Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

YouTube-algoritmi Demystified: 5 vinkkiä tavoittavuuden ja sitoutumisen parantamiseen

Seuraava artikkeli auttaa sinua: YouTube-algoritmi Demystified: 5 vinkkiä tavoittavuuden ja sitoutumisen parantamiseen

Alustan syntymästä lähtien YouTuben algoritmin sisäinen toiminta on ollut mysteeri sisällöntuottajille. Monet uurastavat tuntikausia yrittääkseen selvittää taikakaavan videon suorituskyvyn maksimoimiseksi ja mahdollisesti jopa yhdessä yössä virukselliseksi sensaatioksi.

Mutta on hyviä uutisia: se ei ole täydellinen mysteeri. YouTuben insinöörit ja tuotepäälliköt ovat julkaisseet vuosien varrella useita tietoja valaisekseen hieman. Nämä tiedot auttavat selittämään heidän tavoitteitaan sekä YouTuben ajattelutapaa suunniteltaessa alustaa, joka tarjoaa tietoa ja viihdettä sitä etsiville.

Joten mikä on sopimus? Tässä artikkelissa kerromme YouTube-algoritmin toiminnan perusteista sekä useita vinkkejä, joita voit alkaa käyttää jo tänään päästäksesi yhä lähemmäksi virustilannetta.

Mikä on YouTube-algoritmi?

YouTube-algoritmi on pohjimmiltaan tekoälyyn perustuva sääntöjen ja tietojen joukko. Se toimii jatkuvasti taustalla, kerää miljardeja tietopisteitä ja käyttää sitten suunnittelijoiden luomia sääntöjä selvittääkseen, mitä videoita millekin käyttäjille näyttää.

Algoritmin perustarkoituksena on yrittää arvata, mitä YouTube-käyttäjä etsii kirjoittaessaan kyselyn hakukoneeseen, sekä mitä videoita hän saattaa haluta katsoa seuraavaksi.

→ Aloita verkkoliiketoimintasi Shopifyn avulla napsauttamalla tätä

Algoritmi määrittää tämän tietopisteiden, kuten itse videoiden, kommenttien, tekstitietojen, kuten videon kuvauksen, ja sen perusteella, miten eri käyttäjät käyttävät alustaa ja sitoutuvat videosisältöön. Sitten se luokittelee YouTube-videot parhaan osuvuuden ja käyttäjien tyytyväisyyden maksimoimiseksi.

Miten YouTube-algoritmi toimii vuonna 2023?

YouTube-algoritmi on kokenut merkittäviä muutoksia sen perustamisen jälkeen. Aluksi YouTube luotti siihen, mitä videoita käyttäjät napsautivat päättäessään, mitä sisältöä suositellaan. Tämä johti kuitenkin joukkoon clickbait-y-otsikoita, jotka vaikuttivat negatiivisesti katsojan käsitykseen ja kokemukseen.

Vuonna 2012 YouTube siirtyi katseluajan optimointiin. Tämä tarkoitti, että videosuositukset perustuivat siihen, kuinka kauan käyttäjät katsoivat tiettyjä videoita tai kanavia. Tätä pidettiin vertailukohtana kolmen vuoden ajan, mutta sitten YouTube löysi paremman tavan parantaa katsojakokemusta.

Vuodesta 2015 lähtien YouTube on optimoinut katsojien tyytyväisyyttä. Tämä saavutetaan kartoittamalla käyttäjiä reaaliajassa, kun he kuluttavat sisältöä, keräämällä tietoja heidän tyytyväisyytensä tasosta ja käyttämällä näitä tietoja suositusmoottorilleen.

🔥 Empfohlen:  Kuinka muuttaa määrää ilman, että napsautat päivityspainiketta Magento 2:n Mini Cartissa

Mutta miten YouTube määrittää, mikä sisältö tyydyttää eniten käyttäjiään? Tässä on joitain tekijöitä, jotka tulevat peliin:

