Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Yrityksen perustaminen 9 yksinkertaisessa vaiheessa

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Yrityksen perustaminen 9 yksinkertaisessa vaiheessa

Harkitsetko oman yrityksen perustamista? Et ole yksin. Mukaan Babsonin yliopiston tiedotKaksi kolmesta amerikkalaisesta aikuisesta uskoo, että yrittäjyys on hyvä uravalinta. Tyytymättömyys yritysten Amerikkaan lisääntyy, ja monet ihmiset ottavat asiat omiin käsiinsä ja perustavat oman yrityksen. Tämä suuntaus näyttää jatkuvan vain nuoremman sukupolven kanssa; tuore Nielsen-tutkimus osoitti sen yli puolet 15–21-vuotiaista haluaa perustaa oman yrityksen.

Mutta kuten Johnston Community College huomauttaaYli 90 prosentilla yrittäjistä puuttuu muodollinen yrityskoulutus. Tietenkin yrityksen perustamiseen tarvitaan muutakin kuin vain kirjanpitoa, mutta tarvitset suunnitelman, jos haluat yrityksesi menestyvän. Alta löydät vaiheittaisen oppaan oman yrityksen perustamiseen.

Vaihe 1: Idean luominen

Monet yrittäjien yksinkertaisesti ottavat nykyisen harrastuksensa ja muuta se sivuhuinaksi, rakenna siitä sitten täysivaltainen ura. Toiset huomaavat aloittavansa tyhjästä.

Simon Sinekin myydyimmässä kirjassa hän korostaa yritysten omistajien tarvetta ymmärtää liiketoimintansa taustalla olevat motiivit. “Ihmiset eivät osta sitä, mitä teet”, hän kirjoittaa. “He ostavat, miksi teet sen. Ja se, mitä teet, todistaa vain sen, mitä uskot.”

“Syyn” löytäminen saattaa vaatia aivoriihiä. Tarvitsetko apua aloittamiseen? Ota paperiarkki tai taulu. Piirrä viiva keskelle. Yhdessä sarakkeessa keskity ympärilläsi olevan maailman tarpeisiin. Keskity seuraaviin kysymyksiin:

 • Mitä tarpeita näen maailmassa tänään?
 • Onko viime aikoina ilmennyt ongelmia, joihin pitäisi puuttua?
 • Mitkä yritykset ovat tällä hetkellä trendikkäitä – ja miksi?

Kirjoita aivoriihisi toiselle puolelle asioita itsestäsi, kuten:

 • Mistä olen intohimoinen?
 • Millainen ainutlaatuinen tietopohja tai taito minulla on?
 • Miten haluan vaikuttaa yhteisööni tai maailmaan?

Kirjoita niin monta ideaa kuin voit. Pyydä palautetta sosiaaliselta piiriltäsi. Muista: ei ole olemassa huonoja ideoita, joten älä arvioi mitään vastausta tässä vaiheessa.

Kun olet täyttänyt molemmat sarakkeet, piirrä yhteydet tarvepuolen ja taitopuolen välille. Mihin ongelmaan haluaisit keskittyä? Kuinka olet ainutlaatuisesti varusteltu vastaamaan tähän tarpeeseen?

Esimerkiksi yhteisöstäsi saattaa puuttua tietyntyyppinen rakennusurakoitsija tai tietyntyyppinen ravintola. Jos pystyt täyttämään nämä tarpeet, sinulla on mahdollisuudet luoda menestyvä yritys.

Vaihe 2: Vahvista ideasi

Liikeidean löytäminen on yksi tärkeimmistä vaiheista yrityksen perustamisessa (tässä a lista liikeideoista jos tarvitset inspiraatiota). Mutta ennen kuin käyntikorttisi loppuvat ja tulostat, on tärkeää vahvistaa ideasi. Periaatteessa sinun on tiedettävä, toimiiko liikeideasi.

