Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Yksinomainen elinkeinonharjoittaja vs. LLC – kumpi sinun pitäisi valita?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Yksinomainen elinkeinonharjoittaja vs. LLC – kumpi sinun pitäisi valita?

Kun yrityksen omistaja haluaa valita liiketoimintarakenteen, hän tavallisesti harkitsee taistelua yksityisen yrityksen ja osakeyhtiön (LLC) välillä. Kuten kaksi MMA-taistelijaa, jotka asettuvat kahdeksankulmioon, yksityisyrityksellä ja osakeyhtiöllä, molemmilla on paikkansa yritysmaailmassa.

UpFlip auttaa sinua ymmärtämään yksityisen yrityksen yhtäläisyyksiä ja eroja LLC:hen verrattuna. Selitämme, mitä yritysten omistajien tulee ottaa huomioon valitessaan liiketoimintarakennetta toiseen, missä LLC:t ovat parhaita, mitkä yksityiset yritykset menestyvät parhaiten ja mitä niillä on yhteistä.

Tutkimme myös prosessia, jolla yksityinen elinkeinonharjoittaja muutetaan LLC:ksi, jos sinun on muutettava liiketoimintarakennetta. Valmistaudu taisteluun yksityisyrittäjä vs. LLC!

Mitä yrittäjän tulee ottaa huomioon ennen kuin hän valitsee LLC:n yksityisen yrityksen sijaan?

On olemassa useita näkökohtia, kun yrityksen omistaja valitsee osakeyhtiön ja yksityisen elinkeinonharjoittajan välillä. Jotkut tärkeimmistä näkökohdista ovat:

 • Henkilökohtaisen omaisuuden oikeudellinen suoja
 • LLC:n perustaminen tai yrityksen rekisteröiminen yksityisyritykseksi
 • Yritystulojen käsittely

LLC vs. yksityinen elinkeinonharjoittaja: henkilökohtaisen omaisuuden oikeudellinen suoja

Henkilökohtaisen omaisuuden oikeudellinen suoja on numero yksi syy, miksi useimmat ihmiset ehdottavat LLC:n perustamista yksityisen yrityksen päälle. Oikein ajettaessa yhden jäsenen LLC suojaa sekä pienyrityksen omistajaa että heidän yritystään tavoilla, joita yksittäinen elinkeinonharjoittaja ei voi.

Ennen kuin jatkan, tämä ei ole oikeudellinen neuvo. Suosittelen keskustelemaan asianajajan kanssa, jotta voit luoda ja johtaa LLC:tä tavalla, joka takaa nämä edut. Vastuuturva toimii seuraavilla tavoilla:

 • Kun johdat LLC:tä oikein, yrityksesi omaisuutta ei voida ottaa mukaan, kun tuomioistuin harkitsee henkilökohtaista omaisuuttasi, mutta tulot ja voitot voivat olla, jos niitä johdetaan läpikulkuyksikkönä.
 • Kun LLC:tä pyöritetään oikein, vastuusuoja estää henkilökohtaisten varojesi sisällyttämisen siihen, kun tuomioistuin harkitsee yrityksesi omaisuutta, kunhan et ollut henkilökohtaisesti vastuussa käyttäytymisestä, joka aiheutti oikeuden tuomion.
 • Yrityksen ja mahdolliset henkilökohtaiset velat erotetaan toisistaan, jos noudatat vastuusuojan vaatimuksia.

Oikeussuoja toteutuu, koska liiketoimintarakenne luo vastuusuojan, kunhan tiettyjä sääntöjä noudatetaan. Pienyritysten omistajien tulee olla tietoisia seuraavista käytännöistä, kun he hakevat oikeussuojaa LLC:n kautta:

 • Henkilö- ja yrityspankkitoiminnan tulee olla erillisillä tileillä.
 • Jos teet henkilökohtaisesti jotain liiketoiminnan yhteydessä, LLC ei tarjoa henkilökohtaista vastuusuojaa.
 • Henkilökohtainen vastuusuoja estää joutumasta henkilökohtaisesti vastuuseen kaikista veloista yritysvelkojalle.
 • Yhden jäsenen LLC voi tarjota paremman suojan, kun se päättää noudattaa C-Corp-vaatimuksia täyttämällä lomakkeen 8832 ja noudattamalla yhtiölakia.
 • On vakuutus, joka voi lisätä LLC-yhtiöiden henkilökohtaista vastuusuojaa tappioita vastaan.

Voit myös ylläpitää monijäsenistä LLC:tä käyttämällä verotunnusta kumppanuuksille tai yhteisölle.

