Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

WordPress.com vs. WordPress.org: Mikä on ero?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: WordPress.com vs. WordPress.org: Mikä on ero?

Jos olet vasta aloittamassa blogisi kirjoittamista tai jopa vain viihdyttelet ajatusta blogin perustamisesta, on hyvä mahdollisuus, että ryhdyt aivoihisi selvittääksesi, kuinka kaikki osat sopivat yhteen.

Tiedät, että on olemassa useita sivustoja, jotka tarjoavat apua blogin luomiseen. Ehkä jopa tutkit muutamia niistä ennen kuin päätit WordPressistä.

Mutta sitten, kun luulit löytäväsi ratkaisun, huomaat, että WordPress-sivustoja on kahdenlaisia, ja olet jälleen hämmentynyt.

Joten se herättää kysymyksen:

Mitä eroa on WordPress.comilla ja WordPress.orgilla?

No, niitä on useita, minkä vuoksi kokosimme tämän kattavan oppaan, joka kattaa WordPress.comin ja WordPress.orgin perusteet ja auttaa sinua ymmärtämään paremmin näiden kahden blogialustan väliset erot.

Kun tiedät tärkeimmät erot “ilmaisen” WordPress.comin ja “maksullisen” WordPress.orgin välillä, voit valita, mikä niistä sopii parhaiten blogitarpeisiisi.

WordPress.com vs. WordPress.org (visuaalinen viite)

Tämä grafiikka sisältää luettelon WordPress.org:n ja WordPress.comin mukana tulevista ominaisuuksista sekä päivityksistä, jotka ovat saatavilla premium- (eli maksullisiin) WordPress.com-tileihin.

Jos olet valmis määrittämään WordPress-sivustosi oikealla tavalla, ohita tämä artikkeli ja siirry suoraan meidän sivuillemme vaiheittainen WordPress-verkkosivuston asennusopas.

Mikä WordPress muuten on?

Ennen kuin puhumme eroista WordPress.comin ja WordPress.orgin välillä, varmistamme, että olemme samalla sivulla siitä, mitä WordPress edes on.

WordPress on avoimen lähdekoodin ohjelmisto- ja sisällönhallintajärjestelmä (CMS). Sisällönhallintajärjestelmän tarkoitus on helpottaa muiden kuin verkkokehittäjien mahdollisuuksia hallita ja ylläpitää verkkosivustojensa sisältöä.

Avoimen lähdekoodin osa tarkoittaa, että itse ohjelmistoa ylläpitävät vapaaehtoiset kaikkialta maailmasta. Siksi se ei ole yhdenkään yrityksen omistuksessa.

Jos olet tutkinut vaihtoehtojasi blogin perustamiseen, olet todennäköisesti kuullut muista sisällönhallintajärjestelmistä, kuten Drupalista tai Joomlasta, tai verkkosivustojen rakentajista, kuten Wixistä ja Squarespacesta.

WordPress ei ehkä ole markkinoiden ainoa sisällönhallintajärjestelmä, mutta se on yksi aloittelijaystävällisimmistä ja mukautetuimmista vaihtoehdoista. WordPress-verkkosivuston luominen vie alle 15 minuuttia, ja verkossa on runsaasti resursseja, joiden avulla voit näyttää sinulle köydet.

Sen joustavuus, SEO-ystävällisyys ja helppokäyttöisyys tekevät WordPressistä suositun kaikenlaisten ja -kokoisten verkkosivustojen keskuudessa. Itse asiassa niin suosittu, että WordPressillä on yli 39 % kaikista nykyisistä sivustoista, mukaan lukien BBC America, Sony Music ja The New York Times, vain muutamia mainitakseni.[1]

Mielestäni on turvallista sanoa, että WordPress on luotettava vaihtoehto.

WordPress.com ja WordPress.org tärkeimmät erot

Katsotaan nyt tärkeimpiä eroja WordPress.comin ja WordPress.orgin välillä, jotta voit valita verkkosivustollesi parhaiten sopivan.

Isännöinti: Ensisijainen ero

Hosting on tapa, jolla verkkosivustosi asetetaan saataville verkossa. Jotta voit näyttää verkkosivustosi yleisölle, tarvitset luotettavan isännöinnin. Suurin ero WordPress.comin ja WordPress.orgin välillä on se, miten se tehdään.

