät jo malleja, jotka voivat luoda 3D-hahmotuksia ihmishahmoista reaaliajassa. Käyttäjät voivat olla vuorovaikutuksessa näiden virtuaalisten agenttien kanssa tarjoten uppoamisen tason, jota aiemmin ei voinut kuvitella.
INSTA on yksi huippuluokan malleista, joka pystyy rekonstruoimaan erittäin yksityiskohtaisen ja valokuvarealistisen animoitavan 3D-hermopään avatarin vain 10 minuutissa. Tekniikka on mahdollista yhden RGB-kameran avulla lyhyen monokulaarisen videon tallentamiseen, jota sitten käytetään välittömästi optimoimaan muotoaan muuttava hermosäteilykenttä. Tämä säteilykenttä on upotettu moniresoluutiiseen ruudukkoon, joka perustuu 3D-kasvomalliin, joka ohjaa muodonmuutoksia.
Tuloksena oleva avatar on uskomattoman todenmukainen, ja sitä voidaan tarkastella useista uusista näkökulmista ja animoida reaaliajassa. INSTAn tehokkuus ja tarkkuus edustavat merkittävää harppausta avatar-luontiteknologiassa, tarjoten yksityiskohtia ja interaktiivisuutta, jota aiemmin pidettiin mahdottomana.
Metan kaltaiset yritykset ovat jo edistyneet merkittävästi VR:n alalla, ja nykyään ne ovat “valmis” tuote markkinoilla, vaikkakin kalliimmalla puolella. Lisäksi nyt on helpompaa kuin koskaan tuntea ihmisiä virtuaalitodellisuudessa Haptic-palautteen ansiosta. Se on tekniikka, joka tarjoaa simuloitua fyysistä palautetta, kuten älypuhelimen näppäimistön värähtelyä. Virtuaalitodellisuuslaitteiden kanssa käytettäessä Haptic-palautteen avulla käyttäjä voi koskettaa ja tuntea virtuaaliympäristössä asioita, joita ei tietenkään ole todellisessa maailmassa.
Danny Parks, Trigger XR:n teknologiajohtaja, sanoo: “On useita järjestelmiä, jotka luovat ultraäänikenttiä kosketuksen simuloimiseksi, ja toiset käyttävät käsineitä tai tärinäliivejä antamaan mekaanista palautetta. Kestää luultavasti jonkin aikaa, ennen kuin näemme jotain, joka muuttaa perusteellisesti tapaamme kokea asioita virtuaaliympäristöissä.”
Nyt markkinoilla on saatavilla useita tuotteita, jotka voivat vetää sinut kokonaan metaversumiin. Esimerkiksi on olemassa kokovartalopuku, joka tunnetaan nimellä Teslasuit, joka simuloi kehoon kohdistuvia voimia. Ei vain, nyt on olemassa VR-lisälaitteita, jotka voivat lähettää hajua, vettä ja lämpöä jne.
Puristavat taskut
Vaikka kaikki tämä kehitys on jännittävää, kohtuuhintaisuus on kuitenkin edelleen olemassa. Esimerkiksi Oculus VR maksaa noin 300 dollaria, Haptic palautekäsineet voivat maksaa noin 5400 dollaria parilta, mikä ylittää useimpien kehitysmaiden ihmisten ostovoiman. Teslasuit, joka on kaivattu puku Westworld metaversumiin työskentely maksaa huimat 12 000 dollaria.
Vaikka alan kehitys onkin tervetullut askel kohti omaa rakentamista Westworld, kustannuskysymys uhkaa melkein pysäyttää kehityksen. Kun Metan kaltaiset yritykset irtisanovat VR-tiiminsä, on erittäin todennäköistä, että ala ei ole yrityksille kannattava, emmekä välttämättä näe kohtuuhintaista Westworld lähiaikoina.