Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Zerodhan menestystarina – Intian menestynein käynnistysyritys

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Zerodhan menestystarina – Intian menestynein käynnistysyritys

Osakemarkkinoiden buumi on noussut pilviin 2000-luvulta lähtien. Kuvittele, että pelaaja tulee sisään ja antaa kauppiaiden käydä kauppaa esteettä. Joo! Se on ollut todellisuutta Zerodhan kanssa vuodesta 2010 lähtien, jolloin veljekset Nithin ja Nikhil Kamath perustivat sen.

Zerodha, jonka pääkonttori on Bengalurussa, on rahoituspalveluyritys, joka on rekisteröity Intian arvopaperi- ja pörssilautakunnalle (SEBI) ja NSE:n, BSE:n ja MCX-SX:n jäsen, ja se on rakennettu tarjoamaan välityspalveluita pörssikauppiaille. Kaiken kaikkiaan Zerodha on online-alennusvälitysyritys, jonka tavoitteena on alentaa asiakkaidensa kustannuksia, mikä on ratkaisevan tärkeää päätettäessä kauppiaan pitkän aikavälin kannattavuudesta maan osakemarkkinoilla.

Lue Zerodhan liiketoimintamallista, tuloista, voitosta, kilpailijoista, perustajista, kasvusta ja muusta seuraavassa artikkelissa.

Zerodha – Yrityksen kohokohdat

Yrityksen nimi Zerodha

Päämaja Bengaluru, Karnataka, Intia
Ala Rahoitus, Pörssi
Perustajat Nithin Kamath, Nikhil Kamath
Tulot 606,91 miljoonaa dollaria (4 964 miljardia rupiaa 22:lla tilikaudella)
Voitto 255,98 miljoonaa dollaria (2 094 rupioita 21. tilikaudella)
Rahoitus Bootstrapped
Arvostus 2 miljardia dollaria+
Perustettu 2010
Verkkosivusto zerodha.com

Zerodha – Tietoja ja miten se toimii?
Zerodha – perustajat ja tiimi
Zerodha – Startup Story
Zerodha – käynnistyksen julkaisu
Zerodha – Missio ja Visio
Zerodha – nimi, logo ja tunnuslause
Zerodha – Liiketoimintamalli ja tulomalli
Zerodha – Tulot ja voitto
Zerodha – ESOPs
Zerodha – Kasvu
Zerodha – Startup Challenges
Zerodha – Kilpailijat
Zerodha – Tulevaisuuden suunnitelmat

Zerodha – Tietoja ja miten se toimii?

Bangaloressa toimiva fintech-/rahoituspalveluyritys Zerodha tarjoaa vähittäiskaupan osakevälityspalveluita alennettuun hintaan sekä muita mahdollisuuksia valuuttojen ja hyödykkeiden kauppaan, sijoitusrahastoihin ja joukkovelkakirjoihin.

Yritys toimii pohjimmiltaan alennusvälityksen idean parissa, mikä tarkoittaa sitä se veloittaa transaktioista alennetun palkkion tai alhaisen välityksen houkutellakseen sijoittajia ihanteellisesti käyttämään tätä alustaa. Tämä tekee Zerodhasta kuuluisan kauppiaiden keskuudessa ja on tärkein syy siihen, että Zerodhalla on yli 9 miljoonan käyttäjäkunta, mikä tekee siitä asiakkaidemme suurimman pörssivälittäjän.

Zerodha on saanut ensimmäisen liikkujan edun, koska se oli maan ensimmäinen alennusvälittäjä. “Zerodha perustettiin tekemään kaupankäynnistä esteetöntä, samoin sen nimi Zerodha eli Ei esteitä”, sanoo Nithin Kamath. Toinen tärkeä syy Zerodhan voimakkaaseen kasvuun on se, että se ponnistelee jatkuvasti ja kehittää jatkuvasti innovatiivisia ideoita ja ainutlaatuisia strategioita, jotka kaikki ovat auttaneet Zerodhaa pääsemään etumatkaan kilpailijoihinsa nähden.