WordPress.com

WordPress.com on Automattic-yhtiön omistama blogialusta. Yritys tarjoaa sekä alustan että hosting-palvelun rekisteröityneille käyttäjille. Automattic ei omista WordPress-ohjelmistoa; he yksinkertaisesti käyttävät sitä blogialustansa perustana.

Tumblr, Medium ja Blogger tarjoavat samankaltaisia ​​palveluita – käyttäjille, jotka voivat luoda ja ylläpitää web-läsnäoloa yrityksensä palvelimilla.

WordPress.org

WordPress.org siellä WordPress-ohjelmisto elää. Ohjelmistoa hallinnoi WordPress Foundationjoka varmistaa jatkuvan vapaan pääsyn WordPressiin ja siihen liittyviin tavaramerkkeihin.

Kuten aiemmin mainitsin, WordPress on vapaaehtoisten ylläpitämä avoimen lähdekoodin ohjelmisto. Yksi tärkeimmistä syistä sekaannukseen WordPress.comin ja WordPress.orgin välillä on se, että yrityksen (Automattic) ja WordPress Foundationin perusti sama henkilö – Matt Mullenweg. Automattic on myös WordPress-ohjelmiston avustaja.

🔥 Empfohlen:  Mikä on CD-tikkaat? Ainutlaatuinen säästöstrategia selitetty

WordPress.org antaa käyttäjille pääsyn ilmaisiin ohjelmistoihin, mutta tarjoaa isännöinnin. Tästä syystä tämäntyyppisiä sivustoja kutsutaan usein “itseisännöityiksi” WordPress-sivustoiksi.

Jos valitset tämän reitin, sinun on löydettävä oma isännöinti ja ostettava verkkotunnus toisen yrityksen kautta.

Yhteenvetona: Suurin ero on, että WordPress.com-sivustolla saat ohjelmiston ja vaihtoehdon ilmaiseen isännöintiin Automatticin kautta. WordPress.org-sivustolla saat ohjelmiston ja joudut maksamaan isännöinnistäsi muualla.

Älä hyppää asetta ajatellen “ilmainen” tarkoittaa parempaa. Lue täydellinen luettelo kummankin puolen eduista ja haitoista ennen kuin teet päätöksen.

Kustannus

Vaikka WordPress-ohjelmisto itsessään on ilmainen, oman verkkosivustosi luominen voi aiheuttaa kustannuksia riippumatta siitä, minkä alustan valitset.

WordPress.com

WordPress.com tarjoaa todella ilmaisen palvelun, johon sisältyy isännöinti. Tämä koskee kuitenkin vain heidän yksinkertaisinta isännöintisuunnitelmaansa ja rajoittuu aliverkkotunnuksiin. Tämä tarkoittaa, että sivustosi URL-osoite näyttää tältä: YourNewSite.WordPress.com.

Muita ominaisuuksia ovat pääsy ilmaisiin teemoihin, jopa 3 Gt tallennustilaa ja joitain perusmukautusvaihtoehtoja.

Lisää vaihtoehtoja varten sinun on päivitettävä johonkin premium-sopimuksista, jotka vaihtelevat 48–300 dollaria vuodessa:

Harrastusbloggaajille ilmainen suunnitelma toimii hyvin. Kuitenkin, jos tavoitteesi on ansaita rahaa bloggaamallasinun on tehtävä investointi etukäteen.

WordPress.org

Vaikka itse WordPress-ohjelmisto on ilmainen käyttää, sinun on maksettava sivustosi isännöimisestä verkossa.

On olemassa monia edullisia web-hosting-vaihtoehtoja, joista monet tarjoavat alennettuun pääsymaksuun. Voit saada esimerkiksi 60 % alennus ensimmäisestä isännöintivuodestasi HostGatorilla. Tämä maksaa 2,75 dollaria kuukaudessa tai 33 dollaria vuodessa.

Lisää 10 dollaria verkkotunnuksen nimestä ja se on 43 dollaria ensimmäiseltä isännöintivuodeltasi. Sen lisäksi, että se on halvempi kuin WordPress.com, se sisältää myös paljon enemmän joustavuutta, mistä tulemme seuraavaksi.

Omistajuus ja kaupallistaminen

Nykyään bloggaaminen on enemmän kuin harrastus. Monille se on ura. Yksi tärkeimmistä itseisännöidyn sivuston motivoivista tekijöistä on vapaus ja joustavuus ansaita rahaa haluamallasi tavalla.

