Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Wixin käytön aloittaminen – Ensimmäisen blogisi tai verkkosivustosi määrittäminen – 2023-opas

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Wixin käytön aloittaminen – Ensimmäisen blogisi tai verkkosivustosi määrittäminen – 2023-opas

Jos harkitset uuden blogin perustamista, Wix voi olla ratkaisu sinulle.

Tässä “miten luodaan blogi Wixillä” oppaassa, keskustelemme Wixin tarjoamista ominaisuuksista ja siitä, miksi sinun pitäisi harkita sen käyttöä verkkosivustosi rakennusalustana.

Wix tarjoaa kaksi eri tapaa luoda blogi. Voit käyttää joko Wixin Artificial Design Intelligence (ADI) -työkalua tai valita jonkin Wixin kauniista malleista ja muokata sitä Wix Editorilla.

Katsomme, kuinka pääset alkuun näiden molempien vaihtoehtojen käyttämisessä. Saamme myös käsityksen Wixin tarjoamista työkaluista ja sovelluksista, jotka auttavat mainostamaan ja kasvattamaan sivustoasi.

Tämän artikkelin loppuun mennessä sinulla pitäisi olla hyvä käsitys siitä, onko Wix sopiva valinta blogiprojektiisi.

Wix – Perusteet

Wix on pilvipohjainen verkkorakennusalusta, joka palvelee tällä hetkellä yli 100 miljoonaa käyttäjää 190 maassa. Ratkaisu on ylpeä siitä, että se on täysin käyttäjäystävällinen, ja sen avulla kaiken tasoiset käyttäjät voivat luoda upeita verkkosivustoja ilman koodiriviä. Wix toimii pohjimmiltaan käyttämällä online-vedä ja pudota -työkaluja, ja se on suosittu WYSIWYG-sivustojen rakentaja. Tämä antaa käyttäjille täydellisen vapauden ilmaista luovuuttaan, eikä teknisten taitojen puute estä heitä.

Oli markkinarako mikä tahansa, Wix voi tukea sinua verkkosivustosi kehittämisessä. Oletpa sitten bloggaaja, verkkokauppa tai yrityksen omistaja, yrittäjä tai aikoo perustaa omaa verkkosivustoa, Wix tarjoaa ilmaisen verkkosivustojen rakennusalustan sekä laajan valikoiman malleja, työkaluja ja ominaisuuksia, jotka helpottavat tätä prosessia nopeasti. Wixin avulla voit suunnitella oman ainutlaatuisen verkkosivustosi mainostaaksesi yritystäsi, palveluitasi, sovelluksiasi ja sisältöäsi. Ja samalla voit pitää hauskaa.

Jos haluat oppia lisää, katso nämä upeat Wix-esimerkit tai lue tämä Wix-arvostelu.

Vieraile Wixin hinnoittelusivulla saadaksesi tietoa heidän erilaisista suunnitelmistaan ​​ja ominaisuuksistaan.

Huippuominaisuudet

Joten nyt tiedämme vähän Wixistä, tarkastellaan seuraavaksi Wixin tarjoamia ominaisuuksia yksityiskohtaisemmin. Tässä on valikoima Wixin vaikuttavimmista tarjouksista…

Vedä ja pudota Web-sivuston rakennustyökalu

Wix on täydellinen vedä ja pudota -sivustojen rakennusratkaisu. Wix-editorin avulla voit mukauttaa verkkosivustosi jokaista elementtiä. Valitse, haluatko näyttää kauniita kuvia ja videoita, muuttaa taustaa ja lisätä ääntä. Näytä tekstiä ja animaatioita haluamallasi tavalla ja missä haluat, muuta fonttien kokoa ja tyyppiä, käytä 3D-parallaksitehostetta ja liitä sosiaalisen median painikkeiden kelluva palkki. Ja mikä tärkeintä, voit lisätä nopeasti uusia blogisivuja ja artikkeleita Wix Blog -sovelluksella tai ADI Blog Managerilla.