Ymmärrettävästi sinulla ei välttämättä ole laajaa budjettia markkinatutkimukseen. Voit aloittaa tekemällä yksinkertaisia ​​​​tutkimuksia, kuten:

 • Lukeminen markkinoista tai toimialasta verkkokaupan lehdistä
 • Asiakasdemografian tutkiminen Pienyrityshallinto
 • Opi lisää toimialallasi olevista yrityksistä
 • Keskustele mahdollisten asiakkaiden (tai jopa perheesi) kanssa liiketoimintasuunnitelmastasi
 • Testaa tuotettasi tai palveluasi pienen asiakasryhmän kanssa

Ihannetapauksessa huomaat, että ideasi ei ole vain toteuttamiskelpoinen, vaan se vastaa kohdeyleisösi erityistarpeita.

Joskus huomaat, että vaikka sinulla on hyvä idea, sinulla on kova kilpailu muiden yritysten taholta. Jos näin on, sinun on jalostettava liikeideaasi edelleen. Mikä tekee tulevaisuudestasi ainutlaatuisen?

Älä lannistu, jos et saa paljon sisäänostoa mahdolliselta asiakaskunnaltasi. Palaa vaiheeseen 1 ja käytä muiden antamaa palautetta tiettyyn tarpeeseen, jonka yrityksesi voi täyttää.

Aiheeseen liittyvä: 20 parasta liikeideaa uusille naisyrittäjille

Vaihe 3: Luo liiketoimintasuunnitelma

Seuraavaksi haluat kirjoittaa liiketoimintasuunnitelmasi. Älä ohita tätä vaihetta. Hyvin kirjoitettu liiketoimintasuunnitelma auttaa sinua keskittymään tiettyihin liiketoimintatavoitteisiisi.

Voit käyttää sitä myös yritystäsi koskevien tietojen välittämiseen ulkoisille yleisöille. Jos kommunikoit mahdollisten sijoittajien kanssa tai yrität yksinkertaisesti varmistaa pienyrityslainan, sinua pyydetään todennäköisesti esittämään liiketoimintasuunnitelmasi.

🔥 Empfohlen:  Kuinka muokata TikTok-videoita kuin ammattilainen neljässä helpossa vaiheessa

Perinteinen liiketoimintasuunnitelma sisältää seuraavat asiat:

 • Tiivistelmä, joka korostaa tärkeimpiä kohtia asiakirjan muusta osasta
 • Kuvaus yrityksestäsi, mukaan lukien tehtäväsi
 • Kuvaus tuotteistasi tai palveluistasi
 • Markkina-analyysi, joka osoittaa, että yritykselläsi on elinkelpoiset markkinat
 • Markkinointisuunnitelma, joka selittää, kuinka aiot tavoittaa kohdeyleisösi
 • Rahoitteesi tulee näyttää, kuinka paljon tarvitset yrityksesi käynnistämiseen
 • Taloudelliset ennusteet, mukaan lukien tulospotentiaalin ja kasvun virstanpylväät
 • Liite, joka sisältää lisää markkina- ja toimialatietoja

Voit myös käyttää niin kutsuttua “kevyt käynnistysvaihtoehto”, joka sisältää seuraavat elementit:

 • Yrityksesi arvolupaus
 • Luettelo palveluistasi
 • Ensisijaiset toiminnot
 • Ensisijaiset resurssit
 • Liiketoiminnan kanavat
 • Kohdista asiakkaat ja asiakassegmentit
 • Rahoitustarpeet ja kustannusrakenne
 • Tulovirrat ja taloudelliset ennusteet

Jos tarvitset inspiraatiota, siirry sivulle Pienyritysliiton verkkosivutjosta saat lisätietoja ja voit ladata esimerkkejä liiketoimintasuunnitelmista.

