Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Yrityksen nimen keksiminen (2023)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Yrityksen nimen keksiminen (2023)

Useimpien ihmisten ensimmäinen altistuminen yritykselle on yleensä yrityksen nimi ja logo. Brändinimi on perusta, jonka ympärille brändi-identiteetti rakennetaan, mutta aivan liian usein ihmiset hylkäävät ja valitsevat nimiä, kuten Brandon’s Blogs. Näytämme sinulle paremman lähestymistavan yrityksen nimen keksimiseen.

Augusta Lawn Caren perustaja Mike Andes ja Urbanityn omistaja Lee Smith antoivat meille vinkkejä yrityksen nimen valitsemiseen, ja aiomme jakaa ne kanssasi muiden yritysten perustamisesta saatujen vinkkien kanssa.

Aloitamme selittämällä nimen sijoitetun pääoman tuottoprosentin (ROI), mikä tekee liiketoiminnasta hyvän ja huonon, ja kuinka valita nimi yrityksesi nimelle. Sitten keskustelemme tavaramerkeistä brändisi suojaamiseksi.

Valmistaudu löytämään täydellinen yritysnimi uudelle yrityksellesi.

Vaihe 1. Ymmärrä nimen ROI

Useimmilla suurilla brändeillä on yrityksen nimi ja logo, jotka tunnistetaan välittömästi, mutta useimmat pienet yritykset joko viettävät liikaa aikaa nimien miettimiseen tai luovat yrityksen nimen, kuten Mike’s Mangos. Kumpikaan näistä strategioista ei ole paras idea, kun mietit yrityksesi nimeämistä.

Hyvät yritysnimet, logot ja maine voivat olla miljardeja arvoisia. Antaakseen sinulle käsityksen siitä, kuinka tärkeää se on, Amazon raportoi johdonmukaisesti liikearvon (kirjanpitotermi osakkeen arvon käypään markkina-arvon yläpuolelle) yli 14 miljardiksi dollariksi kolmen vuoden aikana. Se on noin 7 prosenttia heidän kokonaisvarallisuudestaan.

Tosin useimmat meistä eivät aio rakentaa Amazonin kaltaista brändiä yhdessä yössä, mutta meidän pitäisi silti pohtia, miten yritys nimetään ja miten se lisää arvoa yritykselle seuraavien kautta:

 • Verkkotunnuksen arvo
 • Muut brändäyksen elementit
 • Liiketoiminnan sävyn asettaminen

Keskustellaan verkkotunnuksista ja niiden vaikutuksesta pienyrityksen nimiin.

Budjetti verkkotunnukselle

Verkkotunnus on se, jonka kirjoitat, kun haluat siirtyä tietylle verkkosivustolle, kuten UpFlip.com. Verkkotunnusta käytetään helpottamaan yrityksen verkko-osoitteen muistamista, koska IP-osoitteen kuten 192.178.135.245 käyttäminen tekisi mahdottomaksi löytää yrityksen nimeä.

Useimmat verkkotunnukset ovat melko edullisia (vain 1 dollari vuodessa), mutta sinun on silti tarkistettava, kun päätät: “Tarvitsen yrityksen nimen.” Jos verkkotunnus on jonkun muun omistuksessa, he voivat periä paljon korkeamman hinnan. Cars.com myytiin yhdessä vaiheessa 84 miljoonalla dollarilla. Useimmilla ihmisillä ei ole varaa nimetä pieniä yrityksiä, jotka maksavat 84 miljoonaa dollaria, joten sinun on tarkistettava palveluntarjoajalta.

Verkkotunnuksen tarjoajat

Yleisiä verkkotunnusten tarjoajia ovat:

Useimmat veloittavat vuosimaksun, ja ne voidaan ostaa jopa kymmeneksi vuodeksi. Unstoppable Domains antaa sinun ostaa verkkotunnuksia NFT-muodossa, mutta tämä on vain asia, joka tulisi tehdä, jos sinulla on kokemusta lohkoketjusta.

Jatka lukemista saadaksesi muita tietoja, jotka vaikuttavat yritysten nimien menestykseen.