Suunnittelijan tekemät mallit

Wixillä on yli 500 suunnittelijoiden valmistamaa, tarkoitukseen rakennettua mallia, joten löydät varmasti jotain sopivaa projektiisi. Saatavilla on laaja valikoima malleja, jotka palvelevat erilaisia ​​verkkosivustojen markkinarakoja. Kaikki mallit ovat tyylikkäitä ja moderneja. Mallit ovat myös mobiiliystävällisiä ja 100-prosenttisesti muokattavissa.

Valtava mediakokoelma

Wix tarjoaa valtavan mediakokoelman, joka sisältää kuvia, GIF-kuvia, ClipArt-kuvia, videoita, musiikkia ja paljon muuta. Laaja kokoelma arkistokuvia ja -videoita, jotka on järjestetty luokkiin, voidaan käyttää ilmaiseksi. Premium-kuvia voi ostaa myös Big Stockista ilman, että sinun on poistuttava Wixistä.

Muita vaihtoehtoja ovat omien kuvien tai videoiden lataaminen käytettäväksi sivustollasi tai kuvien valitseminen sosiaalisista verkostoistasi, Dropboxista, Google Drivesta ja monista muista ratkaisuista. Musiikkia voi jakaa Spotify-tililtäsi sivustollasi tai voit suoratoistaa videoita YouTubesta, Facebookista tai Vimeosta.

Helppoa bloggausta

Wix on ihanteellinen blogialusta. Wixin äskettäin julkaiseman uuden “Wix Blog” -sovelluksen avulla voit helposti luoda upean blogin sivustollesi. Ominaisuuksiin kuuluu 8 kaunista asettelua, helppo hallinta, sosiaaliset ominaisuudet ja paljon muuta. Vierailijat voivat myös tykätä, jakaa ja seurata julkaisuja, liittyä blogiisi, luoda jäsenprofiileja, kommentoida kuvilla ja videoilla ja jopa ryhtyä kirjoittajiksi.

Tärkeää on, että uuden Wix Blog -sovelluksen avulla artikkeleita voidaan kirjoittaa, muokata ja julkaista verkkosivustosi live-puolella. Joten kun olet määrittänyt blogin Wix Editorissa, sinun ei tarvitse huolehtia toistuvasta kirjautumisesta sivustosi taustajärjestelmään aina, kun haluat lisätä uuden viestin.

Aloita rahantekoblogi TÄNÄÄN – ILMAINEN sähköpostikurssi

Näytän sinulle, kuinka aloitat blogi vain 7 päivässä

Tällä ilmaisella sähköpostikurssilla näytän sinulle, kuinka voit luoda blogin helposti.

– Opi luomaan blogisi muutamassa minuutissa
– Ansaitse ensimmäinen dollari blogillasi
– Houkuttele ensimmäiset lukijasi

Wix App Market

Wixillä on laajat sovellusmarkkinat, jotka tarjoavat lukuisia ilmaisia ​​ja premium-sovelluksia lisäominaisuuksien lisäämiseksi verkkosivustollesi. Sovellukset kuuluvat useisiin luokkiin, mukaan lukien Apps for Blogs, Marketing Tools, Design Tools, Analytics ja Social, muutamia mainitakseni. Lisää Instagram-syöte tai tapahtumakalenteri verkkosivustollesi, esittele valokuvasi gallerian tai liukusäädinsovelluksen avulla tai luo ammattimainen logo sivustollesi alle viidessä minuutissa. Valittavanasi on yli 200 sovellusta, joten voit tarjota verkkosivustollesi kehittyneitä toimintoja, joita se tarvitsee kasvaakseen.

Keinotekoinen suunnitteluäly

Wixin Artificial Design Intelligence (ADI) -työkalu voi luoda sinulle automaattisesti upean verkkosivuston. ADI kysyy sinulta muutamia peruskysymyksiä verkkosivustosi toiveistasi ja tarpeistasi ja luo sitten sivuston nimenomaan vastaustesi perusteella.

ADI voi tuottaa miljardeja värien, tekstin, kuvien ja muiden yhdistelmiä ja rakentaa lähes koko sivustosi mahdollisimman pienellä panoksella. Tämä on ihanteellinen ominaisuus, jos et halua viettää päiviä verkkosivuston suunnitteluun, olet epävarma siitä, mitä haluat, tai sinulla on vähän puutetta “luovista” taidoista.

