Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Whirlpool Success Story – Maailman tunnetuin kodinkonemerkki

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Whirlpool Success Story – Maailman tunnetuin kodinkonemerkki

Viihde-elektroniikka tai kodinkoneet keksittiin jokapäiväiseen käyttöön, enimmäkseen omakotitaloissa. Kodinkoneteollisuuden ansiosta pystymme hoitamaan päivittäiset kotitoimemme ilman paineita. Olkoon ruoanlaitto, siivous tai jopa ruoan säilöntä, tämä teollisuus on meille siunaus.

Tämän teollisuuden alun voidaan sanoa alkaneen noin 1900-luvulla. Siitä lähtien kodinkoneiden alalla on tehty monia keksintöjä, joissa on edistynyt teknologinen kehitys.

Tässä artikkelissa aiomme puhua yhdestä maailman tunnetuimmista kodinkonemerkeistä, jonka tarttuva jingle on ollut osa elämäämme alusta asti. “Whirlpool”, perustivat noin 111 vuotta sitten Louis Cassius Upton ja Emory Upton. Whirlpool Corporation on monikansallinen amerikkalainen kodinkoneiden valmistaja ja markkinoija, jonka pääkonttori on Benton Charter Township, Michigan, Yhdysvallat.

Tutustu Whirlpoolin lisätietoihin, kuten sen aloitustarinaan, liiketoiminta- ja tulomalliin ja muihin.

Whirlpool – Yrityksen kohokohdat

Pääkonttori Michigan, Yhdysvallat

sektori Kodinkoneet
Tyyppi Julkinen
Perustaja Louis Cassius Upton ja Emory Upton
Perustettu 1911
Arvostus 7,82 miljardia dollaria
Tulot 21,985 miljardia dollaria (2021)
Kokonaisrahoitus kerätty 19,3 miljoonaa dollaria
Verkkosivusto whirlpoolcorp.com

Whirlpool – Tietoja
Whirlpool – Toimialan tiedot
Whirlpool – perustajat ja tiimi
Whirlpool – Startup Story
Whirlpool – Missio ja visio
Whirlpool – nimi, tunnuslause, logo
Whirlpool – liiketoimintamalli
Whirlpool – tulomalli
Whirlpool – Rahoitus ja sijoittajat
Whirlpool – Fuusiot ja yritysostot
Whirlpool – mainokset ja sosiaalisen median kampanjat
Whirlpool – Palkinnot ja saavutukset
Whirlpool – Kilpailijat
Whirlpool – Tulevaisuuden suunnitelmat

Whirlpool – Tietoja

Whirlpool on Fortune 500 -yritys ja kutsuu itseään ylpeäksi osaksi amerikkalaista perintöä. Whirlpool on yrityksen lippulaivabrändi, mutta sillä on myös muita brändejä, kuten Maytag, KitchenAid, Indesit, JennAir, Amana, Gladiator GarageWorks, Brastemp, Inglis, Estate, Bauknecht, Ignis, Consul ja Euroopassa Hotpoint. Yhdysvalloissa Haier hallitsee Hotpointia. Yrityksellä on myös perustajaperheet Kanadassa, Intiassa, Saksassa, Brasiliassa, Italiassa ja Ranskassa.

Tällä hetkellä Whirlpoolilla on yhdeksän tuotantolaitosta Yhdysvalloissa ja 69 000 maailmanlaajuista työntekijää.

Whirlpool – Toimialan tiedot

Globaalin kodinkoneteollisuuden odotetaan kasvavan valtavasti tulevina vuosina. Ottaen huomioon teknologiset edistysaskeleet, joiden on määrä ohjata tätä alaa ennustettujen vuosien aikana. Raporttien mukaan globaalin kodinkoneteollisuuden arvon odotetaan saavuttavan 289,6 miljardia dollaria vuonna 2031. Yksi kodinkonemarkkinoiden suurimmista liikkeellepanevista tekijöistä on ostovoiman kasvu ja korkealaatuisten tuotteiden helpottaminen kohtuuhintaan.

Whirlpool – perustajat ja tiimi

Whirlpoolin perusti Louis Cassius Upton patenttisetänsä kanssa Emory Upton.

Louis Cassius Upton

New Yorkissa asuva Louis Upton valmistui vuonna 1908 Lake Forest Academysta Lake Forestissa Illinoisissa. Hän oli vain 17-vuotias, kun hänen isänsä kuoli onnettomuudessa. Lukion päätyttyä Louis sai työpaikan vakuutusten myymisestä auttaakseen perhettä. Pian sen jälkeen hän sai työpaikan Commonwealth Edison -yrityksessä, jossa hän kehitti ajatuksen pesukoneiden valmistamisesta.

Louis Cassius Upton oli yritysjohtaja kansallisessa mittakaavassa. Hän toimi liittohallituksen talouskehityskomiteassa edunvalvojana ja johtajana National Association of Manufacturersissa. Tämän lisäksi hän toimi Yhdysvaltain kauppakamarin varapuheenjohtajana. Tämän lisäksi hän oli myös Kansainvälisen kauppakamarin jäsen, ja hän edusti Yhdysvaltoja järjestön kansainvälisessä vuosikongressissa Sveitsissä vuonna 1947.