Se voi myös auttaa tarkastelemaan tiettyjen toimialojen liiketoimintasuunnitelmia, kuten:

Tulet todennäköisesti tarkentamaan liiketoimintasuunnitelmaasi ajan myötä, mutta ideoiden kirjoittaminen paperille tarjoaa hyödyllisen lähtökohdan, jonka pohjalta voit työskennellä tulevaisuutta varten.

Vaihe 4: Luo MVP (Minimum Viable Product) tai palvelutarjous

Kun olet luonut liiketoimintasuunnitelmasi, seuraava prioriteettisi tulisi olla “vähimmäiskelpoisen tuotteen” tai MVP:n luominen.

Ajattele MVP:täsi prototyyppinä, joka on yksinkertaisesti suunniteltu arvioimaan, kuinka hyvin lopullinen tuotteesi tai palvelusi täyttää edeltävissä vaiheissa määrittämäsi tarpeen.

Ilmeisesti tämä näyttää erilaiselta yrityksesi luonteen mukaan. Pääprioriteettisi tulisi olla tuoda jotain markkinoille nopeasti. Kysy itseltäsi: “Mitä vähimmäisominaisuuksia tuotteeni tai palveluni tarvitsee tarjotakseen kohdemarkkinoilleni?” Ohita yksityiskohdat toistaiseksi – voit aina hienosäätää alkuperäistä suunnitteluasi myöhemmin.

Kun olet suunnitellut MVP:si, on aika aloittaa. Jälleen kerran, sen ei tarvitse olla “kaunis”, vain toimiva. Ota oppia asiakkaidesi kokemuksista:

 • Vastasivatko tuotteesi tai palvelusi asiakkaidesi tarpeita?
 • Miten voit parantaa käyttöliittymää tai asiakaskokemusta?
 • Onko suunnittelussa puutteita, jotka pitäisi korjata?
 • Miten MVP:si vertautuu kilpaileviin tuotteisiin tai palveluihin?

Jos olet epävarma tästä vaiheesta, sinun kannattaa tutustua joihinkin resursseihin, kuten:

MVP:n kehittäminen on jännittävä askel, sillä sen avulla voit nähdä yrityksesi alkavan muotoutua. Lisäksi se tarjoaa toisen mahdollisuuden oppia ja jalostaa yritystäsi ennen virallista julkaisua.

Vaihe 5: Oikeudelliset vaiheet

Jotta voit harjoittaa liiketoimintaasi, sinun on noudatettava voimassa olevia liiketoimintasääntöjä. Monet näistä vaatimuksista vaihtelevat osavaltioittain, joten sinun on tehtävä tutkimusta määrittääksesi tarkat tarpeesi.

Löydä osavaltiosi vaatimukset

Small Business Administration -sivustolla on resursseja, jotka auttavat sinua määrittämään yrityksesi valtion lakivaatimukset. Jotkut näistä vaatimuksista riippuvat myös yrityksesi juridisesta rakenteesta. Näiden vaatimusten tarkoituksena on noudattaa alan ja turvallisuusmääräyksiä ja varmistaa, että maksat verot oikein.

Yleisiä vaatimuksia ovat:

 • Yhtiöjärjestys tai toimintasopimukset
 • Tilinpäätös
 • Palkkaverot, työntekijävakuutukset jne.
 • Lisenssit ja luvat (tietyille toimialoille)

Jos harjoitat liiketoimintaa tietyillä aloilla, kuten alkoholi- tai ampuma-aseiden alalla, sinun on noudatettava lisenssejä ja lupia koskevia vaatimuksia. Löydät lisätietoja aiheesta SBA:n verkkosivustojoka järjestää nämä vaatimukset toimialoittain ja valtioittain.

Hae EIN/liittovaltion verotunnusta

Employer Identification Number eli EIN on 9-numeroinen numero, jota käytetään yrityksesi tunnistamiseen veroraportointia varten. Se tunnetaan myös liittovaltion verotunnistenumerona, ja se toimii eräänlaisena yrityksesi sosiaaliturvatunnuksena. Voit saada sellaisen kautta verohallinnon verkkosivuilla ilmaiseksi.