SEO

Wix tarjoaa SEO Wiz -työkalun, joka opastaa sinua tarkalleen, mitä tarvitaan sivustosi optimointiin hakukoneita varten. SEO Wiz luo henkilökohtaisen suunnitelman sivustosi tarpeisiin ja opastaa sinut vaihe vaiheelta, mitä sivustossasi pitäisi parantaa ja miten tämä saavutetaan.

🔥 Empfohlen:  McDonald'sin markkinointivirheen muistaminen vuoden 1984 olympialaisissa

Suunnitelman noudattaminen auttaa poistamaan SEO:n arvailut ja varmistaa, että sivustosi on hyvin optimoitu. Tämä puolestaan ​​lisää huomattavasti mahdollisuuksiasi vastaanottaa liikennettä. SEO Wiz on valinnainen, joten jos haluat, voit aina syöttää omat SEO-tietosi verkkosivustollesi.

Hosting ja verkkotunnukset

Kaikki Wix-sivustot isännöidään Wixin pilvipalvelimilla. Tämä ilmainen palvelu poistaa isännöintipalveluntarjoajan valinnan vaivan, joten voit keskittyä vain verkkosivustosi rakentamiseen.

Wix tarjoaa myös sivustollesi ilmaisen verkkotunnuksen. Tämän verkkotunnuksen URL-osoitteessa on kuitenkin /wix.com, minkä saatat pitää verkkosivustosi uskottavuuden kannalta haitallisena. Älä huoli, Wix tarjoaa sinulle pari muuta vaihtoehtoa, mukaan lukien mukautetun verkkosivuston verkkotunnuksen luominen verkkosivustollesi tai sivustosi yhdistäminen olemassa olevaan omistamaasi verkkotunnukseen. Jos kuitenkin valitset jommankumman näistä, sinun on päivitettävä johonkin Wixin premium-sopimuksista.

24/7 tuki

Wixin mukana tulee perusteellinen tukidokumentaatio sekä hyödyllisiä vihjeitä ja artikkeleita, joita voit käyttää Wix-editorissa. Siellä on myös hyödyllinen blogi ja tarvittaessa puhelintuki.

Wix Premium

Wixiä voi käyttää ilmaiseksi, mutta tarjolla on myös premium-paketteja. Päivitä käyttämään omaa verkkotunnustasi, poista Wix-mainokset verkkosivustostasi, lisää omia suosikkejasi, lisää tallennustilaa ja kaistanleveyttä, luo verkkokauppa ja paljon muuta. Valittavana on viisi erilaista kuukausimaksusuunnitelmaa, joten jokaiselle löytyy jotakin.

Wixin käytön aloittaminen

Wixin käytön aloittamiseksi sinun on ensin kirjauduttava heidän palveluunsa. Valitse etusivulla Aloita nyt ja luo sitten uusi tili Wixillä tai kirjaudu sisään Googlen tai Facebookin kautta.

Rekisteröidy osoitteessa Wix.com

Wix kysyy nyt, minkä tyyppisen verkkosivuston haluat luoda. Tässä olemme valinneet “Blogi”.

Seuraavaksi sinun on valittava, annatko Wixin käyttää tekoälytyökaluaan sivustosi suunnitteluun vai rakentaa verkkosivustosi itse Wix-editorilla. Nämä kaksi prosessia ovat melko erilaisia.

Wix Editorin avulla pääset käyttämään kaikkia Wixin malleja sekä muokkaustyökaluja ja ominaisuuksia. Voit myös käyttää useita saatavilla olevia sovelluksia lisätäksesi toimintoja verkkosivustollesi. Tämä antaa sinulle täyden hallinnan sivustosi mukauttamisesta ja voit luoda verkkosivuston tarkan määritystesi mukaan.