Henkilökohtaisen vastuun suojasta on valtavasti hyötyä, mutta joissakin tilanteissa se ei välttämättä ole yhtä arvokasta. Jos yrityksen omistajalla tai yrityskokonaisuudella ei ole merkittävää omaisuutta tai velkaa, erillisen yrityskokonaisuuden perustaminen voi vain aiheuttaa pienyrittäjille ylimääräistä työtä ja kustannuksia. Jos kuulut tähän luokkaan ja harjoitat vähäriskistä yritystä ilman työntekijöitä, yksittäinen yritys voi olla parempi.

🔥 Empfohlen:  14 mobiilioptimoinnin parasta käytäntöä, jotka sinun tulee tietää

Tätä osiota tarkasteltaessa LLC voittaa!

Katsotaanpa eroja LLC:n ja yksityisen yrityksen perustamisessa.

LLC vs. yksityinen elinkeinonharjoittaja: perustaminen

LLC:n ja yksityisen yrityksen perustaminen on olennaisesti erilaista. Katsotaanpa, mitä vaatimuksia kullekin on, jotta voimme ymmärtää erot ja yhtäläisyydet.

Yksityisen yrityksen perustaminen

Yksityinen elinkeinonharjoittaja on rekisteröity osavaltioon, ja se vaatii paperityötä “liiketoiminnan harjoittamiseksi…” (DBA) kuvitteellisella nimellä, jos haluat harjoittaa yritystä jollain muulla kuin etunimelläsi. Tarvitset myös kaikki osavaltion ja paikalliset toimiluvat, veroluvat ja työnantajan tunnusnumeron (EIN), jos haluat palkata työntekijöitä.

Jotkut osavaltiot tarjoavat yksityisiä yrityksiä ilmaiseksi, kunhan ansaitset alle tietyn summan. Kun yritän vain testata vettä pellolla, rekisteröidyn NV-yksityisyritykseksi käyttämällä NVSOS.gov-sivuston poikkeusta:

Luonnollinen henkilö, joka harjoittaa yritystä kotoa käsin Nevada Administrative Coden luvussa 76 määritellyllä tavalla ja jonka nettotulo tästä yrityksestä on enintään 66 % NRS:n mukaisesti edellisen kalenterivuoden keskimääräisestä vuosipalkasta. Luku 612 ja pyöristetty lähimpään sataan dollariin. Keskimääräinen vuosipalkka vaihtelee yleensä vuosittain. Nevadan keskimääräisen palkan saamiseksi siirry kohtaan Taxable Wage Base.

Jos haluat olla yksityinen elinkeinonharjoittaja, tarkista, tarjoaako osavaltiosi tämän vaihtoehdon yksityisille yrittäjille.

Katsotaanpa, miten LLC-muodostelma eroaa yksityisyrittäjämuodostelmasta.

LLC:n perustaminen

LLC:llä on useita tärkeimpiä eroja sen muodostamisessa, mukaan lukien:

 • Arkistointikulut
 • Jatkuvat maksut
 • Käyttösopimus
 • Järjestäytymissäännöt
 • Täytyy olla EIN
 • Ei tarvitse DBA:ta, ellei se toimi jollain muulla kuin LLC-nimellä.

Tarkastelemme ilmoituskustannuksia, käyttösopimusta ja yhtiöjärjestystä, koska ne ovat ainutlaatuisia LLC:lle.

Ilmoituskulut ja juoksevat maksut

LLC:n on myös rekisteröidyttävä valtiosihteeriin, mutta se vaatii erilaisia ​​​​hakemuksia. Tämä vaatii yleensä valtion tason maksun. Yksikään niistä ei ole yli 500 dollaria ja suurin osa alle 300 dollaria, mutta joudut myös maksamaan jatkuvat maksut, jotka vaihtelevat 0 dollarista 500 dollariin vuodessa. Paras, josta joudut maksamaan jatkuvat maksut, on Pennsylvania, 70 dollaria 10 vuoden välein.

Käyttösopimus

Toimintasopimus on yksi LLC:ltä vaadittavista asiakirjoista, jota yksityinen elinkeinonharjoittaja ei vaadi. Käyttösopimus sisältää:

 • Luomisen päivämäärä
 • Sijainti
 • Omistajat ja prosentit
 • Hallinto- ja äänestysintressit
 • Investointi liiketoimintaan
 • Kuinka voitot, tappiot ja varat jaetaan
 • Jäsenmuutosten käsittely on tärkeää yhden jäsenen LLC:lle, koska he saattavat haluta siirtää sen eteenpäin kuollessaan
 • Kuinka yritys puretaan, jos se halutaan sulkea
 • Ja kaikkea muuta valtiosi vaatimaa

Tämä asiakirja on allekirjoitettava ja notaarin vahvistama, jotta se on laillinen. Katsotaanpa seuraavaksi yhtiöjärjestystä.

