Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Yritetään navigoida sivuston navigoinnissa

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Yritetään navigoida sivuston navigoinnissa

Aloitetaan yksinkertaisesta tehtävästä. Useimmat verkkokäyttäjät voivat löytää ensisijaisen navigoinnin alla olevasta kuvasta, mutta käytä hetki aikaa nähdäksesi, löydätkö toissijaisen navigoinnin. Jos sinulla oli ongelmia sen lopullisessa tunnistamisessa, et ole yksin.

Jopa tietoarkkitehtuurin (IA) asiantuntijat, kuten Lou Rosenfeld, Steve Krug, Jesse James Garrett ja Jakob Nielsen, eivät ole samaa mieltä siitä, mitä “toissijainen navigointi” on. Kun työskentelet verkkosivuston sidosryhmien kanssa, on tärkeää, että sinulla on selkeä ja johdonmukainen jaettu sanasto, jolla keskustellaan verkkosivustolla liikkumisesta ja vaikuttamisesta. Se välttää hämmennystä ja virheitä.

Lisäksi selkeästi merkittyjen navigointityyppien valinta voi auttaa ihmisiä järjestämään tiedot helpommin. Meille ammattilaisille standardisoidun nimikkeistön ansiosta voimme keskustella ja tutkia aihetta helpommin. Tässä artikkelissa tarkastellaan verkkosivustojen navigoinnin terminologian nykyistä tilaa.

Mistä asiantuntijat ovat samaa mieltä?

Aloitetaan siitä, mistä kaikki ovat samaa mieltä. Asiantuntijat ovat kaikki yhtä mieltä siitä, että useimmilla sivustoilla on jonkinlainen päänavigointi. Tämä navigointi on yleensä (mutta ei aina) johdonmukainen sivuston kaikilla verkkosivuilla, joten se on aina käytettävissä, kun sivustosi vierailijoiden on päästävä siihen.

Se sijaitsee yleensä siellä, missä useimmat käyttäjät menevät löytääkseen suurimman osan tarvitsemistaan ​​tiedoista, ja se esitetään usein vaakapalkkina asettelun yläosassa tai pystysuorana linkkiluettelona sivun vasemmalla tai oikealla puolella. layout. Steve Krug (muuraavan käytettävyyskirjan kirjoittaja) ja Jesse James Garrett (jonka monet teistä saattavat tuntea termin “Ajax” keksijäksi) kutsuvat tätä , mutta useimmat muut kutsuvat tätä . Molemmat termit ovat minusta järkeviä, ja vaikka olen aina tuntenut, että “ensisijainen navigointi” on loogisin nimi viitata tämäntyyppiseen navigointivalikkoon, minun on myönnettävä, että “maailmanlaajuinen navigointi” saattaa olla kuvaavampi ja monipuolisempi.

Toissijainen ja tertiäärinen navigointi

Kirjassa Peter Morville ja Louis Rosenfeld määrittelivät navigoinnin, joka on “ensisijaisen navigoinnin alainen”. Tämä on aina ollut minusta paljon järkevää, ja yrityksemme on ottanut käyttöön ensisijaisen/toissijaisen/tertiaarisen navigoinnin nimeämiskäytännön. Se on toiminut meille erittäin hyvin, ja useimmat asiakkaamme ymmärtävät sen erittäin nopeasti ja helposti. Toissijaista (ja tertiääristä) navigointia pidetään usein ensisijaisen navigoinnin “alaisena”.

🔥 Empfohlen:  Mainosten sijoittaminen verkkosivustollesi (Lisää Google-mainoksia ja muita)

Tämä voidaan esittää visuaalisesti käyttämällä uloslentonavigointia tai käyttämällä vasemmanpuoleista toissijaista navigointia. Kaikki eivät ole samaa mieltä siitä, että toissijainen ja korkeatasoinen navigointi ovat luonnostaan ​​”alistettua” navigointia, joten olisin utelias kuulemaan, onko tästä olemassa alan laajuinen sopimus.

Entä kaikki muu?

Vaikka ensisijainen/toissijainen/ylemmän asteen navigointijärjestelmä toimii hyvin useimpien sivustosi navigointikohteiden kanssa, se ei yksinkertaisesti toimi kaikkien kanssa. Vähiten kiistanalainen muista yleisistä navigaatioista on .

Riippumatta siitä, onko kyseessä ensisijaisen navigoinnin peili, kokonaan uusi navigointi tai vain linkkejä apusivuille, kuten sivuston Palveluehdot (ToS) -sivulle, useimmat ihmiset suostuvat kutsumaan tätä nimellä tai . Toinen paikka, josta kaikki asiantuntijat näyttävät olevan samaa mieltä, on se, että navigointikohteet tulee merkitä selkeästi niiden tarkoituksen perusteella. Garrett kutsuu muita navigointikohteita, Krug kutsuu niitä.

Muut ihmiset kutsuvat niitä, mutta tämä termi hajoaa käsitteellisesti suuremmilla sivustoilla, joten en suosittele sitä. Myös navigointivalikko löytyy usein monien sivustojen oikeasta yläkulmasta. Tiedätkö, se, jossa on linkkikohteita, kuten “Kirjaudu sisään”, “Apua”, “Haku”, “Ota yhteyttä” jne.?

Olen aina viitannut niihin tässä navigointivalikossa. Mutta kun puhutaan muiden käytettävyysasiantuntijoiden kanssa, termi muuttuu sen mukaan, millä alueella olet. Meta-navigointi Microsoftin verkkosivustolla. Riippumatta siitä, miksi kutsut näitä lisänavigointikohteita, on tärkeää olla joustava ja tunnistaa, milloin “standardit” eivät päde.

Louis Rosenfeld, joka on matkustanut ympäri maailmaa neuvomassa ihmisiä käytettävyydessä jo 15 vuoden ajan, antaa loistavan esimerkin joustavuuden tärkeydestä: hän sanoo, että “fasetoidussa järjestelmässä (ajatellen Epicurious-reseptitietokannan navigointia) ei ole “ensisijaista” – He ovat kaikki yhtä painoisia. Itse asiassa useimmat verkkosovellukset tai verkkosivustot, jotka käsittelevät suuria tietomääriä, kuten The New York Times, Amazon.com tai Google, saattavat huomata, että jopa ensisijaista navigointia on vaikea määrittää. Googlen hakutulossivulla korostettuja navigointisarjoja. Sen sijaan tällaisia ​​sivustoja ohjataan paneelien tai lohkojen joukolla, jotka on räätälöity käyttäjäkokemuksen mukaan. Näissä tapauksissa käyttäjä ei todennäköisesti selaa sivustoa kuin etsii aktiivisesti tarvitsemiaan verkkosivuja ja luottaa sivustolla liikkumiseensa ja sivustolla liikkumiseensa esiteltyyn sisältöön.

🔥 Empfohlen:  BrandBuildersin sisältöpalveluiden arvostelu: Paras sivuston rakentajille?

Mitä standardeja käytät?

Kun kaikki tämä erilainen nimikkeistö lentelee verkossa, haluaisimme kuulla lukijoilta palautetta. Kutsutko sitä “ensisijaiseksi” vai “globaaliksi” navigoinniksi? Mitä “meta-navigointi” tarkoittaa sinulle?

Kuinka monella sivustolla, jolla työskentelet, on selkeästi määritelty ensisijainen navigointi? Luuletko, että voisimme olla tehokkaampia suunnittelijoina ja kehittäjinä, jos standardoimme navigointinimikkeistöämme hieman enemmän?

Asiaan liittyvä sisältö