Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Wix vs. Shopify: mikä sopii parhaiten tarpeisiisi? (2023)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Wix vs. Shopify: mikä sopii parhaiten tarpeisiisi? (2023)

Wix vs. Shopify: mikä on paras tarpeisiisi?

Epäilemättä Wix ja Shopify ovat kaksi parasta saatavilla olevaa vaihtoehtoa verkkosivuston rakentamisessa yrityksellesi tai projektillesi. Ja ensi silmäyksellä ne saattavat näyttää tarjoavan melkein kaikki samat ominaisuudet ja työkalut. Näiden kahden alustan välillä on kuitenkin paljon ratkaisevia eroja.

Joten ennen kuin rekisteröidyt ja aloitat verkkoliiketoimintasi rakentamisen, kannattaa ottaa aikaa ymmärtääksesi, kumpi on parempi: Wix vai Shopify? Ja mikä parasta, mikä alusta sopii parhaiten erityistarpeisiisi? Tässä oppaassa vertaamme Wix vs. Shopify 9 avainalueella:

 1. Yleiskatsaus
 2. Hinta ja arvo
 3. Maksuyhdyskäytävät ja transaktiomaksut
 4. Verkkokauppa
 5. Teemat ja muotoilu
 6. Sovellukset
 7. POS
 8. Asiakastuki ja ohjaus
 9. Dropshipping

Hyppääkää sisään!

(Ilmoitus: Tämä verkkosivusto on osa Shopify inc.:n media-omaisuutta. Vaikka pyrimme julkaisemaan objektiivista, tarkkaa ja tosiasioihin perustuvaa sisältöä, tämä artikkeli saattaa sisältää puolueellisia mielipiteitä.)

Wix vs. Shopify: Yleiskatsaus

Wix aloitti matkansa verkkosivustojen rakentajana ihmisille, jotka haluavat rakentaa sisältöpohjaisia ​​verkkosivustoja. Sellaisenaan sitä käytettiin esitesivustojen, blogien ja uutissivustojen rakentamiseen. Tästä syystä se oli hyvä valinta freelancereille ja pienille palvelupohjaisille yrityksille.

Verrattuna, Shopify luotiin nimenomaan antamaan yrityksille mahdollisuus luoda ja hallita verkkokauppoja. Tämän seurauksena yrittäjät, verkkokauppayritykset ja dropshippert suosivat sitä.

→ Aloita verkkoliiketoimintasi Shopifyn avulla napsauttamalla tätä

Molemmat alustat ovat sittemmin laajentaneet ominaisuusjoukkoaan tarjoamaan tänään valtavan määrän työkaluja. Wixin ja Shopifyn avulla voit rakentaa verkkosivuston ilman koodaustaitoja, myydä tuotteita verkossa ja tarjota integroidun kassaratkaisun (POS) tuotteiden myymiseen henkilökohtaisesti. Ja voit käyttää kumpaa tahansa alustaa sisältöpohjaisen tai verkkokauppasivuston rakentamiseen.

Silti Shopify keskittyy edelleen täysin yritystyökaluihin, kun taas Wix luo laajemman verkon verkkosivustojen rakentajana, jolla on myös verkkokauppaominaisuuksia.

Tämä näkyy selvästi heidän kotisivujen otsikoissa – Shopify kirjoittaa: “Kuka tahansa, missä tahansa, voi aloittaa yrityksen.”

Toisaalta Wix kirjoittaa: “Luo verkkosivusto, josta olet ylpeä.”

Onko Wix parempi kuin Shopify?

Wix vs. Shopify: hinnoittelu ja arvo

Verrataan nyt Wixin ja Shopifyn hinnoittelusuunnitelmia.

