Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Whois-tiedot: onko se Googlen sijoitustekijä?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Whois-tiedot: onko se Googlen sijoitustekijä?

Kun rekisteröit verkkotunnuksen, rekisterinpitäjällä on tunnistetietosi.

Voit kuitenkin valita verkkotunnuksen yksityisyyden suojauksen, jos et halua verkkosivustojen yhteystietojen nimiä, osoitteita, puhelinnumeroita jne. Kuka on koko maailman nähtäväksi.

Ihmisillä on monia oikeutettuja syitä suojella yksityisyyttään verkossa.

Mutta onko WhoIs-tiedoilla – tai verkkotunnuksen yksityisyyden käytöllä – vaikutuksia hakukoneoptimointiin?

Väite: WhoIs-tiedot on sijoitustekijä

Joitakin kysymyksiä, joita on herännyt verkkotunnuksen tietosuojan mahdollisesta vaikutuksesta hakukoneoptimointiin, ovat:

  • Haittaako WHOIS-tietojesi piilottaminen verkkosivustosi sijoitusta?
  • Jos verkostossamme on suuri määrä sivustoja, mutta käytämme verkkotunnuksen tietosuojaa, laskeeko Google edestakaisin kulkevat linkit laillisiksi?
  • Onko WhoIs a Googlen luottamustekijä?

Todisteet WhoIs-tiedoista sijoitustekijänä

Kun Googlesta tuli verkkotunnusten rekisteröijä tammikuussa 2005, hakukoneoptimoinnin ammattilaiset epäilivät välittömästi, kuinka rekisteröintitietoja saatetaan käyttää sijoittelualgoritmissa.

Barry Schwartz huomautti seuraavan kuukauden aikana että Googlen tiedottaja oli lietsonut liekkejä tällä kommentilla New York Timesille:

“Vaikka meillä ei ole tällä hetkellä suunnitelmia rekisteröidä verkkotunnuksia, uskomme, että nämä tiedot voivat auttaa meitä parantamaan hakutulostemme laatua.”

Tästä ei ollut todellista yksimielisyyttä muutamaan vuoteen, sillä SEO-ammattilaiset ja verkkovastaavat jakoivat ristiriitaisia ​​kokemuksia ja neuvoja foorumeilla.

Vuonna 2007 alan bloggaaja mainitsi Matt Cuttsin perustana tälle suositus:

”Älä piiloudu verkkotunnuksen tietosuojapalveluiden taakse, jos sinulla ei ole siihen oikeutettua tarvetta.

On näyttöä siitä, että hakukoneet näkevät joka tapauksessa suoraan tämän “seinän” läpi, ja se tekee sivustostasi vähemmän luotettavan tavallisille (vaikkakin tekniikkaa tunteville) vierailijoille/asiakkaille.

Varmista, että whois-tiedot vastaavat sivustollasi ja myös tietosuojakäytännössäsi olevia yhteystietoja.”

Kuten Loren Baker sanoi tuolloin:

”Kerrotko hakukoneille, ettei sivustoosi voi luottaa, jos et halua joutua roskapostiksi postilaatikkoosi, postilaatikkoosi, puhelinlaatikkoosi tai mahdollisesti jopa Xboxin kautta? En ole varma, onko näin.”

🔥 Empfohlen:  Onko LetsExchange luotettava pörssi?

Yllä oleva bloggaaja teki suosituksen minkä perusteella Matt Cutts kirjoitti hänen Pubconissa vuonna 2006 tekemistään sivuston arvosteluista:

“Mikään todellisen sisällön sijaan suurin osa sivuista oli pay-per-click (PPC) -varattuja sivuja, ja kun tarkistin niiden whois-tiedot, niillä kaikilla oli “whois-yksityisyyden suojapalvelu”.

Se on suhteellisen epätavallista.

Useat sivustot eivät ole automaattisesti huonoja, eikä PPC-sivustot ole automaattisesti huonoja, eikä whois-yksityisyyden käyttöönotto ole automaattisesti huono asia, mutta kun saat useita näistä tekijöistä yhdessä, puhut usein hyvin erilainen verkkovastaava kuin kaveri, jolla on vain yksi sivusto.”

Silloinkaan ei ollut todisteita siitä, että verkkotunnuksen yksityisyyden suojan taakse piiloutuminen ja kotiosoitteesi pitäminen pois WhoIs-tietokannasta vaikuttaisi sijoitukseen.