Louis Upton meni naimisiin Elizabeth Foggin kanssa vuonna 1914, jonka kanssa hänellä oli neljä lasta; Robert Cassius Upton, Phillip Upton, Judith Upton Hoyt ja Sally Upton. Hän kuoli vuonna 1952 massiiviseen aivoverenvuotoon.

Marc Bitzer

March Bitzer on Whirlpoolin toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja. Hän työskenteli kahdeksan vuotta varapuheenjohtajana Boston Consulting Groupissa Münchenissä ja Torontossa ennen liittymistään Whirlpool Europeen.

March Bitzer suoritti MBA- ja tohtorin tutkinnon Sveitsin St. Gallen Graduate School of Business, Economics and Law -koulusta. Lisäksi hänet on nimitetty BMW AG:n hallintoneuvostoon.

Whirlpool – Startup Story

Whirlpoolin tarina alkoi vuonna 1911, kun Louis Upton työskenteli vakuutusmyyjänä. Hänen setänsä Emory Upton omisti konepajan nimeltä Upton Machine Company. He työskentelivät yhdessä, mutta heillä oli useita epäonnistuneita yrityksiä. Louis päätti kuitenkin lisätä sähkömoottorin tuotantoonsa. Tämän seurauksena niiden myynti kasvoi, ja niistä tuli yksi suurimmista pesukoneen toimittajista 1920-luvulla.

Suuri lama ei juurikaan vaikuttanut yhtiöön. Sen tehtaat muutettiin asetuotantoon toisen maailmansodan aikana. Se esitteli automaattisen, spinner-tyyppisen pesukoneen vuonna 1947, jota Sears (Louis Upton toimitti aluslevyt) myi “Kenmore”-tuotemerkillä. Vuotta myöhemmin yritys myi sen “Whirlpool”-tuotenimellä.

Whirlpool tuli Intian markkinoille osana globaalia laajentumisstrategiaansa 1980-luvun lopulla. Se solmi kumppanuuden TVS Groupin kanssa ja avasi ensimmäisen Whirlpoolin tuotantolaitoksen Puducherryyn, jossa se valmisti pesukoneita. 2000-luvun alussa Whirlpool oli jo laajentumassa kansainvälisille rajoille.

Whirlpool – Missio ja visio

Whirlpoolin mission mukaan “Ansaitse luottamus ja luo kysyntää brändeillemme digitaalisessa maailmassa.”

Whirlpool on yrityksenä sitoutunut toimittamaan parhaat keittiö- ja kodinkoneet ihmisille parantaakseen heidän yleistä elämäänsä kotona.

Tämän suositun tuotemerkin tunnuslause ei ole vain iskulause, vaan todellinen vahvistus koko yrityksestä. Heidän tunnuslauseensa sanoo, “Joka päivä, huolenpito”

Muita kuuluisia Whirlpoolin tunnuslauseita ovat:

Suunniteltu ilahduttamaan”

“Jokaisessa kodissa, kaikkialla ylpeydellä, intohimolla ja suorituskyvyllä”

Whirlpool – liiketoimintamalli

Monikansallinen yritys, Whirlpool, koostuu massamarkkinoiden liiketoimintamallista. Yhtiö tarjoaa laajan valikoiman kulutustavaroita, jotka on suunnattu pääasiassa kuluttajasegmenteille, jotka tarvitsevat kodin ja keittiön laitteita päivittäiseen toimintaan. Sen aiempi liiketoimintamalli sisältää tuotteiden luomisen, kehittämisen ja valmistuksen asiakkaille.

Whirlpool Corporation toimii lähes 170 maassa ja ylläpitää muita tunnettuja tuotemerkkejä, kuten Whirlpool, KitchenAid, Maytag, Consul, Brastemp, JennAir, Amana, Gladiator GarageWorks, Consul ja paljon muuta. Whirlpoolin pääresurssit ovat sen fyysinen omaisuus, johon kuuluu 70 valmistus- ja teknologiatutkimuskeskuksen verkosto maailmanlaajuisesti sekä 14 tuotantolaitosta; yhdeksän Yhdysvalloissa ja viisi Meksikossa.

Whirlpool – tulomalli

Viimeisimpien raporttien mukaan Whirlpoolin liikevaihto oli 22 miljardia dollaria.

Yhtiö noudattaa kustannuslähtöistä rakennetta, jonka tavoitteena on vähentää kustannuksia merkittävällä automaatiolla ja edullisilla arvoehdotuksilla. Sen ensisijainen kustannustekijä on myytyjen tavaroiden kustannukset, jotka ovat muuttuvia kuluja. Muita merkittäviä tekijöitä ovat myynti/markkinointi ja hallinto, jotka molemmat ovat kiinteitä kuluja.