Jos luot sivustosi ADI:lla, muokkaat sivustoasi ADI-editorilla. Tämä antaa sinulle paljon vähemmän muokkausominaisuuksia ja vaihtoehtoja ja on melko rajoittava suunnitteluprosessin suhteen. Ei ole kuitenkaan epäilystäkään siitä, että ADI:n käyttö on nopeampi ja helpompi tapa luoda verkkosivusto. Ja on myös mahdollista vaihtaa sivustosi ADI-editorista Wix-editoriin milloin tahansa. Joten katsotaanpa tarkemmin molempia näitä prosesseja…

Wix ADI:n käyttäminen verkkosivuston luomiseen

Jos valitset Wixin suunnittelemaan sivustosi ADI:n avulla, sinun on ensin vastattava muutamaan kysymykseen siitä, minkä tyyppistä sivustoa etsit.

Wix pyytää sinua lisäämään kaikki tiedot, jotka haluat näyttää sivustollasi. Näitä ovat sähköpostiosoitteesi, osoitteesi, puhelinnumerosi ja sosiaalisen median linkit sekä logon lataaminen. ADI näyttää myös joitain erilaisia ​​malleja, joista voit valita. Wix luo sitten kotisivusi antamiesi tietojen perusteella.

ADI-editorin käyttö

Uusi verkkosivustosi ulkoasu avautuu ADI-editorissa. Voit esikatsella kotisivuasi ja muuttaa ulkoasua, jos et ole kiinnostunut siitä, mitä ADI on valinnut sinulle.

Tämän jälkeen ADI opastaa sinut läpi mukautusvaihtoehtojen luettelon, jonka avulla voit muuttaa sivustosi värejä, fontteja ja animaatioita. Täällä voit myös mukauttaa verkkosivustosi osia, muokata osioiden sisältöä, lisätä uusia osioita ja lisätä uusia sivuja. Kaikki muokkaukset tallennetaan automaattisesti. Tämä prosessi on hyvin yksinkertainen, ja ei ole epäilystäkään siitä, että ADI:n käyttö on erittäin helppo ja hauska tapa luoda verkkosivusto.

SEO:n parantaminen

Napsauta “Paranna hakukoneen sijoitusta”, jotta ADI opastaa sinua kunkin verkkosivun optimoinnissa hakukoneita varten. Täällä voit lisätä avainsanoja, kuten yrityksesi nimen, tarjotut palvelut, sijaintisi ja paljon muuta.

Sivustosi hakukoneoptimointia tehostaa myös Wixin SEO Wiz. SEO Wiz luo sinulle henkilökohtaisen suunnitelman, jonka avulla sisältösi sijoittuu hyvin Googlessa ja muissa hakukoneissa. Vastaa jälleen muutamaan yksinkertaiseen yritystäsi koskevaan kysymykseen. Wix SEO Wiz analysoi sitten avainsanasi ja luo sinulle SEO-suunnitelman.

Suunnitelmassa on tarkistuslista siitä, mitä sinun on tehtävä parantaaksesi sivustojesi hakukoneoptimointia. Esimerkiksi sivun sisällönkuvauskenttien, tekstihyperlinkkien ja vaihtoehtoisen tekstin lisääminen ja sivustosi mobiilivalmiuden varmistaminen. Jokaisesta kohdasta löydät tietoa “miksi sillä on merkitystä” ja “mitä sinun tulee tehdä”. Wix tarjoaa myös erittäin hyödyllisen SEO-oppaan, jossa käsitellään SEO:n perusteita aiheeseen uusille.

Blogiviestien lisääminen

Lisää blogiteksti ADI Editoriin valitsemalla ylävalikkopalkista “Hallinnoi blogia”.

Blogin hallinnan valikkopalkissa vasemmalla voit hallita viestejäsi, lisätä luokkia, järjestää tunnisteita, tarkastella oivalluksia ja paljon muuta. Asetukset-kohdassa voit myös valita, että jokainen julkaisemasi julkaisu jaetaan automaattisesti Facebook-seuraajien ja sähköpostitilaajien kanssa.

Voit lisätä artikkelin blogiisi valitsemalla Kaikki viestit > Uusi viesti.

Blogieditorissa voit sitten luoda artikkeleita. Lisää otsikko, teksti, kirjoittajan nimi ja muuta päivämäärää. Voit lisätä Wixin kuvia, GIF-tiedostoja, videoita ja musiikkia viestiisi tai ladata omia mediatiedostoja.