Zerodha – perustajat ja tiimi

Zerodhan perustajat ovat kaksi veljeä, Nithin Kamath ja Nikhil Kamath.

Nithin Kamath

Nithin Kamath, Zerodhan ja Rainmatter Foundationin, Zerodhan voittoa tavoittelemattoman aloitteen perustaja ja toimitusjohtaja, jonka tavoitteena on parantaa ympäristön kestävyyttä, on vanhempi kahdesta Zerodhan perustajaveljestä. Nithin on Bangalore Institute of Technologyn alumni. Opintojensa päätyttyä hän toimi alun perin itsenäisenä ammatinharjoittajana Proprietary Traderina ja toimi myöhemmin Senior Telesales Executivena Manipal Infocomissa ja partnerina Kamath Associatesissa. Nithin teki lopulta yhteistyötä nuoremman veljensä Nikhil Kamathin kanssa löytääkseen Zerodhan.

Nikhil Kamath

Nikhil on nuorempi Kamath-veli, joka on yksi Zerodhan perustajista ja yksi perustajista True Beaconissa, omaisuudenhoitoyhtiössä, joka on omistautunut erittäin rikkaiden palvelukseen. Nikhil lopetti koulunsa ollessaan vain 16-vuotias, luokan 10 jälkeen. Aina innostunut kaupankäynnistä Nikhil aloitti käytettyjen matkapuhelinten kaupassa ensin, kun hän alkoi myydä vanhoja matkapuhelimia 10. luokalla. Hän liittyi pian puhelinkeskukseen keskeytyessään koulusta 17-vuotiaana ja aloitti samalla vapaa-ajallaan osakekaupan. Nikhil alkoi lopulta hallita rahaa myös ystäviltään ja kollegoiltaan, mikä auttoi häntä saamaan alustavan kokemuksensa omaisuudenhoidosta. Sitten hän lopetti puhelinpalvelutyönsä ja aloitti autokaupan veljensä kanssa ja lopulta perusti Zerodhan yhdessä. Nikhil tunnetaan loistavana kauppiaana. Zerodhassa hän johtaa prop-kaupankäyntiä, riskienhallintaa ja kaikkea kaupankäyntiin liittyvää.

Tällä hetkellä Zerodhan tiimissä on yli 1100 työntekijää. Nithin Kamath, yksi Zerodhan perustajista ja toimitusjohtaja mainitsi, että noin 85-90 % yrityksen koko työvoimasta, mikä tekee siitä lähes 950 työntekijää, työskentelee säännöllisesti kotoa käsin. Yritys on myös perustanut toimiston Belagaviin Karnatakaan.Zerodha – Startup Story

Zerodhan perustaja ja toimitusjohtaja Nithin on käynyt kauppaa Intian osakemarkkinoilla 17-vuotiaasta lähtien. Nithin kävi insinööriopistossa ja ryhtyi sitten yrittäjäksi. Opiskeluvuosinaan hän vietti paljon aikaa pörssikaupankäynnissä, mikä pakotti hänet ottamaan vastaan ​​työpaikan puhelinkeskuksessa. Siksi hän työskenteli puhelinkeskuksessa yöllä ja säästi päiväsaikaan kauppaa varten.

Vaikka Nithin onnistui ansaitsemaan melkoisen omaisuuden käymällä kauppaa osakkeilla, hän menetti huomattavan määrän rahaa osakemarkkinoiden romahduksessa 2001-2002. Lopulta hän kuitenkin sai shekin ulkomaalaiselta HNI:ltä hallitakseen rahojaan, minkä hän teki yhdessä työpaikan Reliance Moneyssa, jossa hän toimi alivälittäjänä.

Hyvin lyhyessä ajassa Nitin onnistui saamaan monia suuria asiakkaita Reliance Moneylla. Reliance Moneyssa Nitin oli yksi menestyneimmistä alivälittäjistä, joka katkaisi yli 1000 alivälittäjän volyymit kerralla.