Wixillä on paljon hinnoittelusuunnitelmia mistä valita. Verkkosivuston rakentamiseen on viisi suunnitelmaa:

 • Ilmainen (rajoitetuilla ominaisuuksilla ja Wix-mainoksilla)
 • Yhdistelmä: 14 dollaria kuukaudessa
 • Rajoittamaton: 18 dollaria kuukaudessa
 • Pro: 23 dollaria kuukaudessa
 • VIP: 39 dollaria kuukaudessa

Lisäksi on 4 liiketoiminta- ja verkkokauppasuunnitelmaa:

 • Business Basic: 23 dollaria kuukaudessa
 • Business Unlimited: 27 dollaria kuukaudessa
 • Business VIP: 49 dollaria kuukaudessa
 • Yritys: Mukautettu hinnoittelu

Shopifylla on 5 hinnoittelusuunnitelmaa, mutta valittavana on kolme peruspakettia:

 • Basic Shopify: 39 dollaria kuukaudessa
 • Shopify: 105 dollaria kuukaudessa
 • Shopify Advanced: 399 dollaria kuukaudessa

Kaksi muuta suunnitelmaa ovat Shopify Plus – alustan yritysratkaisu – ja Shopify Lite, jonka avulla voit vastaanottaa maksuja verkossa, mutta joka ei tarjoa verkkokauppasivustoa.

Wix vs. Shopify -hinnoittelu

On syytä huomata, että Wixin suunnitelmat sisältävät merkittäviä rajoituksia. Esimerkiksi kolme liiketoimintasuunnitelmaa rajoittavat käytettävän tallennustilan määrän 25 Gt, 35 Gt ja 50 Gt. Kaksi halvempaa liiketoimintasuunnitelmaa rajoittavat myös ladattavien videotuntien määrän 5 tuntiin ja 10 tuntiin. Lisäksi Wix sallii käyttäjille jopa 100 sivua per verkkosivusto.

Sitä vastoin Shopify tarjoaa rajoittamattoman tallennustilan, kaistanleveyden ja verkkosivuston sivut jokaisessa paketissa.

🔥 Empfohlen:  Mikä on APU?

Viime kädessä Wixin ilmainen suunnitelma saattaa vaikuttaa aluksi voittajalta. Mutta on tärkeää tietää, että tällä vaihtoehdolla on hyvin rajalliset ominaisuudet. Et esimerkiksi voi yhdistää verkkotunnuksen nimeä, joten sivustosi osoite on “mywebsite.wixsite.com” ja Wix-mainoksia näytetään jokaisella sivulla. Se on kuitenkin loistava tapa oppia lisää alustasta.

Vertailun vuoksi Shopify tarjoaa ilmaisen kokeiluversion, jonka avulla voit kokea alustan omakohtaisesti ennen sitoutumista.

Joten mikä on takeaway?

No, jos haluat rakentaa “yleisen” sisältöpohjaisen verkkosivuston, Wix on halvempi. Ja jos aiot tehdä yrityssivuston, Wixillä on hieman edullisemmat suunnitelmat kuin Shopifylla.

Jotta voit kuitenkin määrittää, tarjoavatko Wix vai Shopify enemmän arvoa, sinun on arvioitava kunkin alustan tarjoamat verkkokauppaominaisuudet. Ja tällä areenalla Shopifylla on joitain uskomattoman tehokkaita työkaluja.

Wix vs. Shopify: maksuyhdyskäytävät ja tapahtumamaksut

Hinnoittelua harkittaessa on myös tärkeää ymmärtää kunkin alustan tapahtumamaksut, joilla voi olla merkittävä vaikutus verkkosivustosi kuukausittaisiin kokonaiskustannuksiin.

Wix integroituu yli 50 maksuyhdyskäytävään, mukaan lukien Stripe ja PayPal Powered by Braintree. Sillä on myös oma maksuportti, Wix-maksutjoka veloittaa 2,9 % tapahtuman summasta sekä kiinteän 0,30 dollarin maksun.

Wix-maksut

Toisaalta Shopify integroituu yli 100 maksuyhdyskäytävään ja sillä on oma ns. Shopify-maksut.

Shopify-maksut

Erityisesti Wix Payments on saatavilla vain 14 maassa maailmanlaajuisesti, kun taas Shopify Payments on saatavilla 17 maassa.