WordPress.com

WordPress.comissa vaihtoehdot sivustosi tulouttamiseen ovat rajalliset, mikä on järkevää, jos ajattelet sitä. Alustaa tarjoaa ja isännöi yritys, Automattic, ja heidän on ansaittava jotenkin rahaa.

He voivat tarjota ilmaisen suunnitelman tarjoamalla maksullisia premium-vaihtoehtoja sekä näyttämällä mainoksia ilmaisella verkkosivustollasi. Aivan oikein – ilmaisella sivustollasi on mainoksia, etkä voi hallita niitä.

On olemassa tapa poistaa WordPress.com-mainokset sivustoltasi, mutta sinun on päivitettävä vähintään henkilökohtaiseen sopimukseen (48 dollaria/vuosi) tehdäksesi niin.

Jos sivustosi tuo kuitenkin huomattavan määrän liikennettä tai jos tilaat Premium-paketin (96 dollaria/vuosi) tai enemmän, voit hakea voiton jakamista WordAds ohjelma. Et silti voi hallita sivustosi mainoksia täysin, mutta voit saada osan tuloista.

Liiketoimintasuunnitelmalla (300 $/vuosi) voit näyttää ja hallita omia mainoksiasi Google AdSensen ja muiden mainosverkostojen avulla.

Mainonnan ulkopuolella WordPress.com antaa sinulle mahdollisuuden ansaita rahaa sivustollasi kumppanilinkeillä, sponsoroidulla sisällöllä ja tuotteilla. Mutta jälleen kerran, näillä ominaisuuksilla on rajoituksia.

WordPress.com ei salli sivustoja, jotka “olemassa ensisijaisesti ohjaamaan liikennettä affiliate-linkkeihin.” Vastaavasti suurin osa sivustostasi ei voi olla sponsoroitua sisältöä.

Rajoitettujen mukautusvaihtoehtojen vuoksi et voi ansaita toistuvia tuloja maksullisena jäsensivustona. Liiketoimintasuunnitelman jäsenenä voit kuitenkin myydä tuotteita suoraan sivustosi kautta käyttämällä WooCommerce-laajennusta.

Tämä sisältää digitaaliset tuotteet, kuten kurssit ja e-kirjat, sekä fyysiset tuotteet, kuten käsintehdyt käsityöt ja taide. The Yksinkertaiset maksut järjestelmän avulla voit kerätä maksuja tai lahjoituksia PayPalin kautta.

🔥 Empfohlen:  10 vinkkiä sosiaalisen median videoiden käyttämiseen sisältöstrategiassasi

Lisänäkökohta on, että vaikka omistat sivustosi sisällön, sinulla ei ole täydellistä hallintaa siihen. Jos WordPress.com jossain vaiheessa päättää, että rikot heidän sääntöjään Käyttöehdothe voivat sulkea sivustosi.

WordPress.org

Toisin kuin WordPress.com, itse isännöity WordPress-sivusto on sinun ja yksin. Hallitset täysin sisältöäsi ja voit kaupallistaa sen haluamallasi tavalla.

Mainoksia? Kyllä herra. Tuotteet? Lyön vetoa. Maksulliset jäsenyydet, kumppanilinkit ja sponsoroitu sisältö? Jep.

Ei ole rajoituksia. Sivustosi on täysin sinun tekemäsi, kuten parhaaksi näet. Omistat sisältösi, sivustosi ja kaiken sen tuoman rahan.

Brändäys ja räätälöinti

Aivan kuten kaupallistamisen kanssa, yksi tärkeimmistä syistä käyttää itse isännöityä WordPress-sivustoa on vapaus muokata haluamallasi tavalla. Ilmainen WordPress-ohjelmisto on erittäin joustava, mutta kykysi tehdä näitä mukautuksia riippuu valitsemastasi isännöintialustaan.

WordPress.com

Mainosten lisäksi WordPress.com-sivustot näyttävät Powered by -linkin, joka voidaan poistaa vain päivittämällä premium-liiketoimintasuunnitelmaan (300 dollaria/vuosi).

WordPress.com sisältää sisäänrakennettuja teemoja ja laajennusmaisia ​​ominaisuuksia, mukaan lukien tilastot, lomakkeet, sosiaalinen media ja varmuuskopiot. Näiden valmiiksi pakattujen ominaisuuksien ulkopuolella et voi ladata kolmannen osapuolen teemoja tai laajennuksia, ellet jälleen ole liiketoimintasuunnitelman jäsen.