Nithin menetti jälleen huomattavan määrän rahaa markkinoiden romahduksessa vuosien 2008-2009 maailmanlaajuisen finanssikriisin aikana. Tämän jälkeen hän päätti muuttaa tapoja ja alkoi kehittää ajatusta sellaisen yrityksen rakentamisesta, joka tarjoaa kaikille maan kauppiaille verkkovälityspalveluita, jotka ovat helppokäyttöisiä ja edullisia.

Zerodha – käynnistyksen julkaisu

Sen jälkeen kun perustajat Nikhil ja Nitin löysivät Zerodhan, kesti kauan ennen kuin he saivat markkina-aseman. Se oli hidas muutos, joka tapahtui viimeisen vuosikymmenen aikana. Zerodha avasi ensimmäisenä vuonna 3 000 tiliä. Intiassa, kun minkä tahansa tuotteen tai palvelun hinta on alhaisempi, ihmiset alkavat yleisesti kyseenalaistaa sen laadun. Ja se oli Zerodhan perustajien suurin virstanpylväs. Tämän seurauksena he rakentavat yhteisön, joka auttoi heitä myös pitkällä aikavälillä. Vielä nykyäänkään Zerodha ei käytä rahaa mainontaan.

Keskittyminen kauppiaiden yhteisön rakentamiseen auttoi Zerodhaa. Tämä johtui siitä, että kauppiaiden alkuperäiset epäilykset Zerodhan alennusvälitysmallia kohtaan johtuivat siitä, että vähittäissijoittajat olivat usein tietämättömiä siitä, mitä osakkeita pitäisi ostaa tai myydä, eivätkä ihannetapauksessa tarjonneet mitään tutkimuspalveluita. Vastatakseen tähän haasteeseen Zerodha lanseerasi Varsityn. Varsity on oppimismoduuli, josta tuli valtavan suosittu. Se järjesti Trading Q&A -foorumin, jossa kauppiaat ja sijoittajat pystyivät keskustelemaan osakeideoista.

Ajan myötä Zerodha käytti teknologiaa voimakkaasti erottuakseen markkinoiden muista toimijoista. Sen kaupankäyntialusta nimeltään Kite verkossa ja mobiilissa muodostaa nykyään yli 10 prosenttia maan kaikesta vähittäiskaupan liikevaihdosta. Zerodha julkaisi myös Coinin, joka on online-alusta, jolla voit ostaa sijoitusrahastoja suoraan.Zerodha – Missio ja Visio

Zerodha on lujasti sitoutunut työskentelemään visionsa eteen maailman luominen ilman välittäjiä, mikä hyödyttää suuresti sidosryhmiä rahoitusmarkkinoiden suhteen. Lisäksi yhtiö on yhtä lailla sitoutunut tarjoamaan parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen tuen ja palvelun avulla, joka voidaan hyvin personoida.

Zerodha suunnittelee luovansa välitysvapaan maailman.

Zerodha – nimi, logo ja tunnuslause

Mitä nimessä on?” sanoi William Shakespeare kerran, ja tämän Zerodha todennäköisesti todistaa laajalla menestyksellään. Zerodhan perustaja Nithin Kamath ilmaisi saman äskettäisessä viestissä, kun Linkedin-käyttäjä hämmentyi yrityksen nimeämisestä. Tarkista Tutustu alla olevaan Linkedin-julkaisuun saadaksesi nopean kurkistuksen samaan.

Nimi “Zerodha” on englannin-sanskritin portmanteau-sana, joka koostuu sanasta “Zero” englanniksi ja “Rodha” (esteet tai esteet) sanskritin kielellä, yhteenvetona “ei esteitä”. Tämä yrityksen nimi merkitsee suoraan haasteettoman online-osakevälitysalustan syntyä, jota Zerodha on!

Zerodhan tunnuslause on “Vapaakauppa-alue”. Se välittää brändin ensisijaisen välitysvapaan kaupankäynnin erottimen älykkäällä tavalla.