 • Napsautussuhde. Tämä mittaa todennäköisyyttä, että käyttäjä napsauttaa videota nähtyään sen.
 • Katseluaika. Tämä on kokonaisaika, jonka käyttäjät katselevat tiettyä videota tai kanavaa.
 • Videoiden määrä, joita käyttäjä on katsonut tietystä kanavasta.
 • Käyttäjän hakuhistoria.
 • Käyttäjän katseluhistorian äskettäisyys.
 • Käyttäjän demografiset tiedot ja sijainti.
 • Tykkäämiset, ei-tykkäykset ja jaot (näitä mittareita käytetään käyttäjien sitoutumisen mittaamiseen tiettyihin videoihin)
 • Ei kiinnostunut klikkauksista (YouTube seuraa, kun käyttäjät napsauttavat Ei kiinnosta -painiketta videoissa)
 • Kyselypalaute (YouTube lähettää miljoonia kyselyitä joka kuukausi ja pyytää käyttäjiä antamaan palautetta tietyistä videoista)

Näistä tekijöistä sisällöntuottajat voivat suoraan vaikuttaa vain kolmeen viimeiseen. Loput ovat riippuvaisia ​​ulkoisista tekijöistä, jotka eivät ole heidän hallinnassaan.

Miten YouTube määrittää algoritmin

YouTubessa on kaksi paikkaa, joissa voit nähdä ehdotettuja videoita, YouTube-etusivu ja ehdotettu videosyöte. Näin YouTube luokittelee videot kussakin näistä paikoista.

Kotisivu. Tällä sivulla YouTube-algoritmi pyrkii tarjoamaan kullekin käyttäjälle osuvimmat videoehdotukset. Se tarkastelee videoiden suorituskykyä, katseluhistoriaa ja yleisön erityisiä katselutottumuksia määrittääkseen, mitkä videot näytetään.

Ehdotettu video. Tämä osio näkyy oikeanpuoleisessa sivupalkissa parhaillaan katsomasi videon vieressä. Algoritmi tarkastelee katseluhistoriaasi istunnon aikana ja antaa suosituksia sen perusteella, mitä se uskoo sinun katsovan seuraavaksi.

5 tapaa parantaa kattavuuttasi YouTubessa

Nyt kun ymmärrät algoritmin toiminnan perusteet, katsotaanpa tapoja, joilla voit käyttää sitä hyödyksesi ja saada lisää toimintaa kanavallesi.

1. Pidä brändisi johdonmukaisena

Kanavasi tulee olla johdonmukaisuuden majakka: YouTuben käyttäjien tulee tietää, minkä tyyppistä sisältöä he odottavat, kun he näkevät uuden videon ilmoituksen. Bonuspisteitä, jos he pystyvät tunnistamaan videosi YouTube-pikkukuviesi värien, fonttien ja kuvien perusteella (käsittelemme sitä enemmän seuraavassa vinkissä).

Otetaan esimerkiksi 5 minuutin askartelu. Tiedät tarkalleen, mitä saat – se on nimessä. Kanavalla vieraillessasi näet kauniin yhtenäisen brändäyksen: kirkkaita värejä ja hauskoja kuvituksia. Huomaat myös, että suurin osa niiden pikkukuvista on jaettu kahteen tai kolmeen sarakkeeseen tai niillä on muuten symmetrinen asettelu.

🔥 Empfohlen:  Kuinka lisätä tuote ohjelmallisesti ostoskoriin Magentossa

Lähde

2. Suunnittele napsautettavat pikkukuvat

Videoidesi nimien lisäksi YouTube-pikkukuvasi ovat yksi suurimmista tekijöistä, jotka saavat jonkun klikkaamaan YouTube-videotasi. Tässä on muutamia vinkkejä napsautussuhteen (CTR) parantamiseen ja sen osoittamiseen YouTubelle, että sisältösi on toivottavaa:

 • Lähennä toimintakuvia tai ilmeikkäitä kasvoja,
 • Lisää lyhyitä, helposti luettavia tekstinpätkiä lisätäksesi kontekstia ja herättääksesi kiinnostusta,
 • Merkitse pikkukuvasi tunnusväreillä, fonteilla, kuvilla ja jopa logollasi,
 • Kokeile valokuvauksen “kolmassääntöä”, jossa sijoitat valokuvan tärkeimmän osan kehyksen ensimmäiseen tai viimeiseen kolmannekseen sen sijaan, että se olisi keskellä.

Voit aina etsiä muita inspiraation lähteitä, kuten YouTuben trendaavat videot -välilehteä ja jopa suoratoistopalveluita Netflix ja Amazon Prime.