Ymmärrä toissijaiset brändäyksen elementit

Houkuttelevan liikenimen lisäksi on muita tärkeitä elementtejä, jotka luovat arvolupauksen, luovat loistavan brändin maineen ja alentavat asiakashankinnan kustannuksia.

Mike ehdotti:

Kun luot brändi-identiteettiäsi, ammenna inspiraatiota yrityksistä, joiden kaltaisia ​​haluat olla. Jos katsot, mitä alasi suuret toimijat tekevät, saat käsityksen täydellisen brändin luomisesta.

Muita yrityksen brändikuvaan liittyviä näkökohtia ovat:

 1. Logo
 2. Tekstin fontti
 3. Logossa ja tekstissä käytetyt värit
 4. Iskulause

Jatka lukemista saadaksesi lisätietoja siitä, miten nämä vaikuttavat siihen, miten potentiaaliset asiakkaat näkevät yrityksen.

Logo

Jokaisella yrityksellä tulee olla logo. Näet monia pieniä yrityksiä taiteellisemmilla yrityksillä, mutta on selvää, että yksinkertaiset logot toimivat todella hyvin brändäyksessä. Kun ajattelet joitain ikonisimpia tuotemerkkilogoja, ajattelet todennäköisesti seuraavia:

Kuten näette, yrityksen logo voi olla yksinkertainen, mutta silti tyylikäs ja tuottaa ilmiömäisiä tuloksia.

🔥 Empfohlen:  Kuinka tulla yrityksen hallituksen jäseneksi

Mike varoitti meitä:

Aloita mieluummin kuin yritä tehdä siitä täydellinen. Se kehittyy joka tapauksessa brändin mukana. Voit tehdä yksinkertaisen täysin ilmaiseksi, sitten kun sinulla on rahaa, palkkaa freelancerina. Sitten kun olet todella kasvanut, ehkä brändäystiimi. Logo on tärkeä, mutta uusille yrittäjille tärkeämpää on aloittaa.

Ilmaisia ​​logontekijöitä on paljon. Tässä on joitain suosikeistani:

EPCGroup arvioi Fortune 500 -yrityslogot, jotka suosittelen lämpimästi lukemaan ennen oman luomista tai freelancerin palkkaamista.

Fontti

EPC-katsauksen mukaan 75 prosenttia Fortune 500 -yrityksistä käyttää San Serif -kirjasintyylejä, jota seuraa Serif 19 prosentilla. Tämä ei tarkoita, että pienyrityksen on käytettävä tätä kirjasinta, mutta niitä käytetään niiden minimalismin, modernismin ja helppolukuisuuden vuoksi. MyFontsilla on todella helppoa tarkastella fonttityyppejä kirjasintyylin mukaan.

Jos haluat käyttää muita kirjasintyylejä, ole varovainen niiden luettavuuden suhteen. Se voi vaikeuttaa yrityksesi nimen muistamista, jos fonttia on vaikea lukea. Huolimatta siitä, kuinka ainutlaatuisen arvoehdotuksen tarjoat, jos asiakkaat eivät voi lukea yritysten nimiä, he eivät voi etsiä verkkosivuston URL-osoitetta.

Jatka lukemista saadaksesi lisätietoja värien käytöstä tuotemerkkiideoissasi.

Väri

Väriä käytetään herättämään tunteita. Värien psykologiaa on tutkittu varhaisista egyptiläisistä lähtien ja mahdollisesti aikaisemminkin. Riippuen siitä, minkä tyyppisestä tunteesta haluat viestiä, haluat brändilogojen olevan tiettyjä värejä. Seuraavassa selitetään värin ja tunteen väliset korrelaatiot:

Mike kertoi meille:

Yritin innostaa ihmisiä yhdistämään yrityksen Augusta National -golfturnaukseen, joten yksi asia, jonka tein, oli käyttää samoja valkoisia haalareita, joiden nimi oli selässä. Se on kamala idea nurmikon hoidossa, koska ne tahraavat niin helposti.

Tässä kuva siitä, miltä ne näyttivät:

Iskulause

Slogan on sanonta, joka liittyy brändiisi. Esimerkiksi Nike’s on “Just do it!” Slogan voi kannustaa ihmisiä ajattelemaan brändiä enemmän ja auttaa luomaan brändiuskollisuutta. Voit rekisteröidä tavaramerkin suojataksesi iskulauseesi immateriaaliomaisuutena.

