Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

WordPress vs Tumblr: Pros & Con’s vuodelle 2023

Seuraava artikkeli auttaa sinua: WordPress vs Tumblr: Pros & Con’s vuodelle 2023

Kun ajattelet bloggaamista, mieleen tulevia alustoja voivat olla WordPress ja Tumblr. Koska yli 30 % verkkosivustoista käyttää WordPressiä, on turvallista sanoa, että niillä on markkinaosuus.

Mutta entä Tumblr? Vastaako se WordPress-juggernauttia ja mitä bloggaajat voivat odottaa tältä alustalta, joka kilpailee WordPressin tarjonnan kanssa?

Tässä viestissä tarkastelemme molempien alustojen etuja ja haittoja. Ja kun sanomme WordPress, .

Mikä on Tumblr?

WordPressiin verrattuna Tumblr on paljon nuorempi blogialusta. Tumblr perustettiin vuonna 2007, mutta vasta Yahoo osti sen vuonna 2013, että se alkoi saada paljon enemmän vauhtia.

Vuonna 2017 Tumblr oli langattoman televiestintäyrityksen Verizonin käsissä, joka osti Yahoon.

Tumblr mainostaa itseään usein yksinkertaisimpana tapana julkaista sisältöä nopeasti. Käyttäjät voivat muodostaa välittömästi yhteyden toisiinsa verkossa ja luoda vahvan yhteisöllisyyden tunteen. Ja Tumblrissa on yli 300 miljoonaa blogia, joten yhteisö kukoistaa.

Uusi kiinnostava kehitys voi kuitenkin nähdä asiat muuttuvan Tumblrille tulevaisuudessa. Se on nyt kuulemma myyty WordPressin takana olevalle yritykselle Automatticille. Automatticin toimitusjohtaja Matt Mullenweg ilmoitti kaupasta:

The Verge.

Kojetaulujen vertailu

Kun pidät blogia, käytät paljon aikaasi hallintapaneelissa. Haluat sen olevan helppo navigoida ja tyyliltään yksinkertainen. Lisäksi sisällön nopean julkaisemisen on oltava helppoa.

Tumblr kojelauta

Tumblrin kojelauta on uskomattoman yksinkertainen, mikä on ihanteellinen, jos et halua viettää aikaa etsimäsi löytämiseen.

Voit luoda nopeasti minkä tahansa tyyppisen viestin vain muutamalla napsautuksella sivun yläreunassa olevan nauhan kautta. Oikealla oleva sivupalkki suosittelee blogeja, joita voit seurata yhdellä napsautuksella, ja sisältöä, jota saatat pitää tarpeeksi mielenkiintoisena blogattavaksi uudelleen.

Keskisarake tarjoaa syötteen sisältöä jo seuraamistasi blogeista, ja joukkoon on lisätty muutamia ehdotuksia.

Tämän lisäksi suunnittelu, viestit ja asetukset ovat kaikki helposti ulottuvilla, joten voit kirjoittaa blogia salamannopeasti.

WordPress-hallintapaneeli

WordPressin kojelauta on paljon vähemmän värikäs kuin Tumblr. Selkeän ja yksinkertaisen yleiskatsauksen ansiosta saat välittömän tilannekuvan blogisi tapahtumista. Kojelaudan moduulit voidaan räätälöidä sisältämään enemmän tai vähemmän sarakkeita ja moduulit voidaan piilottaa helposti.

WordPressin kaikki asetukset ja asetukset ovat käytettävissä vasemmasta sivupalkista. Nämä ovat blogisi aivot, ja kun aloitat, sinulla ei ole liikaa vaihtoehtoja murehtimiseen.

Vasta kun alat lisätä teemoja ja laajennuksia, asiat voivat muuttua hieman monimutkaisemmiksi. Sitä ennen sisällön kirjoittaminen ja julkaiseminen on helppoa.

Bloggaaminen prosessi

Koska bloggaaminen on todennäköisesti päätavoitteesi molemmilla alustoilla, on järkevää tarkastella lähemmin sisällön julkaisuprosessia. Sisällöllä tarkoitamme kaikenlaista mediaa tavallisista tekstiviesteistä kuviin, videoon ja ääneen.