Lähde

3. Tee sisällöstäsi juotavaa

Koska algoritmi kiinnittää erityistä huomiota siihen, kuinka paljon aikaa YouTube-käyttäjät käyttävät sisältösi katseluun, sinun kannattaa pitää heidät koukussa ja palata takaisin hakemaan lisää. (Mutta pitikö meidän todella kertoa se sinulle?)

Tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit saada heidät katsomaan videoitasi pidempään ja olemaan tekemisissä muun YouTube-kanavasi sisällön kanssa, ennen kuin heidän huomionsa väistämättä häiritsee jotain muuta:

 • Tarjoa ehdotettuja videoita manuaalisesti muille videoillesi käyttämällä kortteja ja loppukortteja.
 • Käytä erityistä toimintakehotusta videossa tai videon kuvauksessa.
 • Liu’uta kohtauksia muista videoista ohjataksesi katsojia muuhun hauskaan ja mielenkiintoiseen sisältöön.

4. Optimoi yhdelle avainsanalle

“Avainsanojen täyttäminen” on vanhentunut tekniikka, joka ei välttämättä auta enää. Mutta avainsanoilla on silti valtava rooli algoritmissa, joka yrittää selvittää käyttäjän aikomuksia tai minkä tyyppistä sisältöä käyttäjä etsii kirjoittaessaan jotain hakukoneeseen.

Tästä syystä sinun tulee perustaa jokainen videosi yhden ensisijaisen avainsanan ja valinnaisen yhdestä kolmeen toissijaiseen avainsanaan. Jos et ole varma mistä aloittaa, TubeBuddy on loistava resurssi avainsanojen valinnassa. Se luokittelee avainsanavalintasi hyvien tekijöiden, kuten hakumäärän, kilpailukyvyn ja optimoinnin vahvuuden, perusteella.

🔥 Empfohlen:  4 Facebook-mainosten optimointivinkkiä liiketoimintasi parantamiseen

avainsanahaku YouTube-algoritmi

Lähde

5. Selvitä kilpailijasi

Kuten melkein missä tahansa liiketoiminnassa, hyödyt kilpailijoiden pitämisestä silmällä. Katso heidän YouTube-kanavansa ja tutki esimerkiksi seuraavia asioita:

 • heidän julkaisemansa sisällön tyypit
 • Heidän suosituimmat ja kiinnostavimmat videonsa
 • Heidän käyttämänsä brändielementit
 • Tapa, jolla he nimeävät ja kuvailevat videoitaan
 • Avainsanat, joille he optimoivat
 • Kaikki heidän tekemänsä sarjat tai soittolistat
 • Heidän yleisönsä sitoutumistaso tykkäysten ja kommenttien perusteella

Kun olet määrittänyt ne, sinun pitäisi pystyä poimimaan, mitkä strategiat toimivat niille ja mitkä voisivat vaatia työtä. Ja siellä ryntäät sisään: ota irti inspiraatiota heidän tekemisistään ja tee siitä entistä parempi.

Kehitä YouTube-algoritmin avulla

Yksi sisällöntuottajien suurimmista haasteista on algoritmin jatkuvasti muuttuva luonne. Jos pelaat pitkää peliä, huomaat ajoittain, että eilisen tekniikat eivät toimi yhtä hyvin tänään.

Algoritmi muuttuu ja kehittyy jatkuvasti vastatakseen YouTube-käyttäjien tarpeisiin ja toiveisiin – joten sisällöntuottajasi ykkössääntö on muuttua ja kehittyä sen mukana. Pysy ajan tasalla algoritmipäivityksistä, opi asiantuntijoilta ja kollegoiltasi ja käänny tarvittaessa. Kun pystyt säilyttämään joustavan ja kekseliäisen lähestymistavan, pystyt paremmin saavuttamaan tavoitteesi.

YouTube-algoritmien UKK

Mikä on YouTuben algoritmi?

YouTube-algoritmi on hienostunut reaaliaikainen palautesilmukka, joka on suunniteltu auttamaan sinua löytämään kiinnostuksen kohteitasi vastaavia videoita ja maksimoimaan tyytyväisyytesi. Se analysoi jatkuvasti käyttäytymistäsi alustalla räätälöidäkseen videosuosituksia juuri sinulle.

Mihin YouTube-algoritmia käytetään?

YouTube-algoritmia käytetään ensisijaisesti löytämään kullekin katsojalle oikea video ja pitämään heidät katsomassa.

Haluatko oppia lisää?