On kaksi tapaa, joilla Whirlpool tuottaa tuloja;

 • Tuoteperusteinen – Tulot ansaitaan myymällä tuotteitaan suurelle yleisölle
 • Lisenssiperusteinen – Tässä yritys saa tulojaan rojalteista, jotka on saatu kolmannen osapuolen lisensoinnista sen tavaramerkkeille valmistaakseen, myydäkseen ja huoltaakseen tiettyjä tuotteita, joissa on Whirlpool-, Maytag-, KitchenAid- ja Amana-tuotemerkit.

Whirlpool – Rahoitus ja sijoittajat

30. lokakuuta 2009 Whirlpool keräsi 19,3 miljoonan dollarin rahoituksen US Department of Energyn rahoittaman Grant-rahoituskierroksen kautta. Se on valtion hallinto, joka säätelee energiapolitiikkaa, tutkimusta ja kehitystä.

Whirlpool – Fuusiot ja yritysostot

Whirlpool on hankkinut yhteensä 8 organisaatiota, jotka on lueteltu alla:

Päivämäärä Hankinnan nimi Summa

8. elokuuta 2022 InSinkErator 3 miljardia dollaria
2. toukokuuta 2017 Maukasta
19. toukokuuta 2015 American Dryer Corp
24. lokakuuta 2014 Hefei Rongshida Sanyo Electric
10. heinäkuuta 2014 Indesit yritys 1 miljardia dollaria
22. elokuuta 2005 Maytag Corporation 2,7 miljardia dollaria
8. heinäkuuta 2002 Vitromatic SA de CV 150 miljoonaa dollaria
1. toukokuuta 2002 Polar SA 27 miljoonaa dollaria

Monien vuosien ajan Whirlpool on aina mainostanut itseään mielenkiintoisilla ja samankaltaisilla tarinoilla, jotka ovat yleisiä jokaisessa kodissa. Sen mainokset ovat vaikuttaneet moniin kohdeyleisöihin kodinkoneiden osalta. Yksi tällainen Whirlpoolin mainos luotiin Intian markkinoille, kun he houkuttelivat Bollywood-tähdet, kuten Kriti Sanon ja Sushant Singh Rajput, mainostamaan 3D-jäähdytysjärjestelmäänsä. YouTube-video keräsi yli 4,2 miljoonaa katselukertaa ja oli suuri hitti kaupallisissa mainoksissa televisiossa.

Whirlpool – Palkinnot ja saavutukset

Alla on lueteltu Whirlpool Corporationin voittamat palkinnot:

 1. Newsweek valitsi Whirlpool Corporationin Amerikan monimuotoisuuden parhaaksi työpaikaksi 2023.
 2. Whirlpool Corporation tunnustettiin vuoden 2022 Dow Jones Sustainability World -indeksissä
 3. Whirlpool Corporation sijoittui sijalle kolme Newsweekin 500 vastuullisimman yrityksen listassa vuonna 2023.
 4. Whirlpool Corporation nimettiin Forbesin “maailman parhaiden työnantajien” -listalle useana vuonna
 5. JennAir-brändi (Whirlpool Corporationin tuotemerkki) palkittiin Architectural Digest Great Design Award -palkinnolla vuonna 2022
 6. Whirlpool Corporation valittiin kuudetta vuotta peräkkäin “Parhaaksi työpaikaksi vammaisten osallisuuden edistämiseksi” vuonna 2022
 7. Whirlpool tunnustettiin Manufacturing Leadership Awards 2022 -palkinnon voittajaksi
 8. Whirlpool Corporationin tuotemerkit tunnustettiin Prophet Brand Relevance -indeksillä vuoden 2022 50 parhaan tuotemerkin joukossa

Whirlpool – Kilpailijat

Tässä on joitain Whirlpoolin parhaista kilpailijoista;

 1. Samsung
 2. LG Electronics
 3. Bosch
 4. Panasonic
 5. Midea
 6. Electrolux

Whirlpool – Tulevaisuuden suunnitelmat

Whirlpool on ilmoittanut tuovansa Matter-tuen saadakseen kodinkoneet toimimaan harmonisemmin taloissa. Kysymys on uudesta älykodin kielestä, jota johtaa Connectivity Standards Alliance ja jota tukevat sadat maailman johtavat IoT- ja älykotiyritykset. Yhtiö on edelleen paljastanut olevansa aktiivinen jäsen yksinomaan laitteisiin keskittyvässä Matter-työryhmässä. Päätös on parantaa kuluttajien elinoloja tarjoamalla älykkäitä kodinkoneita.

UKK

Kuka on Whirlpoolin nykyinen toimitusjohtaja?

Marc Bitzer on Whirlpoolin nykyinen toimitusjohtaja.

Missä Whirlpoolin pääkonttori sijaitsee?

Whirlpoolin pääkonttori on Michiganissa, Yhdysvalloissa.

Onko Whirlpool julkinen yhtiö?

Kyllä, Whirlpool on julkinen yhtiö.

Table of Contents

🔥 Empfohlen:  Maailman kauneimmin suunnitellut metrokartat