Järjestösäännöt

Yhtiöjärjestys on hyvin samanlainen kuin toimintasopimus, mutta se on toimitettava valtiosihteerille. Ne sisältävät:

 1. Yrityksen nimi
 2. Yrityksen kuvaus
 3. Postitusosoite
 4. Rekisteröidyn (tai lakisääteisen) edustajan nimi ja osoite
 5. Tietoja yritysten omistajista, johtajista ja toimihenkilöistä
🔥 Empfohlen:  Pitäisikö sinun käyttää liiketoimintastrategiavalmentajaa? (Mitä he tekevät + kuinka löytää omasi)

Yleisin syy näiden hylkäämiseen on se, että he käyttävät nimeä, joka on jo otettu.

Yksityinen yritys voittaa kierroksen muodostumisen yhteydessä, mutta kierroksia on vielä paljon jäljellä. Katsotaan seuraavaksi veroja.

LLC vs. yksityinen elinkeinonharjoittaja: verot

Sekä yksityiset elinkeinonharjoittajat että osakeyhtiöt voivat maksaa tuloveroa henkilökohtaisesta veroilmoituksesta, koska molemmat ovat oletusarvoisesti tuloja. Yksittäisten elinkeinonharjoittajien ja osakeyhtiöiden, jotka toimivat läpikulkuyhteisönä, on myös maksettava yrittäjyysveroa, joka on 15,3 %, joka jakautuu 12,4 %:iin sosiaaliturvan osalta ja 2,9 %:n Medicaressa.

LLC:t voivat myös noudattaa yhtiöiden verolakia, jos jäseniä on kaksi tai useampi. Nämä ovat samanlaisia ​​kuin yhden jäsenen LLC, koska heidän on silti maksettava itsenäisen ammatinharjoittajien veroja ja toimitettava vain henkilökohtainen veroilmoitus Internal Revenue Service -palveluun. Toisin kuin yksityinen elinkeinonharjoittaja, LLC voi myös ilmoittautua C Corporationiksi tai S Corporationiksi täyttämällä asianmukaiset asiakirjat. Lue LLC:t IRS-verkkosivustolta saadaksesi lisätietoja niiden verokohtelusta.

Lisäksi pass-through LLC:t voivat vähentää 20% nettotuloista ennen verotusta, kun taas yksityisellä yrittäjällä ei ole tätä mahdollisuutta.

Kaikille, jotka ihmettelevät “maksaavatko LLC:t enemmän veroja kuin yksityisyritykset?”

Vastauksen pitäisi olla ei. LLC:n etu verotusnäkökulmasta on kyky valita, onko hakemuksen jättäminen yksityisen elinkeinonharjoittajan vai yrityksen kannalta parasta yrityksen omistajalle. Tämä tarkoittaa, että sinun pitäisi pystyä löytämään tapa maksaa vähemmän veroja.

Tämä kierros menee LLC:lle heidän monipuolisten vaihtoehtojensa vuoksi verojen maksamisessa. Vältä veroja, kuten Floyd Mayweatherin väistäminen lyöntejä. Valmistaudu seuraavaan kierrokseen, liiketuloihin.

LLC vs. yksityinen elinkeinonharjoittaja: Yritystulot

Yritystuloa käsitellään yksityisen elinkeinonharjoittajan henkilökohtaisena tulona, ​​mutta LLC:tä voidaan käsitellä joko henkilökohtaisena tulona tai yritystulona ja yrityksen omistaja työntekijänä.

Erolla voi olla merkitystä useilla tavoilla:

 • Yksityisen elinkeinonharjoittajan on vaadittava tuloja, jos niitä ei käytetä kuluihin kyseisenä vuonna, kun taas yhtiönä ilmoittava LLC voi pitää voitot ja maksaa vain 21 prosentin verokannan yhtiöille. Tämä tekee tulojen uudelleensijoittamisesta helpompaa kuin yksityisen elinkeinonharjoittajan.
 • Osakeyhtiö voi maksaa omistajilleen osinkoa, mikä voi aiheuttaa edullisemman veroseurauksen. Yksityinen elinkeinonharjoittaja ei voi.
 • Osakeyhtiö voi lainata rahaa omistajiltaan kohtuulliseen markkinahintaan, kun taas yksityinen elinkeinonharjoittaja ei. Tämän avulla voit saada tuottoa sijoituksellesi, kunnes se on maksettu, mikä on henkilön korkotuloa ja LLC:n liiketoimintakuluja. Kun LLC maksaa sijoittajalle, alkuperäistä pääomaa ei veroteta.

