Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

WordPressin tulevaisuus: Josepha Haden Chomphosyn haastattelu

Seuraava artikkeli auttaa sinua: WordPressin tulevaisuus: Josepha Haden Chomphosyn haastattelu

Tänä vuonna minulla oli mahdollisuus haastatella WordCamp Portossa Josepha Haden ChomphosyWordPressin toiminnanjohtaja.

Hän antoi meille erittäin perusteellisia vastauksia siitä, mitä WordPressin maailmassa tapahtuu ja mitä voimme odottaa huipputason CMS:ltä tulevaisuudessa.

WordPress toimii lähes puolessa verkossa. Mitä haasteita WordPress kohtaa sisällönhallintajärjestelmänä tulevana vuonna, ja miten se aikoo voittaa ne?

Chomphosy: ”WordPress ensi vuonna… Yksi suurimmista ongelmista, joita kohtaamme yleisesti, on se, että kirjoitamme koko koodikantaamme uudelleen, kun jatkamme myös eteenpäin toimimista toimivana ohjelmistona.

Monissa tapauksissa näet ohjelmiston pysäyttävän heidän yhteisönsä jokaisen panoksen ja rakentavan kaiken uudelleen, kun kukaan muu ei ole mukana, ja käyttäisi vain suljettua mallia ohjelmiston toimivuuden uudelleen visioimiseksi.

Meillä on viisi vuotta tässä luultavasti kymmenen vuoden projektissa, joten seuraava vuosi, kuten kaikki tällaisen projektin vuodet, varmistaa, että olemme edelleen yhtä vakaat ja kykenevät kuin CMS kuin ihmiset ovat tottuneet odottamaan. ja jatkamme myös uudempaa ja nykyaikaisempaa tapaa hallita sisältöäsi verkossa.

Ei iso juttu. Pienet ongelmat.”

Tiedän Mattista [Mullenweg]”Five for the Future” -aloite, jonka tavoitteena on ratkaista WordPressin tukemisen haasteet sen kasvaessa. Miten näet sen toimivan? Näetkö tarpeeksi vastausprosentteja yhteisöltä?

Chomphosy: “Viisi tulevaisuutta varten -ohjelma on ollut olemassa vuodesta 2014, joten jo jonkin aikaa. Vasta vuonna 2016 tai 2017 meillä oli sen ympärillä kodifioidumpi ohjelma, jossa ihmiset voivat antaa aikaansa tietyille tiimeille, ja nämä tiimit tiesivät, että meillä on vapaaehtoistyötä, jota voimme lähettää ihmisille ja voimme nähdä ihmiset. jotka ovat kiinnostuneita tällaisesta panoksesta.

Se rahoittaa projektia aikanäkökulmasta, jotta yksittäisten osallistujien on helppo sanoa, mistä he ovat kiinnostuneita, ja avustajatiimien on helpompi nähdä, kuka heistä on kiinnostunut. Ja äskettäin olemme myös laajentaneet tätä ohjelmaa sisältämään Five for the Future -tiimin.

Uskon, että WordPress-ekosysteemin suurten yritysten tulisi antaa huomattavasti takaisin WordPress-projektille, varsinkin jos ne tienaavat huomattavan määrän rahaa tai tuloja käyttämällä WordPressiä.

Kaiken kaikkiaan sanoisin, että olemme saaneet hyvää palautetta sekä osallistujayhteisöltään että ekosysteemin taloudellisilta kumppaneiltamme. Mielestäni olemme saaneet hyvän vastauksen, mutta voimme aina käyttää enemmän.

WordPress-sisällönhallintajärjestelmää käytetään kaikkialla, ja sitä ylläpitää alle 1 % siitä hyötyvistä ihmisistä ja yrityksissä, jotka hyötyvät siitä, joten haluan aina enemmän ihmisiä mukaan ja vastaamaan, mutta meillä on hyvä vastaus siihen.”

Odotatko muutoksia, kuten esimerkiksi WordPressin maksullisen tulemisen?

Chomphosy: “Tulevaisuutta on vaikea ennustaa, mutta en näe mitään mahdollisuutta sen tapahtumiselle, ei.

Ilmaiset avoimen lähdekoodin ohjelmistot, olen varma, että tiedät, mutta monet ihmiset ovat hämmentyneitä siitä, tarkoittaako se sitä, että se on ilmaista, ei rahaa, vai tarjoaako se vapauden ihmisille.

Haluamme muistuttaa kaikkia jatkuvasti, että se on ilmainen, kuten vapaus ihmisille, mutta myös ohjelmiston saattaminen vapaasti saataville on uskomattoman tärkeää WordPressille. Joten en näe tulevaisuutta, jossa olisimme kuin “vitsailemaan, maksakaa lisensseistä”.

Mikä saa WordPressin edelleen erottumaan joukosta ja kilpailijoidensa yläpuolella? Miten WordPress on tulevaisuudenkestävä?

Chomphosy: ”Uskon, että se asia, joka erottaa WordPressin projektina kilpailijoistaan, on ympärillämme olevan yhteisön vahvuus ja mikä mielenkiintoista kyllä, asia, joka tekee yhteisöstämme erottuvan verrattuna muihin avoimen lähdekoodin projekteihin, joissa on myös yhteisöjä. on henkilökohtainen tapahtumasarjamme, joten niiden puuttuminen viimeisten kahden ja puolen vuoden aikana on varmasti ollut meille vaikeaa.

Ja niinpä tämä lippulaivatapahtuma on ensimmäinen henkilökohtainen lippulaivatapahtuma sen jälkeen, kun jouduimme peruuttamaan WordCamp Asian vuonna 2020, ja olemme erittäin innoissamme saadessamme kaikki palata yhteen.

Osallistujapäivällä oli 800 ihmistä, ja se on suurin osallistujapäivä lippulaivatapahtumassa, joka meillä on koskaan ollut. Ja niin, voit nähdä paitsi tähän tapahtumaan tulevien ihmisten määrän, myös niiden ihmisten määrän, jotka saapuivat oppimaan, kuinka antaa palautetta WordPressille, projektille, sisällönhallintajärjestelmälle ja ekosysteemille. Vahvuutemme siitä, mitä olemme ja kuinka selviydymme tulevaisuudessa, on siinä ihmisryhmässä, joka haluaa vain olla täällä ja jatkaa sen parantamista.

🔥 Empfohlen:  Haastattelu palveluna: Erikoistuminen ja hammaslääketieteen uran kohottaminen HR-alalla

Luulen, että erotamme itsemme tällä tavalla. Ja myös tulevaisuuden kannalta katsottuna tapa, jolla investoimme näihin avustajiin, tapa, jolla tuomme heidät tilaan ja kuinka he voivat parantaa sitä, jos he haluavat sitä. Toivon, että sitä he haluavat. Näin varmistamme varmasti tulevaisuuden.

Pieni sivuhuomautus johtajuuden näkökulmasta. Minulle on aina tärkeää tarkastella, kuinka voimme varmistaa, että organisaatio kestää kauemmin kuin kaikki tällä hetkellä johtavat. Kestää minut kauemmin kuin Matt, koska kaikki ovat yhden… katastrofaalisen tapahtuman päässä siitä, että he eivät voi tehdä sitä, mitä he tekivät ennen.

Se on aina erittäin tärkeä osa tätä minulle. Koulutan jatkuvasti ihmisiä, jotka ovat kanssamme tässä työssä kohti WordPressiä. Koulutan heitä aina tekemään sitä, mitä osaan tehdä, koska minun ei ole koskaan sopivaa olla ainoa henkilö, joka osaa tehdä kaiken, mikä on elintärkeää WordPressin menestykselle.

CMS-markkinoilla on kilpailua päivä päivältä. Näetkö WordPressin markkinaosuuden laskun vai kasvaako se?

Chomphosy: ”WordPress-yhteisössä käytiin hiljattain keskustelua W3Techin markkinaosuudesta ja käyttömääristä. Pientä laskua oli. Se on julkisesti saatavilla, ja keskustelimme siitä. Ei ole mitään järkeä väittää, etteikö siellä olisi tapahtunut laskua.

En kuitenkaan usko, että olisi mitään syytä huoleen. Kun W3Techs pyrkii poistamaan käytöstä yhden tärkeimmistä tietojoukoistaan, se muuttaa aina sitä, mitä siellä näemme. Emme voi olla varmoja, mitä he tekevät ja eivät tee; se on hyvin suljettu, hyvin omaperäinen.

Suurin piirtein se on tällä hetkellä periaatteessa tasolla minun mielestäni.”

Käyttäjiltä on tullut valituksia siitä, että WordPressin täyden sivuston muokkauksen käyttöönoton myötä WordPress muuttuu nyt liian usein ja rajusti, ja heidän on nyt käytettävä paljon aikaa/resursseja oppiakseen se uudelleen ja korjatakseen rikkoutuneita verkkosivustojen osia, kun sitä käytettiin. työskennellä heidän hyväkseen. Mikä on viestisi näille käyttäjille?

Chomphosy: “Tiedän, että on turhauttavaa opetella uudelleen jotain, jonka oppimiseen käytit niin paljon aikaa, mutta juuri tällä tavalla olemme päättäneet tehdä WordPressin uudelleenmuokkauksen – tavallaan vaiheittaisena evoluutiona ajan myötä, toisin kuin yksittäisen vallankumouksen pisteen tarkoituksena oli, että ihmiset voisivat oppia vähitellen ajan kuluessa sen perusteella, mitä he löysivät pienistä paikoista.

Kun teemme CMS:n muokkausliittymistä yhä samankaltaisempia, heidän on vain opittava käyttämään samantyyppistä käyttäjävirtaa, samantyyppistä vuorovaikutusmallia CMS:ssä. Ja niin, kaikkien mekanismien perusymmärryksen pitäisi alkaa muuttua myös muuhun sisällönhallintajärjestelmään.

Jokainen avoimen lähdekoodin ohjelmisto rakentaa kaiken julkisesti, ja ihmiset sanovat meille: “Tätä on vaikea oppia. Tätä minun on vaikea käyttää.”

Se on sellainen palaute, joka auttaa meitä parantamaan sitä, mutta se on ollut monien, monien ihmisten nähneen koko sivuston muokkauksen juuri nyt, kauan sitten, kun WordPress on tehnyt niin suuria muutoksia julkisesti, mutta en sanoisi, että se on välttämättä nopeampi. kuin odotimme.

Jos seuraat betaa ja laajennusta, saat uuden julkaisun kahden viikon välein, mutta jos et seuraa Betaa ja laajennusta, saat kolme julkaisua vuodessa, ja se on mielestäni melko nopea vauhti, mutta myös siedettävä, jos pysyt ajan tasalla.

Joten luulen, että viestini on varmistaa, ettet vain odota joka kymmenes julkaisu päivittääksesi, koska silloin sinulla on paljon opittavaa.”

Niille, jotka haluavat käyttää WordPressin vanhaa tyyliä, on olemassa klassisia editorilaajennuksia. Luuletko ylläpitäväsi laajennuksia pitkään? Luuletko hylkääväsi ne?

🔥 Empfohlen:  ChatGPT: kirjoittamisen tulevaisuus ja mitä se merkitsee kirjailijoille

Chomphosy: ”Olemme ottaneet sen vuosi vuodelta, koska näemme ihmisten tarpeen sille ja päädymme siihen, että itse CMS:ssä on jotain paljon vankempaa.

En näe tulevaisuutta, jossa poistamme sen vain reposta tai mistä tahansa hakemistosta. En usko, että aiomme luopua siitä ja jättää sen pois ikuisesti. Mutta on aina parempi yrittää pysyä asioiden perässä, koska ne tulevat ulos hitaasti, jotta kaikki asiat eivät hukkuisi kerralla.”

Miten päätät, mitä ominaisuuksia toimitat uusiin versioihin? Miltä prosessi näyttää?

Chomphosy: “Tämä kaikki on hyvin julkinen prosessi. Onneksi tulemme toimeen ystäviemme pienellä avustuksella.

Joten meillä on ydinkeskusteluja joka viikko, ja jokaisella tärkeimmällä komponentilla – useimmilla tärkeimmillä komponenteilla – ytimen sisällä on julkiset chatit, joissa ihmiset puhuvat parhaillaan työstettävistä lipuista, ominaisuuksista, joita he työskentelevät, vioista, joita he eivät pysty ratkaisemaan. ja priorisoi sen perusteella, mikä on käyttäjille eniten vaikuttavaa ja mikä on mahdollista, sen perusteella, kuinka kauan työskentelemme kunkin julkaisun osalta.

Päätös perustuu siihen, mikä sillä hetkellä on valmis, mutta myös varmasti, mutta myös siihen, mikä on yleinen vaikutus.”

Mikä on yksi tärkeä korjaus, jonka haluaisit nähdä WordPressin tekevän?

