Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Zepton markkinointistrategia | Mikä johti Zepton menestymiseen nopeassa kaupankäynnissä?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Zepton markkinointistrategia | Mikä johti Zepton menestymiseen nopeassa kaupankäynnissä?

Pikakauppa on yksi Intian nopeimmin kasvavista teollisuudenaloista, ja Zepto on ruokkinut tätä alaa innovatiivisilla markkinointistrategioillaan. Zepto, Intian nopein päivittäistavarakaupan verkkosovellus, on häirinnyt koko pikakaupan markkinoita lyhyessä ajassa.

Mukavuus ja huippunopea toimitus ovat Zepton uskomattoman markkinointistrategian kaksi pääosaa. Siitä on tulossa Intian toiseksi nuorin yksisarvinen. Perustamisestaan ​​lähtien se on laajentanut jalanjälkeään kaupungeissa, kuten Bangalore, Chennai, Delhi, Ghaziabad, Noida, Gurgaon, Hyderabad, Kolkata, Pune ja Mumbai.

Tässä artikkelissa opit monia mielenkiintoisia asioita, kuten kuinka brändi hankki ja säilytti asiakkaita, kun muut suuret toimijat kamppailevat sen eteen.

Zepton markkinointistrategia

Zepton markkinointikampanja

Zepton markkinointistrategia

Zepton markkinointistrategialla on ollut keskeinen rooli sen liiketoiminnan kasvattamisessa tässä mittakaavassa. Yritys on ottanut monia innovatiivisia askeleita tukeakseen ja vauhdittaakseen liiketoiminnan kasvua. Tässä on yksityiskohtainen katsaus, joka sinun on luettava.

10 minuutin toimitusstrategia

Ajatus päivittäistavaroiden verkkotoimituksesta ei ole uusi. Startupit, kuten Dunzo ja Blinkit, tarjoavat jo näitä palveluita. Se, joka erottaa Zepton kaikista kilpailijoistaan, on sen 10 minuutin päivittäistavaroiden ja muiden tuotteiden toimitus. Olet ehkä kuullut Zomato Instantista, joka tarjoaa ruoan toimituksen 10 minuutissa, mutta Zepto on ensimmäinen toimija päivittäistavaroiden toimitussegmentissä, joka tarjoaa 10 minuutin päivittäistavaroiden toimituspalvelun.

Ajatus 10 minuutin päivittäistavaratoimituksesta on ainutlaatuinen, mutta sen toteuttaminen ei ollut niin helppoa. Zepto otti käyttöön pimeän myymälämallin konseptin täyttääkseen lupauksensa toimittaa elintarvikkeet määräajassa. Pimeä myymälä on kuin Zepton toimituskeskus, joka ei ole yleisön ulottuvilla, mutta joka on riittävän tehokas suorittamaan tilaukset nopeasti.

Zepto käyttää tekoälyä tilausten poimimiseen, pakkaamiseen ja kuljettamiseen harppauksin. Aina kun asiakas tekee tilauksen, henkilö, jolla on tabletti, määrätään jo noutamaan ja pakkaamaan tilaus 60 sekunnin kuluessa. Se tarkoittaa, että maksua tehdessäsi joku valmistelee jo tilaustasi lähetettäväksi. Yhtiö väittää, että 8 minuuttia ja 40 sekuntia on heidän saavuttamansa keskimääräinen toimitusaika.

🔥 Empfohlen:  Googlen Pixel 7- ja Pixel Watch -tapahtuman katsominen: Suora lähetys tänään klo 10 ET

Zepto toimii pimeässä myymälässä 3 km:n säteellä, eikä se rankaise jakelupoikaansa myöhästyneistä toimituksista. 10 minuutin toimitus on Zepton USP, joka auttaa heitä kilpailemaan hyvin rahoitettujen pikakaupan jättiläisten, kuten Swiggy Instamartin ja Blinkitin, kanssa.