Asiakaspalvelu

Mike huomautti myös, että asiakaspalvelu ja se, miten työntekijäsi edustavat yritystä, ovat myös pääkomponentteja brändin maineessa. Hän mainitsi:

Facebook on saanut huonon maineen joistakin tietojenkäsittely- ja liiketoimintastrategioistaan, mikä mielestäni vaikutti siihen, että se muutti nimensä Metaksi. Jos on kauhea julkisen suhteen painajainen, nimien vaihtaminen voi joskus auttaa erottamaan nämä kaksi toisistaan.

Saat lisätietoja yrityksen perustamisesta lukemalla yrityksen perustamisen johdannon ja tutustumalla osioihin, joista haluat lisätietoja.

Vaihe 2. Luo tuotemerkin sävy

Yrityksesi nimi vaikuttaa siihen, miten ihmiset näkevät sen. Varmista, että se on positiivinen. Jos sillä on negatiivinen konnotaatio, se todennäköisesti haittaa yritystä.

Mike kertoi meille:

En haluaisi nurmikonhoitoyrityksen nimeen mitään, joka viittaa likaan. En vain haluaisi asiakkaideni ajattelevan sitä.

Nyt kun ymmärrät joitain yrityksen nimeen sidotuista elementeistä, katsotaanpa, miten yrityksen nimi valitaan.

Millainen on hyvä yritysnimi?

Kun harkitset yrityksen nimen keksimistä, haluat varmistaa, että se täyttää neljä ensisijaista tavoitetta:

 • Tarkista, onko yritysnimiidea saatavilla.
 • Tee tuotemerkistä ainutlaatuinen.
 • Luo tarttuva yrityksen nimi.
 • Tee yrityksesi nimestä helppo sanoa ja kirjoittaa.
 • Nimeä käyttämällä hyviä hakukoneoptimoinnin (SEO) käytäntöjä

Katsotaanpa, kuinka kukin näistä vaikuttaa nimeämisprosessiin.

Ovatko haluamasi yritysten nimet saatavilla?

Sinun kannattaa harkita, onko yrityksesi nimiideoita saatavilla. On kolme peruspaikkaa, jotka kannattaa tarkistaa:

 1. Verkkotunnuksen saatavuus, josta keskustelimme aiemmin.
 2. Tavaramerkkien saatavuus, joka voidaan tehdä kansallisella tai maailmanlaajuisella tasolla:
  1. Kansallinen: USPTO
  2. Maailmanlaajuinen: Maailman IP-portaali
 3. Paikallinen toiminimien rekisteröintitoimisto. Hae vain “Mistä saan DBA:ni (Lisää sijainti)”.

Jos yrityksesi nimi täyttää kaikki kolme vaatimusta, voit lisätä sen mahdollisten yritysten nimien luetteloon.

Vaihe 3. Tee tuotenimestäsi ainutlaatuinen

Ainutlaatuiset yritysnimet erottuvat yleensä enemmän kuin John’s Plumbing -nimen kaltaiset nimet. Mike ehdotti sellaisen nimen käyttöä, jolla on jo merkitys kohdemarkkinoillasi. Hän kertoi meille:

Valitsin Augustan liikenimiideoita keksiessäni useista syistä: Augusta perustuu Augustus Caesariin. Elokuu on kiireinen nurmikonhoitokuukausi. Useimmat ihmiset tietävät, kuinka kaunis Augusta National Golf Course on. Haluan sen herättävän tällaisia ​​ajatuksia, kun he ajattelevat yritystäni.

Kysyimme myös Leeltä upeasta yritysnimestä Urbanity ja hän kertoi meille, että se tarkoittaa:

Lue lisää Leeltä tuotenimistä ja putiikin pitämisestä alla olevassa haastattelussamme.

Jatka lukemista oppiaksesi nimeämään yritys tarttuvalla yritysnimellä.