Zerodha – Liiketoimintamalli ja tulomalli

Zerodhan liiketoimintamalli toimii “pienen marginaalin ja suuren volyymin mallilla”. Zerodha veloittaa hyvin minimaalisen summan kauppiailta transaktioista, joiden vuoksi kaupankäyntimäärät ovat yleensä korkeat. Tämä pienempien summien maksujen kerääminen suuremmalta määrältä asiakkaita johtaa Zerodhan hyvään tulontuotantoon. Lisäksi yksi tekijä, joka tukee yrityksen korkeaa voittomarginaalia, ovat toimintakustannukset. Ne ovat melko alhaiset Zerodhalle verrattuna joihinkin parhaisiin välittäjiin sen online-rakenteensa vuoksi, jonka avulla se voi ylläpitää alhaiset toimintakustannukset.

Zerodha on vihdoin saanut hyväksynnän SEBI:ltä (Securities and Exchange Board of India) tarjota sijoitusrahastopalveluita, sanoi Zerodhan perustaja Nithin Kamath Twitter-kahvansa kautta. Yhtiö oli hakenut lisenssiä samalle helmikuussa 2021. Tämä auttaa Zerodhaa käynnistämään omaisuudenhoitoyhtiönsä (AMC) ja on varmasti toinen höyhen sen korkissa.Zerodha – Tulot ja voitto

Tulojen ja voittojen osalta Zerodha näyttää vahvistuneen.

Nithinin ja Nikhil Kamathin johtaman yrityksen liikevaihto oli 938,4 miljardia INR vuonna 20, mikä lähes kolminkertaistui 21. tilikaudella, kun yritys raportoi 2 729 miljoonan rupiaa. Nämä tulot kasvoivat jälleen hyvin 22. tilikauden aikana, jolloin Zerodha ilmoitti tienaneensa 4 964 INR (606,91 miljoonaa dollaria) tuloja. Tämä liikevaihdon kasvu tilikaudella 22 johtui monista käyttäjistä, jotka liittyivät yritykseen saman tilikauden aikana.

Myös yhtiön tulos on parantunut kolmen viimeisen tilikauden aikana. Vuonna 20 Zerodha todisti 424 INR:n voittoa, joka yli kaksinkertaistui ja tuli 1 122 INR:ksi 21. tilikaudella. 22. tilikaudella Zerodhan voitto oli 2 094 INR (255,98 miljoonaa dollaria), mikä on 86,6 % enemmän kuin edellisenä vuonna.

Yrityksen aktiiviset käyttäjät kasvoivat lähes kaksinkertaisiksi joka vuosi. Yrityksen aktiivinen käyttäjäkunta oli 1,4 miljoonaa tilikaudella 20, kasvoi 3,6 miljoonaan tilikaudella 21 ja sitten taas 6,2 miljoonaan tilikaudella 22.

Myös Zerodhan kokonaiskulut kasvoivat liikevaihdon myötä. Aiemmin se oli 517,70 rupioita 20 tilikaudella ja 1 260,20 rupioita 21 tilikaudella. Tilikaudella 22 yhtiön kokonaiskulut olivat 2 164 miljoonaa ruplaa.

Tulojen jakautuminen

Zerodha sai suuren osan toimintatuloistaan ​​”palvelun myynnistä”, joka tuli sen välityspalkkioista, sen myymistä premium-teknologiatuotteista, kuten Kite Connect API, kokoelmista, joita se hallinnoi ottamalla käyttöön käyttäjät ja vaihtamalla transaktiomaksut, joita he perivät asiakkailta eri arvopaperipörsseistä johtuen. Näistä palveluista kerätyt tulot kirjattiin 4 129 miljardiin ruplaan vuonna 22, kun se vuonna 21 oli 2 252,5 miljoonaa ruplaa.

Zerodhan korkotulot tilikaudella 22 olivat 614,5 miljoonaa rupiaa ja muut liiketoiminnan tuotot (osinkotuotot ja nettovoitto käyvän arvon muutoksista) olivat 220,5 miljoonaa rupioita vuonna 22.