Basic Shopify-suunnitelmassa tapahtumamaksut ovat samat kuin Wixissä – 2,9 % plus 0,30 dollaria tapahtumaa kohden. Tämä maksu kuitenkin pienenee, kun päivität Shopify- ja Shopify Advanced -suunnitelmiin yrityksesi kasvaessa, ja se on 2,6 % ja 2,4 %.

Vaikka voit integroida jonkin kolmannen osapuolen yhdyskäytävistä, Wix Payments ja Shopify Payments ovat helpoimpia tapoja aloittaa maksujen hyväksyminen näiden alustojen kautta.

Joten näyttää siltä, ​​​​että Shopifylla on etu tässä – rahat, jotka säästetään transaktiomaksujen laskusta yrityksesi kasvaessa, kasvavat.

Wix vs. Shopify verkkokauppaan

Jos haluat perustaa yrityksen, viedä yrityksesi verkkoon tai ansaita rahaa verkkosivustosi kautta jossain vaiheessa, tämä osio on sinulle erityisen tärkeä.

Joten mikä on tilanne?

No, verkkokauppaominaisuudet ovat saatavilla vain Wixin yritys- ja verkkokauppasopimuksissa, kun taas jokainen Shopify-paketti sisältää verkkokauppatoiminnot heti valmiina.

Wix tarjoaa käytännössä kaiken mitä tarvitset online-myyntiä varten. Yleisesti ottaen on kuitenkin reilua sanoa, että Shopify tarjoaa kehittyneempiä verkkokauppatoimintoja, koska alusta on kokonaan omistettu verkkokaupalle.

Wix vs. Shopify verkkokauppaan

Esimerkiksi myyminen kuluttajille muissa maissa on helpottunut viime vuosina. Tämän seurauksena rajat ylittävä verkkokauppa on jännittävä mahdollisuus verkkoyrityksille.

Wixin avulla käyttäjät voivat näyttää hinnat ostajan paikallisessa valuutassa. Verkkosivuston vierailijat eivät kuitenkaan voi maksaa kassalla paikallisessa valuutassa – mikä on tärkeä osa verkkomyyntiä. Toisaalta Shopifyn usean valuutan ominaisuudet antavat ostajille mahdollisuuden tarkastella hintoja ja kassalla paikallisessa valuutassa.

Näistä syistä Shopify on suosittu alusta menestyville brändeille, kuten Gymshark, Fitbit, KKW Beauty ja Wholefoods.

Kaiken kaikkiaan Shopify tarjoaa verkkokauppaominaisuuksia, joiden avulla voit aloittaa pienestä ja kasvaa yritysbrändiksi.

Wix vs. Shopify: Teemat ja muotoilu

Suunnittelu on tärkeä osa verkkosivuston rakentamista.

Wix tarjoaa enemmän kuin 800 malliamikä on huomattavasti enemmän kuin Shopifyn 9 ilmaista teemaa ja 72 maksullista teemaa. Shopify-teemaa on kuitenkin saatavilla yli 1 200 Teemana Metsä kolmansilta osapuolilta.

🔥 Empfohlen:  Pitäisikö sinun olla huolissaan verkkotunnuksen auktoriteetista? Opi lukemaan ja käyttämään tätä hakukoneoptimointimittaria tehokkaasti

→ Aloita verkkoliiketoimintasi Shopifyn avulla napsauttamalla tätä

Wix-mallit

Silti Wixin 800 ilmaista mallia tarjoavat enemmän valinnanvaraa kuin Shopify.

On viisasta huomata, että Shopifyn teemat ovat kaikki responsiivisia – tämä tarkoittaa, että ne mukautuvat automaattisesti mihin tahansa näyttöön, jolla niitä katsotaan. Sitä vastoin Wixin teemat käyttävät “absoluuttista paikannusta”, mikä tarkoittaa, että elementit on järjestetty pikselien mukaan. Tämän seurauksena sinun on määritettävä suunnittelustasi kolme versiota pöytätietokoneita, matkapuhelimia ja tabletteja varten – tämä tarkoittaa, että uusien sivujen luomiseen tai muutosten tekemiseen kuluu paljon enemmän aikaa.