WordPress.comin mukaan ilmaispaketissa on tällä hetkellä saatavilla 91 teemaa ja 200 lisäteemaa, kun päivität Premiumiin.

Muita liiketoimintasuunnitelman ainutlaatuisia mukautusominaisuuksia ovat:

  • SEO työkalut
  • Live-koulutuskurssit
  • Google Analyticsin integrointi
  • Mahdollisuus poistaa WordPress.com-brändäys

WordPress.org

Itseisännöidyllä WordPressillä ei ole rajoituksia sivustosi mukauttamiselle.

Valittavana on tuhansia ilmaisia ​​ja maksullisia laajennuksia, eikä sinun tarvitse näyttää kenenkään muun tuotemerkkiä (esim. Powered by WordPress). Siellä on kokonainen markkinapaikka ilmaisia ​​teemoja ja laajennuksia, jotka ovat saatavilla suoraan WordPress Dashboardista, ja lukemattomia muita, joita voit ostaa kolmannen osapuolen kehittäjiltä.

Toisin sanoen sinulla on täysi valta ja hallinta verkkosivustosi suhteen: miten se näyttää, toimii ja ansaitsee rahaa.

SEO ja Analytics

Jos et tunne termiä, hakukoneoptimointi (SEO) Tarkoituksena on tehdä sisällöstäsi helpommin luettavissa hakukoneiden (kuten Googlen) kannalta ja parantaa sen sijoitusta hakukoneiden tulossivulla.

WordPress.com

Ohjaus: toistuva teema vertailussamme WordPress.com vs. WordPess.org.

Ilmaisen WordPress.com-paketin avulla suurin osa hallinnasta on poissa käsistäsi. Kaikki WordPress.com-teemat ovat SEO-optimoituja, ja alusta luo automaattisesti XML-sivustokartan ja päivittää hakukoneet, kun julkaiset uutta sisältöä. Se on kuitenkin vain pieni osa kuvasta.

Kuten muistat, ilmaisen WordPress.com-paketin mukana tulee vain aliverkkotunnus (esim. YourWebsiteName.WordPress.com). Valitettavasti hakukoneet eivät ole suuria näiden URL-osoitteiden faneja, eivätkä myöskään monet lukijat. Voit kuitenkin vaihtaa mukautettuun verkkotunnukseen päivittämällä premium-sopimukseen.

Liiketoimintasuunnitelma antaa sinulle pääsyn muihin SEO-työkaluihin sekä mahdollisuuden ladata laajennuksia, jotka auttavat parantamaan hakusi sijoitusta. Mutta mitä tulee alemman tason suunnitelmiin, sinulla on rajoitettu pääsy sivuston tilastoihin ja tietoihin.

WordPress.org

Itse isännöidyllä WordPress-sivustolla on samat SEO-edut kuin WordPress.comissa ja sitten joitain.

Ensinnäkin voit asentaa ilmaisia ​​SEO-laajennuksia, kuten Yoast SEO. Tämän tyyppiset laajennukset antavat sinulle arvokasta tietoa ja vinkkejä sivun optimoinnin parantamiseen. Riippumatta siitä, mitä isännöintipalvelua käytät, itseisännöidyn WordPress-sivuston avulla voit myös yhdistää sivustosi Google Analyticsiin. Tämä tarjoaa arvokasta lisätietoa ilman kohonneita kustannuksia.

Ja viimeinen etu, jonka mainitsen tässä: mukautettu verkkotunnus. Tämä tarkoittaa, ettei “.wordpress.com” -lisäosaa ole, vaan puhdas, ammattimaisen näköinen URL-osoite alusta alkaen.

🔥 Empfohlen:  Aloittelijan opas linkkien luomiseen yrityksille

Huolto, turvallisuus ja tekninen tuki

Samat vapaudet, jotka koskevat muita itseisännöityjen WordPress-verkkosivustojen ominaisuuksia, pitävät paikkansa myös teknisemmällä puolella. Toisin sanoen turvallisuus ja ylläpito ovat sinun vastuullasi. Se ei kuitenkaan välttämättä ole huono asia.