Alennukset ovat tapa houkutella asiakkaita, mutta segmentin uutena toimijana suurten alennusten tarjoaminen ei ollut Zeptolle kestävä vaihtoehto. Näin ollen 10 minuutin toimitusstrategia on Zeptolle ihmelääke.Mainonta- ja brändäysstrategia

Zepton menestykseen ei ole vastuussa vain yksi asia, vaan myös uskomattomalla mainosstrategialla on ollut tärkeä rooli menestyksessä. L&K Saatchi and Saatchi on mainostoimisto, jonka tehtävänä oli mainostaa Zeptoa ja rakentaa vahvaa brändikuvaa kuluttajien edessä. Kaikkien mainosten pääteemana on korostaa Zepton 10 minuutin toimitusaikaa.

Zepton mainokset ovat huomiota herättäviä mainoksia, jotka yhtäkkiä kiinnittävät huomion, ja tätä jokainen brändi haluaa. Kun poika yhtäkkiä herää ja juoksee kohti ovea, se herättää katsojien mielessä kysymyksen, miksi hän juoksee. Mainoksen kierre ja jännitys tekevät siitä kyvyn kiinnittää katsojien huomion.

Jos yritän tiivistää yllä olevan mainoksen yhteen lauseeseen, niin se on näin: Heräämisestäsi nukkumiseen asti kaikki välttämättömät tuotteet toimitetaan kotiovellesi 10 minuutissa.

Jokaisen luodun mainoksen tarkoituksena on saada kuluttaja tuntemaan, kuinka Zepto pystyy muuttamaan päivittäistä ruokaostotottumustaan. Koska mainonta on paras tapa markkinoida tuotetta ja rakentaa vahvaa brändikuvaa, Zepto on hyödyntänyt markkinoinnin edut täysimääräisesti.

Mainontaa ei tehty vain sosiaalisen median kanavissa, vaan se istutti taulujaan myös kaupunkien kaduille, joissa Zepton palvelut toimivat.

Nykypäivän teknologian ja innovaatioiden sukupolvessa emme voi sivuuttaa sosiaalisen median voimaa. On suuri mahdollisuus, että löydät kohdeyleisösi sosiaalisen median alustalta. Siksi jokainen brändi keskittyy sosiaalisen median markkinointiin. Zepto ei myöskään ole kilpailun takana; se hyödyntää sosiaalista alustaa saadakseen yleisönsä mukaan meemimarkkinoinnin avulla.

🔥 Empfohlen:  Kuinka yritys on listattu NSE- tai BSE-listalla? - Täydellinen prosessi

Äskettäin julkaistua elokuvaa “Avatar: The Way of Water” varten Zepto loi meemin kiinnittääkseen kuluttajien huomion seuraamalla jatkuvaa trendiä. Se on vain yksi esimerkki, mutta jos vierailet Zepton sosiaalisen median sivulla, löydät paljon tällaisia ​​meemejä.

Meemimarkkinointi on nykyään trendi, koska ihmiset usein jakavat meemejä rakkaittensa kanssa. Tämä auttaa brändiä saamaan orgaanista kattavuutta ja samalla mainostaa brändiä. Zepto tuntee meemien voiman erittäin hyvin. Tästä syystä, jos avaat heidän sivunsa millä tahansa alustalla, kuten Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä, löydät upeita meemejä.

Zepton meemimarkkinointistrategia on saanut paljon positiivista palautetta asiakkailta. Meemimarkkinoinnin lisäksi he tekevät joskus yhteistyötä kuuluisien sosiaalisen median vaikuttajien kanssa tehdäkseen heille videoita. Tämä taktiikka auttaa luomaan uskollisen fanikunnan ja kukoistamaan myös tuotekuvan.Asiakkaiden hankinta- ja säilyttämisstrategia

Pikakaupan toimijat, kuten Dunzo, Swiggy Instamart ja Blinkit, ovat hyvin rahoitettuja ja vakiintuneita. Nämä suuret jättiläiset ovat jo hankkineet valtavan markkinaosuuden segmentissä tarjoamalla valtavia alennuksia ja muita tarjouksia. Zepton ei siis ollut helppoa hankkia ja pitää asiakkaita.