Lisäksi Shopify antaa sinun vaihtaa teemaasi muutamalla napsautuksella. Jos haluat suunnitella Wix-verkkosivustosi uudelleen, sinun on rakennettava koko verkkosivustosi uudelleen.

Joten Shopify on selkeä voittaja suunnittelun joustavuuden suhteen.

Shopify-teemat

Shopifyn teemat ovat ymmärrettävästi suunnattu enemmän myös verkkokauppaan. Joten jos etsit optimoitua verkkokauppasivustoa, Shopify voi olla parempi valinta.

Wix vs. Shopify: Sovellukset

Sekä Wixillä että Shopifylla on sovelluskauppoja, joissa on lisätyökaluja ja ominaisuuksia, joita voit lisätä kauppaasi.

Wixin AppMarket tarjoaa yli 250 sovellusta ja integraatiota.

Wix AppMarket

Shopifyn App Storesta sisältää yli 6 000 sovellusta ja integraatiota, joiden avulla voit parantaa verkkosivustoasi ja myyntipisteitäsi.

Shopify App Store

Wix vs. Shopify: POS

Tutkitaan nyt Wix vs. Shopifyn myyntipisteratkaisuja (POS).

Näiden järjestelmien avulla voit myydä henkilökohtaisesti integroidun laitteiston avulla, joka synkronoi online- ja offline-varastosi, myynninhallinnan ja asiakastietosi.

Shopify tarjoaa all-in-one-palvelun POS-ratkaisu ja valikoima POS-laitteisto.

Shopify POS

Wixillä on myös oma järjestelmä – Wix POS.

Wix POS

Wix POS julkaistiin kuitenkin juuri kesäkuussa 2021, ja se on “tällä hetkellä saatavilla vain valituille Yhdysvalloissa toimiville kauppiaille”. Joten useimpien Wix-käyttäjien on määritettävä POS-integraatio palvelun, kuten Squaren tai SumUpin, kanssa.

Toisaalta Shopify POS on keskeinen ominaisuus alustassa, joka on ollut olemassa jo jonkin aikaa. Tästä syystä Shopify POS on saatavilla jokaisessa hinnoittelussa – mukaan lukien Shopify Lite hintaan 9 dollaria kuukaudessa. Shopify tarjoaa myös erillisen POS-raportoinnin ja -tuen.

Tämän seurauksena Shopify POS on virtaviivaisempi ja integroitu Shopifyyn kuin Wixin tarjoukset.

Wix vs. Shopify: Asiakastuki ja opastus

Wixillä ja Shopifylla on oppimiskäyriä, jotka uusien käyttäjien on voitettava saadakseen kaiken irti alustoista. On siis tärkeää ottaa huomioon kunkin palvelun resurssit ja asiakastuki.

Wixillä on a ohjekeskusblogitekstejä ja a foorumi. Se tarjoaa myös asiakastukea sähköpostitse ja puhelimitse.

Shopify tarjoaa myös kattavan ohjekeskus ja lukemattomia blogiresurssit. Ja toisin kuin Wix, Shopify tarjoaa 3 asiakastuen tapaa: sähköpostin, puhelimen ja live-chatin.

Molemmat alustat tarjoavat 24/7-tuen. On kuitenkin syytä mainita, että Wix tarjoaa asiakastukea vain 9 kielellä, kun taas Shopify tarjoaa 21 kieltä.

Lisäksi Shopify tarjoaa runsaasti ilmaiset verkkokurssit asiantuntijoilta ja vaikuttajilta, kuten Daymond Johnilta ja Tim Ferrisiltä. The Shopify Masters podcast on myös täynnä toimivia strategioita ja markkinointineuvoja. Siellä on myös erittäin aktiivinen Shopify foorumi joka on loistava paikka olla yhteydessä muihin ja oppia.

🔥 Empfohlen:  .IO vs .COM – mikä verkkotunnuslaajennus kannattaa valita? – 2023 opas

Shopify-tuki

Shopifyta ympäröivä yhteisö ja tuki tekevät siitä selvän voittajan täällä.