Oikealla puolella voit ajoittaa tai julkaista työstämäsi postauksen, valita tunnisteet ja luokat, ja Lisäasetukset-kohtaan voit lisätä tarvittavat metatiedot artikkelisi optimoimiseksi.

Blogieditori on äärimmäisen helppokäyttöinen, ja käytettävissä olevien vaihtoehtojen ansiosta voit luoda kauniita ja huomiota herättäviä blogitekstejä lähes hetkessä.

Wix ADI -verkkosivustosi julkaiseminen

Kun olet tyytyväinen ADI:n luomaan sivustoosi ja kaikkiin lisäämiisi muokkauksiin, on aika julkaista verkkosivustosi. Voit tehdä tämän napsauttamalla oikeassa yläkulmassa olevaa Julkaise-painiketta.

🔥 Empfohlen:  EquityMultiple Review 2023: Moderni kiinteistösijoittaminen akkreditoiduille sijoittajille

Sinut ohjataan nyt sivulle, jolla voit päättää käyttää Wixin ilmaista verkkotunnusta, jonka he tarjoavat sinulle, tai päivittää johonkin heidän premium-sopimuksistaan ​​ja käyttää omaa verkkotunnustasi.

Jos et ole tyytyväinen Wixin sinulle tarjoamaan ilmaiseen verkkotunnukseen, älä huoli, voit vaihtaa sen. Verkkotunnuksesi on linkitetty Wix-käyttäjänimeesi, joka määrätään tiliäsi luotaessa. Jos vaihdat käyttäjätunnuksesi ennen verkkosivustosi julkaisemista, voit vaihtaa verkkotunnusta. Ilmaista verkkotunnusta ei kuitenkaan voi muuttaa, kun sivustosi on julkaistu. Voit vaihtaa käyttäjänimesi napsauttamalla editorissa Sivusto > Oma hallintapaneeli.

Valitse “henkilö” -kuvake Wix-hallintapaneelin oikeasta yläkulmasta ja napsauta sitten “Tilin asetukset”.

Täällä voit antaa itsellesi uuden käyttäjätunnuksen.

Tallenna asetukset ja lataa verkkosivustosi uudelleen ADI Editorissa. Voit nyt julkaista sivustosi ilmaisella verkkotunnuksellasi. Voit milloin tahansa tulevaisuudessa avata editorin uudelleen, tehdä muutoksia verkkosivustoosi, muokata sisältöä, ladata uusia blogitekstejä ja paljon muuta.

Jos päätät, että haluat hallita verkkosivustoasi enemmän, voit vaihtaa sivustosi Wix-editoriin milloin tahansa. Muista kuitenkin, että kun olet tehnyt muunnoksen, et voi vaihtaa takaisin ADI-editoriin. Katsotaanpa nyt Wix-editoria tarkemmin…

Verkkosivuston luominen Wix Editorilla

Vaikka ADI tekee verkkosivuston luomisesta erittäin nopeaa ja helppoa, monet meistä haluavat enemmän valinnanvaraa ja hallita blogimme suunnittelua. Jos kuulut tähän luokkaan, valitse “Luo verkkosivustosi Wix-editorilla > Valitse malli”.

Mallin valitseminen

Sivun vasemmalla puolella näkyy valikko, jossa luetellaan Wixin tarjoamien verkkosivustomallien eri luokat. Voit myös etsiä jotain tiettyä, jota saatat etsiä.

Valitse Kategoriat-kohdasta Blogi ja selaa sitten malleja, kunnes löydät sellaisen, josta pidät. Voit tarkastella jokaista mallia nähdäksesi miltä se näyttää täysikokoisena. Muista, että jokainen malli voidaan räätälöidä, joten älä huoli, jos et löydä tarkkaa vastinetta sivustosi visioon.

Wix-editorin käyttäminen

Kun olet valinnut mallin, jonka kanssa haluat työskennellä, se avautuu Wix-editorissa. Täällä voit muokata malliasi vastaamaan tarkasti verkkosivustosi vaatimuksia.