Älä viivyttele. EIN on yleinen vaatimus pienyrityslainoja haettaessa, ja tarvitset sellaisen, jos päätät palkata työntekijöitä.

Vaihe 6: Talous- ja kirjanpitovaiheet

Sinulla on nyt useita päätöksiä, jotka koskevat yrityksesi talouden hallintaa. Se saattaa tuntua aluksi pelottavalta, mutta näiden vaiheiden ottaminen alusta alkaen tekee kaikesta paljon sujuvampaa.

🔥 Empfohlen:  Mikä on Email Blast? Paranna sähköpostiasi viidessä vaiheessa

Valitse veroyhteisösi

Ensin sinun on päätettävä, mikä liiketoimintarakenne sopii yrityksesi tarpeisiin. Viisi yleisintä yritysrakennetyyppiä ovat:

 • Yksinyrittäjät
 • Kumppanuudet
 • Osakeyhtiöt (LLC)
 • Yritykset
 • S-yhtiöt

Jos nämä termit kuulostavat vieraalta kieleltä, siirry tähän hyödyllinen artikkeli Indeed.comista. Valitsemasi rakenne vaikuttaa päivittäiseen toimintaasi ja pienentää oman yrityksen perustamisen yhteydessä ottamasi riskiä.

Erota yrityksesi ja henkilökohtainen talous

Ei ole harvinaista, että yritysten omistajat uppoavat omat rahansa yritykseensä, varsinkin aloittaessaan yrityksensä. Mutta yrityksesi ja henkilökohtaisen omaisuuden sekoittaminen voi aiheuttaa sekaannusta verokauden aikana ja voi vaarantaa henkilökohtaisen omaisuutesi, jos yrityksesi epäonnistuu tai joutuu oikeusjuttuihin.

Tämän päällekkäisyyden vuoksi sinun on avattava yrityspankkitili välittömästi. Siellä on paljon vertailusivustoja, kuten Nerdwallet tai Bankrate, jotka voivat auttaa sinua rajaamaan vaihtoehtoja pankin valinnassa yritystilillesi.

Esimerkiksi jotkut rahoituslaitokset tarjoavat ainutlaatuisia työkaluja verkkokauppayrityksille, kun taas toiset tarjoavat työkaluja, jotka voivat auttaa jälleenmyyjiä.

Lisäksi, vaikka verkkopankin käyttö on mahdollista, jotkut yrittäjät saattavat mieluummin käyttää paikallista, kivijalkapankkia, varsinkin kun heidän on tehtävä usein talletuksia.

Valitse kirjanpitojärjestelmäsi

Miten aiot hallita kirjojasi? Sinulla on periaatteessa kolme vaihtoehtoa:

 • Käsittele kirjoja itse kirjanpitoohjelmistolla
 • Kirjanpitäjän tai kirjanpitäjän palkkaaminen
 • Kirjanpidon ulkoistaminen kolmannen osapuolen tilitoimistolle

Jokaisella valinnalla on vahvuutensa ja heikkoutensa. Vaikka omien kirjojen käsittely on järkevää yrityksesi ollessa lapsenkengissä, saatat huomata, että nämä hallinnolliset tarpeet häiritsevät sinua keskittymästä yrityksesi kasvattamiseen. Kolmannen osapuolen yritykset voivat joskus olla halvempi vaihtoehto todellisen kirjanpitäjän tai CPA:n palkkaamiseen.

Aiheeseen liittyvä: Aloittelijan opas kirjanpitoon ja blogitulojen raportointiin

Harkitse rahoituksen etsimistä

Yrityksesi rahoittamiseksi voit harkita pienyrityslainaa tai yritysluottoa (LOC). Luottorajasta on usein apua jatkuviin tarpeisiin, kun taas lainasta voi olla apua käynnistyskuluissa sekä varaston ja laitteiden hankinnassa.