Luo tarttuva yrityksen nimi

On monia tapoja keksiä tarttuva yritysnimi, kun mietit “mikä minun pitäisi nimetä yritykselleni?” Jotkut parhaista tavoista luoda alkuperäinen yritysnimi ovat:

 • Löydä nimiä, jotka luovat hienoja lyhenteitä, kuten Men’s Apparel Guild Kaliforniassa. He järjestävät vaateteollisuuden MAGIC-messuja.
 • Yhdistä kaksi sanaa, kuten Lee teki Urban ja City.
 • Sisällytä sanoja, jotka liittyvät johonkin, joka on pitkäaikainen popkulttuuriviittaus. Esimerkiksi Hot Wheels -niminen autoliike saattaa liittyä leluautoihin (tai varastettuihin tavaroisiin). Se on hyvä esimerkki, mutta huono nimi.

Nämä ovat joitain helpoimmista tavoista keksiä tarttuvia yritysnimiä.

Tee yrityksesi nimestä helppo sanoa ja kirjoittaa

Vältä sanoja, joita on vaikea kirjoittaa, koska kohdeyleisösi ei välttämättä löydä verkkotunnuslaajennuksiasi, jos he kirjoittavat nimesi väärin hakukenttään. Jos olet huolissasi siitä, onko jokin harkitsemistasi yritysten nimistä vaikea kirjoittaa, kysy perheenjäseniltä ja ystäviltä, ​​kuinka se kirjoitetaan, ja vältä yritysten nimiä, joita he eivät osaa kirjoittaa.

Käytä hyviä SEO-käytäntöjä yrityksesi nimeämisessä

Hakukoneoptimointi keskittyy sijoituksesi parantamiseen suosituissa hakukoneissa. Jotkut periaatteet ovat yhdenmukaisia ​​kaikissa yrityksissä, ja jotkut vaihtelevat liiketoiminnan tyypin mukaan.

SEO parhaat käytännöt kaikille yrityksille:

 • Käytä ikivihreitä nimiä: Termit, jotka eivät mene pois muodista, esim. huonekalut, vaatteet.
 • Käytä yleisesti haettuja termejä: Sisällytä alasi suosituimmat haut. Käytä Google Trends -palvelua löytääksesi ne. Esimerkiksi “nurmikonhoito” on yleisesti haettu termi ihmisille, jotka tarvitsevat pihatyötä.
 • Enintään 32 merkkiä: Pidä nimesi alle 32 merkin pituinen, jotta se mahtuu Google Chromen yläreunassa olevaan välilehteen. Safarissa on hieman enemmän 35 näkyvää merkkiä.

Hakukoneoptimoinnin parhaat käytännöt, jotka saattavat sopia yritykseesi:

 • Sijainti: Jos palvelet vain paikallista yhteisöä, on järkevää antaa yritykselle nimi Las Vegas Plumbing, mutta jos olet verkkokauppa, niin ei.
 • Suositut aiheet: Useimpien yritysten tulisi välttää näitä, mutta Spirit Halloween on esimerkki liiketoiminnasta, jonka kanssa on järkevää sisällyttää trendaava aihe “Halloween”, koska se on ponnahdusikkuna Halloweenille.

Vaihe 4. Kuinka keksiä hyvä yritysnimi

Hyvän yrityksen nimen valitseminen ei ole koskaan ollut helpompaa. Voit ideoida tai käyttää UpFlipin nimigeneraattoria. Katsotaanpa kutakin.

Mieti monia nimiä

Yrityksen nimen keksiminen voi olla helppoa, jos sinulla on jo hyviä ideoita tuotenimellesi, mutta jos sinulla ei ole, voit saada nimiehdotuksia ystävistä, perheestä, liikekumppaneista tai asiakkaista olemassa olevista yrityksistä koostuvalta nimitystiimiltä. olet sarjayrittäjä.

Osa yrityksen nimen löytämisestä on keskustelu muiden ihmisten kanssa. Mitä enemmän ihmisiä on mukana, sitä paremmat mahdollisuudet löytää tappajan nimi. Jos haluat helpomman tavan luoda nimiideoita omalle yrityksellesi, lue arvoehdotuksemme.