LLC:llä on ehdottomasti etuja, joita yksityisyrityksellä ei ole yritystulojen suhteen. Tämä tarkoittaa, että LLC:t ottavat tämän kierroksen.

Yksinomainen yrittäjä vs. LLC: Franchise Tax

Franchising-vero maksaa oikeudesta harjoittaa liiketoimintaa osavaltiossa. Osavaltioilla on erilaiset franchising-verovaatimukset. Paras tapa saada selville osavaltiosi vaatimukset on keskustella paikallisen pienyrityshallinnon kanssa. Löydät paikalliset toimistot osoitteesta sba.gov.

Kirjoitushetkellä seuraavissa osavaltioissa on franchising-vero: Alabama, Arkansas, Kalifornia, Delaware, Georgia, Illinois, Louisiana, Mississippi, New York, Pohjois-Carolina, Oklahoma, Tennessee ja Texas. Lisäksi Washington DC:ssä on franchising-vero.

Tämä ei koske yksinyrittäjiä, joten he voittivat tämän kierroksen.

LLC vs. Yksinomainen elinkeinonharjoittaja: Toiminta

Yksityisyritykset on sidottu suoraan omistajan henkilökohtaiseen veroilmoitukseen ja omistajan tulee olla mukana yrityksen toiminnassa. Toiminta päättyy myös, kun yksityinen elinkeinonharjoittaja kuolee.

Sillä välin, jos oma yrityksesi on LLC, voit määrittää johtajan LLC-toimintasopimuksessa ja kerätä voitot. Kun toimitat yhtiöjärjestyksen ja toimintasopimuksen, sinun on määritettävä, miten omistusoikeus siirretään, jotta LLC voi selviytyä omistajan kuolemasta.

Kumpi on parempi LLC vai yksityinen elinkeinonharjoittaja? LLC:n ja yksityisen yrityksen edut voittavat tässä.

Vaatimustenmukaisuus

Kun mietit LLC:n ja yksityisen yrityksen etuja, vaatimustenmukaisuus ei ole yksi niistä. Yksinyrittäjät eivät tarvitse erillistä pankkitiliä uudelle yritykselle, eikä pienyritysten tarvitse päivittää yksityisen yrityksen muodollista liiketoimintarakennetta.

Jos omistat jo yrityksen yksityisyrittäjänä, sinun ei tarvitse rekisteröityä uuteen yritykseen, koska molemmat yritykset ovat sidoksissa omistajan henkilökohtaisiin varoihin. Tämä tekee uusien ideoiden kokeilemisesta todella helppoa.

Yksijäsenisillä LLC:illä on tiukemmat vaatimustenmukaisuusvaatimukset LLC:n omistajalle, koska niillä on oltava erillinen yrityspankkitili, yrityksen velat on pidettävä erillään, liiketoiminnan kulut erillään ja yritysten luottopisteet. Pienillä yrityksillä on myös enemmän ilmoitusvaatimuksia kuin yksityisillä yrittäjillä.

Vaatimustenmukaisuus on merkittävä ero LLC:n ja yksittäisten yritysten välillä. Tässä kategoriassa yksityisyritykset vievät voiton.

Se on solmio LLC:n ja yksityisten yritysten välillä

Verrattuaan LLC:n ja yksityisen yrityksen välisiä eroja, päädymme tasan 4–4. Viime kädessä ihmiset valitsevat LLC:t asettaakseen suojan esteen itsensä ja yritysvastuunsa välille, mutta he maksavat tästä vastuusta ylimääräisinä noudattamis- ja ilmoitusmaksuina.

Lisäksi LLC-yritykset voivat tarjota mahdollisia veroetuja, jotka voivat olla kiinnostavia, kun saavutat pisteen, jossa verotettavat seurauksesi ovat yli 25%. Voit vaihtaa LLC:ksi myöhemmin, jos haluat aloittaa ensin yksinyrittäjänä

Minkä tahansa valitsetkin, muista ottaa huomioon tavoitteesi ja toimialasi ennen päätöksen tekemistä. Mitä yritysrakennetta käytät yrityksen perustamiseen tai pyörittämiseen?

Jakaminen on välittämistä!