Wix vs. Shopify: Dropshipping

Dropshipping on tapa hankkia tuotteita ja täyttää tilaukset ilman varaston ennakkoostoa tai logistiikan hallintaa. Tästä syystä se on loistava tapa aloittaa yritys tai laajentaa tuotevalikoimaa nopeasti.

Alla oleva kuva havainnollistaa, kuinka dropshipping toimii:

Dropship-malli: Oberlo

Voit pudottaa kaikenlaisia ​​tuotteita verkossa tai käyttää tilaustulostuspalveluita, kuten Printify ja Printful, myydäksesi tuotteitasi, joissa on brändisi tai mallejasi.

Molemmat alustat mahdollistavat käyttäjien dropshipin – mutta kumpi on parempi, Wix vai Shopify?

Wix tarjoaa dropshipping-ominaisuudet kolmannen osapuolen sovellusten kautta kuten Modalyst, Spocket ja Printify. Sinun on kuitenkin päivitettävä Business Unlimited -suunnitelmaan dropship-toimitusta varten – ja hämmentävää kyllä, tämä suunnitelma rajoittaa myytävien dropshipping-tuotteiden määrän 250:een. Tämä ei ole ihanteellinen aloitteleville yrittäjille, jotka haluavat skaalata ja pitää yleiskustannukset minimi.

Wix Dropshipping

Shopifylla on lukuisia dropshipping-sovelluksia saatavilla kaikissa suunnitelmissaan ilman tuoterajoituksia, mukaan lukien Modalyst, Spocket, Printify ja Printful.

Shopify Dropshipping -sovellukset

Shopify tarjoaa myös dropshipping-sovelluksia, joiden avulla on helppoa myydä verkossa ilman varastoa. Sovellukset, kuten DSers avulla voit lisätä tuhansia dropshipping-tuotteita myymälääsi nopeasti ja alkaa myydä niitä verkossa.

Lopulta Shopify tarjoaa enemmän dropshipping-vaihtoehtoja eikä tuoterajoituksia. Ei vain sitä, vaan DSers tarjoaa myös erittäin virtaviivaisen lähestymistavan dropshipping-toimitukseen.

Viimeiset ajatukset: Onko Wix tai Shopify parempi?

Shopify ja Wix ovat molemmat upeita alustoja verkkosivuston rakentamiseen ja liiketoiminnan kasvattamiseen.

Joten mikä on tuomiomme? Jos haluat myydä mitä tahansa verkossa, perustaa yrityksen tai kasvattaa liiketoimintaa, et voi voittaa Shopifyn keskittymistä kaikkeen kaupankäyntiin. Tässä on joitain keskeisiä huomioita:

 • Shopify tarjoaa rajoittamattoman tallennustilan ja kaistanleveyden jokaisessa paketissa – Wixillä on rajoituksia.
 • Shopify Paymentsin tapahtumamaksut pienenevät, kun yrityksesi kasvaa ja siirryt korkeampiin suunnitelmiin.
 • Ostajat voivat kirjautua ulos useissa valuutoissa Shopifyn avulla – tämä ominaisuus ei ole käytettävissä Wixissä.
 • Shopifyn avulla voit vaihtaa malleja helposti ilman uudelleensuunnittelua – Wix vaatii sinua suunnittelemaan sivustosi uudelleen, jos haluat muuttaa malleja.
 • Shopifyn verkkosivustomallit ovat responsiivisia – Wixin mallit eivät.
 • Shopifyn POS-ratkaisu on kaikkien käyttäjien saatavilla, ja se on virtaviivaisempi lähestymistapa kuin Wixin kolmannen osapuolen integraatioiden käyttäminen.
 • Wix ei tarjoa yhtä paljon koulutusresursseja kuin Shopify.
 • Shopify tarjoaa pääsyn 6 000 sovellukseen ja integraatioon, jotka tarjoavat paljon enemmän kuin Wix – mukaan lukien enemmän dropshipping-vaihtoehtoja.
 • Shopify tarjoaa live-chat-tuen – Wix ei.

Mistä alustasta pidät eniten? Kerro meille mielipiteesi alla olevissa kommenteissa!

Haluatko oppia lisää?