🔥 Empfohlen:  Mestari on palannut: Uusi Asus ROG Phone 6 tulee 5. heinäkuuta

Bloggaaminen Tumblrissa

Tumblr on laserilla keskittynyt bloggaamiseen, ja postausten luominen melkein missä tahansa muodossa on uskomattoman helppoa. Vaihtoehtoja ovat:

  • Teksti
  • Kuva
  • Lainata
  • Linkki
  • Chat
  • Audio
  • Video

Napsauttamalla jotakin näistä vaihtoehdoista yläpalkissa voit aloittaa sisällön luomisen. Sen jälkeen voit lisätä joukon tunnisteita viestiisi, jotta muut Tumblr-käyttäjät löytävät sen helpommin. Sitten olet valmis julkaisemaan.

Koska se on niin yksinkertaista, ei ole ylimääräisiä vaihtoehtoja asioiden sekoittamiseksi. Jos olet uusi käyttäjä, he voivat jopa auttaa sinua antamalla käteviä muokkausvinkkejä, jotta viestisi näyttäisi hyvältä.

Bloggaaminen WordPressillä

Vaikka WordPress on kiistatta yksi parhaista blogialustoista, se ei ole niin suoraviivaista kuin Tumblr. WordPress tarjoaa monipuolisen palvelun kaikenlaisille bloggaajille ja verkkosivustojen omistajille, joten blogikirjoituksen luomisessa on paljon enemmän vaihtoehtoja.

Satunnaiset bloggaajat eivät ehkä tarvitse kaikkia näitä asetuksia, mutta ne ovat ihanteellisia ammattibloggaajille, jotka haluavat laajentaa sivustoaan ja mukauttaa jokaista yksityiskohtaa. Tästä huolimatta WordPress tarjoaa kauniin, minimaalisen kankaan sisällön luomiseen.

Uuden Gutenberg-editorin käyttöönoton myötä sisältöä voidaan luoda yksinkertaisilla lohkoilla, mikä antaa sinulle mahdollisuuden näyttää asioita haluamallasi tavalla. Lohkotyyppejä ovat:

  • Videon ja äänen upotukset
  • Sarakkeet ja painikkeet
  • Kuvat ja galleriat
  • Lyhytkoodit ja mukautettu HTML

Ja paljon muuta. WordPressin räätälöintivoima asettaa kaiken suoraan käyttäjän käsiin, mikä on hienoa, jos tiedät mitä olet tekemässä.

Blogin muokkaaminen

Vaikka haluat blogissasi vain julkaista päivittäisen streamin toiminnoistasi, haluat silti muokata asioita hieman. Mahdollisuus muokata sivujesi ulkoasua auttaa lisäämään sisältöösi persoonallisuutta ja oman itsesi tunnetta.

Joten miten WordPress ja Tumblr vastaavat mukautusvaihtoehtoillaan? Otetaan selvää.

Räätälöinti Tumblrilla

Tumblrilla on rajoitettu valikoima mukautusvaihtoehtoja käyttäjilleen. Voit muokata elementtejä, kuten blogin kansikuvaa ja profiilikuvaa, sekä erilaisia ​​värejä ja fontteja.

On myös useita teemoja, jotka voivat muuttaa blogisi yleisilmettä. Mutta monimutkaisemmilla ja suunnittelua ymmärtävämmillä teemoilla on hintalappu verrattuna yksinkertaisempiin, ilmaisiin vastineisiin.

Kokeneemmat käyttäjät voivat muokata blogiensa HTML-koodia, mutta jos etsit jotain monipuolisempaa, et todennäköisesti löydä sitä Tumblrista.

Räätälöinti WordPressillä

WordPressin räätälöintimahdollisuudet ovat lähes rajattomat.

Voit muuttaa blogisi kaikkia osia ja saada sen näyttämään miltä haluat. Voit ostaa ammattimaisesti valmistettuja premium-teemoja, mutta saatavilla on myös runsaasti ilmaisia ​​teemoja, joita lisätään säännöllisesti.

Yhdistä tämä aarreaitta laajennuksia sekä ilmaisia ​​että maksullisia, blogisi voi olla mitä haluat sen olevan WordPressin avulla.

