Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Yrityksesi rekisteröiminen Googlessa (vaihe vaiheelta)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Yrityksesi rekisteröiminen Googlessa (vaihe vaiheelta)

Tässä oppaassa kerrotaan, kuinka yrityksesi rekisteröidään Googleen.

Alta löydät vaiheittaisen opastuksen yrityksen rekisteröimisestä Googleen, jotta se voidaan näyttää Googlen hakukoneessa ja Google Mapsissa paikallisten asiakkaiden löydettäväksi. Yrityksesi rekisteröinti ja vahvistaminen on tärkeää paikallisen hakukoneoptimoinnin (SEO) kannalta, koska se lisää yrityksesi verkkonäkyvyyttä ja auttaa sinua tavoittamaan suuren määrän potentiaalisia asiakkaita.

Kuten huomaat nopeasti, yrityksen rekisteröiminen Googlessa vie vain muutaman minuutin. Joten mennään asiaan!

Kuinka rekisteröidä yrityksesi Googlessa

1. Kirjaudu sisään Google-tilillesi

Ensimmäinen vaihe yrityksesi rekisteröimiseksi Googleen on kirjautua sisään olemassa olevaan Google-tiliisi täällä: accounts.google.com. Jos sinulla ei ole nykyistä Google-tiliä tai Gmail-osoitetta, hanki uusi tili käyttämällä yrityksesi sähköpostin verkkotunnusta.

2. Rekisteröidy Google Businessiin

Seuraava vaihe yrityksen rekisteröimiseksi Googleen on yritysprofiilin lisääminen tai lunastus käyttämällä tätä linkkiä: business.google.com/create. Joissakin tapauksissa yritys voi jo olla Googlessa, mutta yrityksen omistaja ei ole vielä rekisteröinyt sitä. Muissa tapauksissa sinun on lisättävä yritys Googleen luomalla uusi yritysprofiili.

Sinun tulee ensin yrittää löytää yrityksesi kirjoittamalla yrityksesi nimi hakukenttään. Jos se on jo Googlessa, näet sen nimen. Valitse se aloittaaksesi rekisteröintiprosessin. Sinua saatetaan pyytää vahvistamaan henkilöllisyytesi saadaksesi luvan hallinnoida Google-yritysprofiilia. Vahvistus tehdään puhelimitse, tekstiviestillä tai sähköpostilla, jolloin saat vahvistuskoodin.

Jos et löydä yritystäsi, napsauta Lisää yrityksesi Googleen -linkkiä luodaksesi uudet tiedot. Lisätietoja tästä prosessista selitetään seuraavaksi.

3. Lisää yrityksesi tiedot

Riippumatta siitä, sinun on rekisteröitävä yrityksesi Googlessa tai vaadittava olemassa olevia yritystietoja, sinun on lisättävä yritystietosi samat vaiheet.

Suorittaaksesi tämän vaiheen sinun on annettava seuraavat yritystiedot:

 • Yrityksen nimi
 • Yritystyyppi
 • Liiketoimintaluokka
 • Työosoite
 • Palvelualue (tarvittaessa)
 • Verkkosivuston URL-osoite (jos käytettävissä)

4. Valitse vahvistustapa

Google vahvistaa kaikki yritysten rekisteröinnit välttääkseen roskapostin ja säilyttääkseen kaikkien yritysprofiilien eheyden. Voit vahvistaa tilisi nyt vai myöhemmin. Jos et kuitenkaan vahvista rekisteröintitietojasi, tietoihisi tekemäsi muutokset eivät näy asiakkaille ennen kuin olet suorittanut vahvistusvaiheen.

🔥 Empfohlen:  Mitkä ovat vaiheet NBFC:n sisällyttämiseksi?

Jokaiselle yritykselle annetaan eri vaihtoehdot tietojensa tarkistamiseen yrityksen tyypin ja tuotteiden ja palveluiden myyntiluokkien mukaan. Varmistusmenetelmiä ovat:

 • Postikortti
 • Puhelin tai tekstiviesti
 • Sähköposti
 • Videotallennus
 • Live-videopuhelu
 • Välitön vahvistus Google Search Consolen avulla

Yrityksesi vahvistaminen voi tapahtua välittömästi tai kestää keskimäärin seitsemän arkipäivää, kuten tässä toisessa oppaassa kerrotaan, kuinka kauan Google my Business -vahvistus kestää. Kun yrityksesi on vahvistettu, saat ilmoituksen.