Wix-editoriin on helppo päästä käsiksi. Jokainen sivustosi elementti on muokattavissa editorin vedä ja pudota -työkaluilla. Näyttöön tulee lukuisia valikoita ja kuvakkeita, jotka helpottavat muokkausprosessia ja mahdollistavat tarvittavien säätöjen tekemisen helposti. Katsotaanpa hyödyllisimpiä…

Olemassa olevien elementtien mukauttaminen

Wix-editori antaa sinulle mahdollisuuden mukauttaa kaikkia olemassa olevia mallielementtejä. Napsauta vain tiettyä suunnittelunäkökohtaa, ja näkyviin tulee joukko kuvakkeita, jotka tarjoavat sinulle elementin muokkausvaihtoehdot. Elementtien kokoa voidaan myös nopeasti muuttaa ja siirtää vedä ja pudota -työkalujen avulla.

Näytön oikealla puolella oleva Editor Toolbar tarjoaa myös lukuisia työkaluja, jotka auttavat sinua tekemään lisämuokkauksia. Tasaa kuva, sijoita tekstiä uudelleen, monista tai järjestele elementtejä ja paljon muuta. Tehdyt muutokset ovat välittömiä, joten näet heti, mikä toimii ja mikä ei. Jos kyseessä on myöhempi, käytä yksinkertaisesti “Takaisin”-kuvaketta peruuttaaksesi muutokset.

Uusien elementtien lisääminen

Wixillä on laaja valikoima ylimääräisiä suunnitteluelementtejä, joita voit lisätä verkkosivustollesi. Näytön vasemmalla puolella olevasta valikosta löydät Lisää-kuvakkeen. Napsauta tätä lisätäksesi ylimääräistä tekstiä, painikkeita, diaesityksiä, valikkopalkkeja, sosiaalisen jakamisen painikkeita ja paljon muuta verkkosivustollesi.

Kun olet lisännyt uuden elementin malliisi, muuta sen kokoa ja siirrä se paikkaan yksinkertaisilla vedä ja pudota -työkaluilla. Vaikka valittavana on paljon mielenkiintoisia ja kauniita ominaisuuksia, varo liioittelemasta sitä. Sekava näyttö ei tarjoa positiivista käyttökokemusta, joten varmista, että valitsemasi elementit toimivat yhdessä eivätkä häiritse sisällöstäsi.

Taustan vaihtaminen

Toinen vasemmanpuoleisen valikon kuvake on “Tausta”, jonka avulla voit muuttaa verkkosivustosi taustaa. Valitse lohkon väri, kuvio, kuva tai video antaaksesi verkkosivustollesi ainutlaatuista estetiikkaa. Kohdassa “Tausta > Asetukset” voit myös lisätä parallaksivieritystehosteen ja muuttaa taustakuvan sijaintia ja mittakaavaa.

Blogisi mobiiliversion muokkaaminen

Vaikka sivustosi on automaattisesti optimoitu mobiilikäyttöön, voit myös tehdä lisämuokkauksia verkkosivustosi mobiiliversioon. Voit tehdä tämän valitsemalla ‘Mobiilinäkymä’ -kuvakkeen Editorin yläpalkista.

Täällä voit muuttaa sivustosi asettelua ja taustaa, lisätä ylimääräisiä mobiilityökaluja ja paljon muuta. Muista, että kaikki sivustosi mobiiliversioon tehdyt muutokset eivät vaikuta työpöytäversioon.

Uusien sivujen lisääminen verkkosivustollesi

Katsomme hetken kuluttua, kuinka voit lisätä blogisivuja verkkosivustollesi. Katsotaanpa kuitenkin ensin Wix Editorin sivuvalikkoa ja kuinka voit lisätä valikoiman muita sivuja, joita verkkosivustosi saattaa tarvita.

Useimmat blogit näyttävät ainakin sivut “Tietoja” ja “Ota yhteyttä”. Lisää uusi sivu valitsemalla ylävalikkopalkista Sivuvalikko. Sivuvalikossa voit helposti järjestää sivusi, muuttaa sivujen nimiä, muuttaa asetteluja, valita yleisön saavutettavuuden kullekin sivulle ja paljon muuta. Täällä voit myös syöttää kunkin sivun SEO-tiedot tai aktivoida Wix SEO Wizin.

Lisää uusi sivu valitsemalla sivuvalikon alareunasta Lisää sivu > Sivu. Uusi tyhjä sivu ilmestyy sivuvalikkoon.

Kun olet antanut uudelle sivulle nimen, näet sen ilmestyneen automaattisesti sivustosi valikkopalkkiin. Jos haluat muuttaa järjestystä, jolla sivut näkyvät sivustosi valikossa, järjestä sivut uudelleen sivuvalikossa.

Hyödyllistä on myös tietää, miten voit vaihtaa nopeasti, mikä sivu on etusivu. Napsauta haluamaasi sivua, valitse “Asetukset” ja napsauta “Tee tästä kotisivuksi” -kohdan vieressä Aseta.

Blogin luominen Wix Blog -sovelluksella

Kun olet perehtynyt Wix-editoriin, seuraava vaihe on asentaa uusi Wix Blog -sovellus. Edellinen Wix-blogi löytyy edelleen Editorin vasemmanpuoleisesta valikosta Oma blogi -kuvakkeen alta. Tätä ominaisuutta voidaan edelleen käyttää, ja se näyttää samat asettelut ja työkalut kuin Wix ADI Blog Manager, josta olemme aiemmin keskustelleet. Tässä artikkelissa keskitymme kuitenkin vain uuden Wix-blogin käyttöön. Joten katsotaan nyt, kuinka tämä sovellus asennetaan ja käytetään…

🔥 Empfohlen:  Amazon-myyjien foorumit: Yhteisön kollektiivinen tieto

Wix Blog -sovelluksen asentaminen

Asenna Wix Blog -sovellus napsauttamalla vasemmanpuoleisessa valikossa olevaa Wix App Market -kuvaketta. Etsi “Wix-blogi” ja valitse sitten “Lisää sivustolle”.

Wix-editorissa blogi on nyt lisätty verkkosivustollesi. Jos avaat “Sivut-valikon”, näet “Blogi”-sivun, joka on lisätty tähän, samoin kuin sivustosi valikkopalkkiin.

Wixin blogivalikon käyttäminen

Avaa Wix Blog -sovellus napsauttamalla ‘Sivuvalikko’ ja valitse ‘Blogi’. Sinun pitäisi nyt nähdä uusi blogisi Wix-editorissa. Napsauta mitä tahansa blogin elementtiä, niin useita painikkeita tulee näkyviin. Valitse Asetukset-painike, jolloin Wix-blogivalikko tulee näkyviin.

Vasemman reunan valikko sisältää vaihtoehtoja, joiden avulla voit valita blogin etusivun ja yksittäisten blogisivujesi asettelun. Voit lisätä luokkia, muuttaa suunnitteluelementtejä ja aktivoida asetuksia, kuten jäsenrekisteröinnin ja pääsyn blogiin. ‘Lisäosat’-kohdassa voit myös luoda jäsensivun, jonka avulla kävijät voivat tarkastella ja etsiä muita jäsenprofiileja.

Blogiviestin luominen

Blogiviestin luomiseen on kaksi tapaa, joko Wix Editorissa tai verkkosivustosi live-sivulla. Wix suosittelee viestien kirjoittamista ja muokkaamista sekä kommenttien hallintaa verkkosivustosi live-puolelta. Tätä varten sinun on ensin julkaistava sivustosi napsauttamalla Wix-editorin oikeassa yläkulmassa olevaa painiketta.

Avaa seuraavaksi sivustosi live-puolella ja kirjaudu sisään Wix-tilisi tiedoilla.

Valitse blogisivultasi “Luo viesti”.

Täällä voit antaa artikkelillesi otsikon, kirjoittaa tekstin, ladata omia kuviasi tai lisätä videon YouTubesta tai Vimeosta. Voit sitten valita viestillesi luokat ennen sen julkaisemista.

Live-puolella voit myös napsauttaa aiemmin julkaistuja viestejä muokataksesi niitä, poistaaksesi niitä, esitelläksesi niitä etusivullasi ja paljon muuta.

Luo blogiteksti Wix Editorissa valitsemalla Wixin blogivalikosta Pää > Luo viesti. Tämä avaa Post Managerin, joka käyttää samaa asettelua kuin live-sivuston viestieditori.