Zerodhan asiakaskunta oli yhteensä 16 lakhia, ja se kasvoi 33,91 lakhiin NSE:n 14. helmikuuta 2022 raportoimien tietojen mukaan.

Zerodha – ESOPs

Zerodha loi työntekijöilleen uuden ESOP-poolin 1.11.2021 alkaen. Tämän ESOPs 2021 -suunnitelman mukaisesti yhtiö on allokoinut noin 7 00 000 optiota yhtiön rekisteriviranomaiselle (RoC) antamien säädösten mukaisesti.

Yhtiö julkaisi sitten toisen ESOP-poolin, jonka arvoksi arvioidaan noin 100 miljoonaa rupiaa vuoden 2022 kolmannen neljänneksen alussa.

Zerodha – Kasvu

Zerodha on saavuttanut lukuisia saavutuksia sen jälkeen, kun se perustettiin vuonna 2010. Yritys ylpeilee olevansa yksisarvinen jo kesäkuussa 2020 ilman, että se olisi edes kerännyt varoja yhdeltäkään sijoittajalta, joten se luottaa puhtaasti bootstrappingiin. Tämän lisäksi Zerodha on myös ostettu ESOP:t lähes nelinkertaisella kirjanpitoarvolla, mikä oli melkein silloin, kun pörssinvälitysyritys piti itseään yksisarvisena.

Yhtiön arvo on tällä hetkellä yli 2 miljardia dollaria marraskuussa 2021.

Zerodha – Rainmatter Foundation

Tammikuussa 2021 Zerodha perusti Rainmatter Foundationin, voittoa tavoittelematon säätiö, jonka tarkoituksena on tukea ilmastonmuutokseen liittyvien ongelmien parissa työskenteleviä yksilöitä/organisaatioita/yrityksiä. Rainmatter Foundation on sitoutunut a 100 miljoonan dollarin rahasto edellä mainittuihin suuntiin.

Rainmatter-säätiön johtajana Sameer Shisodia (The Farming Collective and Linger Leisure -järjestön perustaja) työskentelee tämän yhteisen tavoitteen eteen. Säätiö on sijoittanut mm Terra (Online-ilmastokoulu kouluttaa ilmastoyrittäjiä ilmastotieteestä, -politiikasta, liiketoiminnasta ja sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta) ja Blue Sky Analytics (Tarjoaa reaaliaikaista ja ennakoivaa ympäristöälyä).

Jotkut muut Zerodhan kasvun kohokohdat ovat:

 1. Syrjäytti markkinajohtajan – ICICI Securitiesista tuli Intian suurin pankkiiriyritys.
 2. Sillä on yli 6 miljoonaa aktiivista asiakasta.
 3. Tekee 2-3 miljoonaa kauppaa päivittäin.
 4. Zerodha on Intian suurin vähittäiskaupan välitysyritys.
 5. Lisää 50 000 – 75 000 tiliä joka kuukausi.

Zerodha – Startup Challenges

Tietyt Zerodhan kohtaamat haasteet ovat:

 • Tekniset häiriöt alustalla raskaan kaupankäynnin vuoksi johtavat asiakastyytyväisyyden laskuun.
 • Zerodhan asiakastukimekanismi ei ole yhtä tehokas verrattuna muihin Intian parhaisiin välittäjiin.
 • Tämä alusta ei tarjoa tärkeitä faktamateriaaleja, kuten päivittäisiä raportteja, neljännesvuosittaisia ​​tulosanalyysejä, uutisilmoituksia jne., toisin kuin jotkut muut huippuvälittäjät.

Yritys kuitenkin pyrkii kovasti hallitsemaan näitä kaikkia ja tehostamaan toimintaa edelleen käyttäjien kannalta.

Zerodhan OMS jäätyi kaupankäyntiaikanaan, mikä sai yrityksen kohtaamaan sijoittajien raivoa. Yrityksen perustaja Nithin Kamath mainitsi, että hän ei halua, että Zerodhaa mainitaan yrityksenä, joka näki kerran häiriön, minkä vuoksi se työskentelee enemmän töksähdysominaisuuden parissa, joka auttaa kauppiaita tekemään tietoisempia päätöksiä sijoituksistaan. Zerodha on aiemmin julkaissut killswitchin osana tätä nudge-ominaisuutta, joka poistaa välittömästi kaupankäynnin jatkuvasti tappioita tuottavilta sijoittajilta.