Perusmuokkaukset, kuten värit ja asettelut, ovat riittävän helppoja muuttaa ilman apua. Kuitenkin todella ammattimaisen ulkonäön saamiseksi uudet bloggaajat saattavat kamppailla laajan valikoiman ja teknisen osaamisen kanssa. Tässä tapauksessa olisi hyödyllistä löytää joku, joka on perehtynyt WordPress-suunnitteluun.

🔥 Empfohlen:  Nämä ovat 7 parasta kryptovaluuttalompakkoa Intiassa 2023

Tästä huolimatta WordPress ohittaa Tumblrin räätälöinnin suhteen. Kilpailua ei yksinkertaisesti ole.

Sosiaalinen ja yhteisöllinen

Bloggaaminen on yksi asia, mutta sisällön saaminen näkemään useammat ihmiset on jotain aivan muuta. Koska maailma on mennyt hulluksi sosiaaliseksi verkossa, on järkevää, että haluat tietää, mitä WordPress ja Tumblr tarjoavat tässä yhteydessä.

Sosiaalinen Tumblrissa

Mitä tulee sosiaaliseen, Tumblr alkaa suositella sisältöä heti, kun luot blogisi. Nousussa-välilehden napauttaminen näyttää, mikä on tällä hetkellä kuumaa, ja voit tarkentaa tätä sisältöä henkilöstön valintojen ja sisältötyypin mukaan.

Oma blogisi näkyy muille samalla tavalla kiinnostuksen kohteiden, hakujen ja tunnisteiden perusteella. Tämä luo ekosysteemin, jossa jakaminen on välttämätöntä. Se on melko pitkälti sosiaalinen jakamisalusta itsessään.

Sosiaalinen WordPressissä

Social WordPressissä on erilainen kalankeitin. Koska kyseessä on itseisännöity alusta, päätökset siitä, mitä jakamisvaihtoehtoja sivustollesi sisällytetään, ovat täysin sinun päätettävissäsi.

Se tarkoittaa, että:

Kaikki on sinun tehtäväsi. Tämä sisältää sisältösi jakamisen muiden ihmisten kanssa.

Blogisi mainostaminen WordPressissä vaatii jonkin verran työtä, mutta siellä on paljon ilmaisia ​​ja premium-työkaluja, jotka voivat auttaa sinua helpottamaan elämääsi.

Sisällösi omistusoikeus

Sisällösi omistaminen on hankala mutta tärkeä aihe. Kun aloitat blogin, sinun on päätettävä, haluatko omistaa sisältösi vai oletko tyytyväinen käyttämääsi alustaan ​​ja hallitset sitä.

Tumblr-omistus

Tumblrilla totuus on, että et omista omaa sisältöäsi. Yritys, joka omistaa Tumblrin (tässä tapauksessa Automattic), omistaa sisältösi ja blogisi. Tämä tarkoittaa, että he voivat tehdä sillä mitä haluavat, mukaan lukien tilisi jäädyttäminen.

Se, muuttuuko tämä tulevaisuudessa, on edelleen avoin kysymys. Mutta koska Automattic omistaa WordPress.com-blogien sisällön (isännöity versio), he todennäköisesti omistavat myös Tumblr-blogisi.

WordPressin omistus

Mutta itse isännöidyillä WordPress-blogeilla ei ole tätä ongelmaa. Koska sinun on määritettävä itseisännöity WordPress palvelimelle, josta maksat, voit hallita sitä. Hosting-yritykseltä vuokraamasi tila ei ole sinun, mutta sivusto ja kaikki palvelimella olevat tiedostot kuuluvat sinulle.

Huomautus: Joillakin hosting-yrityksillä on sääntöjä, jotka koskevat niiden palvelimille julkaistavaa sisältöä. Mutta tämä on helppo ratkaista vaihtamalla yritystä.

Tärkeää on, että rekisteröit verkkotunnuksesi eri yritykseen kuin isännöimällä. Monet isännät tarjoavat ilmaisia ​​siirtopalveluita, jotta voit vaihtaa helposti ja päivittää DNS-tunnuksesi verkkotunnusyrityksen kanssa. Vältä kaikkia tarjouksia ilmaisesta verkkotunnuksesta verkkoisäntäsi kanssa, koska verkkotunnusten siirtäminen on työlästä.