Voit myös muokata viestejäsi Wix Editorissa samalla tavalla kuin live-sivustolla. Napsauta vain ‘Pää> Hallitse viestejä’ Wix-blogivalikossa.

Kuten näet, Wix Blog -sovellus on erittäin helppokäyttöinen ja sen avulla voit luoda houkuttelevia ja huomiota herättäviä artikkeleita. Se keskittyy myös sitoutuneen yleisön luomiseen, mikä auttaa sinua rakentamaan menestyvän blogin, jolla on paljon seuraajia.

Wix App Marketin tutkiminen

Wix App Marketin näyttämien sovellusten määrä voi olla pelottava. Joten pääset alkuun tutustumalla “Apps for Blogs” -luokkaan. Täältä löydät erilaisia ​​sovelluksia, jotka sopivat täydellisesti blogisi ja sen seuraamisen kasvattamiseen. Tässä pari pakollista…

  • Sosiaalisen median kuvakkeet – linkitä blogisi sosiaalisiin kanaviisi kasvattaaksesi sosiaalisen median fanikuntaasi.
  • Social Stream – Näytä parhaat sosiaalisen median viestisi blogissasi mainostaaksesi sosiaalisen median kanaviasi ja saadaksesi sosiaalisia seuraajia.
  • Wix Get Subscribers – Näytä rekisteröitymislomake postituslistasi kasvattamiseksi.
  • Wix Video – Kaikki mitä tarvitset videoidesi esittelyyn ja menestyväksi vloggeriksi tulemiseen.
  • Vierailijaanalyysi – Seuraa blogisi tehokkuutta ja tarkastele tilastoja, jotta saat käsityksen yleisöstäsi ja sisällöstä, johon he reagoivat.

Kun olet asentanut valitsemasi Blogging-sovellukset ja käsitellyt niitä, voit alkaa tutkia, mitä muilla eri luokkien sovelluksilla on tarjota.

Wix ShoutOutin käyttö

Wix Shoutout on täydellinen sähköpostimarkkinointityökalu, jonka avulla voit lähettää kauniita ja huomiota herättäviä sähköposteja ja sosiaalisen median viestejä, jotka mainostavat verkkosivustoasi. Vaikka palvelu alkaa ilmaiseksi, jos haluat lähettää enemmän kuin kolme viestiä kuukaudessa, sinun on päivitettävä johonkin premium-sopimuksista.

Käytä tätä työkalua valitsemalla Promote-kuvake Wix-editorin vasemmanpuoleisesta valikosta. Tämän jälkeen voit muokata ShoutOut-viestejäsi, lisätä vastaanottajia ja lähettää viestejä joko sähköpostina tai julkaista ne sosiaalisessa mediassa. Tutustu Wix App Marketin luokkaan “Markkinointityökalut” löytääksesi muita sovelluksia, jotka auttavat sinua mainostamaan blogiasi, lisäämään verkkosivustosi liikennettä ja kasvattamaan seuraajaasi.

Viimeisiä ajatuksia blogin rakentamisesta Wixin avulla

Jos etsit työkalua blogin perustamiseen, Wix on varmasti hyvä vaihtoehto. Toivottavasti tämä opas on vastannut kysymyksiisi ja antanut sinulle kaikki tarvittavat tiedot auttaaksesi sinua päättämään, onko Wix paras ratkaisu projektiisi. Jos et ole vieläkään varma, miksi et rekisteröityisi ilmaiseksi ja kokeilisi Wixiä aloitustason sopimuksella.

Seuraavat kaksi välilehteä muuttavat sisältöä alla.

Nimeni on Jamie Spencer ja olen viettänyt viimeiset 10 vuotta rakentaen rahaa tienaavia blogeja. Väsyttyäni 9-5-päiviin, työmatkaan enkä koskaan nähnyt perhettäni, päätin, että haluan tehdä joitain muutoksia, ja julkaisin ensimmäisen blogini. Sen jälkeen olen julkaissut monia menestyneitä niche-blogeja ja myytyäni selviytymisblogini päätin opettaa muita ihmisiä tekemään samoin.

Table of Contents