Nithin Kamath mainitsi lisäksi, että markkinoiden taantuman odotetaan pian tapahtuvan julkisten markkinoiden hidastuessa. Tämä saattaa johtaa kasvun hidastumiseen seuraavien 3-6 kuukauden aikana, Kamath mainitsi.

Zerodha – Kilpailijat

Zerodha kohtaa markkinoilla kovaa kilpailua. Se kilpailee muiden alennusvälittäjien, kuten Upstox. Samaan aikaan Zerodha kohtaa myös vakavaa kilpailua täyden palvelun välittäjien kanssa, jotka ovat valtavia ja suosittuja kauppiaiden, kuten esim. HDFC Securities, Kotak Securities, Motilal Oswaljne.Zerodha – Tulevaisuuden suunnitelmat

Zerodhan tulevina tavoitteina on 5-10 miljoonan uuden sijoittajan lisääminen Intian osakemarkkinoille alustan avulla. “Intia on hyvin riippuvainen ulkomaisesta pääomasta maan ohjaamisessa. Jotta maa menestyisi hyvin, tarvitaan asukkaiden laittamaan rahansa markkinoille. Rahat eivät saa jäädä vain kiinteisiin talletuksiin ja kiinteistöihin. Haluan rohkaista ihmisiä. kouluttaa itseään ja laittaa rahat ekosysteemiin tavalla tai toisella vauhdittamaan kasvua”, Nithin päätti.

Viimeisimmät huhtikuun 2022 raportit paljastivat Zerodhan suunnitelmat poistaa riippuvuutensa vanhoista järjestelmistä. Tätä varten Kamath-veljesten johtama yritys kehittää omaa tilaustenhallintajärjestelmää (OMS), joka todennäköisesti otetaan käyttöön vuonna 2023.

UKK

Ketkä ovat Zerodhan perustajat?

Zerodhan perustajat ovat nimittäin kaksi veljestä Nithin Kamath ja Nikhil Kamath.

Mikä Zerodha on?

Zerodha on rahoituspalveluyritys ja NSE:n, BSE:n ja MCX:n jäsen, joka tarjoaa välityspalveluita pörssikauppiaille. Se on online-alennusvälitysyritys.

Ketkä ovat Zerodhan parhaat kilpailijat?

Zerodhan parhaat kilpailijat ovat:

 • Upstox
 • SAS Online
 • IIFL
 • Finvasia
 • Enkeli Broking
 • Beeline Broking
 • Trading Bells
 • Karvy Osakevälitys
 • Sharekhan
 • Motilal Oswal
 • HDFC Securities
 • ICICIdirect

Miten Zerodha ansaitsee rahaa?

Zerodha veloittaa hyvin minimaalisen summan kauppiailta transaktioista, joiden vuoksi kaupankäyntimäärät ovat yleensä korkeat. Tämä maksun periminen pienempien summien saaminen suuremmalta asiakasmäärältä johtaa Zerodhalle hyvään tulontuotantoon.

Mikä on Zerodhan tulo?

Tilikaudella 22 yritys ansaitsi Rs. Liikevaihto 4964 miljoonaa euroa. Lisäksi Zerodha raportoi 2 094 miljoonan Rs:n voitosta tilikaudella 22, mikä on 86,6 % enemmän kuin edellisenä vuonna.

Mitä on alennusvälitys?

Zerodha toimii alennusvälityksen ideana, mikä tarkoittaa, että se veloittaa transaktioista alennetun palkkion tai alhaisen välityksen houkutellakseen ihanteellisesti sijoittajia käyttämään tätä alustaa.

🔥 Empfohlen:  Onko Intian hallituksen taistelu tekoälyn disinformaatiota vastaan ​​virheellinen?