Kokeile UpFlipin nimigeneraattoria

Loimme yritysnimigeneraattorin, joka auttaa nykyisiä ja uusia yritysten omistajia löytämään loistavan yritysnimiidean uudelle yritykselleen. Sinun tarvitsee vain kirjoittaa osa sanoista, ja tuotemerkkigeneraattorimme luo satoja ideoita kirjoittamiesi sanojen perusteella.

En ole mukana sen kehittämisessä, mutta kun testasin sitä tätä kirjoittaessani, se antoi minulle 150 erilaista ideaa. Kokeile ja katso, löydätkö sellaisen, josta pidät. Se poistaa arvailun yrityksen nimen luomisessa.

Miksi yrityksemme nimigeneraattori on paras?

Yrityksen nimigeneraattorimme on paras saatavilla olevasta syystä:

 • Se tarjoaa enemmän nimiä kuin muut nimigeneraattorit. (Pyrimme olemaan ainoa paikka, jossa voit tutkia mitä tahansa yrityksen perustamisen tai pyörittämisen näkökohtaa.)
 • Se näyttää sinulle erilaisia ​​fontteja, värejä ja kokoja, jotka kattavat kaikki brändi-identiteetin näkökohdat.
 • Voit muokata väriä, kokoa ja tekstiä suoraan selaimessa, kun löydät haluamasi.
 • Se on ilmainen. Sinun täytyy rakastaa sitä.
 • Se yhdistää sinut suoraan NameCheapiin verkkotunnuksesi ostamiseksi.
 • Teimme yhteistyötä Trademark Factoryn kanssa auttaaksemme käyttäjiämme saamaan tavaramerkit asianmukaisesti ja varmistamaan, että immateriaaliomaisuutesi on suojattu.

Jatka lukemista saadaksesi lisätietoja yrityksesi tavaramerkeistä.

Vaihe 5. Merkitse yrityksesi nimi tavaramerkiksi

Kun olet valmis hakemaan tavaramerkkiä yrityksellesi, prosessi voi olla monimutkainen ja aikaa vievä. Jos haet ensimmäistä kertaa tavaramerkkiä yrityksen nimelle, teet todennäköisesti virheitä. Prosessi, jota aion kuvata, on liian yksinkertaistettu; onnistuneesti suorittaminen voi kestää jopa 40 työtuntia ensimmäisellä kerralla. Vaiheet sisältävät:

 1. Täytä hakemus seuraavasti:
  1. Yrityksesi tiedot
  2. Mitä haluat tavaramerkiksi
  3. Mihin toimialakoodeihin (toimialakoodit ovat vaikein osa), joita tavaramerkin tulee koskea. Hakemussivusto on my.USPTO.gov.
 2. Maksaminen haettavien tavaramerkkien lukumäärän perusteella.
 3. He varmistavat, että pyyntösi on oikeutettu tavaramerkkiin.
 4. Jos nimeä ei vielä käytetä kaupallisessa sovelluksessa, sinun on odotettava, kunnes se on tuotteessa, joka voidaan myydä. Todistin sen hakemuksessani verkkosivuston kuvakaappauksilla.
 5. Useita keskusteluja varmistaaksesi, että annat oikeat tiedot USPTO:lle.
 6. Todistaa, että käytät tavaramerkkiä kaupallisiin tarkoituksiin. Tämä voi olla vain kuvakaappaus myytävästä tuotteesta.
 7. Tavaramerkki hyväksytään tai evätään.

Teimme sen kuitenkin sinulle helpoksi. Trademark Factory hoitaa kaiken tämän puolestasi kiinteää maksua vastaan. Sinun tarvitsee vain soittaa, maksaa palkkio, ja asianajajat hoitavat koko hakemuksen. 99,3 % heidän tapauksistaan ​​on onnistuneesti saanut tavaramerkkinsä. 1 %, joka ei tehnyt, sai täyden hyvityksen.

Nyt sinulla on yrityksen nimi

Nyt tiedät kuinka valita yrityksen nimi. Kun olet valinnut nimen, jatka yrityksesi aloittamista lukemalla 17 tapaa rahoittaa yritystä tai muut HUB-artikkelimme.

Rakastamme kuulla, kuinka lukijamme valitsevat yrityksensä nimet. Minkä nimen valitsit ja miksi?

Jakaminen on välittämistä!

Table of Contents