Pankissasi saattaa jo olla käytettävissä joitakin vaihtoehtoja, ja se voi todennäköisesti auttaa sinua navigoimaan SBA-lainaohjelman vaatimukset.

Vaihe 7: Ota vakuutus tarvittaessa

Tarvitsetko todella yritysvakuutuksen? Jos sinulla on työntekijöitä, valtiosi voi vaatia sinua ottamaan yritysvakuutuksen. Lisäksi, jos vuokraat liiketilaa, ei ole harvinaista, että vuokranantajat vaativat sinua ottamaan vakuutuksen.

Samoin jotkut laitevalmistajat saattavat mieluummin myydä yrityksille, joilla on vakuutus. Lisäksi yritysvakuutus suojaa omaisuuttasi luonnonkatastrofin, ilkivallan tai oikeusjutun sattuessa.

Yleisiä yritysvakuutustyyppejä on kuusi:

 • Yleinen vastuu
 • Tuotevastuu
 • Ammatillinen vastuu
 • Liikekiinteistövakuutus
 • Kotimainen yritysvakuutus
 • Yrityksen omistajan politiikka

Lisätietoja SBA:n verkkosivuilta tarjoaa yleiskatsauksen kunkin politiikan eduista. Pääkysymys on, sisältääkö yritykseesi riittävän riskin, jotta se oikeuttaisi politiikan. On parasta ostaa vakuutus, kun:

 • Palkkaat työntekijöitä
 • Sinulla on myyntitila, jossa asiakkaat ovat vierailleet
 • Työskentelet korkean riskin alalla (esim.
 • Luotat laitteisiin, varastoon tai resursseihin, joiden korvaaminen on kallista

Kuten mikä tahansa vakuutus, saatat huomata, että on parempi ottaa se ja olla tarvitsematta sitä kuin tarvitset sitä ilman.

Vaihe 8: Tutustu HR-tarpeisiin

Yrityksestäsi riippuen voit palkata lisää käsiä tai jopa koko henkilöstön. SBA tarjoaa erinomaisia resursseja työntekijöiden palkkaamiseenkuten myös työllisyyssivusto Indeed.com.

Jos olet vasta aloittamassa yhden henkilön toimintaa, sinun ei todennäköisesti tarvitse vielä murehtia täällä olevista tavaroista, mutta on hyvä, että ne ovat tutkallasi, kun yrityksesi alkaa kasvaa ja sinun on tuotava lisää auta.

Tässä on vain joitain asioita, jotka on otettava huomioon henkilöresurssien (HR) tarpeiden käsittelyssä:

Edut Tarjoukset ja hallinto

Ellei henkilöstösi ole vain osa-aikaista, sinun on tarjottava jonkinlainen etupaketti. Tämä sisältää vähintään sairausvakuutuksen, vaikka monet yritykset tarjoavat myös eläke-etuja ja muita taloudellisia kannustimia huippulahjakkuuksien houkuttelemiseksi ja ylläpitämiseksi.

🔥 Empfohlen:  Kuinka tehdä matkabudjetti 5 yksinkertaisessa vaiheessa (ilmainen suunnittelija)

Lailliset huomautukset

Työlainsäädäntö kehittyy jatkuvasti. Yksi tapa, jolla työnantajien on noudatettava sääntöjä, on laillisten ilmoitusten näyttäminen työpaikallaan.

Löydät lisätietoja näistä ilmoituksista ja julisteista osoitteessa Työministeriön verkkosivut. Yrityksen omistajana olet vastuussa siitä, että pysyt ajan tasalla työntekijöihisi vaikuttavista sääntely- ja vaatimustenmukaisuuskysymyksistä.

