Seuraava artikkeli auttaa sinua: YouTuben algoritmi vuonna 2023: mikä muuttuu eteenpäin?
Niille, jotka rakastavat ymmärtää sosiaalisen median algoritmeja ja niitä ympäröiviä mysteereitä, meillä on aivan uusi luku oppimismatkallesi.
Jonkin sisällä tuore haastatteluRene Ritchie, YouTuben sisällöntuottajien yhteyshenkilö, ja Todd Beaupre, YouTuben kasvu- ja löytöpääjohtaja, keskustelivat perusteellisesti YouTuben algoritmin tulevaisuudesta ja sen vaikutuksista sisällöntuottajiin vuonna 2023.
Jos olet utelias tästä haastattelusta ja haluat tietää yksityiskohtaisesti, kuinka YouTuben algoritmi voi vaikuttaa sinuun ja markkinointistrategiaasi, me autamme sinua! Tässä artikkelissa selvitämme haastattelun ja tuomme esiin kohokohdat ja tärkeimmät tiedot, jotka on otettava huomioon strategiassasi eteenpäin.
Spoilerihälytys: vuoden 2023 toimenpiteet korostavat yrityksen sitoutumista tukemaan sisällöntuottajia ja taiteilijoita alustallaan. Sen uusi johtaja Neal Mohan allekirjoitti maaliskuun alussa. Katsotaanpa paremmin!
Mitä tiedämme YouTuben algoritmista tähän mennessä?
Ennen kuin käsittelemme vuonna 2023 tapahtuvia muutoksia, on tärkeää ottaa askel taaksepäin ja nähdä, mitä olemme oppineet YouTuben algoritmeista viime vuosina.
1. Napsautukset ja näkymät
Alkuvuosina, vuonna 2005 luodun jälkeen, alusta tarvitsi näkymiä vahvistaakseen itsensä vahvana videoalustana. Koska kaikki pyöri yleisön ja katselukertojen ympärillä, YouTuben ensimmäinen algoritmi suositteli videoita, jotka keräsivät eniten katselukertoja tai klikkauksia. Mitä enemmän ihmiset napsauttavat videota, sitä enemmän se näyttää myös muiden napsauttavan sitä.
Tämä kesti vuoteen 2011 asti, jolloin alusta tajusi, että tällainen suositus johti napsautussyöttinä tunnettuun käytäntöön: otsikot ja pikkukuvat valmistettiin huolellisesti houkuttelemaan napsautuksia, ilman huolta videon sisällöstä tai itse videon käyttökokemuksesta.
2. Katseluaika
Tavoitteena on ohittaa clickbait-liike, vuonna 2012 alusta alkoi ottaa huomioon videon katseluaikaa ja alustalla vietettyä kokonaisaikaa – tapa mitata videon klikkausten lisäksi myös sen merkitystä käyttäjille. Mottona oli: tee videoita, joita yleisösi haluaa katsoa, ja algoritmi palkitsee sinut.
Ongelmana oli, että alusta ei huomioinut videon kokoa tai erottanut videon katseluaikaa alustoilla vietetystä kokonaisajasta. Asiat olivat hieman hämmentäviä tekijöille, ja alusta päätti suostutella algoritmille toisen polun.
3. Tyytyväisyys
Ok – sitten oli aika kuulla yleisöstä. Sen käyttäytymisen mittaaminen ei tuottanut hyviä tuloksia, joten vuonna 2015 alusta päätti kysyä käyttäjiltä heidän tyytyväisyytensä ja kerätä tietoa suoraan lähteestä käyttäjäkyselyiden avulla.
Joten sen sijaan, että YouTube olisi suositellut muiden katsomia videoita, se alkoi suositella videoita, joita jokainen katsoja olisi halukkaampi katsomaan. Ja no, tulokset olivat aika hyviä! Vuonna 2018 70 % YouTuben katseluajasta käytettiin suositeltujen videoiden katseluun.
Kukapa voisi kuvitella, että yleisön kuunteleminen olisi loppujen lopuksi oikea tie, vai mitä?!
Ja mitä muutoksia YouTuben algoritmiin tulee eteenpäin?