Alennukset eivät ole ainoita asioita, jotka houkuttelevat kuluttajia. Kuluttajat kaipaavat aina jotain uutta, ja juuri täällä Zepto pelasi pelinsä. Asiakkaiden hankkiminen ja asiakkaiden säilyttäminen ovat kaksi eri asiaa. Muut toimijat ovat saaneet helposti asiakkaita, mutta heillä on ollut vaikeuksia säilyttää niitä.

Asiakkaat vaihtoivat alustaa ja tilasivat tuotteen sovelluksesta, jossa alennus on kova. Zepton tapauksessa se on antanut alennuksia ja samalla tarjonnut nopean ilmaisen toimituksen. Se auttaa parantamaan Zepton retentionopeutta merkittävästi.

Mikään muu segmentin toimija ei toimittanut näin nopeaa toimitusta. Tämä johtaa lopulta Zepton kuluttajapohjan kasvuun.

Zepton markkinointikampanja

Markkinointikampanja on olennainen osa minkä tahansa brändin pyrkimystä lisätä näkyvyyttään ja luoda bränditietoisuutta. Sama pätee Zeptoon. IPL 2022:ssa Zepto loi ja toteutti markkinointikampanjan, jossa oli todella uusi lähestymistapa.

🔥 Empfohlen:  Mikä on Enterprise SEO? Näin luot kilpailukykyisten avainsanojen sijoituksen

Suurimman osan ajasta olemme kohdanneet ajan venymisen eri paikoissa, kuten lentokentillä, sairaaloissa ja ravintoloissa. Koska odotamme näissä paikoissa yleensä pitkään, siitä tuli meille melko yleistä, mutta Zepto käsitteli tätä asiaa ja esitteli sitä kampanjassaan niin, että samalla se edusti myös 10 minuutin toimituslupausta Zepto.

Tässä kampanjassa kolme kuuluisaa laulajaa – Shankar Mahadevan, Usha Uthup ja Kailash Kher – ovat antaneet uskomattoman äänensä. Tätä kampanjaa varten on luotu kolme mainosta näiden kolmen laulajan äänillä. He ovat venyttäneet aikaa äänellään niin, että se osoittaa tapamme odottaa. Samaan aikaan Zepto toteuttaa tunnuslauseensa 10 minuutin toimituksesta.

L&K Saatchi ja Saatchi loivat tämän kampanjan erittäin kauniisti, ja koko markkinointikampanja osoittautui Zeptolle valtavaksi menestykseksi.

Johtopäätös

Zepto on nuori startup, ja se on saavuttanut tämän menestyksen lyhyessä ajassa uskomattoman markkinointistrategiansa ansiosta. Yllä on muutamia näkemyksiä Zepton markkinointistrategiasta, joka antaa yleiskatsauksen siitä, kuinka yritys voi rakentaa vahvaa läsnäoloaan markkinoilla ja lisätä näkyvyyttään.

UKK

Mitkä ovat Zepton markkinointistrategian keskeiset osat?

Zepton markkinointistrategian keskeisiä osia ovat sen 10 minuutin toimitustapa, mainonta- ja brändäystaktiikat sekä sosiaalisen median meemikampanjat, jotka kaikki edistävät yrityksen menestystä.

Miten Zepto auttaa säilyttämään asiakkaitaan?

Zepton tapauksessa se on antanut alennuksia ja samalla tarjonnut nopean ilmaisen toimituksen. Se auttaa parantamaan Zepton retentionopeutta merkittävästi.

Kuinka Zepto tarjoaa nopean toimituksen?

Zepto otti käyttöön pimeän myymälämallin konseptin täyttääkseen lupauksensa toimittaa elintarvikkeet määräajassa. Se on kuin Zepton toimituskeskus, joka ei ole yleisön käytettävissä, mutta joka on riittävän tehokas suorittamaan tilaukset nopeasti.