5. Suorita rekisteröintiprosessi loppuun

Kun olet vahvistanut yrityksesi, viimeinen vaihe yrityksesi rekisteröimiseksi Googleen on muokata profiiliasi seuraavilla määritteillä, jotka sinulle esitetään yritystietojesi määrittämistä varten:

 • Viestien ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä kommunikoidaksesi asiakkaiden kanssa.
 • Yrityksen kuvauksen lisääminen.
 • Postitus aukioloajat.
 • Valokuvien ja videoiden lataaminen.

Huomautus: Kaikki näistä muokkauksista voidaan ohittaa rekisteröinnin aikana, ja voit palata niihin myöhemmin, kun olet valmis päivittämään ne Google-yritysprofiilissasi. Tämä koskee myös Google Mapsin kautta lisättyjä yrityksiä ja kauppoja. Katso tältä aiheeseen liittyvältä sivulta, kuinka voit rekisteröidä yrityksesi Google Mapsiin saadaksesi lisätietoja.

Jotain muuta, jonka haluat ehkä aloittaa yritystietojen luomisen jälkeen, on Google My Business -arvostelulinkin jakaminen asiakkaillesi. Voit tehdä tämän käymällä tällä toisella sivulla, jossa on ohjeet Google-arvostelulinkin jakamiseen.

Onko yrityksesi rekisteröinti ilmaista Googlessa?

Yrityksesi rekisteröiminen Googleen on ilmaista, eikä profiilisi hallinta Google-haussa tai Mapsissa maksa mitään. Google kannustaa yritysten omistajia lisäämään ja omistamaan profiilinsa voidakseen olla yhteydessä asiakkaisiin, julkaista päivityksiä, luetteloida tuotteita ja palveluita ja hyväksyä verkkotilauksia.

Nyt yksi tapa parantaa Google-yritysprofiiliasi houkutellaksesi lisää asiakkaita on optimoida se hakukoneoptimointia varten. Voit tutustua tähän aiheeseen liittyvään oppaaseen avainsanojen lisäämisestä Google My Businessiin sekä tästä Google My Business -optimoinnin tarkistuslistasta saadaksesi vinkkejä yritystietojesi sijoituksen parantamiseen osuvien avainsanojen osalta Google-haussa ja Mapsissa.

🔥 Empfohlen:  Ghost Story -podcastin aloittaminen

Lisäksi, jos tarvitset Googlen apua yritystietojesi määrittämisessä, katso tältä sivulta, kuinka voit ottaa yhteyttä Google My Businessiin saadaksesi käytettävissä olevat tukivaihtoehdot. Lisäksi voit lukea tämän toisen hyödyllisen oppaan siitä, miten voit päästä eroon huonoista Google-arvosteluista, jos sinun on ilmoitettava sopimattomat arvostelut poistettaviksi.

Rekisteröi yrityksesi Googlen yhteenvedossa

Toivottavasti pidit tästä oppaasta yrityksen rekisteröimiseksi Googlessa.

Kuten huomasit, yrityksen rekisteröinti Googleen sisältää muutaman vaiheen yrityksen lisäämiseksi Googlen hakukoneeseen ja Google Mapsiin: kirjautuminen Google-tilillesi, yritysprofiilin rekisteröinti, sijainnin vahvistaminen ja listaus SEO:lle. Tee nämä asiat, niin yrityksesi on rekisteröity Googleen muutamassa minuutissa.

Stephen Hockman on yrittäjä ja SEO Chatterin perustaja. Hän on erikoistunut hakukoneoptimointiin ja digitaaliseen markkinointiin ja on kiehtonut hakukoneoptimointia vuodesta 2005 lähtien. Hänen tavoitteenaan on jakaa parhaat vinkit ja uutiset hakukonemarkkinoinnista, jotta saat lisää liikennettä verkkosivustolle.