Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Yli 100 000 ChatGPT-tilin kirjautumistietoa on vuotanut

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Yli 100 000 ChatGPT-tilin kirjautumistietoa on vuotanut

Aikakaudella, jolloin teknologialla on yhä tärkeämpi rooli, verkkoturvallisuuden varmistamisesta on tullut ensiarvoisen tärkeä kysymys internetin käyttäjille kaikkialla maailmassa. ChatGPT, OpenAI AI -pohjainen chatbot, on yksi alusta, jonka suosio on kasvanut. ChatGPT:n turvallisuus on kuitenkin joutunut tarkastelun kohteeksi, ja käyttäjätilien mahdollinen vaarantuminen on herättänyt huolta.

Nopeita faktoja:

  • Yli 100 000 ChatGPT-käyttäjätunnusta vaarantui ja niillä vaihdettiin pimeässä verkossa.
  • Tietovarastajien lokit paljastavat 26 802 vaarantuneen ChatGPT-tilin huipun toukokuussa 2023.
  • Raccoon, Vidar ja RedLine ovat tärkeimpiä tietomurtoja, jotka ovat vastuussa tietomurroista.

Järkyttävässä kehityksessä OpenAI:n ChatGPT-alustan yli 100 000 käyttäjätunnusta on vaarantunut ja vaihdettu laittomilla pimeän verkon markkinapaikoilla. raportti kyberturvallisuusyritys Group-IB.

Vuoto, joka tapahtui kesäkuun 2022 ja toukokuun 2023 välisenä aikana, on vaarantanut ChatGPT-käyttäjien arkaluontoiset tiedot, ja pelkästään Intian osuus on huikeat 12 632 varastettua tiliä.

Raportti paljasti, että nämä vaarantuneet tunnistetiedot löydettiin tietovarastajien lokeista, jotka asetettiin myytäväksi tietoverkkorikollisuudessa maanalaisena.

Group-IB:n havainnot paljastivat, että vaarantuneita ChatGPT-tilejä sisältävien saatavilla olevien lokien määrä saavutti huippunsa 26 802:een toukokuussa 2023, mikä osoittaa tietomurron hälyttävän laajuuden.

Aasian ja Tyynenmeren alue on tunnistettu tämän kyberrikollisuuden keskukseksi, ja viime vuoden aikana on tarjottu eniten ChatGPT-tunnuksia.

Intian rinnallamaat, kuten Pakistan, Brasilia, Vietnam, Egypti, Yhdysvallat, Ranska, Marokko, Indonesia ja Bangladesh ilmoittivat myös huomattavasta määrästä vaarantuneita tilejä.

Tietovarkaimet kohdistavat OpenAI ChatGPT -käyttäjiin

Group-IB:n analyysi paljasti lisäksi, että suurin osa näistä tietomurroista johtui kolmesta pahamaineisesta tietovarkaudesta: Raccoon, Vidar ja RedLine.

Raccoon oli vastuussa huikeiden 78 348 ChatGPT-tilin vaarantamisesta, jota seurasivat Vidar 12 984:llä ja RedLine 6 773:lla.

Tietovarastajat ovat saavuttaneet suosiota kyberrikollisten keskuudessa, koska ne pystyvät kaappaamaan arkaluontoisia tietoja, kuten salasanoja, evästeitä, luottokortteja ja kryptovaluuttalompakkolaajennuksia, verkkoselaimista.

🔥 Empfohlen:  Yli 15 parasta digitaalista markkinointitoimistoa Yhdysvalloissa vuonna 2023

Näillä varastetuilla tunnistetiedoilla käydään aktiivisesti kauppaa pimeässä verkkokaupassa, mikä tarjoaa portin jatkohyökkäyksien käynnistämiseen hankittujen tietojen avulla.

ChatGPT, jota yritykset käyttävät laajalti, muodostaa merkittävän riskin, jos tilitiedot joutuvat vääriin käsiin. “Työntekijät syöttävät luokiteltuja kirjeitä tai käyttävät bottia optimoidakseen omaa koodia.

Koska ChatGPT:n vakiokokoonpano säilyttää kaikki keskustelut, tämä voi vahingossa tarjota arkaluontoisia tiedustelutietoja uhkatoimijoille, jos he saavat tilitiedot”, varoitti Dmitri Shestakov, Group-IB:n uhkatiedustelun johtaja.

Suojatakseen tilin haltuunottohyökkäyksiä käyttäjiä kehotetaan noudattamaan salasanahygienian parhaita käytäntöjä ja turvaamaan tilinsä kaksivaiheisella todennuksella (2FA).

Tämä rikkomus tapahtuu keskellä jatkuvaa haittaohjelmakampanjaa, joka hyödyntää väärennettyjä OnlyFans-sivuja ja aikuisille suunnattua sisältöä houkuttelemaan toimittamaan etäkäyttöisen troijalaisen ja tietovarastajan, joka tunnetaan nimellä DCRat (tai DarkCrystal RAT), joka on muunneltu versio pahamaineisesta AsyncRATista.

OpenAI ei ole vielä antanut lausuntoa rikkomuksesta, mikä jättää ChatGPT:n käyttäjät huolestuneiksi tiliensä turvallisuudesta ja arkaluonteisten tietojen mahdollisesta paljastumisesta.

Tapaus on jyrkkä muistutus sekä yksityishenkilöille että organisaatioille pysyä valppaina ja ryhtyä ennakoiviin toimiin verkkotiliensä suojaamiseksi.