Erilaisten lähestymistapojen testaamisen jälkeen tyytyväisyys ja henkilökohtaisten videoiden suositteleminen käyttäjää kohti ovat tulleet jäädäkseen. Alusta ymmärsi, että tämä oli paras tapa kannustaa viettämään aikaa videoiden parissa, ja se osoittautui parhaaksi tapaksi edetä.
Mutta mikä on muuttunut vuodesta 2015 tähän? No, koska tyytyväisyys on tästä lähtien virallisesti tärkein mittari, YouTube on kehittänyt paremmin kriteerinsä videoiden suosittelemiseksi yksilön käyttäytymisen perusteella. Sen sijaan, että jokaisen videon jälkeen olisi tehty käyttäjäkysely, kuten vuonna 2015, YouTube oppi mittaamaan tyytyväisyyttä itse.
Päättäessään, mitä videoita suositellaan, alusta analysoi, mistä videoista käyttäjä on nauttinut aiemmin, mitä aiheita tai kanavia ja mitä videoita tyypillisesti katsotaan yhdessä – videosarjan käyttäjät yleensä seuraavat.
Tämä ensimmäinen lähestymistapa on tärkeä, jotta ymmärrät, mitä videoita suositellaan seuraavaksi, mutta YouTube oppi myös jatkamaan algoritmin parantamista varmistaen, että ehdotukset sopivat hyvin – videon suosittelemisen lisäksi algoritmi analysoi, katsovatko ihmiset sitä, ja kuinka kauan. Jos ei, algoritmi oppii myös tästä käyttäjän käyttäytymisestä ollakseen itsevarmempi ensi kerralla.
Miten tämä vaikuttaa sisällöntuottajiin ja brändeihin?
Jos et ole varma, pitäisikö sinun alkaa sisällyttää videoita markkinointistrategiaasi, numerot sanovat ehdottomasti, että sinun pitäisi. Mukaan Markkinoinnin tila 2023videolla on ylivoimaisesti korkein sijoitetun pääoman tuottoprosentti kaikista mediamuodoista, 25 %.
Ja skenaariossa missä YouTube ohitti Netflixin Yhdysvaltain parhaana suoratoistoalustana, YouTuben 2,5 miljardia käyttäjää katsoa 694 000 minuuttia videota joka minuutti, ja alustan suositusjärjestelmä vastaa suurin osa näistä näkemyksistä. YouTube näyttää loistavalta alustalta, jota voit kokeilla.
Aiemmin tänä vuonna YouTuben toimitusjohtaja teki erittäin selväksi alustan sitoutumisen sisällöntuottajiin osana yrityksen prioriteettia vuodelle 2023. Videomuotoihin ja YouTubeen liittyvien hyvien lukujen lisäksi alusta saa tunnustusta myös sisällöntuotantoon sitoutuneille brändeille ja sisällöntuottajille.
Käytännössä – ja YouTuben edustajien viimeisimmän haastattelun mukaan sisällöntuottajat, jotka priorisoivat pitkäaikaisia suhteita yleisön kanssa välittömien katselukertojen sijaan, saavat upeita tuloksia vuonna 2023. Sen sijaan, että brändit ja sisällöntuottajat saisivat paljon katselukertoja yhdessä viikossa, niiden tulisi keskittyä kestävän vaikutelman luomiseen.
Ja silti haastattelun mukaan YouTube tukee myös pienempiä kanavia auttamalla niitä tunnistamaan yleisönsä. Haastattelun mukaan YouTube rakensi sisäisen tiimin seuraamaan uusien sisällöntuottajien menestystä alustalla ja auttamaan heitä antamalla oivalluksia videoiden tehostamiseen. Joten se näyttää hienolta hetkeltä niille, jotka haluavat perustaa YouTube-kanavan tyhjästä.
On tärkeää korostaa, että algoritmi ei välitä videosisällöstä – kunhan se noudattaa alustan yhteisön suuntaviivat ja käytännöt. Se välittää vain käyttökokemuksesta, ottaen huomioon yllä mainitsemamme kriteerit.
Tätä silmällä pitäen yksi asia ei muutu: sisällöntuottajien ja tuotemerkkien tulee jatkaa kohdeyleisölle sopivan sisällön luomista, ja YouTuben algoritmi tunnistaa vaivan – varsinkin, jos sinulla on pitkän aikavälin strategia, jota toteutetaan hyvän ohella. ja asiaankuuluvaa sisältöä.