Paljonko se maksaa?

Nyt puhumme rahasta, ja jos olet yksi niistä ihmisistä, joiden on pysyttävä tiukassa budjetissa, on tärkeää kiinnittää huomiota kustannuksiin, joita blogillesi voi aiheutua. Tumblrin ja WordPressin maksut ovat hyvin erilaisia, joten katsotaanpa tarkemmin.

🔥 Empfohlen:  Parhaat mini-LED-kannettavat vuodelle 2023

Tumblr maksaa

Tumblr on pohjimmiltaan vapaasti käytettävä alusta. Voit luoda tilin ilmaiseksi ja julkaista sisältöä myös maksutta. Sinulta ei peritä isännöinti- tai tilausmaksuja, joten voit aloittaa heti.

Kustannuksia voi syntyä, jos päätät piristää blogia premium-teemoilla ja mukautetuilla verkkotunnuksilla, mutta siinä on kaikki.

WordPress maksaa

Koska WordPress on avoimen lähdekoodin, se on myös ilmainen käyttää. Voit ladata ohjelmiston ja muokata sitä mielesi mukaan veloituksetta. Mutta saadaksesi sen toimimaan toimivana blogina, sinun on hankittava hyvälaatuinen isännöinti (mieluiten WordPress-hallittu hosting) ja verkkotunnus.

Blogisi ylläpidon ja verkkotunnuksen ostamisen kustannukset riippuvat siitä, mitä haluat tehdä sillä. Jos kyseessä on yksinkertainen asia, sen ei pitäisi maksaa enempää kuin muutama puntaa vuodessa. Premium-hosting-vaihtoehtojen hinnat voivat tulla kalliiksi.

WordPressin ja Tumblrin vertailutaulukko

Tumblr WordPress
Kojelauta Erittäin yksinkertainen ja käyttäjäystävällinen Yksinkertaista oppimiskäyrällä
Bloggaaminen Vaivaton pois laatikosta Suunniteltu edistyneille bloggaajille
Räätälöintiasetukset Rajoitettu teema ja räätälöinti Rajoittamaton valikoima ja mukautusvaihtoehdot
Sosiaalinen & yhteisö Helppo jakaa, välitön yhteisö Jätetty bloggaajien käsiin
Sisällön omistajuus Tumblrin omistama Sinun omistuksessasi
Hinnoittelu Ilmainen valinnaisilla lisävarusteilla Maksa verkkotunnuksesta ja isännöinnistä

Lopulliset ajatukset

Koska olen ollut bloggaaja jo useita vuosia, pidän edelleen tärkeänä vertailla käytettävissä olevia alustoja. Koska WordPress ja Tumblr ovat kaksi suurimmista saatavilla olevista, on järkevää nähdä, mitä ne tarjoavat.

Tumblr on loistava valinta bloggaajille, jotka haluavat löytää jalkansa verkkomaailmasta. Sen ominaisuudet ovat kaikki aloittelijaystävällisiä ja helppo oppia heti alusta alkaen.

On olemassa joitain mukautusvaihtoehtoja, joista mikään ei ole liian hämmentävää, ja kyky olla yhteydessä suureen yhteisöön alusta alkaen on hyvä käynnistämään blogimatkasi. Huono puoli on kuitenkin se, että et omista sisältöäsi.

WordPress on kuitenkin kattava blogialusta, johon on totuttava hieman oppimiskäyrää. Se sopii paremmin vakiintuneille bloggaajille, joilla on edistyneet taidot, ja siinä on runsaasti ominaisuuksia ja mahdollisuus tehdä blogillasi mitä haluat.

Räätälöinti on lähes rajatonta, ja vaikka isännöintiin ja verkkotunnusten nimiin liittyy joitain kustannuksia, säilytät sisältösi omistusoikeuden.

Itse valitsisin WordPressin Tumblrin sijaan. Sisällön omistaminen on minulle tärkeää, ja vaikka asioihin perehtyminen voi olla hankalaa, WordPressin avulla opitut taidot ovat arvokkaita jatkossa.

Lisälukemista: