Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Yandex varoittaa, että velka voi vaikuttaa kykyyn jatkaa toimintaansa

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Yandex varoittaa, että velka voi vaikuttaa kykyyn jatkaa toimintaansa

Venäjän suurin hakukone Yandex antoi 3.3.2022 varoituksen, jonka mukaan on olemassa kaksi mahdollista skenaariota, jotka voivat uhata toiminnan jatkamista. Yandex ilmoitti, että se voisi toimia useita kuukausia, jos jompikumpi näistä skenaarioista vältetään.

Yandex ilmoitti, että nykyinen datakeskus- ja teknologiakapasiteetti mahdollistavat sen jatkamisen vähintään vuoden ja jopa puolitoista vuotta.

Mutta tämän lausunnon ehtona oli toimitusten keskeytyminen, mikä Yandexin mukaan voisi vaikuttaa negatiivisesti toimintaan.

“Jos laitteiston, ohjelmiston tai muun liiketoiminnassamme tai tarjonnassamme käytetyn teknologian toimitukset keskeytetään pitkään, jos emme pysty varmistamaan vaihtoehtoisia lähteitä, toimintamme voi ajan myötä vaikuttaa olennaisesti.”

Yandex hakukone

Yandex on Venäjän suosituin hakukone, jolla on käyttäjien vierailuja raportoitu olevan jopa yli 60 %.

Yandex on myös joidenkin mittausten mukaan maailman 8. suosituin verkkosivusto, ennen TikTokia, Netflixiä, Redditiä ja Amazonia, mikä antaa käsityksen Yandexin mittakaavasta ja tärkeydestä.

Talouspakotteiden vaikutus Yandexiin?

Yandexin lausunto osoitti, että mikään taloudellisista pakotteista ei kohdistu Yandexiin tai mihinkään sen tytäryhtiöihin, johtoon, johtajiin tai pääosakkeenomistajiin. Tämä tarkoittaa, että tällä hetkellä sanktioilla ei ole suoraa vaikutusta Yandexiin.

Siitä huolimatta Yandex varoitti, että talouden jatkuvalla laskusuhdanteella voi olla negatiivinen vaikutus tulokseen.

“Kaikella Venäjän pitkittyneellä talouden taantumalla, joka johtuu sanktioista, ruplan heikkenemisestä tai negatiivisesta kuluttajan tunteesta, voi olla olennaisen haitallinen vaikutus tulokseemme.”

Ohjauksen kaappaamisen uhka

Tiedotteessa todettiin, että se on tietoinen huhuista, joiden mukaan Venäjän hallitus voisi kaapata määräysvallan yksityisissä yrityksissä. Yandex sanoi, että koska suurin osa sen toiminnoista ja varoista sijaitsee Venäjällä, tällaisella siirrolla voi olla negatiivinen vaikutus sen arvoon.

“…kaikilla sellaisilla toimilla olisi olennaisen haitallinen vaikutus koko Yandex-konsernin arvoon.”

🔥 Empfohlen:  Jälleenmyyjän pienyritysten kestävyys

Velat uhkaavat Yandexin tulevaisuutta

Yandex ilmoitti, että sillä on euromääräisiä käteisvaroja 615 miljoonan dollarin arvosta, 370 miljoonan dollarin arvosta Venäjän ulkopuolella.

Yandex totesi, että sen vuonna 2025 erääntyvän vaihtovelkakirjalainan sääntöjen mukaan, joiden pääoma on tällä hetkellä 1,25 miljardia dollaria, Yandex on velvollinen ilmoittamaan näiden velkakirjojen haltijoille heidän oikeudestaan ​​lunastaa lainat, jos NASDAQ keskeyttää kaupankäynnin heidän A-sarjan osakkeilla yli yli viisi kaupankäyntipäivää

Lausunto paljasti, että Yandexillä ei ole resursseja maksaa velkaa takaisin. Se totesi lisäksi, että vaikka se pystyisi maksamaan takaisin merkittävän osan näistä seteleistä, sen olisi silti turvattava rahoitus voidakseen jatkaa toimintaansa.

Yandex ilmoitti etsivänsä tapoja pysyä pinnalla:

“Suoritamme parhaillaan valmiussuunnittelua selvittääksemme, mihin toimiin ryhdymme tässä suhteessa ja mitä muita rahoituslähteitä meillä olisi käytettävissämme, mikäli tämä lunastusoikeus laukeaa.”

Yandex varoitus

Yandex ilmoitti toimivansa tällä hetkellä normaalisti, mutta varoitti, että se ei voi tarjota takeita pitkittyneen talouden taantuman varalta.

Lainaus

Lue Yandexin lausunto

Yandex tarjoaa päivityksen nykyisen kehityksen vaikutuksista