Chomphosy: ”Seuraava iso tarpeemme on keskittyä paljon valikoihin ja navigointiin, ja se on hyvin monimutkainen asia. Se on vaikeaa, jopa parhaina hetkinä. Kukaan ei olisi eri mieltä siitä, että kuluttaa siihen paljon aikaa ja saada hyvä, vankka korjaus, joka on käyttäjien testattu ja hyväksytty, on oikea tapa jatkaa eteenpäin.”

Melkein kaikki WordPressin käyttäjät valittavat sisäänrakennetusta sisäisestä hausta. Onko sinulla suunnitelmia sen parantamiseksi? Antaako esimerkiksi verkkosivustojen omistajien päättää, mitkä artikkelit he jättävät haun ulkopuolelle, tai lisätä mukautettavat haun indeksoinnin painotustekijät?

Chomphosy: “Lyhyt vastaus on: Kyllä, on ajatuksia siitä, kuinka se korjataan, ja osallistujat tekevät paljon tutkimusta.

En usko, että kukaan on löytänyt ratkaisua, josta me kaikki olemme yhtä mieltä, että se on niin toimiva kuin haluamme sen olevan samalla tyylikäs ja suorituskykyinen kuin tarvitsemme. Emme ole keksineet, mikä on oikea ratkaisu tähän. Mutta kyllä, ehdottomasti, yhteisö keskustelee siitä usein ja tekee jatkuvaa tutkimusta.”

Gutenbergillä on Full Site Editing (FSE), mutta sen sanotaan olevan vielä beta-vaiheessa. Onko tuolle tarralle tulossa ETA:ta?

Chomphosy: ”En tiedä, että sille on olemassa saapumisaikaa. On totta, että WordPress-projektissa käytämme sen termejä eri tavalla, aivan kuten teemme peräkkäistä järjestystä eikä semanttista versiointia.

Se on beta, koska se jatkaa liikkumista ja iterointia; se ei ole beta, koska se on epävakaa. Se on beta-vaiheessa ainakin nykyisen vaiheen ajan, mutta ei siksi, että sen käyttö on yleisesti vaarallista. Vain siksi, että se muuttuu usein.”

Mielestäni on upeaa, että WordPressillä on suorituskykytiimi, joka työskentelee ytimen parantamiseksi, joten sillä on nopea suorituskyky. Mutta riippumatta siitä, kuinka nopeasti teet ytimen, näyttää siltä, ​​​​että tarvitsee vain huolimaton teema kumota kaikki hyvä työ, jonka ydin oli tehnyt siihen. Joten näyttää siltä, ​​​​että seuraava askel on saada teeman ja laajennusten kehittäjät mukaan. Onko se jotain horisontissa?

Chomphosy: “Teemat ovat erityisiä. Teemat ovat pohjimmiltaan ydinkysymys.

En ole törmännyt moniin ihmisiin maailmassa, moniin käyttäjiin maailmassa, jotka tuntevat, ettei heidän teemansa ollut WordPress. Kenelläkään ei ole WordPressiä, CMS:ää ja sitten myös teemaa, ja he ajattelevat: “Minulla oli huono kokemusteema, vaihdan sen teeman pois.”

Minun ei pitäisi sanoa “ei kukaan”, mutta siitä huolimatta teemoja pidetään niin erottamattomana osana WordPressiä, että meidän on joskus pidettävä niitä melkein osana ydintä. Ja niin, haluammeko teemojen ja laajennusten myös ponnistelevan suorituskyvyn suhteen? Kyllä ehdottomasti. Mutta onko meillä sääntöjä tällä hetkellä? Ei oikeastaan.

🔥 Empfohlen:  WordPressin nopeuden optimointipalvelu – Top 5 -vertailu

Teemat ovat käyneet läpi hieman muutosta ytimen mukana, koska olemme tarjonneet uusia toimintoja. Ja yritämme järjestää uudelleen, onko sinulla toimintoja vai vain visuaalisia esityksiä teemoissa. Kun tämä etenee, meidän on luultavasti edettävä joillakin tavoilla, joilla ohjaamme kaikkia osallistujia.

Tämä pätee laajennuksiin, samoin kuin laajennusten ominaisuuksiin, joten ne ovat tavallaan muuttuneet sen mukaan, miten ydin pystyy tukemaan niitä, sillä on järkevää, että meillä on oltava jonkinlaisia ​​päivitettyjä ohjeita. Mutta tällä hetkellä kukaan ei keskustele niistä, koska he yrittävät edelleen selvittää, kuinka saada kaikki toimimaan hyvin Gutenbergin kanssa.

Aiotteko ottaa käyttöön merkkejä, kuten “WordPress Certified?” Kuten Googlen sertifioidut yhteistyökumppanit, mutta sertifioidut WordPress-kehittäjät. Kuten tiimikehittäjät voivat saada ne läpäisemällä testin tai haastattelun WordPress-ydintiimin kanssa saadakseen kyseiset sivut, ja aina kun ne ovat kehittymässä, heillä on kyseiset merkit paikoillaan, jotta kaikki tietävät, että näillä tiimeillä on WordPress-ydintiimin kaltaisia ​​taitoja.

Chomphosy: ”On mielenkiintoista, että kysyt, koska sertifiointeja koskevia kysymyksiä nousee yhteisössä juuri nyt. Olen käynyt niin monta keskustelua osallistujien kanssa tässä WordCampissa. Se on kaikkien mielessä.

Historiallisesti emme ole koskaan tarjonneet mitään sertifikaatteja. Sen logistiikka on vaikeaa. Meillä olevaa dokumentaatiota ei ole aina helppo pitää ajan tasalla. Siinä oli joitain logistisia esteitä; Avoimeen lähdekoodiin ja sertifiointeihin liittyi joitain filosofisia kysymyksiä ja sitä, mitä se tarkoittaisi sille, kuinka voisimme auttaa yhteisöämme pysymään yhdessä toistensa kanssa oppimisen ja sisällönhallintajärjestelmän parantamisen kautta.

Keskustelu on palannut, koska olemme alkaneet tarjota koulutusta kautta oppia.wordpress.org. On yhä enemmän totta, että voit saada paljon tarvitsemaasi tietoa WordPress CMS:n käytöstä paitsi kirjallisen dokumentaation kautta, myös nyt myös työpajojen ja sosiaalisten oppimistilojen kautta.

Kun tarjoamme sitä enemmän, [there’s] Kysymys siitä, kuinka voimme antaa viitteitä siitä, että ihmiset kävivät läpi nuo työpajat ja kävivät läpi nuo koulutukset ja onnistuivat niissä. Joten se on uusi vanha kysymys takaisin pöydälle.”

Uudelleenohjauslaajennus on asennettu yli 2 miljoonalle verkkosivustolle. On selvää, että sille on tarvetta, joten onko mahdollista, että integroit ytimeen laajennuksen kaltaisen uudelleenohjaustoiminnon? Ja jos ei, miksi ei? Onko se vastoin WP:n tavoitetta pitää se yksinkertaisena kaikkien käytettävissä?

Chomphosy: “En usko, että paremmat alkuperäiset ominaisuudet ja toiminnallisuus tekevät WordPressistä vaikeaa käyttää. Sen ei pitäisi, ja jos on, meidän ei pitäisi laittaa sitä sinne. Mutta tällä hetkellä asiasta ei keskustella.

On olemassa ominaisuuslaajennuksen ehdotusprosessi, jossa ihmiset voivat sanoa, että tätä laajennusta käytetään periaatteessa kaikkialla; Haluaisimme ehdottaa, että löydämme tavan sisällyttää se ytimeen. Kukaan ei ole ottanut sitä esille. Kukaan ei ole tuonut sitä pöytään.

Juttelin siitä eilen suoritustyöryhmän kanssa. Ei kyseisestä laajennuksesta, vaan ominaisuuslaajennuksen hyväksymisprosessista. Asiaa koskeva dokumentaatio kaipaa päivitystä, mutta se on varmasti asia, jonka olemme aina tehneet WordPress-projektissa, ja se olisi ensimmäinen askel sellaisen sisällyttämisessä ytimeen.”

Johtopäätös

Toivomme, että olet nauttinut näistä näkemyksistä WordPressin nykyisistä ja tulevista suunnitelmista. Muista, että WordPress-projekti kehittyy jatkuvasti käyttäjien panoksen perusteella. Olla varma oppia lisää monista tavoista, joilla voit osallistua WordPress-yhteisöön ja antaa sille takaisin.

Jos haluat lisätietoja WordCamp Porton WordPressistä, älä missaa haastatteluamme Ivan Popovin kanssa Vipe Studiosta Headless WordPress SEO:sta.


Table of Contents