Kuten Cutts sanoi, verkkoroskapostitiimi saattoi pitää sen punaisena lippuna. Mutta hän puhui siitä, että se ilmestyi muiden tekijöiden yhteydessä.

Se oli kaikki kauan sitten, joten ollaan ajankohtaisempia.

Vuonna 2016 SEO-ammattilainen julkaisi tapaustutkimuksen melko hyvämaineisella sivustolla väittäen, että WhoIs oli luottamustekijä, ja hän pystyi todistamaan sen.

Erityisesti hän sanoi, että WhoIs-yhteystiedoissasi käyttämäsi osoitteen on oltava samalla yleisellä alueella, jota sivustosi palvelee.

Verkkotunnuksen yksityisyyden suojauksen käyttöönotto tai posti-/fyysisen osoitteen käyttäminen alueen ulkopuolella, jota sivustosi aikoo palvella, tuhoaisi sijoituksesi. Tai niin tarina menee.

Meidän on tarkasteltava Googlen tilan laajempaa kontekstia tässä vaiheessa.

Google käytti (tai oli käynyt läpi) monia identiteetin tunnistus- ja vahvistusmenetelmien iteraatioita siihen mennessä – Google+, Authorship, IPv6 jne.

Tämä valkotaulu perjantaina Cyrus Shepardin jakso toukokuussa 2014 antaa meille katsauksen erilaisiin signaaleihin ja vihjeisiin, joita Google käytti silloinkin määrittääkseen, kuka hallitsi mitäkin sivustoja.

Algoritmeista oli tullut paljon kehittyneempiä kuin silloin, kun kävimme näitä keskusteluja vuonna 2005.

Ottaen huomioon, että SEO-ammattilainen esitti yksinkertaisesti tarinan ilman todisteita, on vaikea ymmärtää sitä anekdoottista kokemusta, että Google piti WhoIs/domain-tietosuojaa luottamustekijänä luokitusalgoritmeissa vuonna 2016.

🔥 Empfohlen:  WriterAccess-arvostelu: Onko se oikea valinta tarpeisiisi?

Todisteet Whois-informaatiota vastaan ​​​​sijoitustekijänä

Ollaanpa siis ajankohtaisempia.

Vuonna 2019 John Mueller vastasi Twitterissä esitettyyn kysymykseen, vaikuttavatko verkkotunnuksen tietosuoja-asetukset hakukoneoptimointiin. Hän oli selvä:

Ei, voit vapaasti käyttää yksityisyysasetuksia haluamallasi tavalla.

— 🍌 John 🍌 (@JohnMu) 3. huhtikuuta 2019

Ja nykyään Googlella on vain a 2 % markkinaosuus verkkotunnusten rekisteröinnissä.

Heillä ei ole pääsyä tarpeeksi tietoihin, jotta tämä olisi luotettava hakusignaalina.

Vuonna 2021 Mueller oli jälleen kysyi (tällä kertaa Redditissä), vaikuttavatko verkkotunnuksen tietosuoja-asetukset hakukoneoptimointiin tai sijoituksiin.

Hänen vastauksensa: “Ei.”

Kuka on tieto sijoitustekijänä: tuomiomme

Ei ole näyttöä siitä, että Google olisi koskaan käyttänyt verkkotunnuksen yksityisyyden suojaa sijoitustekijänä.

Ehkä he suunnittelivat toimivansa vuonna 2005, kun heistä tuli ensimmäisen kerran verkkotunnusten rekisteröijä.

Ehkä he jopa tekivät, lyhyen aikaa.

Mutta ei kauan, jos näin on – eivätkä he todellakaan käytä sitä tänään.

Tästä huolimatta, jos yrität peittää sivuston omistajien henkilöllisyyden luodaksesi linkkiverkostoja tai muuten manipuloidaksesi hakusijoituksia, olet vakaasti verkkoroskapostialueella.

Tämä vaarantaa manuaalisen rangaistuksen, jos se havaitaan.

Google ymmärtää, että online-yksityisyys on tärkeää, ja on täysin päteviä syitä, miksi ihmiset haluavat pitää henkilökohtaiset tietonsa poissa WhoIsista.

WhoIs ei ole sijoitustekijä.