WordPress.com

Yksi WordPress.comin eduista on, että se on täysin käytännönläheinen ylläpidon ja turvallisuuden suhteen. Automatticin henkilökunta huolehtii päivityksistä, varmuuskopioista ja roskapostista. Sinun tarvitsee vain keskittyä sisällön julkaisemiseen.

Tämä sopii erinomaisesti aloittelijoille, jotka eivät halua huolehtia mistään muusta kuin omasta salasanastaan.

Ilmainen tili sisältää myös pääsyn yhteisön foorumiin, jossa voit etsiä ratkaisuja kaikkiin tekniikkaan liittyviin ongelmiisi. Premium-tilit tarjoavat lisätukea sähköpostitse ja live-chatin kautta.

WordPress.org

Olet vastuussa itse isännöimäsi WordPress-sivustosi suojaamisesta ja ylläpidosta. Onneksi WordPress tekee siitä melko yksinkertaista. Aina kun teemaan, laajennukseen tai itse WordPressiin tulee päivitys, näet ilmoituksen hallintapaneelissasi.

Näiden päivitysten käyttöönotto on yleensä yhden napsautuksen prosessi.

Päivitysten lisäksi saatavilla on lukuisia ilmaisia ​​laajennuksia, jotka suojaavat sivustoasi roskapostikommenteilta ja hakkereilta. Vapaa Jetpack-laajennusesimerkiksi tarjoaa suojan raakoja hyökkäyksiä ja roskapostia vastaan, ja niiden alhaisin palkkiopaketti (39 dollaria/vuosi) sisältää myös päivittäiset sivuston varmuuskopiot ja lisäsuojaukset.

Mitä tulee tukeen, on olemassa online-foorumeita ja lukemattomia sivustoja, jotka on omistettu auttamaan sinua menestymään WordPressin avulla. Lisäapua varten voit myös ottaa yhteyttä isännöintipalveluntarjoajaasi tai kokeneeseen verkkokehittäjään.

WordPress.com vs. WordPress.org: Suosituksemme

Nyt kun tiedät WordPress.com vs. WordPress.org -keskustelun molemmat puolet, kumpi sopii sivustollesi?

Jos haluat perustaa blogin harrastuksena etkä halua ansaita rahaa, ilmainen WordPress.com-alusta sopii todennäköisesti tarpeisiisi. Samoin, jos et ole täysin varma, haluatko kirjoittaa blogia, mutta haluat ainakin yrittää, voit aina aloittaa WordPress.comista ja siirtyä myöhemmin itseisännöimälle sivustolle.

Jos kuitenkin tiedät jo, että haluat ansaita rahaa bloggaamalla, suosittelemme käyttämään itse isännöityä WordPress-sivustoa alusta alkaen seuraavista syistä:

  1. Voit aloittaa kaupallistamisen heti ilman rajoituksia.
  2. Sinun ei tarvitse huolehtia alustan vaihtamisesta myöhemmin (lisäksi molempien yksityiskohtien oppimisesta).
  3. Todennäköisesti otat blogisi vakavammin. Jos haluat ansaita rahaa, sinun on kohdeltava blogiasi kuin yritystäsi. Ja useimmat uudet yritykset vaativat etukäteissijoituksia.

Puhumattakaan, vaikka aloittaisit itse isännöidyllä sivustolla, voit aina muuttaa mieltäsi. Useimmat isännöintipalveluntarjoajat tarjoavat kokeilujakson, kuten HostGatorin 45 päivän rahat takaisin -takuu. Tämä eliminoi suurimman osan, ellei kaikki, taloudellisesta riskistä.

Kuinka siirtyä WordPress.comista WordPress.orgiin

Jos olet jo perustanut sivuston WordPress.comissa ja olet valmis vaihtamaan itse isännöimään sivustoon ja alkamaan suhtautua blogiisi vakavammin, älä huoli. voit siirtää sivustosi muutamalla yksinkertaisella vaiheella.

  1. Osta hosting
  2. Asenna WordPress (katso meidän täydellinen blogin asennusohje)
  3. Vie WordPress.com-sisältösi (Asetukset > Vie > Kaikki sisältö)
  4. Tuo sisältösi uudelle itseisännöimälle WordPress-sivustollesi (Työkalut > Tuo > WordPress)
  5. Ohjaa WordPress.com-sivustosi uudelle sivustollesi (Voit maksaa WordPress.comille 13 dollaria tee tämä puolestasi.)