Ennakonpidätys

The Federal Insurance Contributions Act (FICA) edellyttää, että työnantajat pidättävät työntekijänsä bruttopalkoista seuraavat verot:

 • 6,2 % sosiaaliturvavero
 • 1,45 % Medicare-vero (“tavallinen” Medicare-vero)
 • 0,9 % Medicare-lisäveroa, kun työntekijä ansaitsee yli 200 000 dollaria

FICA edellyttää myös, että maksat työntekijän osuuden seuraavista:

 • 6,2 % sosiaaliturvavero
 • 1,45% sairaanhoitovero

Näiden vaatimusten noudattamatta jättäminen voi johtaa oikeudellisiin komplikaatioihin ja seuraamuksiin.

SOP:t ja SOG:t

Työnantajat ovat myös vastuussa työntekijöiden käyttäytymiseen, työn vaatimuksiin ja työpaikan turvallisuuteen liittyvien standardien toimintaohjeiden (SOP) ja vakiotoimintaohjeiden (SOG) luomisesta.

Vaihtoehdot HR:lle

Kuten kirjanpitotarpeesi, sinulla on kolme perusvaihtoehtoa HR:n käsittelyyn:

 • HR:n hoitaminen itse
 • Henkilöstöpäällikön palkkaaminen
 • Ulkoistaminen HR-yritykselle

Yrityksesi kasvaessa on usein vaikea pysyä muuttuvien säädösten kärjessä, mikä saattaa johtaa siihen, että harkitset tarpeidesi viljelyä kolmannelle osapuolelle tai oman henkilöstöpäällikön palkkaamista.

Vaihe 9: Etsi ensimmäiset asiakkaasi

Vanha Kevin Costner -elokuva ymmärsi sen väärin: vain siksi, että rakennat sen, se ei tarkoita, että asiakkaat tulevat. Vaikka jotkut teollisuudenalat voivat hyötyä suorapostituksista paikallisille asukkaille, sinun on todennäköisesti luotava vahva läsnäolo verkossa markkinoida yritystäsi tehokkaasti. Keskity seuraaviin:

Käyttäjäystävällinen verkkosivusto

Aloita rakentamalla moderni, käyttäjäystävällinen verkkosivusto. Varmista, että se näyttää hyvältä sekä pöytätietokoneessa että kämmenlaitteissa.

Haluat, että sivustosi sisältää perustiedot yrityksestäsi, kuten sen sijainnin ja tarjoamistasi palveluista/tuotteista. Verkkokauppayritykset käyttävät sivustoaan myynnin lisäämiseen, kun taas toiset voivat sisältää yhteydenottolomakkeita yhteydenpitoon potentiaalisiin asiakkaisiin.

Sosiaalisen median läsnäolo

Profiilin tai sivun luominen Facebookissa, Instagramissa tai muissa sosiaalisissa kanavissa voi auttaa sinua saamaan yhteyden laajempaan joukkoon ihmisiä.

Jos sinulla on tietty viesti, johon haluat kiinnittää enemmän huomiota, kuten avajaisilmoitus, voit käyttää rahaa ja muuttaa sen mainokseksi. Yrityksesi kasvaessa voit siirtää nämä vastuut työntekijälle, joka voi hallita sosiaalisen median tilejäsi.

Sähköpostimarkkinointi

Luo lopuksi sähköpostilista kanta-asiakkaista. Voit lähettää heille lisätietoja, kuponkeja ja muita erikoistarjouksia lisätäksesi heidän uskollisuuttaan ja mainostaaksesi yritystäsi.

Aiheeseen liittyvä: 21 edullista tai ilmaista tapaa markkinoida pienyritystäsi

Bottom Line: Löydä intohimosi

Jos tämä kuulostaa suurelta työltä, se johtuu siitä, että se on sitä. Mutta harvat asiat ovat palkitsevampia kuin sijoittaminen ideaan, josta olet todella intohimoinen. Siksi yritysyrityksesi tarjoaa sinulle jotain enemmän kuin palkka. Se antaa sinulle mahdollisuuden jättää jälkesi ympäröivään maailmaan.